Komentari

toso.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • punks_not_red!

    jebemu, ja sam propustio parafe, daleko je taj zagreb, ma valjda će bit neka druga prilika za to....
    the show must go on, ou jea, emo is not dead!

    avatar

    31.03.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • DOMACHE CICE

    ja sam tvoja rizha, budi moj kinez! biraj 000 BUOG MATER i za samo 3 sekunde postat ćeš eksperiment jebača dalekog istoka. ;)

    avatar

    10.04.2008. (17:36)    -   -   -   -  

  • bager ri

    cigane debeli pošto sam preglup da ti pošaljem slike preko neta isfurat ču ti ih na prvoj svirci na kojoj se vidimo...ko te jebe strpi se malo...OI!

    avatar

    02.05.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • bager ri

    ajde napiši nešto sexy! oi!

    avatar

    09.05.2008. (10:59)    -   -   -   -  

  • arhe

    Anarhija je oblik društva u kojem bi se nastojalo poništiti svaki oblik nametnutog autoriteta; anarhisti vjeruju u čovjekovu prirodnu sposobnost autokontrole u društvu. Postojanje društvenih pravila i ugovora nije a priori isključeno u anarhiji, bitno je samo da je ta pravila i te ugovore slobodno odredila i prihvatila zajednica koje se ona i tiču i da nisu nametnuta odozgo, kao što se događa tamo gdje jedni ljudi imaju veću moć od drugih.

    Mada je u ljudskoj povijesti bilo brojnih ostvarenja društava i organizacija baziranih na anarhičnim principima, Pariška komuna iz 1871. je bila vjerojatno prvi pokušaj anarhične društvene organizacije koji je globalno odjeknuo; kao što je komentirao Mihail Bakunjin, jedan od velikih povijesnih mislilaca anarhije. Još je konkretnih i opširnih ostvarenja anarhičnih principa u društvu bilo i u vrijeme građanskog rata u Španjolskoj, za vrijeme kojeg su radnici, često kao članovi anarhosindikalističkih organizacija kao što je CNT u Kataloniji i Aragonu, dokazali djelotvornost samouprave javnog prijevoza i proizvodnih poduzeća - industrijskih, kao i poljopriverednih: preko horizontalnih skupština su bile ostvarene kolektivizacije zemlje zaplijenjene od veleposjednika i u nekim slučajevima je čak bilo ukinuto i privatno vlasništvo; sve je to, međutim, bilo nasilno prekinuto zbog ratnog poraza, naime osim što su se borili protiv nacionalista i fašista pod vodstvom Franciska Franca (koji su imali i podršku fašističke Italije i nacističke Njemačke), anarhisti su se morali čuvati i Komunističke partije, koja je imala podršku od Staljina s izričitom zabranom naoružanja anarhista i s naredbom da se sabotiraju postignuća anarhičnih organizacija i pojedinaca. Bilo je, međutim vrlo bitno i iskustvo Mahnovšćine, tj. pobunjeničke Ukrajine pod vodstvom seljačkog generala Nestora Ivanoviča Mahna i Kronstadtskog otpora u Rusiji. Oba ova otpora su bila slomljena i izbrisana od strane boljševika i njihove Crvene armije kojom je zapovijedao general Lav Trocki.

    avatar

    24.06.2008. (13:45)    -   -   -   -  

  • kacavidaaaaa

    oi!!ne znam ako ti ovo još čitaš ili pišeš ili koji kurac ali eto htjela sam ti se javit ako me se sjećaš sa onog koncerta(ne sjećam se koji)..pa eto..hajde oi!!
    p.s. jesi dobio slike???

    avatar

    10.07.2008. (21:00)    -   -   -   -  

  • kacavidaaaaaa

    e poslat ću ti slike ali trenutno taj cd sa slikama nije kod mene tako da..jbg..ali dobit ćeš ih..prije ili kasnije..časna pionirska!!

    avatar

    23.07.2008. (17:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...