Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • jedna mala tipkovnica

    Da i " Ne boj se !!!"

    avatar

    29.02.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • angelo

    Tako je - uvijek vrijedi: Gore srca!
    Lijepo pjeva jedna ptica,
    To je mala tipkovnica!

    Svima želim punu kajdanku radosnih nota!
    Pozdrav!

    PS&NB: Prevalili smo polovicu Korizme! Kakav je saldo?
    Uspavani, spavači i krtice: još nije kasno - treba se samo trgnuti!
    Za sve, a posebno za one koji ne shvaćaju ovaj trenutak, vrlo je korisna opomena Sv. Pavla:

    "Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo.
    Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti.
    Kao po danu pristojno hodimo, ne u pijankama i pijančevanjima, ne u priležništvima i razvratnostima,
    ne u svađi i ljubomoru, nego zaodjenite se Gospodinom Isusom Kristom i, u brizi za tijelo,
    ne pogodujte požudama" (Rim 13,11-14).

    avatar

    29.02.2008. (11:24)    -   -   -   -  

  • marla

    dobar POST želim.
    u novom zavjetu kažu da čovjek smije činiti sve što se ne kosi s njegovom savješću. to uključuje i poštivanje boga.
    ako mi savjest dopusti da poželim sestrinog muža, to nije grijeh. tako kažu.

    avatar

    29.02.2008. (15:31)    -   -   -   -  

  • ovajonaj

    nesumnnjivo, svijet je na putu VRLO "krivog" mira... zvanog Globalna Diktatura, u kojoj nema rata jer nema vanjskog neprijatelja (jer ce biti samo jedina drzava, Svijet), no koji sa stvarnim mirom, a narocito Kristovim, nema ni najmanje veze.

    nego, htjedoh Vam svratiti paznju na jednu zanimljivu vijest:
    Ovisnost o Harry Potteru

    pozdrav

    avatar

    29.02.2008. (15:58)    -   -   -   -  

  • odmak

    Mir kući tvojoj može i bez mača ili ...ili?
    Ne vjerujem da hoćete reči rat dok se svi ne pokrste i postanu kršćani.

    avatar

    01.03.2008. (15:49)    -   -   -   -  

  • djksb

    "Svijet sa svojim krivim mirom, koji proizlazi iz sebičnosti, ratuje s onima koji traže mir u savjesti.
    "


    Mnogo tu stima.

    Normalno da se pojave nekada neke sumnje prema vjeri, jer nam mnogo nije jasno ponekad zasto se neke stvari na zemlji dogadjaju, kakve su namjere naseg gospodina.
    Cesto govore mnogi "nasi katolicki" vjernici da vjeruje u boga a protivi se onim sta "oni" u crkvi kazu.
    "Mogu se i bilo svugdje moliti tko ste mi vi da propisujete sta da radim!" - Nepropisuju nam svecenici nista nego to je nasa vjera i to je dio katolicke vjere! Znaci ti "vjernici" pobijaju sami sebi svoje rjeci i vjeru!

    Ako tvrdis da si katolik onda vjerujes u zivot buducega vjeka? Pa onda vjerujes i u 7 sakramenata! Krstenje, sveta potvrda, euharistija, ispovijed, bolesnicko pomazanje i brak. A gdje ce ti dodijeliti taj sakramenat? U crkvi. Tko ce ti ga dodijeliti? Svecenik. - Tocka! A koliko ih svake nedjelje neide na svetu pricest...a po katolickoj (i anglikanskoj, starokatolickoj i pravoslavnoj) vjeri su sakramenti jako vazne i znacajne stvari, zar ne? Nemozes biti stand-by- vjernik. Ili vjerujes ili nevjerujes - vrlo jednostavno!

    Nisam nijednoga muslimana cuo da je se ikada bunio protiv toga sto mora ici jednom u Mekku, jer on zna da je to dio njegove vjere i nije nameceno zbog "politickih" razloga da se "pokrade" smotani narod i one naivce sto vjeruju u "nesto", kako neki znaju tvrditi.

    "Lukavi" misle da mogu prevariti covjeka o kome misle da je "slijep" i naivan. Ali nagrade se djele tek na kraju....

    Nekada su velesile macem osvajali kolonije a danas imaju mirnije oruzje zvano "Globalizacija" - ali ne bilo koja nego njihova.

    Pozdrav od "Naivca" !

    avatar

    01.03.2008. (17:13)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: To ti je vrlo jednostavno: Koliko dugo postoji crkva? Dugo, zar ne? I sto je sve od svog pocetka postojanja cinila i tumacila? Svasta, zar ne? I sad: dali je uvijek bila u pravu, unatoc tumacenju o svojoj nepogresivosti i tvrdnji o ekskluzivnoj asistenciji Duha Svetoga u mnogim njezinim tumacenjima, interpretacijama, stavovima i cinovima? Nije! I opet nije! Zasto bi onda odjednom danas bila u svemu u pravu? E vidis, da je bilo samo slijepih sljedbenika, i danas bi jos imali Inkviziciju. I to bez ikakve sumnje. Sve sto nema opoziciju, razuzda se, pa tako ni crkva ni u kojem slucaju nije iznimka ;). Neka njena danasnja tumacenja i stavovi ce se i u buducnosti osuditi kao sto se osudila i Inkvizicija. I to ce se osuditi cak i od njenih samih pripadnika. I tada ce se ispricati i opet pokusati ostaviti proslost po strani, tumaceci da je sa tim raskrstila, kao i uvijek. Da se kladimo?

    A sad zamisli samo da na nekoj planeti otkrijemo drugu kulturu sa potpuno drugim oblicima zivota i tumacenjima ili dokazima postanka? Ili sa jednom potpuno drugom religioznom pricom. I stupimo sa njima u kontakt. A do toga ce, po svim izgledima, vjerojatno doci, prije ili kasnije. Kolike su samo razlike u kulturama i ljudima na ovako maloj Zemlji, nastale kroz relativno male oscilacije prirodnih uvjeta, kakve ce tek biti razlike sa njima. Razmisli da je nasa religija nastala u doba kad smo mislili da smo centar svemira u kojem smo sami (on nije u njoj ni obuhvacen), da je zemlja smatrana plocom i da nas je Bog stvorio po svojoj slici. Sve se odvija samo u okviru ljudske rase i ovog majusnog zrnca pijeska u svemiru. Za ostalo nema pokrica! Ili mislis li da smo jedini u svemiru na ovom zrncu prasine. Nema sanse, stari moj, zaista nema, pitanje je samo kontakt! Koja li ce zavrzlama tu nastati?!

    avatar

    01.03.2008. (21:24)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac

    Moja prvenstvena poruka komentara je bila:
    Klanjanje se iskazuje Bogu.

    Crkva = vjerska zajednica, prevedeno: crkva je narod (od tek krstenog dojenca sve do pape).

    Ja branim tu moju definiciju o crkvi ali ti napadas pojedince ali sve strpas pod jedan kos da ispadne tako da je crkva zlocinacka organizacija!
    Crkva je priznala greske svoje, reformirala se (i to vise puta) i reformira se i dalje, iako mozda sporo – ALI SE REFORMIRA! Trazio si u proslom svom komentaru reforme ako se nesjecam... ali nerazumim zasto spominjes uvjek one stvari koje su se davno reformirale. Nesmiju li se greske uviditi i zasto se nesmije pokajati?

    Teoretska vjerojatnost da ima inteligentnog bica u svemiru je 10 − 2000 a i o tome se znanstvenici sami svadjaju jer ima tu vrlo puno spornih faktora. Citao sam da je najmanja distanca do marsa 54,5 Mil. Km. Pa kako dospjeti tamo?! Potpuno nemoguce. Nema tu autoputa i benziskih pa „naleti“ brze. Izracunato je da bi nama i „njima“ GENERACIJA i generacija, koji bih se morali sami izmedju sebe mnoziti (!!!!!), i OGROMAN provijant da dospiju do nas ili mi do njih! Tu je fizika na samoj granici i sve je to nevjerojatno!

    Holivudska propaganda (area 51, Star Trek i kako se sve one gluposti zovu) zna spakirati dobro svoju mastu za dobru zabavu ali nema nikakve veze sa stvarnoscu. Koliko samo Amerika zaradjuje samo sa „misticnom“ Area 51? Jesu li americki snimci sa mjeseca, koje su na misteriozan nacin „odjednom“ nestali, sa mjeseca bili stvarni?

    „A sad zamisli samo da na nekoj planeti otkrijemo drugu kulturu sa potpuno drugim oblicima zivota i tumacenjima ili dokazima postanka?“

    -A sad zamisli da se gospa sutra ukaze pred svakome covjeku ili da se pojave ona 4 jahaca apokalipse? Sta mislis?

    P.S.: Ja se nekladim! A i nasi komentari su sve zanimljivij ;-)

    Do sljedeceg citanja!

    avatar

    01.03.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • angelo

    Vidi, vidi - @blogomoljac naglo postao veliki VJERNIK! On VJERUJE da u svemiru postoje još neke kulture i civilizacije et cetera...!
    Pa neka - samo ti vjeruj! Mi o tome zasad ne znamo ništa i tu se ponašamo vrlo razumno...
    Ako se jednom nešto otkrije - kao i neki novi element - Crkva će to prihvatiti mirno kao i štošta...
    Ali, dragi moj, SVE TO (uključujući i tu nesretnu inkviziciju - na koju bih najradije nazvao glupanom neznalicu koji je povezuje s Crkvom - jer inkvizicija je bila državna ustanova u kojoj su crkveni ljudi (su)djelovali) - nije područje vjere, Crkve, Biblije, tako da Crkvi tu ništa ne treba predbacivati da je "mijenjala stavove". Crkva ništa ne mijenja na području vjere i morala - od početka do danas. To je njezin fah, a ostalo - sve je sekundarno.
    Kršćanski vjernik razmišlja najviše o tome kako spasiti svoju dušu živeći po Evanđelju pa zato se ne opterećuje nikakvom zavrzlamom (ni u slučaju novih znanstvenih otkrića, ni su slučaju ozonskih rupa, ni u slučaju ne znam kakvog slučaja)...
    Pozdrav & mir i dobro!

    avatar

    01.03.2008. (23:31)    -   -   -   -  

  • angelo

    @marla, iz toga se vidi kolika je opasnost moralnog relativizma koji odbacuje Boga i čovjeka stavlja kao vrhovni auktoritet. Bi li se onaj tko se toga drži suprotstavio tebi ako bi mu rekao da ti savjest nalaže da ga likvidiraš za opće dobro?

    @ovajonaj, hvala - već sam negdje pročitao o tom fenomenu, a to se moglo i očekivati... bit će tu još svašta. Jadna djeca koja su nježne duše omrčila magijom - što će biti od njih kad odrastu! Potterofilija prelazi u potteromaniju, a svaka manija je bolest. To je sve dio fenomena koji je narod izrazio onom od sađenju lubenica s vragom!

    @odmak, iako je riječ o ratu, ne trebaš se bojati - to je sve na duhovnoj bojišnici (što nije nimalo bezopasno). Ali nismo mi prvi započeli, tj. Evanđelje ne koristi oružje nego ljubav prema svima pa i prema neprijateljima. Već je Sv. Augustin rekao da svijet vodi dvostruku borbu (dakle rat) protiv kršćana. Papa IPD u sjajnoj knjizi PRIJEĆI PRAG NADE govori o ratu koji "antievangelizacija" vodi protiv evangelizacije, a iniciran je u središtima moći svijeta znanosti, kulture i medija. Dakle, ništa mi danas ne izmišljamo, zapravo - ništa se nova ne događa već dva tisućljeća.

    @naivac, dobro si istaknuo ono što bitno - sakramenti su izvor milosti. Ali površni vjernici misle da temeljnu duhovnu žeđ mogu utažiti negdje drugdje (prošle nedjelje to je bila tema - evanđelje o razgovoru Samarijanke i Isusa na Jakovljevu zdencu).

    Pozdrav i blagoslov!

    avatar

    01.03.2008. (23:49)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: :-)))))) :-))))) :-))))) I sto da ja sad tebi kazem nakon ovoga o Mjesecu i Marsu :-))? Znas kao sve, a zapravo izgleda ne znas nista! Vjerujes sto ti se vjeruje ( nemam nista protiv), ali ne vjerujes sto je cinjenica i dokazano i sto vec svatko zna. Ako bas hoces, i zastava Vatikana je bila na Mjesecu, i sad se nalazi u muzeju Vatikanske zvjezdarnice zajedno sa jednim kamenom "odozgo", a sam Papa je tada uputio iz te zvjezdarnice pozdrav i blagoslov Astronautima koji su gore skakutali. Zar ni to ne znas? A Papa je, kao sto znas - nepogrijesiv, ili? Il' su i njega nasamarili?

    A dobro mi je i ovo sa Marsom i benzinskim pumpama :-))). Hej, misija sa ljudima se vec dugo priprema, a predhodnica u obliku robota je vec odavno na Marsu. Sve u toku ove generacije :)). Ili citas samo Bibliju? Al' to sa benzinom nekako jos nisu rijesili ;-)). Prokuzili su naime da u vakuumu i beztezinskom stanju jedan objekt samo malo kvrcnes i on ode dalje u nedogled :). To ti je onaj Newtonov zakon (jes' cuo za Newtona?) koji veli da nesto ostaje u stanju gibanja ili mirovanja, sve dok na njega ne djeluje neka sila. Prema tome, dovoljno je da kratkotrajno koristis pogon za zalet i odeeeee on :-). To je zato, jer nisu citali samo jednu knjigu, nego ipak njih vise, pa su muckanjem mozga i povezivanjem nekako dosli do nekih zakljucaka ;-)

    No, kako kaze Angelo "Kršćanski vjernik razmišlja najviše o tome kako spasiti svoju dušu živeći po Evanđelju pa zato se ne opterećuje nikakvom zavrzlamom (ni u slučaju novih znanstvenih otkrića, ni u slučaju ozonskih rupa, ni u slučaju ne znam kakvog slučaja)..." (citat: Angelo)

    E sad, treba samo usporediti ono gore i taj "pouk" dole i stvorit zakljucak. Angelo, upravo si napravio gresku i nekome medvjedju uslugu :), a rezultat takvog propovijedanja ti je gore. Necu to nazivati nikakvim imenom, nazovi to sam ... ;)

    A, da, jos i to: Angelo, bio ja vjernik ili nevjernik u smislu istrazivanja svemira, ja sam u samom sklopu dogadjaja i informacija iz prve ruke. A to su oni koje ti ne volis - znanstvenici (i to ne mutivode, nego oni poznati i priznati). To je dio mog posla ;-). Sad se sigurno, na osnovu mog bloga, pitas kako to. E pa tako ;-))

    I jos nesto: gdje ja to kazem da je crkva zlocinacka organizacija? Da tako mislim, vec bih davno istupio iz nje. Al' da se u mnogim stvarima presla, to je valda poznato i smije se rec. Nista, ama bas nista zemaljskog nije idealno. Pa tako i ona.

    avatar

    02.03.2008. (03:28)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac
    LOOOOOOOL!Nasmijao si me i ti sa svojim istupom! Izgleda da TI vjerujes sto ti se vjeruje! Totalno si okrenuo MOJE rjeci kako TEBI pase!

    TEORETSKA VJEROJATNOST da ima INTELIGENTNOG BICA u svemiru je 10(-2000) a i o tome se znanstvenici sami svadjaju jer ima tu vrlo puno spornih faktora. Citao sam da je najmanja distanca do marsa 54,5 Mil. Km. Pa kako dospjeti tamo?! Potpuno nemoguce. Nema tu autoputa i benziskih pa „naleti“ brze. Izracunato je da bi nama i „njima“ GENERACIJA i generacija, koji bih se morali sami izmedju sebe mnoziti (!!!!!), i OGROMAN provijant da dospiju do nas ili mi do njih! – TO JE JOS OD OBJAVLJENO OD NASA-e!!! ZNACI ZNANSTVENE CINJENICE!!

    Ti nisi ocito nikada cuo od DRAKEOVE JEDNADZBE! (GORE NAVEDENA VJEROJATNOST)

    avatar

    02.03.2008. (13:17)    -   -   -   -  

  • djksb

    ...
    A ta vjerojatnost je veca ako se i druge glaksije uzme u obzir!

    1.GOVOR JE BIO O INTELIGENTNOM BICU!
    2.GOVOR JE BIO O FIZICKOM SUSRETU COVJEKA SA VANZEMALJCEM A NE PREKO TEHINKE!

    Tehnika ce nam omoguciti da sklopimo kontakt s njima tu nema nikakve dvojbe!

    A GDJE SAM NAVEO DA NEPOSTOJI INTELIGENTNI ZIVOT???????????

    A ako nisi razumijo moju parodiju sa autoputem i benzinom onda nemoj se javljati bezze! Ali kad vec pises u 3 ujutro onda necu prekoocjenivati i zamjeriti tvoj istup. :-)

    I nemoj o Einsteinove teorije „relativnosti zakona“ praviti „zakon relativnosti“! :-)

    Pozz! Vas "Fundamentalista"! ;-) ;-)

    avatar

    02.03.2008. (13:20)    -   -   -   -  

  • angelo

    @moljac neke si stvari dobro rekao, ali da ja ne volim znanstvenike - e to je bezobrazna izjava, s time se nikako ne mogu složiti (to je tvoja izmišljotina)!
    Glede Crkve - stalno se mora imati na umu njezin ljudski (grješni) i božanski (sveti) element. U svemu što je Crkva u prošlosti navodno (po)griješila to je bilo uglavnom na području ljudskog, promjenjivog (kao što je uostalom slučaj i s mnogim znanstvenim tezama...). A na području svetoga, božanskoga, na području vjere i morala - tu se nema što mijenjati, to je zadano, određeno, kao naravni moralni zakon, kao Deset zapovijedi, koje ne možemo "reformirati" ni "znanstveno prilogoditi" tzv. čovjeku 21. stoljeća ili novim društvenim trendovima...
    Inače, jedna od "definicija" Crkve glasi: Ecclesia semper reformanda! Zato nisam pogriješio ni napravio nikakvu medvjeđu uslugu...
    Šteta je jedino što smatraš glupim čovjeka koji čita (samo jednu) Knjigu nad knjigama, ne znajući da je ona nadahnula milijune knjiga i najveće umove svijeta. Zato taj fenomen ti nazovi kako hoćeš...!
    Pozdrav ti i lijepu nedjelju!

    avatar

    02.03.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: Prijatelju, ja sam u 3 ujutro budan k'o riba, a i znam jos uvijek citat.

    Citat: "Citao sam da je najmanja distanca do marsa 54,5 Mil. Km. Pa kako dospjeti tamo?! Potpuno nemoguce."

    Ako je ovaj zakljucak kao lansirala NASA, onda ti je netko dobrano podvalio (mislim na ono "potpuno nemoguce" :)). A zaboravio si i tvoju sumnju o spustanju na Mjesec. A to sa "benzinskim" kladim se imas bas sa tih strana koje sire "mudrosti" o zavjeri i prevari sa misijom Apollo. To je tipicno njihovo rezoniranje u neznanju.

    O toj vjerojatnosti bih morao puno pisati da ti pojasnim o cemu se tu radi i da se svaki dan prognoze mijenjaju. Ne radi se o tome dali ih ima (od toga se polazi), nego o vjerojatnosti da, ako ih ima, da se na takvu planetu i njih u tom stupnju razvoja naleti, a tu ima valda bar toliko teorija koliko i naucnika. Jer sto ako dobijes signal, a tog planeta vec tisucljecima vise nema? Mi u svemiru gledamo proslost, a ne sadasnjost. Sto dalje, to vise. No ipak NASA salje u svemir letjelice sa porukama i podacima za kontakt koje su vec odavno na putu (bez benzina :) ), salje signale, gradi teleskope koji "slusaju" signale i organizira se globalna akcija za obradu tih signala i podataka u koju se moze ukljuciti i tvoj kompjuter. Mi smo jos u kamenom dobu istrazivanja svemira, a kad pogledas koliko se nauka samo u zadnjih 100 godina razvila, mozes lako predvidjeti da postoji masa toga sto cemo sve brze otkriti, kao sto smo otkrili da nam za dugi put nije potreban benzin ;)... Quantna teorija je samo jedan korak na tom putu, a vec ona otvara sasvim nove spoznaje i pruza nove poglede na svijet i dosad vazece zakone. Cinjenica je da je razvoj toliko brz i progresivno sve brzi, da postoji velika vjerojatnost da cemo mnogo toga, sto nam se danas cini nemoguce, u buducnosti rijesiti. Nije tome davno da smo mislili da je i ovo danas nemoguce i cista utopija ili magija. Ako jedna kultura dodje na odredjeni stupanj razvoja, polazi se od toga da i ona zeli s nekim stupiti u kontakt, kao i mi. Pa ako to cinimo mi, cine to ili su cinili najvjerojatnije i oni. Zato se tu zasad radi prvenstveno o signalima, bez obzira iz kojeg vremena, udaljenosti ili dijela svemira. A koliko se podataka na odredjenom stupnju razvoja tehnike moze signalima poslati? Vise nego cijela povijest jedne kulture u slikama i codovima. Misli samo koliko stane na jedan CD ili USB-stick. Takvih bi kultura moralo biti u stvari jako puno, ali u poredbi sa velicinom svemira, ipak su to rijetka zrnca u gomili pijeska cije signale na putu moze remetiti sve i svasta. No poneki ipak mora proc ... ;)

    Ah, da, kod tebe nesto, kad se nadjes u gabuli - sve parodija ;-))

    avatar

    02.03.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: "Ecclesia semper reformanda!" ( Crkva se mora stalno reformirati )(?!). Nije li to izreka koja se pripisuje Lutheru, a zapravo su je lansirali Hugenoti stotinjak godina kasnije?

    Znanstvenike si vec dovoljno puta "spomenuo" u tvojim postovima. Koji se najbolje citaju izmedju redova ;)...

    Niko ti nije rekao da treba mijenjati vjeru i njene moralne osnove. To bi bilo glupo. No dali su te osnove uvijek pravilno tumacene? Zna li to uopce netko? Jest da ste ih "ocistili" i skratili, zapravo stilizirali (ono sa izbacenom ljubomorom je dobra politika ;)), ali 8 od Deset Zapovjedi se ni danas ne razlikuju od etabliranih moralnih stavova, a bez prve dvije to ni nebi mogao nazvati vjerom. Hajd, bila je subota, ali i danas je nedjelja vecini neradni dan, a svako bi ti rekao da si lud, ako kazes "pozeli zene bliznjega svoga" ili "ubij!" ili "ne postuj oca i mater". Preljub i danas snosi posljedice, jedino sto niko nikog ne kamenuje, a laz i kradja ne spada u vrline. Sve zapravo OK. Adama i Evu ionako vise ne uzimate ni sami doslovno (e, to je vec promjena i unutar vjere), kao i mnoge druge stvari (sto je prije, moras priznati, cinjeno). Pokazalo se da cak i sa teorijom evolucije Crkva i vjera moze naci zajednicki jezik (OK, malo je to "uprsk'o" ovaj Papa), a primjetio si da u svojim komentarima nigdje nisam spomenuo pobacaj, jer se i sam oko toga dvojim. No za kontracepciju vam na pr. ne mogu progledat kroz prste i smatram da je itekako potrebna, cak danas zivotno potrebna, a o tome sto je zapravo "sagrijesiti bludno" imam ipak neko svoje drugo misljenje, kao i vecina ostalih. Jednostavno: male promjene nekih interpretacija uopce ne bi utjecale na samu bit vjere. Jer problem je da se one prenose i na svjetovne stavove Crkve, a time ona sama sebi danas zabija autogol.

    I ... ja sam uvijek bio protiv toga da se u zivotu procita samo jedna knjiga. Kakva bila da bila ... ;)

    avatar

    02.03.2008. (16:51)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac

    Opet izvlacis iz konteksta!

    Citat: "Citao sam da je najmanja distanca do marsa 54,5 Mil. Km. Pa kako dospjeti tamo?! Potpuno nemoguce."

    GOVOR JE BIO O FIZICKOM SUSRETU COVJEKA SA VANZEMALJCEM A NE PREKO TEHINKE! --> Pokusavam opet: Covjek koji trazi to bice hoce da se ON (uzivo, direktno, live, na licu mjesta) susrece sa tim bicem a NE njegovi preci! On trazi neki dokaz dok je ziv i dok moze da se uvjeri. A sta cemo s’time kad nas nebude?Onda nam netrebaju dokazi niti ce nas zanimati.

    „Ne radi se o tome dali ih ima (od toga se polazi), nego o vjerojatnosti da, ako ih ima, da se na takvu planetu i njih u tom stupnju razvoja naleti, a tu ima valda bar toliko teorija koliko i naucnika.“

    -Pa covjece, to sam ti upravo cak i velikim slovima naveo! TEORETSKA VJEROJATNOST da ima INTELIGENTNOG BICA u svemiru je 10(-2000) a.... sjecas li se? Pa iako nevidis ti mozda onda cu ti ja reci DA SE U VECINI SLAZEMO!

    Sta se tice Amera (opet izvlacis iz konteksta ili prebrzo procitas kommentare ili podvaljujes):

    Ja sam naveo AMERICKE SNIMKE! A ne da nije nitko bio na mjesecu to NIKADA NISAM TVRDIO!(Pogledaj mi komentar ponovno i vidit ces!) Poznato je da je Amerikancim bio potpuni (prestizni i hegemonijalni) katastrofalni poraz bio da je Yuri Gagarin, iz bivseg CCCP, prvi covjek u svermiru bio. Pa zasto su nestali AMERICKI SNIMCI? Jedna drzavna tajna?

    Sta si znanstveno naveo tu se sa tobom slazem, ali mi gonis nekakvo politikanstvo (izvlacenje iz konteksta/tvrdis da sam nesto rekao sto zapravo nisam!) SAMO MI SE TO NESVIDJA!

    Jao ako jos ako nisi skapirao parodiju: Usporedjivao sam put do marsa sa Autoputem Zagreb-Split, za koji smo trebali jedno 30-40 godina da ga napravimo. Toliko o (nasem) razvitku.

    Da su crkva i znanstvenici neprijatelji ne bih rekao i tu se slazem sa @angelo. Problem je (nesretno) shvacanje izmedju tih stranaka. Isto kao nas dvojica. I mi se nesretno shvacamo (barem ja to mislim).
    A ako ti je namjera ismijavati onda nek ti bude meni to nesmeta samo pricaj.....

    Drugi put cu ti nastavit kavu...;-)

    Tvoj (vjerni ;-) :-) ) prijatelj djksb! Ugodan ti dan zelim!

    avatar

    02.03.2008. (17:00)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: Da, ... mozda se ti samo ne znas ODRAZIT ... ;-)
    Vec treci put navodis isti svoj citat u kojem govoris o udaljenosti Marsa i nemogucnosti da se do njega dodje. A svaki dan u medijima gledas njegove slike. Iz žablje perspektive ;). Do Marsa ti je, ovisno o poziciji, "skok" od kojih pola godine ili nesto vise leta. A nikakve "generacije" ... No na njemu ionako izgleda nema nista, osim bakterija.

    avatar

    02.03.2008. (17:29)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac
    Za razliku od tebe meni nije hrvatski materinski jezik!
    Ali barem znam dobro procitati tekstove, bolje nego neki, koje necu spominjati, sto imaju brdo knjiga a neznaju. :-)

    no H8 ! (ako razumis sta je)

    avatar

    02.03.2008. (17:33)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @djksb: Sorry, nisam znao. Ali ako te tjesi, i ja ga unazad par mjeseci nakon duuugo vremena ponovo vjezbam. To je i jedan od razloga mog "blogiranja" po hrvatskoj blogosferi. Nemas pojma koliko sam zaboravio i u pocetku trazio rijeci. Koristio sam onih par stotina iz normalnog svakodnevnog govora, ali pisao nisam na hrvatskom gotovo nista. Decenije!

    avatar

    02.03.2008. (18:14)    -   -   -   -  

  • angelo

    @djksb i @moljac - najprije vam čestitam obojici na ipak dobrom baratanju hrvatskim jezikom!
    Tek nakon zadnjeg komentara sjetio sam se da je to @moljac jednom spomenuo. Zato ću, radi vaše koristi, istaknuti da u hrvatskom valja razlikovati pojmove "naučnik" (nevježa u nekom zanimanju koji to uči, naučava kod nekog majstora ili stručnjaka) i "znanstvenik" (onaj koji se bavi znanošću).
    @moljac, spomeuo si da "male promjene nekih interpretacija uopce ne bi utjecale na samu bit vjere" te da je papa B16 nešto oko evolucije "uprskao". Riječ je međutim o tome da mnogi pogledi i odgovori na mnoga pitanja izviru iz samo jednoga: ŠTO JE ČOVJEK. Prije nekoliko godina, dok je boravio dva dana u Zagrebu kao kardinal Ratzinger, sadašnji je Papa dao intervju Glasu Koncila, koji je objavljen upravo pod sličnim naslovom. Mislim da ga se lako može pronaći na Koncilovu portalu - vrijedi ga pročitati.
    A glede evolucije ovaj Papa ima široke poglede - već sam to objavio u jednom prethodnom postu.
    Pozdrav i svako dobro!

    avatar

    02.03.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @Angelo: Eto vidis kol'ko sam zahirio :). Pa naravno, kakav naucnik. Pomijesao sam valda sa "ucenjak", kako se nekad govorilo :). Hvala na upozorenju.

    avatar

    03.03.2008. (12:25)    -   -   -   -  

  • djksb

    @blogomoljac
    Nisam znao da imamo obojica isti problem! :-)
    Umjesto da su me na pocetku odmah ucili hrvatski, jezikom kojim izvrsno vladaju, roditelji su me ucili njemacki. Taj nedostatak sam osjetio na godisnjim odmorima i poceo sa "sanacijom".
    Mucno je ali napredujem.

    P.S.: Hvala ti na savjetu!

    avatar

    03.03.2008. (18:00)    -   -   -   -  

  • angelo

    Za starije generacije vrijedilo je ono što je još "Leta Gospodnjega 1830." pjevao Pavao Štoos:
    Vre i svoj jezik hoče Horvati
    zabit ter drugi narod postati!

    A mlađe generacije, hvala Bogu, s jačanjem svijesti o važnosti identiteta u globalizajiskom mlinu, otkrivaju i dragocjenost materinskog jezika!
    Čestitka obojici & pozdrav svima!

    avatar

    03.03.2008. (21:43)    -   -   -   -  

  • geomir

    Angelo kaže:

    "Vidi, vidi - @blogomoljac naglo postao veliki VJERNIK! On VJERUJE da u svemiru postoje još neke kulture i civilizacije et cetera...!
    Pa neka - samo ti vjeruj! Mi o tome zasad ne znamo ništa i tu se ponašamo vrlo razumno...
    Ako se jednom nešto otkrije - kao i neki novi element - Crkva će to prihvatiti mirno kao i štošta..."

    Angelo je također VJERNIK, pravi vjernik , pa bi se moglo njegov citat napisati i ovako:

    "Vidi, vidi - @angelo je veliki i pravi VJERNIK! On VJERUJE da postoji Bog, Vrag, Raj Pakao et cetera...!
    Pa neka - samo ti vjeruj! Mi o tome zasad ne znamo ništa i tu se ponašamo vrlo razumno...
    Ako se jednom nešto otkrije - kao i neki novi element - Mi ćemo to prihvatiti mirno kao i štošta..."

    Pozdrav
    Mir i dobro

    avatar

    06.03.2008. (02:30)    -   -   -   -  

učitavam...