Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Sefica

    Izgleda cool!

    avatar

    04.03.2008. (03:28)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    radim na Unixu i Linuxu od polovice 1990tih (u pametnijim znanstvenim institutima MSWin su zabranjeni internim pravilima). Win vidim samo na nekim laptopima , polako i to pada u zaborav, na srecu (druzim se s pametnim ljudima).
    Fale neki driveri? Desilo mi se, ali za 64bit dual core makinu pred dve lete. Ide i to brzo, malo guglas (dok ne oguglas, ponekad) i nadjes, neki manijak je slozil kaj treba.
    Science Linux, kad zainstaliras full verziju, dela jako i prejako lipo. To je razvijena Enterprise verzija. Besplatna. Non-supported za lovu, ali supported od strane CERN i slicnih instutucija, u biti, jer ljudi rjesavaju probleme kako nailaze na njih.
    https://www.scientificlinux.org/distributions , preporucam.
    Velis "samo jedna metoda instalacije novih aplikacija je jednostavna". Od pet.
    A koliko ih je jednostavno u MS Win? ;-)
    Ajte ljudi, nejte bit leni i malo promislite o vlastitim alatima. Posebno ak su besplatni. Bill's bill je zapravo nemoralno placati, postalo vec odavno. Nemam nista protiv njega, sasvim OK tip, nego njegove musterije... A, na zalost, zna se za gazdu krcme, kakve musterije, takav gazda.

    avatar

    04.03.2008. (04:38)    -   -   -   -  

  • 1971

    @sailor... Neosporan je učinak Windowsa na informatizaciji širokih masa, bez obzira na to tko je koliko zaradio. Problem i nije toliko u Windowsima, već u činjenici da npr. Corel X4 u Hrvatskoj košta više od 4 tisuće kuna. Pa onda uzmeš još neki video-editor, pa macromedia alate, pa office, pa dođeš do desetina tisuća kuna.
    Meni se sviđa ovaj Mandriva Linux. Valjda zato jer je najsličniji Windowsima pa je prelazak najbezbolniji.

    avatar

    04.03.2008. (10:39)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    moj dragi je informatičar kak ja to kažem a njemu se kosa diže na glavi, ali vrstan je stručnjak u svojoj branši - zaista. a ja sam totalna neznalica i sam vičem: jubav ne radi mi ovo za ovo ili ono za ono. a kad on počne neke stručne spike provaljivat kao ti u ovom postu ja čujem samo: bla bla blabla blaaaa bla bla blabla blaaaa... jebiga nisu za plavuše kompjuteri :) (sad kad mi na ovo sve plavuše informatičarke polude hehehhehe)

    avatar

    04.03.2008. (11:36)    -   -   -   -  

  • 1971

    @brusnice, ovo ti baš i nisu neke stručne spike... Poanta je u tome da se besplatno u Linuxu može dobiti puno više nego u plaćenim Windowsima. iako ima malih poteškoća, ako to sve želi postaviti Linux-neznalica kao što sam ja. :))) Ako sve to postavi znalac, rezultat bi mogao biti više nego dobar. Zapravo, ovaj post je namijenjen onima koji nikad nisu vidjeli Linux (kao što ga nisam vidio ni ja prije no što sam se upustio u tu avanturu, što će reći da sam prvi Linux u životu ugledao kad sam ga sam instalirao).

    avatar

    04.03.2008. (16:31)    -   -   -   -  

  • strana alice

    Prije par mjeseci(pola godine i više) sam si instalirala Linuxe Ubuntu preko udrugeMP koja nudi (nudila) besplatan internet i korištenje kompića besplatno, bila sam zadovoljna ali zbog printera i skenera koji nisu mogli funkcionirati na njima sam se vratila na staro. Meni osobno je svejedno imam li Windowse ili nešto drugo jer ništa zahtjevno ne radima na kompu, ali kad sam čula koju politiku ima Linux rađe bi prešla na njih (samo da mi uz besplatan program spakiraju i printer i ostale sitnice a opet i nisu baš).

    avatar

    04.03.2008. (17:20)    -   -   -   -  

  • 1971

    Postoje programi tj. paketi printerskih drajvera za Linux, besplatni ili komercijalni u svojim potpunijim inačicama. Međutim, trenutno najmodernije multifunkcionalne uređaje (printer&skener&fotokopirka) još nisu skinuli odjednom, tako da se događa da printer pomoću takvog programa radi, ali skener ne i potrebno je tražiti rješenje za njega po internetu (ako uopće postoji). Tako sam i ja u distribuciji Suse uspio osposobiti printer svog uređaja. Program Turboprint podržava printere takvih uređaja, i to sasvim pristojno u besplatnoj verziji (u plaćenoj se dobije najkvalitetniji ispis i podrška za specijalne papire, tako barem kažu na stranici www.turboprint.de ). Problem je veći kada distribucija (poput moje Mandrive) u besplatnoj verziji uopće ne sadrži potpunu podršku za printanje, točnije komponentu zvanu CUPS iliti Common Unix Printing System.

    avatar

    04.03.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • Joanna has left Stepford

    Linux je savršeno lijep i savršeno funkcionalan onom tko s njim zna raditi, Ubuntu rulz

    avatar

    04.03.2008. (19:06)    -   -   -   -  

  • theBeli

    dal' ima mogućnosti paralelne instalacije (kao dva neovisna sistema) Win-a i Linuxa za probu? .........

    avatar

    05.03.2008. (02:41)    -   -   -   -  

  • 1971

    @theBeli... To se uvijek moze ako imas dvije particije diska, samo moras biti jako oprezan i pazljivo citati pri formatiranju iz Linuxa da si ne obrises windowze. I kad trazis po netu, trazi LiveCd distribucije koje mozes butati s Cd-a, bez instalacije. Tako mozes bezopasno vidjeti sto je Linux, iako s Cd-a radi uzasno sporo.

    avatar

    05.03.2008. (07:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...