Komentari

grebbening.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • futilni

    neiskusan trekrer pita za savjet: isplati li se nositi stapove za hodanje na mosor? prosle godine sam na toj vrazjoj planini ostavio koljena pa to ne bih zelio ponovoti. s druge strane teren je dosta stjenovit a spust strm tako da ne znam jesu li stapovi upotrebljivi...

    avatar

    16.04.2008. (14:40)    -   -   -   -  

  • grebenning

    bok :)
    mosor nije baš planina na koju bi trebalo nostiti štapove, više smetaju nego što mogu pomoći po onom terenu. ako ćeš na light stazu uspon će biti jako blag pa malo po grebenu i onda spust koji je dosta strm ali sve skupa je puno lakše od lanjske ultre pa bi koljena trebala manje patiti. Na light stazi štapovi bi i mogli proći ali na ultri ne dolaze u obzir. ne znam na koju planiraš ići ali nadam se da sam pomogla.

    avatar

    16.04.2008. (16:45)    -   -   -   -  

  • raft

    je li se moze samo pridruziti ekipi na raftingu?..jer sam fakat u losoj kondiciji za mosor..nisam se pripremila.

    avatar

    17.04.2008. (00:24)    -   -   -   -  

  • grebenning

    bok raft - pošalji mi podatke na mail pa ću ti srediti rafting :)

    avatar

    17.04.2008. (15:52)    -   -   -   -  

  • futilni

    poucen proslogodisnjim iskustom... idem opet na ultru:) hvala na odgovoru!

    avatar

    18.04.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • krex

    Bok Tuttle,

    ako nije tajna, kakvo je to tvoje proslogodisnje iskustvo pa da ides na ultra :) pitam zato sto neznam koliko je konde, iskustva sa veranjem na mosoru bas potrebno imati..? tenx

    avatar

    20.04.2008. (21:31)    -   -   -   -  

  • grebenning

    Bok Krex,

    najbolje da ti ja kao organizator dam odgovor. Light stazu može završiti uistinu svatko i nije toliko zahtjevna. Uspon na greben je jako blag, nakon toga se ide jedan dio po grebenu i kroz lijepu šumicu i onda se spušta sa Kozika u Omiš. Spust sa Kozika je jako strm i dosta dugačak i to može biti jedini problem na light stazi. Light staza se laganim hodom može proći za 5-6 sati. Oni najbrži mogli bi to proći za 3h ili možda i brže.

    Što se tiče ultra staze ove godine će biti još teža nego lani što znači više kilometara, više uspona, više orijentacije. Neće biti samo juriš po grebenu kao lani nego će trebati pažljivo tražiti kontrolne točke od kojih neke neće biti na grebenu :)

    Prosječnom trekeru koji se dobro orijentira, ne gubi se i ne staje će za završiti ultra stazu po mojoj procjeni trebati oko 8-9 sati. Pobjednik bi mogao to proći za nekih 6 sati. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni tj. ako sunce ne bude prejako moglo bi se to i brže.

    Eto, nadam se da sam pomogla :)

    avatar

    20.04.2008. (23:05)    -   -   -   -  

  • futilni

    @krex: ja sam prosle godine na mosor otisao s 1.5l vode (eto kako sam pametan bio) i bez penjackih iskustava pa sam svejedno zavrsio stazu u roku. dakle, moze se:)

    avatar

    22.04.2008. (07:43)    -   -   -   -  

  • tomo-hajduk

    može li mi netko dati koji savjet jer prvi put idem na trekking. imam dosta iskustva u boksu i nogometu ali je ovo skroz drugačiji izazov. prijavio sam se na light i prihvačam sve savjete. hvala unaprid.

    avatar

    22.04.2008. (11:19)    -   -   -   -  

  • grebenning

    tomo javi se meni na mail jagoda.malbasa@gmail.com pa ću ti ja sve objasniti.

    avatar

    22.04.2008. (16:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...