Komentari

broco.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • između jave i sna

    ne stižem sad čitati, ali onaj post ispod jesam... budi ponosan otac, divno je kad tvoj sin ovako o tebi piše... i divno je što imaš tako veliko srce... osjete to i ova divna biće koja ti, sigurna sam, pružaju puno ljubavi, baš kao i ti njima...
    velika pusa

    avatar

    04.03.2008. (08:44)    -   -   -   -  

  • slavonka_31431

    Sve me to podsjeća na ratne priče koje je moj otac pričao. Na konje ću uvijek paziti i pazim još uvijek. Pozdrav iz kišnog Čepina!

    avatar

    04.03.2008. (11:50)    -   -   -   -  

  • ratsom

    Još jedan Vaš doprinos očuvanju i promicanju istine o Domovinskom ratu. Hvala. U ime svih poginulih, ranjenih, u ime svih onih koji će zahvaljući Vama i vašim podacima naučiti istinu o tome što nam se svima dogodilo.

    avatar

    04.03.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • baca iva

    Sve je to, dragi moj druže, bilo džabe, krvava strana jedne sulude politike. Sad je valda već svakome jasno, da je Bosanska posavina prodana, podijeljena sa Srbima. Brod je dobio izbjeglice koji će još malo domaće tjerati u zbjeg. A mi "idemo dalje"?! Ta jebo mu pas mater. Znaš kome. I hoće nam prodati, kako je bio veliki državnik, povjesničar i vojskovođa. Fuj!
    Oprosti, nisi ti kriv. Ali drugačije nemogu.
    Tebe i tvoje mile i drage puno i lipo pozdravljam i mirnu i lipu večer želim!

    avatar

    04.03.2008. (18:44)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Dobro da je Baća prije mene jer ga potpisujem.

    A tvoji podnaslovi podsjetili su me na mnogo toga, no jedano sjećanje izdvajam.
    Krajem svibnja te 92. bijah službeno 10-tak dana na Dalekom istoku. U Hong Kongu se odoh javiti poznanicima Kinezima, imaju ogromnu trgovinu u samom centru, radi cijela šira obitelj. Čim su me vidjeli pitaju za druge, naučili da nas dođe 20-tak. Velim da je kod nas rat, zar ne gledaju CNN ? Šapuću nešto međusobno i onda me pitaju koliko nas ima. Kažem bilo nas više od 20 miljuna u Jugi, sada u Hrvatskoj 4 - 4,5 miljuna. Opet šapuću pa se najstariji okrene k meni i veli :
    - A znamo, gledali smo na CNN-u, to se kod vas tuku ulične bande.

    U njegovoj ulici, Nathan road u Hong Kongu, živi 8 miljuna ljudi.

    avatar

    04.03.2008. (18:54)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    DivanSkitnje

    Sviđalo se to nekome ili ne, ali ovo su dnevnički zapisi, fakti, činjenice iz tih 30-ak dana, da se pompezno izrazim "koji su potresli dva Broda" i koji će se dugoročno zrcaliti i na Hrvatsku. I P O Č E T A K agresije na Hrvatsku s teritorija jedne službeno priznate države, tj. Bosne i Hercegovine. Srpski zrakoplovi polijetali su s aerodroma u Bihaću, Banjaluci ( dakle teritorija BIH), a kasnije s Batajnice, Sombora, Podgorice... ( dakle Jugoslavije odnosno Srbije i Crne Gore). Kao svjedok tih dana smatram kako se nije na odmet podsjetiti, a činjenica je kako je nakon prvih oružanih sukoba u Bosanskom Brodu državnom vrhu BIH trebalo više od 30 dana (tek nakon krvavih sukoba u Sarajevu) da prizna kako je u BIH započeo rat. I to ne 3. ožujka već 5. travnja 1992.

    *
    DivanSkitnje

    baca iva: Dragi moj Baća, kako uzaludno? Zar nije stvorena takozvana Republika Srpska, a 180 tisuća Posavljaka (uglavnom Hrvata) protjerano. Kako? Ja, sudionik tih dana, ne znam, ali sam itekako osjetio kao i tisuće, tisuće Brođana.

    avatar

    04.03.2008. (21:39)    -   -   -   -  

  • Boris

    U to vrijeme sam kao klinac vodio svoj dnevnik ,zapisivao priče iz skloništa u našoj zgradi,kako smo organizirano kupovali kruh za cijelu zgradu ,čak smo jedan dan u skloništu imali ručak za sve stanare i to je bio postavljen svečani stol .Sjećam se da je to bilo 25.03 i da je taj dan prva granata pala kraj nas ,čak smo se i snimali na kazetofon i snimljena je eksplozija te granate.

    Pisao sam o životu "prognanik" u Zagrebu kad smo sestra i ja bili izmješteni kod rodbine i kad iz drugog grada gledaš kako to gori grad tek tad shvatiš koliko ga voliš.

    Naravno nakon rata negdje 94' sam svoje dnevnike pobacao a i sam ne znam zbog čega .

    Odličan Blog

    avatar

    05.03.2008. (08:08)    -   -   -   -  

  • delfina

    Dobro je da ima dnevnika kao što je tvoj. Inače se sjećanja pretvore u vrtlog.

    avatar

    05.03.2008. (11:25)    -   -   -   -  

  • skiceSlavonije

    Lipo, komšo, lipo, fala ti za ovi objavak i podsjećanje...
    Evo mi se spremamo na najveću feštu u gradu (a ujedno i Dan grada Požege) - Grgurevo - 12. ožujka - na dan kad su Osmanlije istjerani 1688. godine iz Požege pod vodstvom hrabrog i velikog fra Luke Ibrišimovića - Sokola. Pa ak se nađeš u blizini 12. ožujka ne boj se što topovi pucaju, a pucat će bome jako i gruvat do duboko u noć, već ti lipo u brdo pješke pa na vino...
    Puno ti lipih pozdrava upravljam i svako dobro tebi i tvojima...

    avatar

    06.03.2008. (11:25)    -   -   -   -  

  • DIVAN JE KIĆENI SRIJEM

    rat je bio strasan period u zivotu svih nas koji smo ga dozivjeli na svojoj kozi.kada danas,nakon toliko vremena,citam ovakve zapise kao sto je tvoj,ili sudbine ljudi,boraca,logorasa,onih koji su ostali na okupiranom teritoriju...bude mi tesko i uvijek se zapitam:Boze,kako smo to uopce uspjeli prezivjeti?sam Bog zna.
    lijepi pozdrav i svako dobro zelim ti.

    avatar

    06.03.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • Divan -skitnje

    Boris: Nikada ništa ne bacaj. Sjeti se oca.
    ratar i bekrija: Oduvijek je bilo budala i rata. Nekome rat, nekome brat. A nekome sredstvo, način, za bogaćenje, prodavanje tuđih smrti, patnji i zgrtanje novca pa čak i ugleda. Užas.
    delfina. Bogami i ja se pitam zar je to bilo.
    skiceSlavonije: Fala lipo. Opet će se okupit povijesne postrojbe, mužari pucat s obronaka Požeške gore, a kuburaši prašiti iz svoji kubura. I vince se liti i piti.
    DIVAN JE KIĆENI SRIJEM Daleko mu kuća. Ali neke stvari treba pamtiti, ako zbog ničega ono zbog onoga "tko nas to zavadi..."

    avatar

    06.03.2008. (14:39)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    žalosno je moj prijatelju što većinu njih još to ludilo nije prošlo-ja išao nedavno po cigare u šamac,samo izađem kupim cigare i nazad,i uz put naiđem na kamion smetlara-tip prazni kante u crvenoj beretku,u maskirnoj uniformi i s bajunetom oko pasa do koljena,kad je vidio moju registraciju,izašo na pol puta i pokazuje mi tri prsta,,smučilo mi se pa mislim da više i neidem,a mora da je zadovoljan i sretan na državi-tovari kante za 150 maraka u državi di je koka-kola 2 marke,,standard dobar,,,

    avatar

    06.03.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • pozegana

    samo da znas da sam tu,
    ostaljam osmjeh za laku noc :)

    avatar

    06.03.2008. (23:02)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Nezvanicno rat u BiH je i poceo nekako sa pucnjevima u Bos. Brodu i da apsurd bude jos veci upravo tada je dolazila koliko mi je poznato i Biljana Plavsic u svojstvu clana predsjednistva BiH da bi smirila situaciju i otisla malo u Lijesce :))
    Zalosno je to sve, a posebno ako si gledao Latinicu prije jedno 20 dana u kojoj je tema bila Posavina.
    Na zalost uzaludno su izgubljeni mnogi zivoti.
    Pozdrav tebi prijatelju,

    avatar

    07.03.2008. (07:27)    -   -   -   -  

  • baca iva

    JUTRA U ZAVIČAJU

    skoro sam zaboravio
    jutra u zavičaju
    i rzanje konja
    u predvečerje

    na širokim smo utvajima
    radosni
    čuvali svinje
    i pjevali

    tako da nas jutra
    dočekala budne.

    Lip ti vikend želim, prijatelju dragi, i sve vas srdačno pozdravljam!

    avatar

    07.03.2008. (13:07)    -   -   -   -  

  • Rib@rnica

    Kome je rat donio dobro? Jedino mutikašama i profiterima.A kome je donio zlo? Svima,samo ne njima....eto i tako u svakom ratu...Ni naš nije bio drugačiji...pozdrav stari moj...

    avatar

    07.03.2008. (17:53)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Ostavljam pozdrav , Divančiću i želim ti lijep vikend

    avatar

    07.03.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...