Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • NEMANJA

    George Will proclaimed Don DeLillo's study of Lee Harvey Oswald in Libra as "sandbox existentialism" and "an act of literary vandalism and bad citizenship." DeLillo responded "I don't take it seriously, but being called a 'bad citizen' is a compliment to a novelist, at least to my mind. That's exactly what we ought to do. We ought to be bad citizens. We ought to, in the sense that we're writing against what power represents, and often what government represents, and what the corporation dictates, and what consumer consciousness has come to mean. In that sense, if we're bad citizens, we're doing our job."

    avatar

    04.07.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • Marole

    Koji spektakl, raspo sam se od smijeha.

    avatar

    04.07.2008. (20:35)    -   -   -   -  

  • Marole

    Ovo spada u književnu podvrstu zvanu Vrući kaj.

    avatar

    04.07.2008. (20:40)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ej frajeru (to je od milja)! Pa to je fantastično - POS (puknuo od smijeha)! Najme kaj, totalno sem pozabil ne kaj sam to napisal ne. Nije bile dafne, al kaj moremo, človek se brzo pozabi ne! Poglavio tak je Dalmoš k tome ne!
    Ne šalim se, ozbiljno - najsrdačnije zahvaljujem! Tek sada, s malim vremenskim odmakom (zahvaljujući ljudima koji pamte bolje od mene) i kad se to izvuče iz "friškog naftalina", zvuči mi sjajno.
    Ali, iskreno, čovjek je stvarno to zaslužio. Hvala Bogu da me je inspirirao.
    Srdačan pozdrav i blogoslov!

    avatar

    04.07.2008. (22:00)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ha, ha, ha , dobri naš i sve omiljeniji Don Kaćunko!
    Ponajprije sam otkrio da je pametniji od glavnine sudionika javne rasprave u nas, onda sam se uvjerio da je i obrazovaniji od većine njih, a sada sam siguran da je i duhovitiji, i, naravno, duhovniji, za što možemo i mi zahvaliti Bogu koji ga inspirira.
    Odličan je Don Kaćunko, odličan!

    avatar

    04.07.2008. (22:27)    -   -   -   -  

  • Marole

    Vrhunski video uradak, kako tekst tako i izmiksani Radiohead kao podloga.

    avatar

    04.07.2008. (23:05)    -   -   -   -  

  • nema me

    hm. Nemanja je danas bio na pretragama i prema nalazima, nema mu više spasa, protežirana posljednja pomast bila bi po meni jedini pravi razlog za ovakve izljeve ljubavi...

    avatar

    04.07.2008. (23:57)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Tačno, bio sam danas na redovitim godišnjim pretragama na klinici Mayo i konzilij ne može da se načudi: već tri i po decenije nakurac mi se komotno, bez neke veće gužve, smešta 14 odraslih vranih gavranova, dočim ove godine beše mesta i za petnaestog!
    Pa recite vi što sve čovjek ne će prevaliti preko krsta pre no što u groba legne!?
    I neće biti da su gavranovi manji! Pače, kažu ornitolozi, vidite, taj obični gavran, corvus corax, ptica iz porodice vrana i najveća vrsta podreda pjevica na svetu, sve češće raste i preko dosele maksimalnih 64 santima.
    Ne znam.
    Bit će da je neka od sestara nemilosrdnica posebno motivirala Deliju, kako mu tepaju lepojke pronoseći famu od usta do usta, s kolena na koleno, s majke na ćerku, kao kakav đerdan!
    U svakom slučaju, druže Creativa, hvala što brineš za moje zdravlje.
    Uz drugarski pozdrav ne nabijemtenakurac, prosto da ne poplašim ptice.
    Omilile mi.

    avatar

    05.07.2008. (00:18)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Evo antropološkog opisa Kaćunkove religije:
    - U vrijeme naših predaka rodio se čovjek djevici majci bez sudjelovanja biološkog oca
    - Isti čovjek bez oca zazvao je prijatelja po imenu Lazar, koji je bio mrtav dovoljno dugo da se usmrdio, i Lazar je odmah ustao iz mrtvih
    - I taj čovjek bez oca oživio je nakon što je bio mrtav i sahranjen tri dana
    - Četrdeset dana poslije toga čovjek bez oca uspeo se na vrh brda i onda isčeznuo u nebo
    - Ako nečujno sami sa sobom izgovarate misli u glavi, čovjek bez oca i njegov "otac" (koji je također istodobno on sam) čut će vaše misli i možda će djelovati u skladu s njima. On istodobno može čuti misli svih drugih bića na svijetu
    - Ako učinite nešto dobro ili loše, isti čovjek bez oca sve to vidi, čak i kad nitko drugi to ne vidi. Možda ćete biti prikladno nagrađeni ili kažnjeni, uključujući i vrijeme nakon vaše smrti
    - Djevica majka čovjeka bez oca nikad nije umrla, već je "uzašla" tijelom na nebo
    - Kruh i vino, ako ih blagoslovi svećenik (koji mora imati testis), "postaju" tijelo i krv čovjeka bez oca

    avatar

    05.07.2008. (02:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Znači i ti si to primjetio, liječeni!?

    avatar

    05.07.2008. (02:45)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Osim toga, Don nastavalja s hitovima; pogledajte najnoviji:

    Mediji upravo kao skandal serviraju "prepucavanje" između Griča i Kaptola - legendarnih zagrebačkih brežuljaka (koji uvijek, pa i kad nisu složni, nekoga "bre žuljaju"!).

    Kakvo pero!

    avatar

    05.07.2008. (03:32)    -   -   -   -  

  • nonstalgija

    Meni je nedostajao Liječeni i to je jedan od dva razloga zbog kojih danas ostavljam komentar.

    avatar

    05.07.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Don Kaćunko je, dakako, cinik, i ne vjeruje u te religijske djetinjarije od kojih živi. Pozdravljam ga!

    avatar

    05.07.2008. (10:23)    -   -   -   -  

  • nema me

    ispričavam se ako sam svojim komentarom možda dotaknuo nešto što ne znam, možda fakat boluješ, sori zbog toga, poanta je bila na povlaštenosti posljednje pomasti ili bilo čega drugog što bi čovjeka natjerala da tako pohvali don kaćunka kojeg treba sagledavati u širem kontekstu, a ti imaš kapaciteta da to možeš!
    ali čudim se kako se jedan takav intelektualac
    a) spušta na nivo nabijemtenakurac i hvalisanjem dužine svog kurca; nemanja ako ti netko do sad nije rekao , kurac nije uopće bitan, bitno jel dali imaš muda ili ne
    b) dozvoljava da ga obmane i zavede don kaćunko; istina je da on ima kvaliteta , ali te kvalitete su jedino u službi promicanja kršćanstva, da on te karakterstike korisiti u općem zajedničkom socijalnom , apostolskom i humanom smislu onda bi tvoj komentar bio na mjestu, ovako možemo reć da je i Adolf Hitler imao lijepih slika i talenat za slikanje, ali pitanje je kad netko nešto radi i prosipa svoje talente s kojim ciljem to radi i kojoj od zločinačkih organizacija to što radi služi?
    nisam susreo g. sotonu, ali kažu da je izuzetno mio, lijep, slatkorječiv, intelektulac par excellance, ali mislim da me ne bi time uspio zavesti, odao bi ga rep koji mu visi iz guzice, da prostiš
    ne ljuti se i baš mi je žao što nisam na mjestu onih vrana, čujem da je to dobro za hemeroide

    avatar

    05.07.2008. (10:50)    -   -   -   -  

  • Catma

    Nisi u pravu ,lečeni. Kaćunko ZAISTA vjeruje u svoju religiju, on je prozelit s misijom. Ono nad čime se mi skanjujemo i što ridikulariziramo je činjenica da Don sam sebe postavlja kao moralnu vertikalu te religije. No to što Don ima zaista duhovito-maliciozne ispade dokaz je njegove prirodne inteligencije i duhovnosti.
    (Duhovitost = duhovnost).
    Ispod svih tih naslaga ideologije nešto (Duh) prosijava, gotovo nehotično.

    avatar

    05.07.2008. (11:16)    -   -   -   -  

  • Marole

    Što kažeš na scenarij otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara od strane Tere Patrick uz povik "Neka uđu?"

    avatar

    05.07.2008. (11:17)    -   -   -   -  

  • lolina

    Gle , Nemanja dobio si blagoslov na blogu , blogoslov.
    Za kaj nekulturan komentar lijecenikatolik?

    avatar

    05.07.2008. (11:48)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Creativa, ja sam mislio da će te to s vranama nasmijati, a ne razljutiti! Nisam stari ni u jednom trenutku ništa ružno pomislio pri čitanju tvog prvog komentara, no, da bismo ovo ubuduće izbjegli, ja savjetujem jednu jednu jednostavnu strategiju:
    - Vidi, budući da tebe, kao i liječenog, na komentar nuka Don Kaćunko, savjetujem ti da polemiziraš s njime, ne sa mnom!
    Drukčije pak, meni naime na mome dijeliti savjete kog ću pohvaliti a koga ne, bilo bi bezobrazno, s čime ćeš se i ti složiti.
    Dakle: ako te bilo tko od sudionika rasprave provocira na diskusiju - samo izvoli!
    Prigovarati meni da hvalim bilo koga od vas - mislim da sam i tebe svojedobno komplimentirao! - besmisleno je.
    Za, to, Creativa, postoji valjan razlog: Vaseljenu dnevno čita izuzetno puno ljudi, ali, stoga što odaje dojam svojevrsne patobloške komune manje-više stalnih članova, rijetko se tko odvaži komentirati - ili je ljudima tako zanimljivije, kaj ja znam.
    Kad u takvoj situaciji netko novi pridođe u kružok, pa jasno da ću ga srdačno dočekati!
    Nije li to sasvim logično?
    K tome, Liječeni je prijatelj, pa čovjek od prijatelja i očekuje veću snošljivost nego od poznanika: staga se, za ljubav briljantne Donove šale, i zajevavamo na račun Liječenog, mada ga zapravo obožavamo.
    Tako je konačno i s tobom: stari, ni na kraj pameti mi nije bilo bilo te čime uvrijediti: zato sam kao odgovor i ponudio jednu starodrevnu prispodobu s Patologije, s tim komičnim vranama, očito krivo pretpostavljajući da ti je poznata kako prispodoba, tako Nemanjina naširoko poznata navika da urbi et orbi priča o svojim jebačkim dometima.
    E, tu valja nešto kazati: Creativa, često puta sam upozoravao, baš kao i Kizo, da su Nemanja ili Markiz samo likovi! Pa par postova dolje time se bavim po ne znam koji put! Nemanja je samosvojan lik, ima svamosvojnu spiku, svoj sleng, narav, idiosinkrazije, i prigovarati meni na njegovom ponašanju ravno je optužbi Dostojevskog zbog ponašanja Raskolnjikova!
    Kad tu notornu činjenicu (to da Nemanja živi u sasvim autentičnom, ali apartom svijetu, Vaseljeni, čiji je k tome Car!) sve postaje zabavnije: recimo, umjesto da se ljutiš, ti bi trebao s puno razumjevanja Nemanji kazati: Vaše Ljubičanstvo, i opet ste s vranama sebe nadvisili! Ah, samo vi možeti biti i od sebe veći! itd. i u tome smilslu.
    Dakle, sve je to, dragi moj, naprosto igra.
    Zato me zaista pomalo ljuti tošto ste kao čavke, ili te jebene vrane, navalili na duhovitoga Dona!
    Samo, kao što vidiš, tu se ja ne guram između Liječenog, Catme i Dona, jer, Kaćunko će se, bude li trebalo, znati sam braniti, a što se dosadašnjih prigovora tiče, mislim da ne prelaze granicu dobrog ukusa: Liječeni je skeptičan prema kršćanstvu u cjelini, pa tako njegova artiljerija daleko prebacuje željeni cilj, a Catma zapravo Dona opravdava: misli da je čovjek od krvi i mesa, strašno duhovit (nema zajebancije bez malicije, vjerujte!) i moralno iskošen, ne baš vertikalan, jer uostalom: Tko je, osim Nemanje, jasno, moralna vertikala!

    avatar

    05.07.2008. (17:15)    -   -   -   -  

  • Wanda

    ovo sa gavranovima i kitom je bilo mitsko... ako smijem primijetiti?:-)

    avatar

    06.07.2008. (00:55)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ma kacunko je hm, "na granici"

    avatar

    06.07.2008. (08:39)    -   -   -   -  

  • skaska

    onda ga treba podsjetiti da kupi vinjete.
    lijepo te pozdravljam care i želim ti ugodno ljeto!

    avatar

    06.07.2008. (16:00)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Skaska, ti si srce! Hvala lijepo, draga, i ja tebi želim da hodaš po srću po vasceloj plaži Zrću, a ako izabereš mirniji modus odmora, želim ti da nikoga ne čuješ ni ne vidiš barem mjesec dana!
    Pa ni od bližnjih!
    To je najbolji odmor: zapaliti recimo u Japan ili neku drugu mnogoljudnu uljuđenu zemlju, u kojoj ne razaznajemo, čak ni grafički, tip slova, a kamoli naslove s naslovnica novina, i pokušati provjetriti glavu od ovih odurnih balkanskopanonskih južina što duže i temeljitije.
    Tko ima sreće, tamo će i ostati. U toj zemlji. I tak...

    avatar

    06.07.2008. (17:00)    -   -   -   -  

  • slaven178

    seve je rekla da je kaćunko budaletina i redikul. ostat će upamćen po tome...budaletina i redikul

    avatar

    08.07.2008. (15:50)    -   -   -   -  

  • angelo

    Još jednom zahvaljujem na briljantnom @podvižništvu - kaj drugo da velim!
    @lipa mare - kako znaš di sam, čovječe? Pa upravo na granici grada i podsljemena!
    @liječeni - malo ti se sluh pokvario ili ti je more zalilo uši - nisam ja CINIK, nego DONAK, jer moja zvonca ne odjekuju cin-cin, nego din-don! Ali nije bitno...
    @skaska, hvala, ali VI NJET meni skazivat kaj bum ja kupoval ne...!
    @slave najdosadniji! Sporo pamtiš, brzo zaboravljaš! Već sam ja istog trena Sevki odgovorio da sam Ready cool! A jel buda leti na brdo - provjeri iz sobe s pogledom na more (ako možeš kao ja)!
    "Krasna zemljo, Istro mila - dome roda hrvatskog...!"
    Pozdrav svima & blogoslov!
    NB: Ma baš me briga ako netko kaže da sam (usiljeno) duhovit - to je od (trenutačne) predmorske bolesti!

    avatar

    08.07.2008. (23:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...