Komentari

borut.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • jončica

    Res prelepe slike, z veseljem jih gledam in tako spoznavam lepote drugih okolij.Zaslužita si medaljo, ker tako aktivno preživljata prosti dan!

    avatar

    05.04.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepi i masovan izlet. Šteta za perunike, kod nas su se sad počele otvarati, a uskoro ću ih posjetiti i na padinama Učke

    avatar

    06.04.2008. (02:03)    -   -   -   -  

  • Helix

    Prošetala sam vašim tragom. Malo razočarana, ali samo u prvom trenutku. Prioda je ipak uvijek lijepa i uvijek nešto krije i pruža. Uskoro se nadam novim orhidejama s Kamenjaka.

    avatar

    06.04.2008. (11:02)    -   -   -   -  

  • mish misho

    Iskreno da vam kazem: pored ovolikog broja divnih cetveronozaca ja ne bi imala vremena za cvijece. :)
    Mada su ove slike ispod predivne...Pogotovo crna i plava perunika privlace paznju.

    avatar

    06.04.2008. (11:49)    -   -   -   -  

  • borut

    Iz sigurnosnih razloga mi idemo samo na oganizirane izlete. U ovom prvom napisu s ovog izleta dana je slika kako to izgleda.
    Naime svake godine ljudi masovno posjecuju prirodu, sume i polja na kojima se desava cudo proljetnog budjenja. Na ovoj pjesnanoj zemlji koja oskudjuje vodom, posle zimskih kisa, priroda se kao opijena budi ljepotom cvata, boja i mirisa.
    Nazalost ove godine, "vanjski faktori" niske zimske temperature bez dovoljnih kolicina padalina, te netom poslije zime, temperature su dostigle 40 stupnja, da je i ono sto je procvalo jednostavno sagorjelo. OVE GODINE NEMAMO PROLJECA!
    Nema modrih, crvenih i bijelih polja anemona na livadama Galileje, ni zutih slapova mimoza uz ceste, sramezljivih ciklama da provire iza svake stijene...niti endemskoga cvijeca kao patuljastih, bezobrazno crvenih tulupana i kao razicak modrih, patuljastih irisa koje smo vidjali u sumi Tal na Golanu ni predivnih crnih irisa sa Gilboe. Kazu da je covjek taj, kako ga nazivam, vanjski faktor. Ja neznam sta je uzrok ali su mi posljedice tuzne.
    Zato na ovim fotografijama mozete vidjeti sta je to organizirani izlet u Izraelu. Prijavili smo se vec poodavno, platili izlet i cekali datum sa zeljom za lijepim vremenom. Nase je bilo da u vremenu od 6.30 do 10 sati budemo na parkiralistu. Oganizator priprema tri staze od 20, 11 i 5 kilomerata. Staze osigurava i vojska i milicija. Mogu zamisliti kako se vecini jezi koza od prosle recenice, ali covjek se na sve navikne. I vojska i milicija su sastavni dio nasega zivljenja i u toj simbiozi smo dobrim odnosima, cak vrlo dobrim. Na ovim slikama vidite policajca na motoru koji kontrolira stanje, alitaj isti covjek takodjer i baca sa staze stijene na koje bi se mogao netko spotaci i raniti. Cetiri jahaca su takodjer iz osiguranja, a nesto sto je takodjer vazno, osigurana je opskrba pitkom vodom uz cijelu stazu, na jednom mjestu i socno voce u slobodnom kolicinama, te pored kante za bacanje odpadaka, a na jednoj od pocetnih slika i takozvani "kemijski" zahodi. Na kraju sve staze zavrsavaju u jednom parku gdje je organiziran hepening svih mogucih vrsta razonoda i druzenja. Malo od svega cemo vam pokusati prikazati fogografijama za koje smo potrosili Borutovu karticu u aparatu, a meni se potrosila baterija. Beskonacni izvot motiva sa snimatelja, a jos teze je odabrati fotografije. Nastavak slijedi.
    vesna

    avatar

    06.04.2008. (13:08)    -   -   -   -  

  • Cvit iz Dalmacije

    Kod mene snig pada....

    avatar

    06.04.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Odlicno mi izgleda, a u prirodi je uvik lipo;)Toplo vas pozdravljan!

    avatar

    06.04.2008. (23:29)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav iz os zašto nisa dobijo odgovor na mel

    avatar

    07.04.2008. (17:49)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Lijep izlet! Po slikama velikog sljeza i vodopije (cikorije) vidim da vam je vegetacija vrlo slična našoj. Slike uredno obrađenih polja odišu redom i mirnoćom. To već malo odudara od naše Dalmacije. Ipak, sve skupa čini mi se kao da ste prošetali nekim otočnim makadamom. I opet razlika, teško bi se neki motorista kod nas zaustavija popravljat stazu. Pozdrav! :-))

    avatar

    11.04.2008. (12:17)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...