Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • IVY

    U PETAK CE TE POLJUBITI OSOBA KOJA TE VOLI NESMIJES PREKIDAT OVAJ LANAC ZATO
    KOPIRAJ TEKST I POSALJI GA ZA 143 MINUTA NA NA 15 ADRESA A KAD POSALJES PRITISNI
    F6 I VIDJET CES SVOJE IME NA MONITORU I VELIKIM SLOVIMA ISPISANO IME TVOJE LJUBAVI

    avatar

    15.03.2008. (16:24)    -   -   -   -  

  • angelo

    @iva, to ti je obično praznovjerje!
    Korisnije je izmoliti desetku krunice.
    Pozdrav!

    avatar

    15.03.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • djksb

    Svaka cast, dobra reakcija!

    "...Na sve strane dizu glave
    ptice rugalice
    sve je manje sretnih dana
    sloge i pravice
    a najbolji medju nama
    nocu vodu piju, bijelo lice kriju...."

    Pozdrav!

    avatar

    15.03.2008. (20:32)    -   -   -   -  

  • angelo

    "Često mi se predbacuje što govorim o ovim stvarima. A kako bih mogao šutjeti? Kako bih mogao ne pisati? Kako bih mogao ne intervenirati? Ja kao biskup moram biti prvi službenik ovoga slučaja. Ovoga velikoga ljudskog slučaja."
    To su riječi Ivana Pavla II - odnosno još kao kardinala Wojtyle - iz 1976. godine, kojima je u ondašnjem totalitarnom crvenilu pokazivao kako valja otvoreno prosvjedovati protiv onih koji su htjeli izbrisati Boga čak i iz dubine ljudske duše.
    O tome upravo čitam u sjajnoj knjizi Papina tajnika Stanislawa Dziwisza ŽIVOT S PAPOM.
    Mnogo je primjera kako ni danas nije drukčije, ali je malo onih koji dižu svoj glas - golemo stablo famozne hrvatske šutnje i dalje raste, a crkvena šutnja je njegov veliki ogranak.
    Ne uspoređujem se s velikim i svetim ljudima, ali, jednostavno - ne mogu na nepravdu ostati šutke...

    avatar

    15.03.2008. (21:04)    -   -   -   -  

  • angelo

    "SAI BABA I/ILI ISUS KRIST"

    U velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u okviru manifestacije Dani kršćanske kulture splitskoj publici je u četvrtak, 13. ožujka predstavljena knjiga fra Josipa Blaževića "Sai Baba i/ili Isus Krist" koju ju je publici predstavio sam autor, najveći domaći stručnjak za pitanja new agea te različitih sljedbi, sekti i pokreta koje su na tom tragu. Tako je fra Josip Blažević uz pomoć kompjutorske prezentacije održao zanimljivo predavanje koje uvodi u osnove poznavanja sljedbe Sai Babe.

    Sam kaže kako je njegovo zanimanje za ovu problematiku počelo onda kad je u jednoj zagrebačkoj crkvi na podu pronašao medaljicu na kojoj je s jedne strane bio Isus Krist, a s druge Sai Baba. Od tada počinje njegovo suočavanje s tom problematikom, koje je zapravo iskustveno i teorijsko istraživanje, u svrhu što ozbiljnijeg i objektivnijeg pristupanja problemu.

    Cilj knjige je već istaknut u naslovu "Sai Baba i/ili Isus Krist", gdje autor knjigom jasno poručuje kako nije moguće i jedno i drugo, budući da Sai Baba sebe naziva Kristovim nasljednikom i k tome još većim od Krista. Fra Josip Blažević je istaknuo da je opasnost i kušnja Sai Babine sljedbe u tome što on prihvaća sve, govoreći im kako se ne trebaju odreći svoje religije, nego mogu pripadati objema, štujući njega unutar svojih religija, budući da Sai Baba za sebe kaže kako je njegova misija ujedinjenje religija.

    Blažević je istaknuo kako je sljedba Sai Babe utemeljena 1991. u Hrvatskoj, a ima 300-tinjak registriranih sljedbenika diljem Hrvatske. (IKA, 15.03.08.)
    (više o tome i drugim zanimljivostima i važnim zbivanjima: www.ika.hr)

    avatar

    15.03.2008. (22:18)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    Don Kaćunko, slažemo se s Vama o hendikepu neimanja vlastitih jakih medija. Uzroke toga prepoznajemo u neimanju vlastitih jakih tvrtki. Osiromašenje Hrvatske, njenih građana i poduzeća, te nestanak hrvatskih banaka dovele su do nemogućnosti opstanka ili nastanka jakih medija. I ono malo što, eventualno, postoji rastače se prodorom stranog kapitala u Hrvatsku. Vlasti u Hrvatskoj nikada nisu iznijele jasnu strategiju prema tim pojavama prodora stranaca u Hrvatsku. Ministar Financija Slovenije, npr. nije dopustio povećanje kapitala Danskim bankama u NLB (Novoj Ljubljanskoj Banci, jer bi to prema njegovom mišljnju bilo prerizično. Takvih i slični primjera u Hrvatskoj nemamo. Naprotiv. Strancima smo isporučili sve vrijedno, a i dalje im isporučujemo (npr. ZERP). Što će ostati našoj djeci i unucima. Zar to nije prestrašno?

    avatar

    16.03.2008. (08:25)    -   -   -   -  

  • turimti

    ."za gospodina Galla vrijedi pravilo: ako se i ne slažeš s drugim, to nije razlog da ga javno popljuješ, tj. otkud ti pravo..."-kaže don i nastavi pljuvati po dotičnom i njegovoj kuharici.
    što gallu nije dopušteno, donu je...niti jedna obrana nevinosti nije vrijedna gubitka života. to bi bar trebao znati uzoriti puljić. između gubitka nevinosti i gubitka života ja sam za ovo prvo.
    dobro je jedna izbjeglica iz vareša na pitanje ima li kod njih heroja, rekla; svi su heroji poginuli.
    ostali su šupci koji se kurče njihovom "besmrtnošću" i sretnim životom na onom tamo"svijetu"...
    i jedno konkretno pitanje, done; kada bi na tvoju nevinost atakirao onaj svećenik s raba-pedofil, bili se ti borio da sačuvaš "nevinost" ili bi mu dao?...

    avatar

    16.03.2008. (08:45)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Eto, to je bas ono sto sam vec jednom napomenuo: To je princip radjanja religija.

    Taj Sathya Sai Baba isto navodno izvodi cuda (pred svjedocima (?!)), materijalizira stvari iz nicega, lijeci ljude nekakvim svetim pepelom, zna o svakome cijeli zivot u detalje, pretvara se iz muskog u zensko ili se pojavljuje istovremeno na vise mjesta. Sve kao dokazano (!?) i ljudi vjeruju. On neke stvari izvodi i javno, ali, naravno, ne dozvoljava da se to znanstveno testira. Citati su mu jako slicni Isusovim, govori u metaforama, i sve se to lijepo zapisuje, pa i iz toga nastaje knjiga kao "osnova vjere". Navodno ga vec slijede milijuni, izgradili mu hram i ima isto masovnih pohoda prema njegovom svetistu, izgradili mu aerodrom i sto ti ja znam sto. Sve funkcionira kao podmazano, do ponekih prituzbi da malo pipa svoje muske sljedbenike mladjeg narastaja :). Al' to mu izgleda nije naskodilo da mu copor raste. Za zacuditi se i razmisliti koliko je lako stvoriti neku religiju i privuci masovno sljedbenike. A koliko tih "religija" tek ima gdje "svaki cigo svoga konja hvali" ... On navodno hoce udruziti sve religije u jednu (hibrid od mnogih, naravno pod njegovim vodstvom) i vec je najavio da ce "napustit svijet" sa 96 godina, al ce ovaj put doci do reinkarnacije i eto ti njega opet za slijedecih 96 ;).

    avatar

    16.03.2008. (08:49)    -   -   -   -  

  • angelo

    @moljac, mislim da za dublju i objektivniju procjenu SSB-a moraš pričekati barem tisuću godina - kad vidiš što je od te "čudotvorne" magle ostalo!

    @kitu - ja bih i njega i tebe i svakoga tko bi atakirao na moju nevinost, ako bih mogao - odmah nokautirao! To je u samoobrani dopušteno. Osim toga trenirao sam i tekvando pa eto nije da... ali kad već... ne dao Bog...

    @e-sabor dobro si neke stvari istaknuo, ali ipak nam Slovenija nije pokazatelj, jer oni su premali da bi ih itko uvažavao (Slovenija je od EU "demokratski pregažena", ili ružno rečeno, anektirana, kao što će biti i s drugima u sljedećem širenju). Banke nikad u povijesti nismo imali svoje - problem je što nismo osnovali hrvatske banke (ali mislim da je i to teško jer novčarski globalni lobi ne dopušta niti malu konkurenciju). Dakle, djeci i unucima će ostati one vrijednosti (duhovne i tvarne) koje danas stvaramo i sve ono što je Gospodin stvorio od početka a neuništivo je i neprenosivo!

    Blagoslovljena Cvjetnica svima!

    avatar

    16.03.2008. (09:34)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Uvijek ostanu neke i neke budu jace ili slabije ili potpuno nestanu, a pojave se nove. Muslimani su se pojavili kasnije od Krscana i vidis rezultat. Doduse na bazi krscanstva, ali ipak su oporba. Hajd probaj u neke arapske zemlje uci sa Biblijom. Budizam je stariji od krscanstva i jos je tu. Kod Hinduista ne znas tko pije-tko placa (buckuris razlicitih religija i smjerova uz cesto zajednicko slavlje), a opet ih ima skoro milijarda, malte ne ko Katolika, od kojih i Muslimana ima vise, ako im zbrojis sve oblike. Jer krscane ionako ne mozes uzimat kao zajednicu, kad svako svakom soli pamet.

    avatar

    16.03.2008. (11:04)    -   -   -   -  

  • Headless Horseman

    @nekakavuvredljiv nadimak: ."za gospodina Galla vrijedi pravilo: ako se i ne slažeš s drugim, to nije razlog da ga javno popljuješ, tj. otkud ti pravo..."-kaže don i nastavi pljuvati po dotičnom i njegovoj kuharici.
    što gallu nije dopušteno, donu je...


    ovo je perverzija [izvrtanje] napisa.

    - tko je odgovorio?

    - tko kome nije objavio odgovor?

    - tko je urednik kojih novina?

    - tko se proslavio recenzijom gibinog koncerta dan prije gibinog koncerta?
    [priznajem, ovo je argumentum ad hominem jer sam bijesan]

    avatar

    17.03.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • angelo

    @moljac, to ti je nažalost potpuno promašen pristup fenomenu vjere i religije - predugo buljeći kroz naočale marksističke sociologije čovjek najlakše pokvari (duhovnu i mentalnu) dioptriju! Ima i drugih načala, ne budi tako tvrdoglav, jer što ako...
    Pozdrav i svako dobro!

    avatar

    17.03.2008. (13:26)    -   -   -   -  

  • angelo

    @Head dobro si uočio inverziju (srodna je s perverzijom) - kojom se posebno odlikuje "Lažac od početka" - ali za svoje dobro nemoj biti bijesan, vježbaj se sve susretati i prihvaćati mirno.

    Jer premda, po uzoru na biblijskog pravednika, često možemo s iskrenim osjećajem reći: "bijes me hvata zbog grješnika koji tvoj Zakon napuštaju" (Ps 119,53), dobro je imati na umu što još Sv. pisme kaže o bijesu (o srdžbi također ima toga dosta). Jer mnogo je oko nas onih koji ne mogu razumjeti taj "pravednikov bijes". Dakle:

    "Doista, budalu njegov bijes ubija, luđaka će sasvim skončat ljubomora" (Job 5,2).

    "Luđak odmah odaje svoj bijes, a pametan pokriva sramotu" (Izr 12,16).

    "Težak je kamen i pijesak je težak, ali je od obojega teži bezumnikov bijes" (Izr 27,3).

    Riječ je Gospodnja. Bogu hvala!

    avatar

    17.03.2008. (13:43)    -   -   -   -  

  • Headless Horseman

    ''srdite se, ali ne griješite. sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom i ne dajite mjesta đavlu''

    Ef 4, 26-27 [prijevod ks-a; duda-fućak]

    p.s. hvala na navodima don angelo, pa se i meni učinilo zgodnim staviti jedan.

    avatar

    17.03.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • angelo

    Bravissimo @head! Blago glavi koja se puni Mudrošću!
    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    17.03.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...