Komentari

babylonzoo.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Tri Pojma

    jer ne mogu iz kože tesne...
    dobila si super poruke... osobito mi se sviđa ova druga...

    avatar

    08.03.2008. (20:23)    -   -   -   -  

  • Catma

    pssst, dečke pitam :))

    avatar

    08.03.2008. (21:54)    -   -   -   -  

  • filozof

    ja cu ti reci sdp hdz vade se i sve je to...mmm da...reko sam tisuce puta...

    avatar

    08.03.2008. (22:13)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Da su cure bes ne bilo bi u redu jer bi bile samo sa da na raspolaganju. :G
    Vidim da te puno muči pitanje kita.
    Ono esdepečani dijele jer ih podsjeća na poraz pa da se riješe.

    avatar

    09.03.2008. (00:31)    -   -   -   -  

  • Catma

    Da su cure bes ne bilo bi u redu jer bi bile samo sa da na raspolaganju
    Hahaha, nemo, ovo je za aforizam :))!
    A i ispravno zapažaš : mnogo me muči pitanje kita.
    Fora je kad eksplodira...kaj nije ?

    filozof...dobrodošao u egal...ah rekla sam već tisuću puta
    imaš vizu
    možeš preskočit Boba, samo pazi na prepone

    avatar

    09.03.2008. (00:47)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ne znam. ja sam besan jer se samo škart rimuje sa mart

    avatar

    09.03.2008. (07:20)    -   -   -   -  

  • Dakini

    Mislim da se nismo shvatile :) Jasno ti je valjda da mi je jasno da je stvar u dzihadu a ne u proroku Muhamedu, i da je svaka vjera oko koje se ne mozemo sprdat totalitarizam a ne vjera, ali ima jedna druga caka - a ta je da je da ti opravdavas te karikaturiste zapadnom logikom - u smislu, mi se smijemo zajebavati s vasim simbolima al kad vi nama pozelite nositi feredze - e ne moze, ugrozavate zenska prava i ono za sto smo se borili zadnjih pola stoljeca, i nasu civilizaciju, nazadni ste. Nemoj misliti da sam ja pro-feredza party ovdje jer nisam, samo propitujem tko tu pije a tko placa. Jel to tebi zvuci kao obostrano razumijevanje ili kao interpretacija karikature nasom interpretacijom sto je glupo jer je neodvojiva od njihove perspektive? Shvacas, mi si dajemo za pravo da sudimo o njihovoj kulturi prema nasim mjerilima, a pitanje je koliko je to ispravno. I dalje nemoj misliti da sam ja za dzihad, jer jasno da cu u slucaju Rashdijeve fatwe biti prva koja ce reci; e niste civilizirani, PO KOJIM GOD KRITERIJIMA. Ali nije stvar tako jednostavna kao "problem je dzihad", e nije bas. Dzihad se javlja kao njihov odgovor na nase nerazumijevanje. I tko je tu sad kriv?
    To je sad sto se povrsine tice.
    Ako zagrebemo ispod povrsine (onaj treci video) jasno da je stvar politicke prirode, to je vec i djeci u osnovnoj skoli valjda jasno.
    Obrazovanog muslimana bi ja uvrijedila samom svojom pojavom? E sumnjam, jer oni zapadnjakinje gledaju drukcije od svojih, jednostavno su (djelomicno i radi biznisa) prisiljeni prihvatiti drugu kulturu takvom kakva je. Al da bih se bas setala kroz tradicionalno muslimansko selo u minjaku, ne bih, imas pravo.

    Sto se tice toga zenom treba postati, ne zanimaju me okviri "slicna muskarcu, razlicita od muskarca", to je bullshit. Zasto bi se zena morala odredjivati prema muskarcu uopce? Jesi citala Simonein Drugi spol? Doslovno drugi spol, "slicnija muskarcu", ma koga briga jel slicna muskarcu ili nije tako dugo dok je sama sebi autenticna. To je poanta.
    Sto se tice porodiljnog, slazem se da je to paradoks feminizma- na kraju zena zavrsi tako da nosi dvostruki teret na ledjima, al to bi se dalo rijesit (i rijesava se u naprednijim zemljama) tako da muskarci dobiju isto pravo na proodiljni dopust. Dalje od toga ne ide, prirdoa je ipak priroda.
    A ja nisam rekla da smo u Hr u drukcijem polozaju nego bas naprotiv. Ova zadnja ti je dobra sa polomljenim zubom. A sto se ginekologa tice, ima ti tu puno price koje bi se dalo pricati jos al necu ti okupirati komentare...recimo samo da neki psihijatri misle da je PMS i sav onaj hormonalni mambo-jambo ustvari agresija koju je zena bila prisiljena potiskivati cijeli zivot tj. krajnje budjenje zeninog sebstva, a ne nikakav hormonalni poremecaj kakvim ga kultura zeli proglasiti cim zena pokaze a od agresije u sebi. Eto ti tu dvostrukih standarda. Zena ne smije biti kao muskarac. Ali zena JEST kao muskarac. Samo sto neki to ne mogu shvatiti da nije bitan spol nego da svatko (i musko i zensko) u sebi ima i agresivnog i ranjivog.

    Vidis sto se dogadja kad me povuces za jezik :)

    avatar

    09.03.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • Dakini

    I fino je znati da i nekom drugom gore usi. I moje povremeno zagore, al na srecu, imam dobar vatrgoasni aparat u kuci. Drzim ga ispod stola pa kad zatreba... :DD

    avatar

    09.03.2008. (13:46)    -   -   -   -  

  • Dakini

    I fino je znati da i nekom drugom gore usi. I moje povremeno zagore, al na srecu, imam dobar vatrgoasni aparat u kuci. Drzim ga ispod stola pa kad zatreba... :DD

    A da su muskarci skart, a daj...ne volim to prisilno degradiranje muskaraca kako bi se uzdigle zene, neither. Oboje su super i da smo samo jedni, bilo bi nam dosadno. Can't live with or without each other, tako nesto...

    avatar

    09.03.2008. (13:49)    -   -   -   -  

  • Dakini

    I okrivi ovaj editor (ja ne znam sto je s tim blog.hr-om u zadnje vrijeme) sto imas vise komentara nego sto bi trebalo....:P

    avatar

    09.03.2008. (13:52)    -   -   -   -  

  • stroke

    često se služim Francijevom "Istra ti materina", ali imam i ja svoju servisersku "Asus ti mater". odgovor na to tvoje besno pitanje glasi : girls just wanna have fun.

    avatar

    09.03.2008. (15:19)    -   -   -   -  

  • Catma

    Očito se nismo shvatile :)
    Ne opravdavam Zapadnjake 0%.
    U pitanju je potpuna bahatost (btw. imaju li Muslimani kakve novine u kojima DUHOVITO ismijavaju Papu ?? Kupujem isti tren !)
    Već dugo tražim i onu muslimasku luđakinju stand-up komičarku,što ju naganjaju kao Rushdija, zaboravila sam kako se zove, a svi me bledo gledaju kad ih pitam. Možebitno ti znaš???
    Ovo s `obrazovanim muslimanima` si sama dovoljno komentirala pričom u odgovoru muslimana Fatemi.
    Nisam čitala ` Drugi spol`. Will do.
    Općenito, u PMSu sam.
    Dakle želim samo svoju autonomiju, i tri roba : jedan da me masira, drugi da mi radi po kući, a treći ima da je zgodan kao Johny Depp i da ga držim u vitrini golog,namještenog u položaj zamišljenog filozofa.
    :)))

    stroke...Catma ti materina...(samo isprobavam :)
    e ok, može bit da cure samo žele zabavu
    moje pitanje je zapravo začuđeno, ne besno , ove moje žene su besne...ja se samo pitam zakaj je toliko lepih i pametnih žena besno...

    avatar

    09.03.2008. (18:52)    -   -   -   -  

  • Catma

    Isti odgovor ide Dakinči : nikog ja prisilno ne degradiram. Samo doslovno prenosim dva SMSa.:)))
    Kasnije te večeri dobila sam i nekoliko galantnih čestitaka uz cvijeće i tako svašta....al zamisli da je ostalo na dva besna SMSa i političkoj Ruži i Olovci !

    avatar

    09.03.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • Catma

    Ruža i Olovka, ahahahaha, koja emancipacija !
    Kaje poruka ?
    Ustvari je čak ne neki bolestan način i slatko :)

    avatar

    09.03.2008. (18:56)    -   -   -   -  

  • srdelica

    gore usi i tebi winnetou, sretno proljece i tebi dragicka

    avatar

    09.03.2008. (19:31)    -   -   -   -  

  • marla

    GORE UŠI DOLE PUŠI

    avatar

    10.03.2008. (16:08)    -   -   -   -  

  • marla

    GORE UŠI - DOLE PUŠI

    avatar

    10.03.2008. (16:13)    -   -   -   -  

  • marla

    GORE UŠI - DOLE PUŠI.....draga istra .....

    avatar

    10.03.2008. (16:54)    -   -   -   -  

  • Catma

    Gore uši, dole picajzle

    Za Srdelu proljetnicu

    avatar

    10.03.2008. (17:25)    -   -   -   -  

  • marla

    kakav Mataković. jasno piše u naslovu.. Don Marcello!!!

    avatar

    11.03.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • pooka

    ja ne znam zakaj su cure besne. mene jučer ugrizao Žućo (ma neće ti ništa, samo mu ne pokazuj da ga se bojim). ugrizo me s leđa dok mu je gazda nešto meni potpisivao. tako da ću ja uskoro biti 'besan'. ne zam jesu li uopće bijesne. pms... kako li bi se taj fenomen mogao objasniti gledano (biološki i kulturno) evolucijskim okvirom razmišljanja... ajde baš ću probati... uspjelo mi je sa juvenalnim dijabetesom, uspjet će i sa pms-om. sdp je u dugovima... nije vam mogao kupiti usisivaće ili mikrovalne... sorry.
    elem, ne radi mi baš You Tube ali sam uhvatio nešto o karikaturama. imao sam post o tome. muhamed je na više slika prikazan u šiitskoj (iranskoj) umjetnosti... ikonoklastizam je bio i kršćanska šizma nekad davno... sad imamo photoshop djevicu mariju i plavookog wasp isusa... ja sam za ikonoklast(icizam)nost! ali... ALI... karikature su objavljene u zapadnim novinama, unutar zapadnog sustava vrijednosti (kritičkog i provokativnog) i njihov autor je ubijen. South Park su imali epizodu u kojoj je uz Muhameda bio i Seaman and swallow... i NITKO nije reagirao. Islam je sačuvao Aristotela i sad ga zapad ima samo zahvaljujući tolerantnoj islamskoj kulturi... zapad je išao u križarske ratove u ime čovjeka kojeg su ubili jer je bio revolucionarni pacifist. ista stvar je sad sa Islamom... jebu ih u zdrav mozak sa fundamentalizmom koji nije nešto specifično ili inherentno Islamu... to je ideološko zastranjenje. i Muslimani će to nadvladati. onaj koji je spreman izaći na ulicu i pozivati na osvetu zbog karikature je budala i u islamskom kulturnom kontekstu i u europskom kulturnom kontekstu. ali i Hitler i Homeini su bili na vlasti zbog takvih budala.
    Islam je u Iranu službena religija-ideologija-politika-pravo... Islamska Republika Iran (arijevci su iz tih krajeva, ha ha )... sve službeno gubi čar onog mistično-fundamentalističkog... svodi se na svakodnevno, a svakodnevno je zdravorazumsko. islamski fundamentalizam će ubiti samog sebe svojim sve većim utjecajem. sam o ga treba pustiti na miru.
    žene... Kant je rekao da se stupanj nazadnosti nekog društva može ocijeniti prema odnosu koje to društvo ima prema ženama... u istoj knjizi u kojoj je ustvrdio da su crnci inferiorni svim drugim rasama i da žene nemaju što tražiti u matematici i filozofiji jer su obdarene drugim sposobnostima. bio je u pravu... crnci su prema svim europskim kriterijima inferiorna (kulturno i povijesno gledano) rasa. i Aborigini isto. to što prosjećan Aborigin dnevno provede 4 sata tražeći, pripremajući i konzumirajući hranu... a ostatak dana se zajebava... to je definitivno znak inferiornosti. treba crknut radeći.
    a žene jesu drugačije od muškaraca... i tu je Kant u pravu. jest da ono što je napisao u 'O lijepom i uzvišenom' zvuči šovinistički, čovjek je genijalno pogodio bit različitog pogleda na inteligenciju. a i to mu je bila rana faza. Kantova... jeli.
    zato ne trebate biti bijesni ili bijesne... stres vas čini starijima! :)))

    avatar

    11.03.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  • srdelica

    riba polaskana. proljece na nase rame slijeeeeeeeeece....

    avatar

    12.03.2008. (11:58)    -   -   -   -  

  • haj

    ne kužin purgerice bjedne imate jadnu temu

    avatar

    15.03.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • Catma

    purgerica ??
    hahaha
    AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
    Catma purgerica
    AHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA
    Pitaš se zašto se smijem ?
    Informacija očajnički traži mozak ?
    Ne ?
    Ti si samo nepismena i haj but don`t know why ?
    Hajde odjebi, nije ovo svet za tebe

    avatar

    16.03.2008. (01:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...