Komentari

anamarija.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Bugenvilija

    Hm, ne znam ko ima više sreće, ti sa tvojim Savršenim koji sve zna, može i hoće ili ja sa svojim Nesavršenim koji isto zna ali ne može kad meni treba ili uopće neće, a u zadnje sam vrijeme primjetila da neke stvari ni ne zna :))))))))))

    avatar

    18.04.2008. (11:05)    -   -   -   -  

  • trill

    Kad sam se udavala moja najbolja prijateljica, koja je dosta starija od mene, me savjetovala ovako: " Ako išta krene raditi, pusti ga ma koliko ti išao na živce. Pola tih stvari šta će on krenuti raditi, ti bi mogla brže i bolje. I onda ako mu uzmeš usisavač, pa drugi put krpu za prašinu, pa treći put nešto drugo, samu ćeš sebe zateći ko ja sebe. Puno godina braka, a sve ja radim jer njemu nisam dala"
    Uglavnom sam ju poslušala :) No, tu i tamo bi me zasmetala ta silna pedanterija kod mog muža koja naravno, zahtjeva i puno vremena. Bilo da se radi o majstorskim poslovima, bilo o kućanskim sve treba biti savršeno dobro, precizno i čisto za mikroskop.
    I ajd sad kako bi nas dvije objasnile na šta se to točno žalimo? :)
    To je preteško objasniti. Kao da tražimo kruha iznad pogače, a opet...ma znaš :)

    avatar

    18.04.2008. (11:28)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Čovjek po mjeri - kad radi nešto za tebe, pusti ga, kad ne radi, pomaže ti; u oba si slučaja u dobitku. Jel može bolje? Naravno, uvijek može, ali svi znamo da savršenstvo ne postoji. E sad, što se tiče eventualnih prigovora, ako ih obazrivo kažeš njemu samome, to te ne čini ni feministicom ni ženturačom, nego ženstvenom osobom koja gaji vlastito mišljenje. Razlika je u načinu iskazivanja prigovora. Ja, recimo, jako ne volim pretenciozne žene, ne kažem da si ti takva, ali stekla samtakav dojam o nekim ženama upravo s bloga koje, kao, imaju muževe koji su ravnopravni s njima ili čak muževni, ali ih u svojim postovima uvijek malo prikažu papučarima, a sebe nekim kvazikraljicama u tom odnosu. To mi je najgadljivije i, zapravo, ono čega se sama najviše grozim kad su takve žene u mojoj blizini.
    Dakle, bitna je mjera i bitno je i prigovor izreći s ljubavlju pa je lako moguće da će tako biti i prihvaćen :o)

    avatar

    18.04.2008. (13:41)    -   -   -   -  

  • jja

    Ja nisam imala nikad majstore u kuci, muz zna sve od postavljanja poda, farbanja zidova, elektrike. Sto je prilicno iznenadjujuce za jednog dr mr-a i to jos netehnickog smjera. Sam je slagao ugradbenu kuhinju, sam je postavio laminat, sam je spojio sve prikljucke za vodu. Samo ja ne zivim sa Savrsenim :-) niti on zivi sa Savrsenom :-) pa je utoliko lakse. Cak sam se pronasla malo u komentaru od Kinky s time da meni to nije gadljivo, meni je gadljivo nesto posve drugo a odnosi se na musko zenske odnose (da ne idem u detalje sad) i jako volim sto sam ja kraljica u tom odnosu. Meni to pase.

    ""Pa što bi ti htjela? Koliko žena nema nikakvu pomoć u kuči, a mućevi im još k tome imaju dvije lijeve ruke i neće ništa tako raditi?""

    Potpuno je nevazno koliko takvih zena ima, nego koliko su one sretne i cijene sebe. Ja sa muskarcem koji odgovara opisu iz citata nikad ne bih ni bila a vjerujem ni ti.

    Zakoniti kuha minimalno tri puta na tjedan, volimo fino jesti, oboje radimo puno - doma dodjemo navecer tek, radi po kuci sve kao i ja i u drzavi u kojoj zivim to nije odraz feminstickog terora dapace Nijemci su oduvijek takvi :-) cijene zenu i vole pomoci.

    avatar

    18.04.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • meridijan16

    Ja sve znam popravit u kući.
    Jednom se pokvario telefon, popravio sam ga i zabunom ukopčao u struju pa je eksplodirao.. Jednom sam popravljao zid nakon kaj sam s čavlom napravio krater od 20cm, nakon popravka sam imao grbu na zidu.. Jednom sam prekratio žicu od lampe, ne moram ni napisat da ju nisam prethodno iskopčao iz struje, ne?
    Fala mojoj ženi kaj me još opće pušta blizu šarafcigera i još uvijek ima strpljenja da ne popizdi čim ja uzviknem: "To ću ja popravit!!!"

    avatar

    18.04.2008. (20:30)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    "a ja njegujem sve svoje nesavršenosti,pa tako i njega....." hehehe. kak si to lijepo napisala....

    a inace bih mogla potpisati bugenviliju :)...od slova do slova :)))))
    dakle: ja po tom pitanju nosim hlace u kuci i popravljam sve od kompjutera preko telefona. programiram iste. odstopavam sudopere zastopane u zidu, zahode...farbam svu stolariju i zidove :))))) hm. mozda da promjenim profesiju :D ?
    ali nikako svojeg muza necu nazvati papucarem, drugi su razlozi zasto on to ne radi ili zasto ja to radim. prvi i glavni je: ja u tome uglavnom uzivam a on ne. ja nesto smatram potrebnim a on ne....

    avatar

    20.04.2008. (16:12)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Cure (i decki) , hvala na komentarima, napisala sam i ja svoj, poduzi...i onda se nesto zblesiralo, cak sam i kopirala, ali morala sam ugasiti komp...i sve nestalo.
    Ljuta sam i en pise mi se sve ponovo, izgubila sam vec dosta vremena boreci se sa tehnikom....mozda kad se odljutim...pozdrav

    avatar

    21.04.2008. (10:27)    -   -   -   -  

  • frendica

    Halo, mala! Nadam se da se još uvijek sjećaš nekih starih prijatelja! Vidim da ti ide jako dobro. Šaljem ti veliku pusu iz Zagreba! Jozefina

    avatar

    22.04.2008. (22:25)    -   -   -   -  

  • MonoperajAnka

    Bugo, ne znam ni ja...još jedna potvrda da sreća ima razna lica uvjetovanosti)))

    Trill, ima istine u savjetu starije prijateljice. Ipak me nasmijao onaj dio..."I onda ako mu uzmeš usisavač...." jer takvu priliku ne bih naravno ni za što na svijetu propustila i išla mu otimati usisavač, ali to je čisti SF, osim kada nakon bušenja usiše samo ono što je uneredio. I stvarno, oko čega se mi to žalimo, zar ne?)))

    Kinky, i ja sam na kraju zaključila, namjerno karikirano jer mi humor u tom području treba, da sam u svakom slučaju na dobitku. Obazrivi prigovori su na žalost zbog hrpe okolnosti ponekad nemogući, a vjerujem da me kao partnerica i novopečena majka razumiješ (ili ćeš me s vremenom razumjeti) u tom pogledu.
    Ovaj dio sa ženama-kraljicama i muževima papučarima nisam baš do kraja skužila, ali vidim da neki jesu, pa se neću miješati...

    JJA; stvarno zanimljiv tvoj majstor, ne-tehničke struke, uživaj...
    Što se tiče Germana koji "vole pomoći ženama" (usput, kužiš tu konstrukciju?) ili zajednički podijeliti poslove, istina je to. Zato sam ostala nedavno iznenađena kada smo u posjeti jednom Nijemcu koji trenutno ne radi u firmi, doma je, uređuje novu kuću, nešto skuha i preuzima dijete, a žena radi i donosi veći dio novca u kuću, zaključio kako je odgoj djece i kuća prvenstveno stvar žena, dok su muškarci bolji u nekim drugim područjima. Kada sam ga upozorila da takvom izjavom demantira svoje privremeno stanje, nije uopće primijetio tu kontradikciju, pa se pitam ne treba li takav načelni stav ponekim muškarcima, onako reda-radi, da se zna, bez obzira što ih stvarni život demantira. Ili je nešto drugo u pitanju?)))

    meridijan 16, ti si melem za moje "rane"...veliki pozdrav tebi i posebno tvojoj supruzi)))

    lipa mare, vidim da ima i potpuno drukčijih primjera kao što su Bugin i tvoj.
    I ja bih možda nešto više prakse sakupila na tom području, kada bi me Savršeni pustio blizu, ovako sam već priličan stručnjak, ali samo teorijski i kao povremeni pomoćni radnik ili šegrt. Istina, razni parovi imaju različite razloge zašto neke stvari urede tako, a ne nekako drukčije i nezahvalno je to komentirati, pogotovo ako su ljudi zadovoljni)))

    frendice, pa naravno da se sjećam, a svoja sjećanja potrkepljujem i gledanjem tvoje slike i prilike i uvijek me to razveseli....nadam se da si i ti dobro....pozdrav

    avatar

    23.04.2008. (09:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...