Komentari

harpplayer.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • lovre

    Bija je uzor i inspiracija. Bija je prvi kojeg san vidija kako svira blues na usnjaku. Bija je dil povjesti niza generacija koja su odrastala uz njegovu muziku. Bija je čovik.

    avatar

    09.05.2008. (16:21)    -   -   -   -  

  • ja

    oy! imam pitanje...

    u zadnje vrijeme sam malo svirao na usnoj i bas mi se dopalo...pa mene sad zanima koliko bi koštala neka prosjecna..ne bas preskupa BLUES harmonika? Baš ona...s hrapavim zvukom..to bi htio probati... I..ako znas mozda gdje bi ju mogau nabaviti... pozdrav...zakon blog...

    avatar

    11.05.2008. (14:42)    -   -   -   -  

  • kice

    moraš u trgovini zatražit od trgovca baš hamorniku sa hrapavim zvukom....ako ih nema onda ti je najbolje da je napraviš sam .....harmoniku stavi mjesec dana u hladnu vodu (najbolje morsku), dobro je osuši i izvadi morske stanovnike ako su se u nju naselili i nakon toga lagano nekoliko puta udari njome u neku tvrdu podlogu obloženu krpom....to je to.....nemoj pretjerat s jačinom udarca da ne promijeniš tonalitet.

    avatar

    12.05.2008. (13:10)    -   -   -   -  

  • ja

    nemam more nigdje blizu...=/

    avatar

    12.05.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  • kice

    neko se sprda s mojim nadimkom...to nisam ja napiso ni reko...a tko god je to napiso je komad budale i sta god ti je reko nije istina...pravi kice....

    avatar

    13.05.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • anonimac

    jos tvoj intervju i mijacev i obuhvaceni su svi koji vrijede na cro harp sceni.malo društvo ali značajno. ima još toga po drugim bendovima ali to su uglavnom likovi koji sviraju usnu uz pjevanje ili uz svoj instrument kao pratnja i mislim da nisu znacajni.

    oremuš, goluban, lovre, iggy, antolić, mijač.

    avatar

    14.05.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • Iggy

    Mijaču sam prije dvije godine poslao pitanja za intervju ali još ništa, a nije mi se dalo gnjaviti ga na festivalima jer bi po negovom harmonikaškom stažu (25 g.) intervju trebao biti ipak malo opširniji. Sto se tiče drugih harmonikaša, vjerujte da ih ima još nekolicina samo su manje aktivni ili se ne vole javno eksponirati. Drago Lokas iz grupe Positivo također je jedan od aktivnijih a tu je i legendarni Branko Kralj koji je već podosta star da bi bio aktivan...

    avatar

    14.05.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • prijatelj

    Pa dobro, netko mora i to napraviti……

    Igora Djeku Iggya upoznao sam prije nekog vremena i na mene je od samog početka ostavio dojam ozbiljnog čovjeka i glazbenika koji je, mora se spomenuti, poštenim i predanim pristupom izradi ovog bloga, dosta doprinjeo razvoju cro harp zajednice. Premda te riječi pomalo zvuče patetično, vjerujem da će se svi harmonikaši složiti da je naprijed napisano točno, posebno uzevši u obzir da se njegovim blogom služe kako „stari mački“ na harmonici tako i nove snage koje prvi puta pristupaju tom instrumentu.

    Iako nemam novinarskog dara, poslužit ću se predloškom koji je Iggy koristio za druge, i napisati nekoliko pitanja, a dotičnog gospodina s uvijek ozbiljnim izrazom lica zamolio bih da upiše i pokoji odgovor…..

    1. Igore, koliko dugo sviraš usnu harmoniku, što te u početku zainteresiralo za taj instrument i jesi li imao iskustva s kakvim drugim instrumentom prije toga? Kako to da te tamburice slavonske ravnice nisu „zarobile“?
    2. Svojevremeno sam bio na nekom putu u Slavoniji i u trgovini glazbene opreme nisam mogao kupiti harpicu iz traženog dura? Gdje si ti nabavio svoju prvu harmoniku?
    3. Kako si prosvirao usnu harmoniku ? Je li tome doprinjela žestina „garaže“ ili pamtiš neki drugi trenutak?
    4. Kakav stil sviranja ti najviše odgovara i koji su tvoji uzori u sviranju harmonike? Otkuda ljubav prema „garaži“?
    5. Na nekim harp festivalima pokazao si da se, najblaže rečeno, dobro snalažiš u bluesu, otkud taj feeling?
    5. Što koristiš od opreme pri ozvučenom sviranju i kakav zvuk preferiraš?
    6. Poznato je da dosta istražuješ kromatsku harmoniku, što se događa s „kromom“ trenutačno?
    7. Većinu stvari o tvom bendu možemo pročitati na webu, možeš li nešto reći o daljnjim glazbenim planovima?
    8. Budući da si svojevrsni crossroads harmonikaških događanja, kako bi mogao opisati tzv. cro harp scenu?
    9. Tvojih 5 omiljenih modela harmonika…..
    10. Što možeš poručiti svima nama…..

    U ime svih posjetitelja Harpplayera i tvojih kolega harmonikaša zahvaljujem ti na odgovorima i naravno, na ovom odličnom blogu!

    avatar

    15.05.2008. (09:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...