Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Marole

    Mira Furlan je prva unišla u istoriju jugo-kinematografije kao prva ličnost koja za vreme snimanja polnog čina ne ostade noseća.

    avatar

    03.03.2008. (07:42)    -   -   -   -  

  • odmak

    Jesam li kod tebe vidjela Nikolu Viskovića i njegovo pisanje o erotici? Ako jesam molim te ponovi da ne tražim. Isprintat ću mu.

    avatar

    03.03.2008. (09:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Blog o nespavanju...Kriva vrata, stari. Ovo nije blog Denisa Kuljiša. Kaj vam je? No, lijep je ovo primjer: ovako ste, siguran sam, informirani i inače, no to što očito o ničemu nemate ni elementarnu informaciju nimalo vas ne zaustavlja da u svemu na svijetu imate svoje mišljenje.
    Možete, ali ne kod mene!

    avatar

    03.03.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, da, jest, vidjela si, skrolaj dolje i naići ćeš...ne znam kako se zove tekst, a nemam namjeru dva puta obavljivati isti post! Pa pobogu, to ti je deset minuta posla: klikneš na neki mjesec i u minuticu prođeš tih tridesetak postova sve dok ne naiđeš na Viskovića. Uostalom, tko zna što ćeš još pronaći, pa ne žali truda. Evo, objavljen je 16.9., u nedjelju.

    avatar

    03.03.2008. (18:22)    -   -   -   -  

  • Marole

    CROgito ergo sum.

    avatar

    03.03.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • skaska

    zadnji put sam Miru gledala u komadu "Šteta što je kurva". taj Fordov komad se nemilice malo razigrava po našim daskama

    avatar

    03.03.2008. (21:05)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ma k vragu sa Madamme la Mere de petit Douphin Leone Gajich, sretno joj bilo, ili ( kako smo nekad zajedno pjevali , dopustit cete da iskrivim frazu ) :
    vidimo se u izlogu
    jeftinih slatkisha

    Pa i mi smo civilizirani ljudi, kaj ne ? Nego ova fotka s potpisom gore, ovo je upravo kolosalna zajebancija, odakle si to izvukao ako boga znash ?

    avatar

    03.03.2008. (21:13)    -   -   -   -  

  • lolina

    hlo na fotki zgleda ko pripadnica bader meinhofa .
    za furlan me baš briga jer 99% ljudi ima traume 90' .

    nakon odgledane latinice je očito da je čiro u pravu. od hrvatske se stvara mala juga, mada mislim da ta podmukla denacionalizacija hrvata traje već nekoliko godina. bez obzira na politiku društava koja potiču taj proces sponzori imaju samo jedan cilja ,a to je izbiti hrvatske resurse hrvatima. stara fora nove budale i uopće nema veze kaj ih čiro naziva srbima , to je samo izraz za neprijatelja ;)))
    stog držimo fige dečkim iz holdinga,ak nas pljačkaju nek nas pljačkaju domaći , kaj ne...

    jao

    avatar

    04.03.2008. (00:10)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Isuse, Isuse, kakava definicija: Mademme la Mere de petit Douphin Leone Gajich!
    Žene i muškarci, ah, kakva štorija.
    Fotka je s neta, s Mirinog oficijelnog sitea.

    avatar

    04.03.2008. (00:13)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Isuse, Isuse, kakava definicija: Mademme la Mere de petit Douphin Leone Gajich!
    Žene i muškarci, ah, kakva štorija.
    Fotka je s neta, s Mirinog oficijelnog sitea.

    Skaska, jesi li skinula tekst? Ja sam ga priredio za slanje, ali ne znam adresu, no, uostalom,
    možeš ga skinuti i ovdje.

    avatar

    04.03.2008. (00:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Ha, ha, ha, Lolina moja, kakav Ćiro, ja imam pravo! Ćiro tvrdi sasvim nešto glupo: Da vladaju Srbi? Ja tvrdim nešto upravo oprečno, da vladaju Jugoslaveni!
    Što to znači?
    To znači da ovom zemljom vladaju oni koji jesu izašli iz Jugoslavije, ali Jugoslavija nikada nije iz njih, i to je snažnije prisutna u njima, što ih više od nje pokušavamo otrgnuti. Nakon ove lirske, evo i striktnije definicije: To su oni građani Hrvatske koji, mada Hrvati, i dalje snuju Jugoslaviju.
    No jedno si dobro kazala, i to mnogi ne razumiju: ne obnavlja se Jugoslavija u granica SFRJ, nego je današnja Hrvatska obnovljena Jugoslavija. Mogli bismo ići od osobe do osobe, od klana do klana, pa ćemo doskora ustanoviti što je temeljni kriterij kadroviranja nomenklature koja vlada politikom i gospodarstvom ove zemlje. Zato ja velim da su oni body snatchersi: njima jednostavno treba država kojom bi vladali, i, ovom su zavladali: budući da nemaju SFRJ, sada su od Hrvatske napravili Jugoslaviju, što je i bio prvotan cilj, a jedini je razlog spora dvije frakcije HDZ-abio tko će u konačnici tom zemljom vladai: dvije su frakcije, naravno, ona ustaškoudbaška i ona udbaškoustaška. Ustaškoudbaška je ona linija koja je pod firmom halabučnog ustaštva u emigraciji zapravo radila za Udbu: veli Manolić da je Šušak pao još u Rijeci, npr.; udbaškoustaška je ona linija koja je u domovini pod egidom avangarde nacionalnog pokreta (HDZ) stvarala Noevu arku za preživljavanje udbaša u uvijetima neminovnih tranzicijskih promijena: ustašluk je tu poslužio samo kao cover udbaškoj prošlosti, baš kao što je u dijaspori bio mamac naivnim prostodušnim mesarima, bauštelcima i ostaloj sirotinji emigriraloj iz Titove Jugovine.
    To je jedina istina ove zemlje. Zato je nakon Tuđmanove smrti sve ostalo isto: kriminal je još i već, slobode su još i manje, samo je nacionalizam drugog imena: umjesto hrvatskog, evo ti jugoslavenskog, dok građanstvo nijemo gleda televiziju!
    I s ekonomskim gruntom cijelog procesa se slažem: da, u podmetu je uvijek lova. Jasno da su posrijedi interesi, u krajnjoj liniji i posljednjih godina naročita ljubav spram hrvatske zemlje - ona doslovna, ljubav spram katastre i gruntovnice!
    Nisam gledao Latinicu, o čemu je bila riječ?

    avatar

    04.03.2008. (00:23)    -   -   -   -  

  • skaska

    Nemanja, fala ti kaj me menjaš ovak umornu

    avatar

    04.03.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • lolina

    latinica - zakaj hrvatska ne priznaje da su domovinu branili i srbi , muslimani , čehi , albanci ...
    zakaj nemamo nijednog generala srbina , kak je nacionalizam odvratan i tak to...

    avatar

    04.03.2008. (00:39)    -   -   -   -  

  • lolina

    aha , pa meni je cijelo vrijeme bilo čudno kako ti sad odjednom pereš po nekim kak bi rekao mamić jugoslavenčinama i vidi vraga ;))) hdz je ili ustaškaudba ili udboustaška.
    znala sam ja da negdje leži zec;))))
    no dobro još su se tu neki komentatori iznenadili zbog tvog pogleda na slučaj furlan za koji ja mislim da je izuzetak kod tebe možda radi kaj ja znam profesionalne kolegijalnosti .
    koja si ti mustra , a već sam si mislila kaj ti je sad ;)))daj ti meni napiši koja je tvoja opcija . bum si malo gruntala;)) ljubim te u levo oko;)))

    avatar

    04.03.2008. (00:55)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    NEMANJA
    Lolina, unatoč dobroj volji, ne šali mi se.
    Čitaš li ti moje postove ili onak, navratiš, pročitaš naslov, ostaviš komentar i to je to?
    Jer, što znači rečenica:" pa meni je cijelo vrijeme bilo čudno kako ti sad odjednom pereš po nekim kak bi rekao mamić jugoslavenčinama i vidi vraga ;))) hdz je ili ustaškaudba ili udboustaška."
    Ovdje to naime nikome osim tebi nije čudno, dapače, svima je čudno čemu se ti čudiš.
    Ta, ovaj blog donio je cijelu biblioteku tekstova koji počivaju na tim tezama, elaborira ih iz mjeseca u mjesec više godinu dana, unatoč sustavnom i namjernom prešućivanju Uredništva Bloga.hr te je tekstove pročitalo blizu 165 000 čitatelja, i ja zaista ne znam o čemu ti pričaš! Kaj bi ja sad trebao pojašnjavati svoju poziciju u jednom komentaru, a ti ignoriraš sve stotine i tisuće napisanih stranica teksta?
    Recimo, kome sam ja pisao Nedjeljnu misu 15.travnja 2007.? Pročitajmo zajedo citat iz tog teksta:
    "Već sam dolje pisao o tome da Hrvatska nakon hercegovačke upravo proživljava svoju bosansku, dakle jugoslavensku fazu."
    ili
    "Fascinantni su ti Jugoslaveni. Kako oni samo uzurpiraju prostor građanskog."
    Vidiš, to su nosive teze i gornjeg teksta. A, namjerno sam citirao rečenicu u kojoj velim "već sam dolje pisao o tome...".
    Dakle, ne znam čemu se čudiš i što te sada odjednm zbunjuje u tim stavovima.
    Uostalom, znaš ti dobro moj opus na Vaseljeni i netu uopće, pa ti opaska o konstituciji HDZ-a nimalo nije nepoznata: elaborirano je to u desetinama komentara, je li tako Lo, tebi sasvim dobropoznatih komentara Dragoga bloga.
    No, dobro si me podsjetila: mogli bismo napraviti nekakav izbor iz njegova opusa pa ga tiskati i na Vaseljeni!
    Ljubim ja i tebe u oba oka, ali ljutiš me kao rijetko tko! Zločeste li djevojke, pa to je za nevjerovat!
    Nego, vidi, nije sve to naše iznašašće niti povlastica; vidi što Kuljiš piše u gornjem tekstu:
    "Budući da ne namjeravam pobliže tumačiti tekstić o Hudelistu kojega sam uskoro namjestio u "Globusu" gdje je počeo objavljivati svoj senzacionalni feljtonski intervju s generalom Martinom Špegeljom, što je početak javne destrukciju Tuđmanove poze beskompromisnog borca protiv "velikosrpske hegemonije" (s kojom je, zapravo, napravio ortački ugovor pa s njom ušao u partnerstvo kao manjinski dioničar), prelazim ukratko preko Ante Markovića koji je - po mojem mišljenju - krivac za agresiju ne na Hrvatsku, nego na Sloveniju i rat koji je ondje odnio na desetke života. Slovenski lideri bili su dovoljno pametni da ga za to ne optuže. Legitimitet koji je tada, za razliku od domoljubnih karantanskih separatista predvođenih bivšim šefom njihove Udbe imao u očima američke i europske diplomacije, štiti ga od bilo kakve odgovornosti, osim moralne. Besmisleno je zato da ga ja sad po tom pitanju peglam, ali s povijesnom distancom, kao skroman publicist koji pomalo piše o raspadu Jugoslavije, potvrđujem da se s prvim dijelom ocjene - s onim, naime, da je riječ o štetočinji i megalomanu - i danas apsolutno slažem."
    Sklapa li ti se slike svijeta?
    Vrlo je to jednostavno; evo teorije i prakse tranzicije devedesetih:
    Teorija: Još je Hegel upozoravao na revolucionarnu ironiju: revolucije su samo tranzicijski proces prelaska jedne te iste vladajuće nomenklature iz jednog režima u drugi; ni manje ni više.
    Praksa: U bivšoj Jugoslaviji, kako bi izbjegla bilo kakvu lustraciju u okolnostima nastupajućih demokratskih promijena, nomenklatura se jednostavno stavlja na čelo tih promijena, istovremeno ih provocirajući (jogurt revolucija, nošenje Lazarevih mošti, lažni benkovački atentat itd.), potičući zajapurenom nacionalističkom retorikom, i konačno fingirajući: u biti, osim brojaka na vlastitim računima (to tebe oduševljava, znam, taj aspekt) ništa se drugo nije promijenilo.
    Domovinski rat je dogovorni rat, ali, za razliku od Kuljiša ja tvrdim da su dogovori uspostavljeni puno ranije: on počinje i završava s dogovorom i krivicom Tuđmana, amnestirajući time sve ostale u Hvatskoj za takvu rabotu, a ja tvrdim da Hrvatskom i dan danas šeću ljudi koji su sudjelovali u pripremi toga rata koji im je priskrbio alibi za proteklih 45 godina rada i djelovanja u socijalističkoj Jugoslaviji, kao i moralno pravo pobjednika na plijen u procesu pretvorbe društvenoga vlasništva u privatno.
    Već je situacija u Vukovaru plod dogovora, i o tome je višekratno govorio Merčep.
    Zanimljivo, njega se ne usuđuju procesuirati. Deset sam godina radio emisije u koje bi - mislim četiri puta - zvao Merčepa postavljajući mu isto pitanje: Evo, priča se da će vas uhititi..., i onda bi prošlo par godina do nove emisije. Takvih je primjera na desetke, ovaj spominjem jer je izrazitiji i prvi mi pada na pamet.
    Kako je to sažeo Josip Perković, sve se svodi na sljedeće:"Alfa i Omega jugoslavenske UDB-e, Stanko Čolak, rekao mi je prije dva mjeseca slijedeće: "KOS i SDB morali su imati ovaj rat, u protivnom svi udbaši i kosovci bili bi poubijani, sad je trenutak da nacionalisti izginu."

    avatar

    04.03.2008. (07:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    P.S.
    Moja pozicija?
    Vidiš ovu zadnju rečenicu?
    Vidiš li da ona ne ostavlja treću opciju: imamo KOS i SDB i s druge strane nacionaliste, i tertium non datur!
    Ali, ako nema treće mogućnosti, treba se za nju izboriti - jednostavno, tu građansku poziciju treba rastvoriti za svo bogatstvo uzurpirane politike socijaldemokracije, konzervativizma, liberala, itd.itd., za sve ono što građanska politika zapravo jest, ako je ona danas uopće moguća! U svakom slučaju, ne treba se dopustiti da se cijela ta sfera natkrili avatarima dvaju totalitarnih politika, ex-boljševičkom i ex-fašističkom, crvenom i crnom, tj. sve je dopustivo samo ne ovo što danas imamo. A imamo to da kroz forsiranje sukoba crvenih i crnih, zemljom vladaju ljudi koji su propast Jugoslavije preživjeli stavljajući se na čelo navodnih demokratskih promjena, samo i jedino zato da prežive te promjene! O tome ti govori Perkovićev citat Čolaka.
    "Jednostavno zato jer današnjom Hrvatskom vladaju Jugoslaveni, Jugoslaveni skriveni iza lažne maske navodno neutralne građanske pozicije, građanske pozicije koja bi trebala biti pozicija Pravde, beskonačne vrijednosti Zakona.
    Potiskujući vlastitu istinu i derogirajući svaku moguću građansko politiku - to je zapravo razlog zbog kojeg Hrvatska ne može biti pravnom državom! - Jugoslaveni zapravo uzurpiraju ukupan prostor te politike, forsirajući radom medijskog pogona ideološku fantazmu o sukobu crvenih i crnih kao temeljnom društvenom antagonizmu Hrvatske.
    To je način na koji se vlada ovom zemljom: dok je crvenih, trebaju nam crni, i vice versa: važno je da osim ekstremnih pozicija u Hrvatskoj niti jedna druga politička pozcija nije moguća, kako su konačno demonstrirali ovogodišnji parlamentarni izbori.
    Dopusti jedan mali test:
    Recimo, zamisli da je Jugoslavija nekim čudom postala demokratska, građanska država. Tko bi 1990. u demokratskoj Jugoslaviji morao položiti račun za nedemokratske postupke u posljednjih 45 godina?
    Ali recite u Hrvatskoj danas: Udbaš!, a da te istom ne proglase ustašom!
    Ta, zar nije i Banac sumnjiv kad inzistira da se oba totalitarizma osude kao totalitarizmi!
    No, nedostaje pozicija s koje bi se takvo što moglo učiniti! Nedostaje upravo ta prisvojena, uzurpirana neutrala pozicija Zakona, ta famozna pozicija Građanstva!"
    Gledaj, to uviđa čak i usputni čitatelj portala "Jutarnjega lista":
    "Nadalje se slažem s argumentacijom trenutačnog stanja duha u RH i tzv. bitkom dvoje nacionalizama te potpunim odsustvom pozicije građanstva. To je - na žalost - i zbilja svih ostalih "istočnih" prostora; vrijedi i za one u EU (Slovenija, Slovačka, Rumunjska), još više za one izvan (Hrvatska, Srbija)...."!
    Kužiš, ljudi počinju uviđati! Kao kad u raspravi o Jergoviću i Tomiću odjednom sa svih strana začuješ stav: Da, ali to je EPH-ova jugoslavenska pretorijanska garda, bez Pavića oni su ništa! E, stara, izgleda da te ideje počinju živjeti kao opća znanje hrvatske javnosti, pa bih mogao kazati da, unatoč tome što ti to ne pratiš baš pomno, ovaj blog ima smisla!
    Na kraju, čudesno mi je koliko je naša publika dekoncentrirana i koliko zapravo malo toga uspjeva poloviti: recimo, mnoge zbunjuje ova opaska o Jugoslavenima, u smislu: Pa da ovdje ima Jugoslavena, onda bi Jugoslaviju i rekonstruirali!
    Zgodna opaska, i, na njihovo prenareženje - savršeno točna! Jer, jesu je rekonstruirali!
    Ne obnavlja se Jugoslavija u granica SFRJ, nego je današnja Hrvatska obnovljena Jugoslavija. Zato ja velim da su oni body snatchersi: njima jednostavno treba država kojom bi vladali, i, ovom su zavladali: budući da nemaju SFRJ, sada su od Hrvatske napravili Jugoslaviju. To je jedina istina ove zemlje. Zato je nakon Tuđmanove smrti sve ostalo isto: kriminal je još i već, slobode su još i manje, samo je nacionalizam drugog imena: umjesto hrvatskog, evo ti jugoslavenskog, dok građanstvo nijemo gleda televiziju!

    avatar

    04.03.2008. (07:26)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Još jedna definicija: Jugoslaveni su oni koji su došli na mjesto Građana. Uzurpiraju prostor građanstva. Građanska je politika u Hrvatskoj nemoguća jer je na mjestu građanina Jugoslaven. Jugoslaven, jer, građanska se pozicija u Hrvatskoj ponajprije shvaća kao odricanje od hrvatstva, tek u svojoj ekskluzivnoj i negativnoj formi: ne biti Hrvat, nipošto to nigdje i nikako ne isticati, to je istoznačno s ovime 'biti građanin'. Zato se ovdje pravna država ne restituira: jer ovdje se građanina ne shvaća u odnosu spram beskonačne vrijednosti zakona: umjesto da imamo građanstvo koje u ime te pravne države sa zakonom suočava i jedno i drugo ekstremno zlo i transgresiju zakonitosti, mi na mjestu Građanina imamo Jugoslavena koji je navodno građanin eo ipso jer nije – Hrvat! To što umjesto jednog nacionalizma, ili čak pukog patriotizam ili same etničke samoosvještenosti, imamo posla s drugim nacionalizmom, nikom ništa!
    Jugoslavenski je nacionalizam dobrodošao. U ovim krajevima već više od stoljeća!

    avatar

    04.03.2008. (07:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...