Komentari

glassanchi.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • lučica

    Kaj napraviti? potpisujem odmak.

    avatar

    26.06.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    *ODMAK I ANASTA: lajat na mjesec ko ja.
    Ovdje nikad neće biti bolje. Meni su bolje sutra obečavali dok sam još djete bila.
    Odrastala sam sa tim riječima i sad znam da OVDJE nikada neće biti u redu.
    Nismo mi narod koji znamo prepoznati pravu stvar, nemamo vođu.
    Svi se prodaju za novac, korumpirani smo za sedam budućih naraštaja.

    avatar

    26.06.2008. (10:35)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Ne znam odakle da pocnem pa cu poceti od pocetka.

    Prvo nesto vezano za tvoj prethodni, 154.-t post o sudaru. Zasto si toliko protiv muskog svijeta? da to o muskima pise otac, OK, jer tata se uvijek brine sto ce neki mamlaz napraviti njegovoj ljubimici. Hoce li je mozda napucati ili nece. Ali mama, mama brine o sincicu i za nju je on najljepsi, najpametniji, najsarmantniji. Sjetih se onog vica:

    Dobio mali Ivica za zadacu da napise domacu zadacu pod nazivom: "Samo je jedna mama". Drugi dan u skoli citaju sastavke. Svi su hvalili svoje mame. Te su svi zavrsavali sa: "Samo je jedna mama". A Ivicin uradak je glasio: "Dodjem ja doma, a mama je sa susjedom u krevetu. Posalje me u kuhinju po dvije boce piva. No u kuhinji je bila samo jedna, pa sam im rekao:
    - Samo je jedna mama."


    Zato nije ni cudo sto je On dobio 500 kuna jer, otac je pametniji i kceri ne daje nista. Isprsiti se mora On a ako joj kupi ruzu, dodje na cvenk u Ferreriju, on samo mudro veli: 'Dobrodosao zete.' :))))

    Mama naprotiv tako nesto nikada ne moze shvatiti.

    A sada malo komentara vezanog uz ovaj, 155.-i post:

    Klima uredjaji su dobra stvar ali jesi li znala da ako je razlika temperatura velika, bolesnik moze dozivjeti sok. Naravno to ne opravdava zasto bolnice namjaju klime u svakoj sobi ali budi uvjerena da ih imaju tamo gdje je zaista potrebno.

    S druge strane istina je da debele saborske mjesine, kao i one u vladi ... ali i drzavnoj administraciji ... svako malo preuredjuju kancelarije i nepotrebno trose, da ne velim rasipaju, novac poreskih obveznika. To se odnosi na svaku dosadasnju vlast. Istina je i da u maloj Hrvatskoj postoji 28 zupanija i oko 400 opcina i da svaka od njih ima svoju administraciju i jos ponesto od autonomije i upravno/administrativnog aparata. I istina je da je na taj nacin kako-tako zbrinuto puno onih koji primaju place.

    I sada kad znamo tu istinu, broj i prosjecnu placu koju primaju lako je izracunati koliku lovu gutaju. Kada uzmemo u obzir da je 50% njih nepotrebno i da su, u najsmjelijim snovima, malenoj Hrvatskoj dovoljne 28 zupanija i recimo dva puta vise opcina, dolazimo do cinjenice da u drzavnoj administraciji radi 70% viska. E sad, kako se unaprijed ne zna tko bi ostao a koga bi se poslalo na burzu (a cak i da se zna), bilo koja vlast koja bi se uhvatila sa rjesavanje ovog problema bi unaprijed izgubila izbore a problem se ne bi rijesio za njenog mandata. A ona druga koja bi dosla poslije ne bi nastavila sto je prva zapocela. I tu prestaje svaka rasprava, kaj ne?

    Ergo dakle, koja je pouka?

    S jedne strane se bunimo zasto nema ovog i onog a kad pogledamo jedini nacin kako to rijesiti onda nam on ne pase. Nikakva Crkva nije tu nikome kriva. A ruku na srce, ni politicari jer politicari sve to dobro znaju i u tome plivaju. Ne mozes ih kriviti sto cuvaju svoja ledja.

    O problemu da na jednog koji radi i privredjuje u HR dolazi jedan koji radi a koji se placa iz love onog koji radi a na ovu dvojicu dolaze dva penzica neki drugi puta. Ali generalno, kada bi bilo vise onih koji rade i love bi bilo vise.

    U citavoj toj prici sva je sreca sto cijene klima uredjaja rapidno padaju (hrpa kineske nekvalitetne robe) pa si klimu moze lako priustiti svatko a nesreca je da na kraju kupujuci jeftinu robu potrosis vise no da si kupio kvalitetnu.

    Batina uvijek ima dva kraja.

    Pozdrav iz varsave gdje se temperature penje prema +30 tako da cu sutra navece na Santani imati pravu juznoamericku festu.

    Oye como va,
    Bocaccio

    avatar

    26.06.2008. (11:20)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Anchi, opet si popiz....kaj bu Todorić kupil nekome klimu ili opće nekaj dal, seti se kolko ti bokca košta samo klima za onaj dvorac kam se doklataril iz neke p...m..., ko bi opće nekaj u ovoj državi dal za nekog drugog .
    Kaj se tiče praznika ja nemam pojma kad je kaj , sećam se 1.maja, 29.11. i točka , malko sam već prestara za tolke promjene imena ulica , praznika, love...jedino bi htela još doživeti koju promenu u gradskom poglavarstvu i na vrhu....joj pričam ko da sam dobila sunčanicu.
    Pusa !

    avatar

    27.06.2008. (03:28)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    *BOCACCIO: zaista ti hvala na ovom tvom komentaru.
    Potrudio si se toliko pisati na +30. Bravo i pusu veliku ti šaljem.
    Imam u pripremi novi post o muškom šovinizmu. Imat češ priliku demantirati..
    Čitamo se.

    *LOBY: imaš ti pravo... definitivno je mene sunčanica vlovila

    *SVIMA POZDRAV

    avatar

    27.06.2008. (08:10)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    anči imaš pravo

    avatar

    27.06.2008. (09:07)    -   -   -   -  

  • Allba

    Anchi...post ti je super...........O mjenjanju u nas svega i svačega dalo bi se pričati.Naravno ne o mjenjanju na bolje..A za klimu evo jedan savjet....od vrućine zakipi mozak a klima ga zaledi,,,,,,,,,,naravnoo,trajno.Tu lovu potroši tak da jedan vikend odeš u Topusko,,,,naravno ostat će ti love i da mene povedeš...veliki zagrljaj.

    avatar

    28.06.2008. (10:06)    -   -   -   -  

  • Đus

    a onaj dio, da su si neki spojili Dan državnosti (srijedu) s vikendom?? rekli bi reperi: "Samo kod nas, tog ima samo kod nas"...
    ovoga se neće sjetiti nitko do državnog udara, a njega i ja strpljivo čekam...

    avatar

    28.06.2008. (15:42)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    a ja ću malo ozdravstvu...vratih se iz Zagreba sretna jer sam vjerovala da sam našla riješenje kako da obezbjedim da se netko brine o mojoj mami.........ja sam jedinica, a ona živi sama......brine se sama o sebi, ali napao ju je artritis i više nemože dobro pokretati prste, šake ruke.......inače izgleda odlično za svoje godine......(Ovo je važno zbog zdravstva)...organizirala sam jednu prijateljicu da pokušaju preko zdrvastva organizirati pomoć dva puta tjedno da dođe patronažana sestra da je okupa jer se ona boji, a i nemože više sama ulaziti u kadu.......Jučer me je nazvala i rekla, molba odbijena jer ona izgleda odlično za svoje godine......ruke joj nisu ni pogledale dvije mlade lječnice koje sjede u komisiji..........

    ugodnu večer ti želim Anči.......

    avatar

    28.06.2008. (18:56)    -   -   -   -  

  • rU

    klimu ne podnosim, mislim tu i na ovo sve nemilosrdnije ljetno sunce, ali i na klima uređaje.
    u bolnicama i vrtićima bili bi klima uređaji dakako korisni, uz uvjet da se pravilno koriste i održavaju ...
    oprema bolnica ne bi se smjela obavljati preko dobrotvornih koncerata i telefonskih poziva, i to tek kad se pojedini odjeli pretvore u arheološke eksponate, kao ona ginekologija, na petrovoj, čini mi se, što smo je nedavno gledali na tv ... trebalo bi to sustavno riješiti, no ja primjećujem samo sustavno smanjivanje socijalnih prava, a nije ni čudo jer je premali broj onih koji rade i izdvajaju ...

    a što se tiče 'državnih svetaca', tako ih je zvala moja baka ... hihih ...doista je pomalo komično da su postali 'pomični' pa se i ne uspijemo orijentirati o kakvom se 'svetcu' radi ...

    uzgred, od urlanja, bojim se, nema koristi. oni do kojih bi vika trebala stići, prilično su 'tvrdi na ušima'.

    isprika zbog preopširog komenatra,no tvoj je post bio poticajan ... :-))

    avatar

    28.06.2008. (19:07)    -   -   -   -  

  • zadnji grijeh

    Čuj ti Anchi, uvijek volem pročitat tvoje postove jer mi onda
    odma lakše....
    Zakaj?
    Zato jer ja ne moram pisati o tome o čemu ti pišeš jer bi napisal isto....
    I tak....
    Jebote kaj je vruče.....možda vruće?

    avatar

    28.06.2008. (19:10)    -   -   -   -  

  • PHOENIX II

    ja i moj stari se ne slažemo baš uvijek najbolje, ali to on zove ''jazom generacija'' i to je njemu totalno prihvatljivo i normalno. bez obzira koliko mu uvijek uskačem u riječ i ispravljam njegovo za mene netočno mišljenje jedno mu moram priznati. uvijek ime neku prigodnu narodnu za svaku situaciju. tako bi moj stari sad rekao '' ne razumije zdrav bolesnog, ni sit gladnoga''.
    jebe se tajkunima kako je nama i ostalima, oni se nas sjete tek svako nekoliko kad im zatreba glas koji im mi pokorno damo ( ja iz protesta uvijek glasam za najniže rangiranu stranku zelenih ili penzionera ili slično).
    kad sve završi oni na karibe a mi natrag u garažu...

    avatar

    28.06.2008. (21:53)    -   -   -   -  

  • inspektor Clouseau

    He, he, u pravu si onaj stari je bio pravi dan državnosti.
    Što se klima tiče slažem se s tobom i svake godine kad počnu vrućine mi padne na pamet isto ovo što si napisala. Zar je to stvarno neizvedivo? Strašno! Problem je u tome što oni znaju da njim to uopće nije potrebno. Da im je potrebno glumili bi oni dobrotvore. Ovako im se živo fućka, Todori i njemu slični će imati pune dućane i bez klima za bolnice. Za takve stvari ipak treba imati i kakvo takvo srce. Pozdrav!

    avatar

    28.06.2008. (23:51)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro jutro...........uživaj u ovoj sunčanoj nedelji..........

    srdačan pozdrav

    avatar

    29.06.2008. (07:31)    -   -   -   -  

  • Anara

    Kome se klima stzolica? Onima na vlasti? Malo sutra!
    Da bi se nešto desilo nije dovoljno samo blogirati!

    avatar

    29.06.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • Anara

    I viriti iza zastora...

    avatar

    29.06.2008. (17:47)    -   -   -   -  

  • uzorita

    Draga moja, može novi post? Ovaj sam već negdje komentirala, a vani je sada još toplije i mogu samo zamisliti kako je jadnim bolesnicima... Pozdrav ti sada i tu ostavljam, a što ću...
    Pusa :}}}

    avatar

    29.06.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    *UZORITA: ljepo te vidjeti ovdje. Inače komentirala si MENE na onom drugom portalu.
    Tvoj komentar:
    Vidiš, da je neradni dan saznala sam u pon od prijateljice iz inozemstva. Mi koji nismo zaposleni u državnim firmama ne pratimo te slobodne dane, no grad je bio prazan i provela sam dan prekrasno jer prijatelji nisu radili i konačno smo imali vremena za druženje! Volim gradsko ljeto unatoč vrućini, nije gužva i mogu uživati u njegovoj ljepoti, a ljetne večeri su prekrasne...
    Slažem se sa navodima o nabavi klima uređaja, svake godine ukazuje se taj problem. Ljudi na vlasti nemaju srca, to znamo, a kad obole ne idu u naše bolnice i nisu upućeni u njihove loše uvjete.
    Pozdrav ostavljam i ne misli da ti je vruće... Pomaže

    Ovo je blog gdje sam doma, tu sam rođena.

    avatar

    29.06.2008. (20:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...