Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • barba

    nije to samo u RH, krese se svuda. pozdrav

    avatar

    13.05.2008. (01:24)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Budući da je ove godine proslava Majčina dana "obilježena" u našim medijima tako kao da se uopće nigdje nije ni dogodila, presretan sam što sam našao pristojan i kvalitetan prilog koji može poslužiti kao nadomjestak totalnoj medijskoj ignoranciji dana zahvalnosti našim majkama.

    Znas li sto se ja sad pitam? Ne znam dali se koji od crkvenih medija sjetio Majcina dana, ali kako to da si ga se ti sjetio tek kad je prosao? Vjerojatno ni ne bi, kao sto se nisi sjetio ni proteklog Dana zena, da nisi naletio na nesto sto ti koristi u tvojim OCITO politickim namjerama. Bez obzira na slaganje sa prilozenim, tvoja objava istog uz gornji prigovor potvrdjuje jednu karakteristiku koja se cesto poistovjecuje ... s kim ono? ;)

    Usput: Na Majcin dan je vani obicaj majkama u znak zahvalnosti i paznje pokloniti svjeze cvijece, tako da su cvjecarne vec po tradiciji na taj dan otvorene, bez obzira bila nedjelja ili ne. Ove godine su zbog podudarnosti Majcinog dana sa crkvenim praznikom u njemackoj pokrajini Baden-Württemberg morale bit zatvorene. Nema labavo! ;) Pa makar se radilo o majkama ...

    avatar

    13.05.2008. (07:32)    -   -   -   -  

  • kandur:kadajevski

    Ma di o majkama pa o politici! To je prestrasno. Necu i ne zelim vas doprinos razbijanju medijske nesenzibiliranosti i ignorancije spram majkakma kao simbolu opstojnosti i zrtve uopce komentirati, nego cu samo napomenuti da je politika kurva i da je struja kojoj vi naginjete nanijela mnogo vise zla, nepravde, ocaja napacenom hrvatskom rodu nego svi totalitarni rezimi, diktature, monarhije koje su vladale ovim prostorom kroz povijest zajedno. Naravno da karikiram, ali namjerno to radim da izazovem znojne kapljice na necijoj savjesti, a taj kojeg oblije znoj znat ce i zbog cega se to dogodilo.

    avatar

    13.05.2008. (07:57)    -   -   -   -  

  • etoimene

    Ako već, bez i jednog valjanog argumenta, popljuvaste SDP, što tek imate reći o bandi iz HDZ-a koje preko svojih saborskih zastupnika postavlja kriminalce i HVIDR-u i nastavlja, nakon pretvorbe, pljačkati državu. Ovaj put je bila pošta, a prije toga niz poduzeća. Trebam li reći: svećeniče, sramite se?!
    To ćete Vi samo razjasniti, valjda, slijedećim člankom o HDZ-ovcima koji zajedno sa Srbima pljačkaju hrvatske pošte.

    avatar

    13.05.2008. (11:00)    -   -   -   -  

  • etoimene

    A to što i vi koristite Majčin dan da popljujete najjaču oporbu HDZ-ovcama, je samo potvrda Veše sramote i odgovornosti pred vjernicima. Ovaj komentar Vam je potvrda Vaše čistoće u vjeri i služenju Bogu i narodu. Ovakvim pisanjem Vi služite Vragu!!!
    Klasična zlouporaba politike. Pa kud baš na Majčin dan?!? Stvarno se sramite!

    avatar

    13.05.2008. (11:05)    -   -   -   -  

  • solinjanka

    Ako ne budemo imali majke, neće biti ni Hrvatske. Slažem se sa svim što je don Angelo napisao. Nije mi jasno kako nekoga može smetati obiteljsko ozračje. Pa tu je Božji blagoslov i sreća. Daj Bože da sva djeca i mladi rastu u obiteljima u kojoj se poštuje kršćanske vrednote i gdje je majka uzor i primjer svojoj djeci. Imena te djece, budite sigurni, neće doći u Kroniku 92.

    avatar

    13.05.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • angelo

    Eto se dragi @moljac poklopilo da sam i ja baš na Majčin dan bio u istoj pokrajini, točnije u Stuttgartu, pa zato nisam mogao učiniti više. Sve drugo su konstrukcije - površna predbacivanja kao da ja profesionalno uređujem ovaj blog i nemam drugoga posla... ma dajte molim vas...! Ponekad jedva stignem tek navečer pogledati što ima nova &td...
    A spajanje Crkve i "kriminalaca i HVIDR-e" - e to je čisti Fumićev sindrom, tu se nema što dodati!
    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    13.05.2008. (13:08)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Znači, za vas ipak vrijedi ona stara saborska: Žena vrijedi koliko je djece rodila !?

    avatar

    13.05.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • angelo

    Evo primio ja poštu - mislim da je zanimljivo i korisno pročitati, izvol'te!

    Za sve one koji razumiju i govore njemački - od srca preporučujem www.kath.net i donji članak
    Ispričavam se svima na "zlouporabi" Jelenine mailing-liste - no preporučujem dobar i zdrav sadržaj, a to nam je svima u interesu i u interesu općeg dobra, pa se nadam da ćete mi oprostiti :)
    Na žalost i nas u Hrvatskoj vjerojatno još "čeka" uvođenje Zakona o pobačaju i Zakona o istospolnim zajednicama pa je dobro znati kako bi se moglo evtl. reagirati
    Ako ima potrebe i zanimanja rado ću prevesti članak na hrvatski - naime ukratko: Austrijanci su krenuli s kampanjom prikupljanja potpisa PROTIV "istospolnih brakova" (!?) jer bi taj zakon trebao ići na izglasavanje u njihov Parlament krajem lipnja
    Uz Božji blagoslov
    Marija

    ..................................

    13. Mai 2008, 09:53
    Start der Unterschriftenaktion 'Nein zur Homo-Ehe'

    (Pell: Schutz der Ehe liegt im eigenen Interesse der Gesellschaft
    USA: Wie Katholiken die Ehe sehen
    'Nicht übrig geblieben, sondern konsequenter als andere'
    Benedikt XVI. warnt Kirchengerichte vor willkürlichen Interpretationen)

    Namhafte Organisationen aus ganz Österreich wehren sich gegen die geplante Einführung der Homo-Ehe - Auch österreichische Bischöfe werden die Aktion mit einer Unterschrift unterstützen

    Wien (www.kath.net)
    „Nein zur Homo-Ehe". Unter diesem Motto startet eine Gruppe von österreichischen Organisationen und Verbänden eine Unterschriftenaktion. Hinter der Initiative stehen unter anderem das Institut für Ehe und Familie, das IMABE-Institut, der Bund Evangelikaler Gemeinden in Österreich und der Weg der Versöhnung. Laut KATH.NET vorliegenden Informationen werden in den nächsten Tagen auch einige österreichische Bischöfe die Aktion mit einer Unterschrift unterstützen.

    Seit Ende April liegt der Entwurf für ein Gesetz zu „Eingetragenen Partnerschaften" für homosexuelle Paare vor, die der Ehe nachgebildet werden sollen. Noch im Juni soll dieses Gesetz beschlossen werden. Es könne zu Recht von der beabsichtigten Einführung einer „Homo-Ehe" gesprochen werden.

    „Dies wäre einer der massivsten familienpolitischen Eingriffe des Staates überhaupt", sind die Träger der Initiative überzeugt. „Dagegen sprechen wir uns mit Nachdruck aus und fordern die Entscheidungsträger unseres Landes auf, dies zu verhindern."

    Es gebe keinen Grund dafür, homosexuell fühlenden Menschen „Privilegien zu geben, die durch keine Leistung für die Gesellschaft begründet sind", argumentieren die Initiatoren. „Homosexuellen geschieht in Österreich kein Unrecht, also bedarf es auch keiner spezifischen Gesetzesregelung ihrer Beziehungen."

    Es gebe keine andere Verbindung von Menschen, die der Ehe wirklich gleich ist, demnach solle „keine andere Verbindung so wie die Ehe behandelt werden. Gleiches soll gleich, Ungleiches ungleich behandelt werden."

    „Familien mit Kindern sichern die Generationenfolge und erbringen so eine unverzichtbare Leistung für die Gesellschaft", heißt es weiters. „Im Unterschied zur bisher praktizierten Toleranz gegenüber homosexuellen Partnerschaften, wird nun vom Staat eine Wertung durch die beabsichtigte Gleichsetzung mit der Ehe abgegeben."

    Gewarnt wird davor, dass die gesetzliche Regelung homosexueller Partnerschaften zu
    „massiven Veränderungen in der Werteerziehung unserer Kinder in Kindergarten und Schule führen" wird.

    Das Kindeswohl bleibe auf der Strecke, warnen die Initiatoren weiters. Zwar ist bislang nicht von Adoption die Rede, jedoch: „Schon jetzt wird die Möglichkeit zur Adoption von
    Kindern durch homosexuelle Paare gefordert. Nach Ansicht des Europäischen Gerichtshofes sind Eingetragene Partnerschaften bei der Adoption Ehepaaren gleichzustellen."

    Wenn Eingetragene Partnerschaften einmal eingeführt seien, „dann können wir nicht mehr verhindern, dass Homosexuelle auch Kinder adoptieren können", heißt es. „Wer Kinder liebt, muss gegen Adoption durch Homosexuelle stimmen. Adoption dient dem Wohl der Kinder, nicht der Befriedigung von Wünschen."

    avatar

    13.05.2008. (13:30)    -   -   -   -  

  • kandur:kadajevski

    Krucijalna je teza danasnje crkvene misli da se pobacajem i umjetnom oplodnjom covjek mijesa u Bozji posao i da su ti akti sami po sebi grijesi. Naravno ta ocjena je povrsna ali gadja samu sustinu. Naslanjajuci se na tu logiku onda je svaka medicinska intervencija grjesan cin. Ma, dalo bi se izvesti zakljucak da je covjek nadmasio Boga i da je postao puno "pametniji i dobriji (barem u teoretskom rasudjivanju pitanja morala i etike)" od onog psihotickog delikventa iz Starog Zavjeta. Ako Bog postoji i ako je on zaista takav onda sam zasluzio gorjeti vjecno u osvetnickom ognju kao zrtveni jaganjac. Mogu se samo dobrohotno nadati da postoje drugi svemiri u kojima jedinka konzumira jednostavnu radost zivljenja. Ali da se vratim na pocetnu misao. S druge strane crkva u Hrvata propagira i zagovara obitelji s vise djece, kako kazu radi samog opstanka hrvatskog entiteta ali protivi se oplodnji in vitro. Taj genijalan u srzi jednostavan proces donio je radost mnogim tuznim i beznadnim bicima, bili oni vjernici ili ne. I takvu srecu bi neki uzeli. A sto se tice homoseksualnih brakova, pa zasto ne pravno regulirati i zastititi zajednicu dvoje istospolnih jedinki koje zive u ljubavi (univerzalna vrednota), a takva zajednica se ne mora zvati brak da bi izbjegli nezeljenu konotaciju vec jednostavno "istospolna zajednica". Zasto to mora nekoga smetati. Po pitanju usvajanja i odgoja djece tu sam konzervativnijeg stava i mislim da je nuzno da djete ima majku. Ali ko zna sta nas ceka u buducnosti. Sjetite se samoga kraja Elementarnih cestica...

    avatar

    13.05.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • etoimene

    Upravo ste dokazali da nemate obraza jer ste popljuvali i istinu. Kake veze imaju Fumić i lopovi koje je HDZ razmjestio po HVIDR-i? Možda sam ja krivo shvatio pa ste Vi htjeli reći da su Fumić i HDZ-ovi lopovi iz HVIDR-e isti!? Tada se ja ispričavam što sam krivo shvatio.
    Jadniče da jadniji ne možete biti - ja sam katoli i vjernik i preci su mi bile ustaše - ogavni stvore.
    Sve što Vam ne odgovara trpate na lijevo od sebe. SRAMITE SE!!! Pa vi ste egzemplar jada HDZ-ovog i ništa više. Partizani poput Fumića su ubijali moje pretke i nakon WW2! Odvalio bih Vas šamarčinom jade jedan da me gurate u Fumićeve zločince. Ja vidim nove zločonce jer se Vaš Tuđman nije htio obračunati s onima od Bleiburga i Jazovke! Gadite mi se.
    Niste se usudili taknuti moj komentar jer ste spoznali sav jad koji nosite u sebi. Hvaljen Isus, ma kakav god jad Vas krasio. Skinite se s oltara jer ne želim slušati Božje rječi preko Vašeg prljavog jezika!

    avatar

    13.05.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • angelo

    @etoimene, daj se najprije ohladi i pročitaj par stranica ilustriranog bon-tona!
    Ja ti nisam na oltaru nego sjedim ispred compa...
    Hvaljen Isus (ako mislimo na istoga) & svako ti dobro!

    @prangija, nije to saborska nego biblijska misao. Pozdrav!

    @kandur, ti imaš svoju sliku o Crkvi i ne želiš (ili ne možeš) je mijenjati odnosno nitko te ne može uvjeriti da je išta imalo drukčije. Pa kad je tako drži ti lijepo svoje i sve će biti u redu.

    Svima pozdrav i blagoslov!

    avatar

    13.05.2008. (23:14)    -   -   -   -  

  • kandur:kadajevski

    @etoimene, nemoj tako, mada podrzavam tvoju kritiku nije mi bilo lijepo citati tvoje uvrede i prijetnje nasem dragom Donu, trebalo bi koliko mozemo zadrzati razinu uljudjene i slobodne komunikacije, a treba uzeti u obzir da se mi svi koji komentiramo (konzumirajuci gostoprimstvo autora bloga) skrivamo iza kojekakvih elektronskih nadimaka dok je identitet DonAngela svima poznat stoga pocetne pozicije nisu ravnopravne. Na kraju krajeva svi smo mi samo mali obicni ljudi, naravno tu mislim i na Dona. Ne ljuti se na moju dobronamjernu kritiku, pozdrav svima.

    avatar

    14.05.2008. (08:54)    -   -   -   -  

  • Prangija

    To je biblijska misao i ne nalazite je uvredljivom i zaostalom?
    Ako tako mislite onda smatrate da i homoseksualce treba pogubiti, jer, eto, i to između ostalog piše u bibliji...

    avatar

    14.05.2008. (09:59)    -   -   -   -  

  • angelo

    @kandur, hvala ti velika - to je kultura i čojstvo, svaka čast, tako se komunicira! Možda je @eto imao trenutak slabosti pa mu opraštam.

    @prangija, Novi zavjet je dopuna Staroga pa zato ne smatram da nastrane tipove treba i pogubiti samo zato što Biblija osuđuje njihovu nastranost. Isus pokazuje i uči nas ljubav prema svakom čovjeku pa čak i prema neprijateljima našim. Tu je naša veličina i snaga.
    A njihova (gay&homo) slabost očituje se u napadanju hetero-mnoštva, bez kojega ne bi ni njih bilo - kojeg li paradoksa! Oni bi zapravo trebali veličati sve što je hetero, jer se upravo iz te mase regrutira ona šačica koja "otpadne" u te minorne ali bučne skupinice koje imaju globalnu podršku jakih lobija.
    Ali neka se Gospodin smiluje svima!

    avatar

    14.05.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • Obe glave u oblaku

    @Kandur je već sve tako lijepo rekao.
    Mogu samo dodati @etoimene da pokuša svemu ovome pristupi drukčije. Nedaj da te glup ili licemjeran komentar frustrira. Radije se svemu tome nasmiji. Razmišljanje je odmah bolje, za zdravlje je bolje i izbjegavaju se uvrede u tonu. Netreba se vrijeđat, treba se ipak dignit malo više.
    Jako dobro mi je poznato kako don Angelo prizna da je crkva ljudska, da je sklona pogrešci. Ali i meni smeta kako on, za razliku od don Grubišića, nikad nije priznao ni jednu grešku crkve. Niti će. Takav je. On o argumentima neulazi u raspravu.

    Eto prilike da svaka strana nešto kod sebe popravi.

    avatar

    14.05.2008. (10:29)    -   -   -   -  

  • Prangija

    Lijepo ste izbjegli odgovor na moje pitanje i skrenuli sa tebe.
    Smatrate li uistinu da žena vrijedi koliko je djece rodila kao što piše u bibliji?

    avatar

    14.05.2008. (10:43)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ja sam već nekuda prije rekao, a to i za gornje ponavljam: Kandure Svaka ti stoji. Potpisujem.
    Zdravi i veseli bili

    avatar

    14.05.2008. (10:51)    -   -   -   -  

  • Headless Horseman

    don angelo, da vam spomenem samo...

    ...@o.g. u oblaku: Nedaj da te glup ili licemjeran komentar frustrira. (...) Netreba se vrijeđat, treba se ipak dignit malo više.

    Radije se svemu tome nasmiji. Razmišljanje je odmah bolje, za zdravlje je bolje i izbjegavaju se uvrede u tonu.

    evo mene opet.
    prekrajam napis.

    :)

    @o. g. u oblaku: Ali i meni smeta kako on, za razliku od don Grubišića, nikad nije priznao ni jednu grešku crkve. Niti će. Takav je. On o argumentima neulazi u raspravu.

    mozes li podijeliti s nama sto je to ,,don grubisic'' (ovo 'don' ide s imenom) ,,priznao'' u grijesenju Crkve, a don angelo nije?

    gdje don angelo nije argumentirao?

    ne pisem da nema toga nigdje, ali ja osobno nisam pronasao nesto vrijedno spomena.

    nije li don ivan grubisic 'vazda' prisutan u medijima?

    ne zali li se on cesto (i time 'kao pridobiva puk') kako RKC ne bi trebala imati novca, a s druge strane je jedan od dugovjecnijih zupnika u zupi sv. roka u uzem dijelu splita (ponad radunice; get je prva zupa do radunice, a get je 'centar svita') koja je 'bogata', uvjetno govoreci?

    nije li sveprisutan u medijima?
    nisu li ga pune novine kada treba nesto, uvjetno receno, napisati 'protiv Crkve'?
    znaci li to da je istaknut?

    mozas li citati izmedju redaka - na nacin da primijetis tko ima prostora u medijima i objektivno prosudis, a ne na temelju rekla-kazala sustava prosudjujes ono sto ti osobno odgovara ili ako vec ne odgovara tebi kao takvome, onda odgovara uvrijezenome misljenju koje imas o toj stvari?

    @k trebalo bi koliko mozemo zadrzati razinu uljudjene i slobodne komunikacije, a treba uzeti u obzir da se mi svi koji komentiramo (konzumirajuci gostoprimstvo autora bloga) skrivamo iza kojekakvih elektronskih nadimaka dok je identitet DonAngela svima poznat stoga pocetne pozicije nisu ravnopravne. Na kraju krajeva svi smo mi samo mali obicni ljudi

    izvrsno napisano.

    i jos nesto, jako lijep clanak novinarke silvane orsus.

    @etoimene: Ako već, bez i jednog valjanog argumenta, popljuvaste SDP, što tek imate reći o bandi iz HDZ-a koje preko svojih saborskih zastupnika postavlja kriminalce i HVIDR-u i nastavlja, nakon pretvorbe, pljačkati državu.

    kakve veze ima politika s don angelovim citatom novinarke?

    hoces li komentirati napis novinarke ili ono sto mislis da don angelo insinuira?

    umjesto 'sdp' i 'hdz' upisi 'nk sloga' iz mravinaca i 'nk glavice' iz sinja pa prosudi.
    ostavi se politike.
    to je druga tema.

    k tome, citiram ti ponovno kandura jer je to lijepo srocio u citatu iznad.

    avatar

    14.05.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • angelo

    @oblak i @eto - evo vam još nešto (također da vidite koliko je @head u pravu):

    Jao majci Hrvatici

    Ljerka BRATONJA MARTINOVIĆ

    Kad je trebalo povećati porodiljne naknade, uvjeravali su nas iz Vlade da je Hrvatska zemlja koja najbolje brine o svojim majkama i novorođenoj djeci, i plašili da bi, ako se nedajbože ugledamo na neki od zapadnoeuropskih uzora, trudnice, rodilje, majke i dojenčad prošli, navodno, puno gore.
    No, jedno je svjetsko istraživanje pokazalo da ipak nismo najbolji. Primat nam je, eto, oduzela Švedska. Nismo, štoviše, ni na drugom, ni na trećem mjestu, već na trideset četvrtom. Izvrsno s obzirom na to da se za titulu najdržave za majke natjecalo gotovo 150 zemalja, porazno, budući da smo 34-ti od ukupno 41. razvijene zemlje.
    I, veli to istraživanje, hrvatski je rodiljski dopust po trajanju doista nenadmašan. Takav, osim nas, ima samo Albanija. Ostale zapadne zemlje majčin boravak uz dijete plaćaju kraće, ali majkama, budimo realni, ipak daju više. I u vrijeme rodiljskog, i mimo njega. Tako su žene u Europi i zapadnom svijetu bolje obrazovane, pa ako i imaju kraći rodiljski, imaju veću plaću, bolju logistiku, jaču političku snagu. Djeca su im sigurnija, i bolje zbrinuta.
    Na žalost promotora hrvatskog modela pronatalitetne politike, Hrvatska nije ni blizu najbolje zemlje za majčinstvo, jer osim jednogodišnjeg rodiljskog, koji je konačno u prvoj polovini plaćen punom plaćom, za ulogu majke treba puno više. Možda bi nas do boljeg statusa na spomenutoj ljestvici dovela sustavna briga za majku i dijete, da se ne bi ponovilo da mama na rodiljskom, umjesto da brine o djetetu, ganja papirologiju i obilazi šaltere ne bi li se zdravstveno osigurala.
    Kad u Hrvatskoj konačno bude dovoljno mjesta u vrtićima pa se ne budu roditelji natjecali za njih nego oni za roditelje, kad s petero djece bude radila po jedna teta, i kad se nakon rodiljskog budu bez brige vratile na dobro plaćeni posao, onda će vjerojatno i majkama biti ugodnije odlučiti se na dijete. I biti majka. U Hrvatskoj.
    (Novi list, 14.05.08.)

    NB: Ako smijem dodati: to što novinarka na kraju predpostavlja, više ne vrijedi u bogatim zemljama Europe - što su bogatiji to manje rađaju. Ipak bi kod nas to možda prošlo.

    @prangija, smatram značajnim da Biblija kaže kako je među ženama koje rađaju blagoslovljenija ona koja ima više djece! To nam svima daje misliti!

    Svima pozdrav i blagoslov!

    avatar

    15.05.2008. (00:13)    -   -   -   -  

  • Ćale

    Uvijek se kaže kako su djeca Božji blagoslov (ali i odgovornost) roditeljima (ne samo majkama, nego i očevima). Hvala Bogu što je suprugu i mene blagoslovio četiri puta, i molim Ga za ljubav, mudrost, snagu, ... da ih mognemo odgojiti po Njemu i za Njega.

    avatar

    15.05.2008. (10:08)    -   -   -   -  

  • Obe glave u oblaku

    Pa kad sam već prozvan - evo.

    @Headu
    Netreba biti nikakav psiholog da bi se vidjela svrha tvoje poruke. Kad u on-line komunikaciji siciraš nekakav tekst i tako ga odgovaraš jasno je da ti je namjera napadati nekoga a ne pričati o temi. Nema problema, odgovorit ću ti i na takva pitanja.
    Krenimo od don Grubišića. Ja ga uopće ne branim. Samo pokušavam od vas dobiti odgovor zašto ga napadate. Ako ga biskup na sred rive proziva(!?) a don Anđelo to odobrava (čak i ulazi u nesuvisle rasprave je li on intelektualac) onda me zanima zašto. Odgovora don Anđelo nije dao. Rekli bi naši stari: "biži ko đava od tamjana".
    Nadalje, o temi gdje je opisana pedofilija u Americi don Anđelo žrtve naziva prevarantima kojima je do odštete a ne do zadovoljenja pravde. Nije li to licemjerje koje sam u njegovim odgovorima naveo?
    U raspravi o nedolasku biskupa na komemoraciju u Jasenovac licemjerstvo ide dalje. Don Anđelo se pravda nekakvim Blajburzima? Bljak. Opet nije rečeno zašto biskupa nema ali da se pljuje po partizanima a ustaše dižu u nebesa to svakako.
    Pričalo se i o socijalnoj neosjetljivosti crkve. O tome kako se i tu osjeća materijalna a ne duhovna orjentiranost. O tome kako je nemoralno da za religiju moraju odvajati i oni koji to ne žele. Da crkva niz svojih usluga ne naplačuje, ne izdaje nikakav račun, NE PLAČA POREZE... I onda se bahati velebnim zdanjima....
    Treba li napomenuti da don Anđelo nije u svemu tome vidio ništa lošeg. Nije li i to licemjerno?

    Da ne nabrajam do u nedogled.
    Mogao bih ovako i dalje ali mislim da nema smisla. Tko želi sagledati realno iz već iznesenog će shvatiti dosta. Ako netko želi o ovakvim stvarima raspravljati, argumentirano i bez demagogije tu sam. Za ostale željne prepucavanja nemam volje rasipati vrijeme.

    @Angelu
    S posljednjim vašim komentarom se slažem u potpunosti. Sam imam dvoje djece te znam kako je teško danas, i materijalno, ali i dati im vremena koliko bi trebalo. Kad se odmaknete od ustaša, SDP i ostalih politkanstava vjerujem da će vam komentari blogovi biti puno više životno realniji. . Ako već nemožete odoljeti onda morate računati i na otvoren dijalog.

    @Ćale
    Bravo! U moru gadljivog nešto potpuno u duhu kršćanstva. Evo vam don Anđelo primjera, bez imalo licemjerja, politike, laži i demagogije.

    avatar

    15.05.2008. (13:42)    -   -   -   -  

  • Ćale

    @Oblačni hvala, no moram stati u obranu don Angela... iako se njega ne treba braniti - zna on to i sam, ali ne mogoh odoljeti.
    On ima specifičan način komuniciranja (pisanja, izražavanja,...). Zna biti izravan, britak, jezgrovit, ... (što su samo odlike, a nikako mane), ali sigurno nije licemjeran, politikant, lažljivac, demagog, ...!!

    avatar

    15.05.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ne moraš me @oblačni poučavati kako ću koncipirati ovaj blog - ja se nimalo ne petljam u tvoj: tvoja kućica, tvoja slobodica!
    Kad bi se ovdje nalazile samo "molitvice", gdje bi došla do izražaja tvoja i mnogih tvojih istomišljenika (re)kreativnost. Osim toga, premda mi mnogo toga toliko puta djeluje kao obična kre-kre-kre-ativnost, nikada nikoga nisam tjerao odavde. Jer smatram da nam je svima potrebna komunikacija i dijalog pa makar se i svađali.
    A što neki predbacuju da izbjegavam odgovore na neka pitanja - vjeruj mi da nemam više strpljenja stalno ponavljati iste stvari. Jer uvijek iznova ovdje bane neki "padobranac" i pita npr. zašto sam "don" kad postoji Don Corleone, Don Juan itd. - a neće se sjetiti Don Quijotea koji mi je najdraži i najbliži! - a to sam već x-puta objasnio itd.
    Eto, grazie za razumijevanje & pozdrav!

    avatar

    16.05.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • Headless Horseman

    @o.g. u oblaku: @Headu Netreba biti nikakav psiholog da bi se vidjela svrha tvoje poruke. Kad u on-line komunikaciji siciraš nekakav tekst i tako ga odgovaraš jasno je da ti je namjera napadati nekoga a ne pričati o temi. Nema problema, odgovorit ću ti i na takva pitanja.

    psiholog?

    moja poruka nema svrhu kao takvu već je samo povratna informacija nečega prije napisanoga.

    moje ''seciranje tekstova'' ima svrhu pokazati kako je pero moćnije od mača te trebamo paziti što pišemo.
    ovdje sjajno stoji kantov kategorički imperativ - ''djeluj tako da tvoja maksima može postati općim zakonom"

    dakle, ne 'na prvu' reagirati bez potrebnog promišljanja. ovo 'na prvu' ne znači da ne smijemo odmah odgovoriti na nekakav napis već znači da promislimo kako ne bismo uvrijedili nekoga svojim pisanjem.

    meni nije bila ni najmanja namjera uvrijediti nekoga već samo egzegetski prokomentirati nečiji [u ovom slučaju tvoj] napis.

    @o.g. u oblaku: Krenimo od don Grubišića. Ja ga uopće ne branim. Samo pokušavam od vas dobiti odgovor zašto ga napadate. Ako ga biskup na sred rive proziva(!?) a don Anđelo to odobrava (čak i ulazi u nesuvisle rasprave je li on intelektualac) onda me zanima zašto. Odgovora don Anđelo nije dao. Rekli bi naši stari: "biži ko đava od tamjana".

    'mi'?
    ne postojimo 'mi'; angelo ima svoje razloge, a ja ti mogu pokušati objasniti svoje.
    poznata je njegova sintagma ''čovjek nadasve''.
    u mojoj vjeri [katolik] je to [logikom] uži pojam od pojma Isus Krist nadasve, jer ovaj pojam u sebi već sadrži pojam ''čovjek nadasve''.
    tum peccet - to je ono gdje griješi don ivan.
    previše ističe socijalnu sliku čovjeka nauštrb čovjeka kao slike Božje koja sve to, i šire, sadrži.
    ljudima je lakše primijetiti imanentno nego transcendentno pa kažu kako don ivan kaže nešto novo, nekakav novi, bolji nauk; don ivan je svećenik koji se brine o ljudima, a ne kao RKC koja gleda kako od puka 'izmust pare' - a ne vide kako sve ono što don ivan grubišić kaže, istodobno govore i svi ostali svećenici RKC-e, k tome i ovdje dotični upravitelj 'virtualne župe' don angelo.

    mala razlika: don ivan 'zna' nešto reći što tobože pogađa RKC-u, a to novinarima ''sjedne ka' budali pleska'' [''ka' kec na desetku''; ''na volej''] pa se oni oduševe kad ''iz redova Crkve stiže kritika samoj Crkvi uvaženog sociologa don ivana grubišića''

    što se prozivanja od strane biskupa tiče, msgr. ratko perić je nešto izjavio - nigdje ni jedno ime nije spomenuto - a don ivan se odmah (po)javio u novinama s komentarom kako se to odnosi na njega.
    na čemu temelji svoj zaključak?
    ''rekli bi naši stari'': ,,sva'k' se češe di ga svrbi''

    a opet, to što don angelo nije komentirao, možda važi druga naših starih: ''ne prepiri se s budalom, ljudi možda neće primijetiti razliku'', ne znam doista.

    @o.g. u oblaku: Nadalje, o temi gdje je opisana pedofilija u Americi don Anđelo žrtve naziva prevarantima kojima je do odštete a ne do zadovoljenja pravde. Nije li to licemjerje koje sam u njegovim odgovorima naveo?

    ne.
    licemjerje bi bilo kada bi on pedofiliju kritizirao, a sam bio pedofil.
    to je samo njegovo mišljenje s kojim se netko ne mora slagati.

    vjerujem da ćeš i sam primijetiti kako je u tim teškim stvarima teško i procijeniti ''koliko'' je nekome naškodilo seksualno maltretiranje. da li mu je naškodilo 5 milijuna dolara, ili 500 000 dolara?
    mislim da je na to ciljao - nisam ničiji apologet. osim vjere u Isusa Krista, ali ne zato što to Krist sam ne bi mogao - [na kraju, ne bi ni trebao] jer ''mudrost se opravda djelima svojim'' - već jer je to moja dužnost kao vjernika katolika.

    @o.g. u oblaku: U raspravi o nedolasku biskupa na komemoraciju u Jasenovac licemjerstvo ide dalje. Don Anđelo se pravda nekakvim Blajburzima? Bljak. Opet nije rečeno zašto biskupa nema ali da se pljuje po partizanima a ustaše dižu u nebesa to svakako.

    ovo je odvratno što si napisao [ja sam istaknuo bold]

    sjeti se što se učilo 60 godina u sfrj: jasenovac, jasenovac, jasenovac.
    ako se spomene bleiburg, išlo se u zatvor.
    Crkva nikad nije bila pozivana, štoviše, ubijali su svećenike pod optužbama da su 'izdajice naroda' - a sada ih prozivaju zašto ih nema?!

    preuzeto s net.hr-a:
    Andrija Popović iz Počasnog bleiburškog voda istaknuo je da svaka žrtva ima pravo na dostojan grob.

    "Štoviše, podržavamo sve koji su u II. svjetskom ratu izgubili bližnje, ali također pozivamo one koji su do sada diskriminirali žrtve po ideološkom kriteriju da poštuju civilizacijske dosege", izjavio je Popović.

    "Žrtva je često spremna oprostiti svom krvniku, ali krvnik žrtvi nikada", zaključio je Popović.

    Hvarski biskup Štambuk pozvao je državu i institucije da utvrde odgovorne za zločin i nalogodavce zločina u Bleiburgu.

    avatar

    17.05.2008. (20:04)    -   -   -   -  

učitavam...