Komentari

kucanicaujapanu.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    bas jedna lijepa nedjelja. ovaj tokyo tower izgleda stvarno kao brat blizanac ajfelu. nisam znala za ovaj toranj. zanimljivo.

    ovakve kineske konobarice ne volim, ima ih i ovdje :)
    inace u zadnje vrijeme izbjegavam kineze, po drugi put, jer sam u mojem omiljenom restoranu iza ugla vec dva puta nasla dlaku. dovoljno da mi se okrene zeludac i da ne pojedem do kraja bez obzira na glad :(

    avatar

    20.03.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    koliko god ljudi negoduju na japansku,neki
    kažu umjetnu ljubaznost,meni to ne smeta,i što
    često liče robotima,posebno kad uđeš u dućan,a on ili ona
    počnu izbacivati riječi nevjerojatnom brzinom,na tokyo tower
    nikako da odem,iako sam u Japanu bio preko nekoliko puta,
    možda stignem ove godine,kažeš godišnjica,

    možeš li nešto više reći o tim crnim kombijima iz kojih trešti
    glasna glazba

    avatar

    20.03.2008. (18:22)    -   -   -   -  

  • Lorelija

    da, zanimljvo kako smo mi europljani egocentricni...nisam ni ja znala za ovaj toranj. a jos je visi od eifelovog. a mi mislimo da je ovaj u parizu neka senzacija i sta ja znam sta... hehe bas smo jadni

    avatar

    20.03.2008. (18:53)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    ovo s crnim kutijama obradi negdje, plz, ne znam o cemu je rijec! Desnica? Yukio Mishimasta?
    Na Tower nisam isel, gledano iz vlaka zanimljivo mi je bilo kako je malecki zapravo, na pozadini svega onoga. Lorelija, pa sad, japsi su napravili, istina, jos visi i laksi, ali 50 let kasnije...ispada da su oni europocentricni, kad su nas isli kopirat, hehe. Ne, nismo jadni, ima nesto u toj Europici. Istina, vidi covjek to tek kad malo izadje iz nje, ali tako to obicno biva...kad se previse sniva, a stvarno se malo zna ;-)

    avatar

    20.03.2008. (19:15)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Nisam nikad cula za ovaj njihov toranj, trebaju se vise reklamirati.

    avatar

    20.03.2008. (22:14)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    dobro da nisi napisala da si se konačno u kineskom restoranu osjećala "kao doma" - tj. u nekom našem restaču.. he he

    avatar

    21.03.2008. (06:54)    -   -   -   -  

  • Ofcan

    Nadovezao bih se na astrosailora. U periodu kad je nastao Eiffelov toranj, znači kraj 19. stoljeća, to je bio takav inžinjerski poduhvat da je hrpa građevinara u to vrijeme komentirala da to jednostavno nije moguće napraviti. Znači trebamo građenje tog tornja gledati iz te perspektive. U današnje doba velikih nebodera i 100+ godina napretka građevinske industrije, taj toranj ne izgleda nešto posebno, no u vrijeme nastanka to je bio inžinjerski pa čak i politički presedan.

    A Japanci su, hjedući pokazati da imaju gospodarski napredak (ekonomski boom potican stranim ulaganjima ne bi li se malo kompenziralo za dvije nuklearne bombe i slično) - kopirali Europska inžinjerska dostignuća. Da, prešišali su Europu danas u nekim stvarima, no Tokyo toranj je samo kopija. Tehnološki naprednija, jer ipak je nastao preko pola stoljeća kasnije, no ipak samo kopija. Ne kažem da je to nešto loše, izgraditi takve objekte je uvijek poprilično inžinjersko postignuće, ali ipak stvari treba dovesti u odgovarajuću perspektivu.

    avatar

    21.03.2008. (08:08)    -   -   -   -  

  • jja

    lipa mare jesu te pitali zasto nisi pojela do kraja ? LOL

    Priznajem da volim iskljucivo ljubaznu poslugu, ne ljubaznu pa makar neljubazna bila samo zato jer je nedjelja - ja to ne moram shvatiti. Ako ne zeli, nek ne radi taj dan ali ja kao musterija imam pravo na ljubaznost. Radila sam nedjeljom i padala s nogu od umora ali gost je tamod a UZIVA svoje slobodne trenutke....a ne da susoejca sa mnom.

    avatar

    21.03.2008. (13:12)    -   -   -   -  

  • Lily

    Obiteljska idila... =)

    avatar

    21.03.2008. (16:49)    -   -   -   -  

  • bryant_12

    da.mos mislit

    avatar

    21.03.2008. (20:09)    -   -   -   -  

  • Sadako's apprentice

    Auuu, ići na toranj i ne ići na vrh nego se zadovoljiti s patuljastom promatračnicom od svega 150 m... To je kao j***** a da ne uđe. :D
    Nisam znao za te maskote. Zanimljivo.

    avatar

    22.03.2008. (19:48)    -   -   -   -  

  • Shin-chan

    Volim kada tako izađete van i onda nam ti pišeš o tome.

    avatar

    24.03.2008. (16:39)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    @ nihonkichigai, astrosailor: u crnim kombijima vozili su se pripadnici japanske ekstremne desnice, tzv. uyoku. Kombiji koje sam ja vidjela, bili su ukraseni japanskim zastavama i imperijalnim grbom (stilizirana krizantema, koju si zacijelo vec vidio). Obicno se voze gradom u velikom stilu i preko zvucnika pustaju glasnu militaristicku muziku (koracnice i sl.), izvikujuci imperijalisticke slogane.
    Desnicari se, vidi se, ne voze gradom samo u predizborno doba (trenutno se ne spremaju izbori, ali uyoku je ipak aktivan). Izbor muzike nije bio slucajan; sjetimo se tko se ono jos 'furao' na Wagnera.
    Uyoku navodno ima neobicno velik politicki utjecaj u Japanu. Povezani su s yakuzom (japanska mafijaska organizacija), a sluze se i podmicivanjem. Krajnji im je cilj ocistiti Japan od stranaca, ojacati vojnu silu (u strogom smislu rijeci, nju Japan ni nema - postoje samoobrambene snage koje nisu vojska u klasicnom smislu rijeci) i japanskom caru vratiti nekadasnju moc i utjecaj (do nakon 2. svjetskog rata, car je vazio kao bozanstvo).
    @ Ofcan: tocno, a Japanci ni ne nastoje kriti logicnu poveznicu izmedju Eiffelovog tornja i Tokyo Towera. Ipak, u vrijeme kad je dovrsen (1958.), TT je bio najvisi toranj na svijetu. Kasnije su ga nadvisili neki drugi (Taipei, Toronto), no Tokyo Tower jos je i danas najvisi samostojeci toranj na svijetu. - Slazem se da stvari treba dovesti u perspektivu i tek onda stvarati zakljucke.
    @ Sadako's apprentice: mhm, da. Zivjela falokracija :-(
    'Patuljastim' ce taj vidikovac od 150 metara postati tek tamo negdje 2011., kad marljivi tokijski gradjevinari planiraju zavrsiti Shin-Tokyo Tower (iliti Novi TT), oko 610 metara nebu pod oblake - to je gotovo dvostruko vise od sadasnjeg Tokyo Towera.

    avatar

    26.03.2008. (12:39)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Ovdje kod tebe se može nešto i naučiti..lijepo :))
    Pozdrav!

    avatar

    28.03.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • bigg

    Hm. A za što se zalažu japanski desničari? Za dominaciju bijele rase? :-)

    avatar

    29.03.2008. (11:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...