Komentari

berix.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • neazess

    Jako dobri citati. Najviše su mi se svidjela i najviše odgovaraju mom gledištu i iskustvu posljednja dva s foruma (drugi od marcela i ovaj zadnji boldani).

    avatar

    04.03.2008. (13:02)    -   -   -   -  

  • jure

    ..bi ga, neznaju svi engleski. No, ionako sam dužan da dam neki komentar nakon tvog vrlo respektabilnog angažmana po pitanju svoje vlastite duhovno-psihološke, pa i emocionalne "stabilizacije". Namjerno ne kažem intelektualne, jer si i sam uvidio da je povečanje aktivnosti, u kojoj je i intelektualna (a to je ionako jedino u čemu smo aktivni, bar ja) posljedica "sistematizacije" vrijednosti. Tehnika "slaganja" vrijednosti (Zapadna varijanta aktivne meditacije) koja vodi smirenju, miru. Od materijalnog, sadašnjeg načina razmišljanja, gdje su primarne želje. Iz želja izlaze ciljevi a ove da bi realizirao, treba vremena i angažmana, a njih nikad dosta. Ne zato što si nesposoban, nego zato što izvor želja sustiže ciljeve. Više želja nego ciljeva, po dva osnova. Želje se rađaju brže nego što možeš ostvariti ciljeva, ili si zacrtao neostvarive želje pa do ciljeva ne možeš niti doči. U svakom slučaju, brige, frustracije, porazi i sve ostalo iz Pandorine kutije. "Stabilizacija" vrijednosti, koje si, čini mi se dijelom postigao, jest upravo neiniciranje ciljeva iz želja, želje ostaju na razini mašte. Bože sačuvaj, pristup Bude, odustajanje od želja, kako bi bez tog razvijao intelekt, njegovu kreativnost, što je sam pečat Jastva, naročito nama intelektualcima. Intelektualcima, no samo su rijetki duhovni intelektualci. Oni koji su našli ravnotežu htjenja (želja) i mogučnosti.
    Možda i zato, nisam htio remetiti te na tvom putu, koji si prošao, kako kažeš uspješno. Ako ti tako osječaš, nema razloga da ti ne vjerujem, samo ti mogu čestitati. Jer, kako vidiš iz predhodnog teksta, nije važna tehnika, važna je odluka i upornost na tom putu. Pa ja ti želim da nastaviš, jer na putu harmonije nema savršenstva, to je tek put ka savršenstvu, životni put i on sam je sama svrha.
    Ovaj osvrt mog viđenja tvog puta, prihvati tek kao moj način razmišljanja, što je tek jedan od bezbroj staza, a ne nikako kao neko novo duhovno viđenje puta prosvjetljenja.
    Što se tiče Berixove krivulje, ona je potekla od Nea-e, a upravo na ime tvog izuzetnog angažmana, a valjda te ona najbolje zna...goridjan

    avatar

    05.03.2008. (08:58)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Jure: Ovaj put si me stvarno pogodio u srž s komentarom pa se moram opet javiti.

    "Stabilizacija" vrijednosti, koje si, čini mi se dijelom postigao, jest upravo neiniciranje ciljeva iz želja, želje ostaju na razini mašte. Bože sačuvaj, pristup Bude, odustajanje od želja, kako bi bez tog razvijao intelekt, njegovu kreativnost, što je sam pečat Jastva,

    Vjerujem da je ovaj dio Jurinog komentara ono što bih ja dodala kad bih pisala post sa citatima - fantastično rečeno. I potpuno se slažem, doista i nije važna tehnika niti put - put je najbolji upravo onaj koji je sam sebi svrha.

    Eh sad da je Berixova krivulja potekla od mene...iako laskavo (budući da se radi o jednoj tako poznatoj i popularnoj krivulji ;D), moram skrušeno priznati da nemam (bar koliko ja znam) nikakve veze s tim :D.

    avatar

    05.03.2008. (09:31)    -   -   -   -  

  • K@te

    ..bi ga, neznaju svi engleski.
    A mnogi ni hrvatski.

    avatar

    05.03.2008. (10:07)    -   -   -   -  

  • neazess

    @Kate: bi ga, neznaju svi engleski

    Ma nije to ništa ako znaju da ne znaju, problem je kad misle da znaju :-)).

    avatar

    05.03.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • blog Sadašnjeg trenutka

    Ma nije to ništa ako znaju da ne znaju, problem je
    :-) :-) :-) :-) :-)

    avatar

    05.03.2008. (23:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...