Komentari

frogbros.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Kretzy's [r]evolution

    Ludi naučnik
    Ruski naučnik, dr. Viktor Vasilienko ima plan kako da istrebi čovečanstvo i sprovede svoju osvetu. U tajnoj laboratoriji, lociranoj u nekoj šumi, radi na razvijanju virusa koji od običnog čoveka za tili čas pravi pomahnitalog monstruma. Monstrum kome je hrana ljudsko meso. Zaplet kreće kada jedan od mutanata (subjekt nad kojim je vršen eksperiment) pobegne i počne da seje smrt među mlađarijom koja kampuje u blizini mesta na kome poremećeni naučnik radi na smrtonosnom projektu...
    Robert Kurtzman, iskusni filmadžija servira nam još jedan horor bez ikakvog smisla, postavljajući površne likove u tanke scenarističke okvire. Očigledno je stavljen naglasak na stravu i užas, dok je sve ostalo u drugom planu. Režija je ubacila nešto stupidnih dijaloga i namestila kliše situacije, između mnoštva nabacanih nasilnih scena, začinjenih 'gore' sastojcima.
    Skroman budžet nije dozvolio da horor sekvence dobiju koliko-toliko uverljiv izgled. Slab rad kamere, užasno loši CGI-efekti, amaterski namontirani, jeftine maske, svakako da nisu aduti ovog niskobudžetnog horora. Nažalost, ni gluma nije na nekom višem nivou. OK, Andrew Divoff je očekivano teatralan, sa neizbežnim akcentom, ali to realno ne može bitnije da izvuče stvar. Ostatak brojne glumačke ekipe neubedljiv, nekako bezličan. Medijski eksponirana Erin Brown (aka Misty Mundae) predstavljena je u drugačijem - čednom izdanju (golotinja, no, no), ali ideja se pokazala kao promašaj.
    U nekim scenama očita je sprdnja sa žanrovskim konvencijama, ali ni najcrnji humor ne postiže značajniji efekat. Robert Kurtzman nas je iznova uverio kako je limitiran filmadžija, osuđen na B produkciju do kraja karijere. U globalu prilično slab film strave i užasa, sa tek par iole zanimljivijih scena. Nema sumnje da je najbolje da ga zaobiđete u širokom luku.

    avatar

    31.03.2015. (18:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...