Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Marole

    Vrhunski post, potpisujem sve. Ja, pismena životinja.

    avatar

    09.05.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • srdelica

    potpisujem ovog decka od naprid. ja, nepismena ponekad.

    avatar

    10.05.2008. (11:06)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..potpisujem i ja...samo se malo cudim da danas nisi spravio hommage Vrdoljaku, on je spadao u drugu sferu nase mladosti, ma tako bitnu, ja sam danas tuzna za njim.

    avatar

    10.05.2008. (12:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    E, jebiga Cveba, znam, sve znam, Dražen mi je bio poznanik, dapače tu i tamo smo ponešto odradili zajedno...odjednom se Vaseljena pretvorila u Sućutnik! Napisat ću riječ, dvije o Draženu, svakako.

    avatar

    10.05.2008. (15:41)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    vazno je reci da Nietzsche nije pao nekom tamo konju o vrat, vec iznemoglom, starom konju koga je kochijash bezdushno bichevao ne bi li ga pokrenuo na saradnju: kada je nakon ovog emocionalno-metafizickog sloma doshao sebi, osecao je da je upravo on Der Gekreuzigte (Raspeti) ili Dionis. u izvesnom smislu tako je i bilo: Nietzsche je raspet na krstu sumanutosti, opshtem mestu viseg stupnja pribranosti.

    avatar

    11.05.2008. (17:59)    -   -   -   -  

  • Wanda

    A šta bi s onim postom? Papala maca?

    avatar

    11.05.2008. (18:13)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..imash Igra , kod Krleze , u zadnjoj knjizi Zastava prekrasnu varijaciju na temu konja i znoja, sjajna stvar , ona zapravo umire a konjusar je kao da ga nema , velim ti , dobar passage.

    avatar

    11.05.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    u jednom pismu N. sebe naziva "covekom, koji ne zeli nishta vishe osim toga da svakodnevno izgubi neko od umirujucih uverenja; (covekom) koji, u ovom iz dana u dan bremenitijem oslobadjanju duha trazi i nalazi svoju srecu. Mozda chak zelim da budem slobodoumniji (noch mehr Freigeist), nego shto to uopshte mogu biti." - To je priznanje, vrlo rano, vec 1876. polozeno - anticipacija njegove sudbine, njegovog sloma. predosecanje coveka koji ce biti gonjen da spozna uzasnije nego shto to njegova cud moze da podnese, i kome ce svet kad-tad ponuditi scenu, znak, schlagwort za potresno samoraspece. njegov martirijum, njegovo herojstvo bilo je Selbstüberwindung (samoprevazilazenje) - samozrtvovanje vodje u buducnost, prijatelja zivota, vidovnjaka vishe chovechnosti, uchitelja prevazilazenja svega onoga u nama shto stoji suprotstavljeno zivotu i buducnosti (znaci onog romanticharskog): protiv smrti, u korist zivota! biti danas (dugo vec zapravo) dobre volje ne znachi nishta drugo vec se u ovome povesti za Nietzscheom.

    avatar

    11.05.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...