Komentari

mcn.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Herostrat

    Ne bih bio baš toliko strog ali drago mi je vidjeti (napokon!) osvrt na Matastaze a da ujedno nije pravi panegirik.

    avatar

    02.07.2008. (07:34)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Herostrate, svojevremeno sam i ja pisao o Metastazama, nimalo pohvalno - čitaj ovdje

    avatar

    02.07.2008. (10:50)    -   -   -   -  

  • sinnerboy

    ...hmmm. pročitao, dobro se zabavio nekih sat - dva, i gotovo zaboravio. previše mi liči na domaću verziju i to lošu "Trainspottinga". iako ima par poglavlja (opijanje kod Krpe) koji imaju onaj specifičan štih pa mi ostadoše u sjećanju. jedino mi se sviđa grafičko rješenje knjige. i fotografije su odlične

    predstavu nisam pogledao.

    avatar

    08.07.2008. (14:59)    -   -   -   -  

  • ljolja

    Macan je postao elitis, ako to oduvijek i nije bio

    avatar

    10.07.2008. (16:18)    -   -   -   -  

  • ttt

    Posve glup komentar na knjigu. Pljuje i pljuje, a temelj za to je - nista. Vrlo se jednostavno moze reci i za ovu "kritiku" da je lose napisana, bez reda, da autor, uronjen u vlastiti ego, se izgubio u sarlatanstvu i vlastitoj velicini.
    Treba biti oprezan kada se pise kritika, napose na to da se dobro i jasno obrazloze. Inace sve to ispadne vrlo pljuvacki i jadno. Napose, ako se zna da kriteriji za takvo sto ne postoje i ono sto narod smatra dobrim danas, sutra mogu proglasiti smecem. Bilo kako bilo, dobro sam se nasmijao citajuci knjigu, ali i ovaj komentar. Gotovo da bih rekao da su autori - isti.

    avatar

    16.07.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • Gamezzz

    :) ZeroGames ZootGames WormGames AxeGamez

    avatar

    23.07.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • Tamoya Sanshal

    uf....
    smijem li ti poslati dobitnika
    izišao pred par dana?

    avatar

    24.07.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • Dečko koji obečava

    ovo što kažeš da u zadnje vrijeme teško čitaš prozu mogu i ja potpisati!
    jebiga,nisam dugo bio u knjižnici, ok, posuđivanje stripova ne brojim!:-)
    uglavnom neki dan se zaputim gledam more novih knjiga, nemam pojma šta da uzmem, pogled mi privuče malena knjižica 'Sjajna svjetla, velegrad' od Jay McInerneya, na poleđini piše kao monumentalni kultni roman iz 80tih, reko, to je to.
    ali koje je to sranje! mislim da je dijelom i zbog lošeg prijevoda ali jednostavno ne mogu to čitati. i mislim da je to prva knjga koju sam čitao a da je napisana u drugom licu!
    srećom uzeo sam i Mr. Vertiga od P.Austera pa se prebacujem na to...

    avatar

    26.07.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • mcn

    @tamoya - smijess, dogovor na mail

    avatar

    28.07.2008. (10:57)    -   -   -   -  

  • jurica

    @Decko: Ako jedne zimske noci neki putnik (Italo Calvino), Pad (Albert Camus), Absalom, Absalom! (William Faulkner), Aura i Smrt Artemia Cruza (Carlos Fuentes)... itd... itd...

    @ttt: kritika je prilicno dobro argumentirana. da nisi ti i ovaj komentar napisao pod "pseudonimom" ;-) ?

    ali sto ja znam. naravno da nisam (i necu) procitao roman. ono - kad ga prevedu na neki jezik koji ja govorim, onda mozda (sala mala, necu ni onda).
    citat s Knjiskog moljca:

    "Staviš si neki nacionalni kurac na čelo i zarađuješ na sirotinji bez obzira na nacionalnost. I s tim sranjem na čelu možeš svima na sav glas srat, i boli te kurac"

    - sto je to "nacionalni kurac"? i to je proslo LEKTURU? jos da pise "nacionalisticki kurac", ajde de, ali "NACIONALNI kurac"?

    - cemu sluzi onaj zarez ispred "i" u drugoj recenici? moze se opravdati dodanim dijelom recenice, doduse, ali cemu onda uopce veznik? zasto oba dijela recenice pocinju s "i", zasto ponavljanje slicnih rijeci "sranje", "srat"? mene to iritira.

    itd.

    a da i ne spominjem kako je "inteligentan" "uvid" koji nam autor nudi u citiranom pasusu. on je shvatio da postoje ratni huskaci, ratni profiteri, pokvareni politicari! braaavooo! kakvo zapazanje! kako je to uopce uspio prokljuviti, pitam se.

    avatar

    06.08.2008. (12:13)    -   -   -   -  

  • .

    ajme, ovog jurice papka, na stranu metastaze, ali ti baš ništa ne kužiš. totalno su ti pobrkani lončići: autor, pripovjedač, govorni jezik, standard... ajaja, ali samopouzdanja za srat po knjizi koju nisu pročitao - to imaš.

    avatar

    19.09.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...