Komentari

walkingcloud.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Helix

    Kad mi se učini da netko piše iskreno, otvarajući svoje najskrivenije ladice, one u koje misli skriva i od sebe samoga, bojim se napisati neki komentar. Nije lijepo komentirati tuđu intimu, tuđe uspomene. Pa ipak, čim su ovdje, znači da ih onaj tko ih piše želi podijeliti. Možda i nesvjesno traži neko tuđe mišljenje ne bi li sebi olakšao, ne bi li malo podijelio teret.
    Nisam čula za taj muzej u našem gradu. I zar se zaista zove "Muzej boli"? Znam da boli, ali ta bol ipak polako nestaje. Ostaju sjećanja, uspomene.
    Sviđaju mi se tvoja pitanja, dvojbe.
    Ja ne bih odnijela taj pladanj. On je samo tvoj, vaš. Tamo, u tom muzeju, postao bi nešto sasvim drugo. Ostavljen, izložen, među mnoštvom sasvim stranih stvari. Nemoj. Neka ostane tu. Kako ti kažeš između nadanja i sjećanja.

    Nije baš isto, ali sjetila sam se jedne epizode. Prije nekog vremena radila sam veliko spremanje, ono koje završi odnošenjem ogromnih kutija na otpad. Stara odjeća, papiri, mnoštvo nepotrebnih stvari. Veliku hrpu činile su razne bilješke, isprintane stranice, mailovi ... papiri koje sam skupila i napisala u skoro tri godine dok sam pisala neku radnju. Nisam ih mogla baciti u kontejner. Srce bi mi puklo na pomisao da su ti papiri, koji su meni mnogo više od starih papira, u smeću s nekim tuđim smećem. Nije im više mjesto u stanu, baš kao što možda ni tom pladnju nije mjesto u tvom stanu. Ali, neću da budu izloženi nekoj tuđoj ruci, nekom podsmjehu, prljanju. Čekam priliku da ih spalim. Taj je period gotov, oprostit ću se s tim, ali neka preda mnom ode sve u dim.

    (oprosti, ja sam opet napisala post, ali tvoj mi je tekst bio zaista lijep, nemoj odnijeti pladanj!)

    avatar

    25.02.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • latte macchiato

    u mom gradu je muzej prekinutih veza bio u ljeto 2006., nisam se uopće dvoumila da li da ga posjetim... i nijedan izloženi predmet nisam smatrala "običnim" jer je svaki imao svoju priču i svoju povijest..
    zato ne vjerujem da će tvoja odluka, ma koja bila, umanjiti vašu ljubav niti je udaljiti od vječnosti.. to je ipak nešto što je samo u vama, obični smrtnici ne mogu tome nauditi..
    i nikako ne daj oblaku da nestane!

    avatar

    25.02.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Evo čitam Helixin komentar i mogu reći da sam isto u nedoumici što reći na ovakve misli i osjećaje istkane osjetljivim nitima duše. Zavirim li u vlastite stranice sjećanja, mogu reći da sam razne predmete, sitnice koje su me podsjećale na neke ljude, situacije...uvijek čuvala do onog trenutka dok ih ne bi potisnulo nešto drugo, živo, što bi me ispunilo toliko da su mi se ta moja sjećanja i dalje činila lijepa i draga, ali više nije bilo razloga da čuvam sve te stvari. U tom sam se trenutku jednostavno rastala od tih sitnica bez žaljenja, bez tuge, zadovoljna što su me podsjećale na nešto što je trajalo, što su se dogodilo...ali sam zaključila se više ne treba vraćati tome, ostat će u sjećanju i ništa više nije potrebno. Taj trenutak, rekla bih, treba doći spontano. Dok god postoje dvojbe što učiniti s tim pladnjem - mislim da nisi spreman. Znat ćeš kad budeš, ma koliko ti se to možda činilo nemoguće u ovom trenutku. ;-)

    avatar

    25.02.2008. (22:44)    -   -   -   -  

  • walkingcloud

    Helix-jest intimno,ali tražio sam komentar,Ne zove se Muzej boli,to je moja asocijacija, Muzej pokidanih veza mu je ime,( u MMC Luka) gostuje,želiš li ga posjetiti, i hvala ti, tako mi je trebalo da netko kaže " nemoj odnijeti pladanj",a problem sa papirićima,pismima, porukama i zatrpavanjem imam i ja, onaj moj naslov" ja sam materijalista" dolazi baš od te nemoći da sve to spalim

    avatar

    26.02.2008. (00:11)    -   -   -   -  

  • walkingcloud

    Latte--ma to i ja mislim, kada odem,sutra već i ja ću naći ljepotu u svim tim pričama, ali...
    Big blue---...pladanj NEĆU dati. previše je toga na njemu servirano:)
    imam bočicu njenog mlijeka za tijelo, iz Londona, povremeno je otvorim, ima još nekoliko kapi...to ću odnijeti.

    avatar

    26.02.2008. (00:19)    -   -   -   -  

  • walkingcloud

    ČUDESNO je --da sam i u ovoj avanturi naišao baš na vas tri. Nije mi čudno što ste žene, emancipiran sam dovoljno, zahvalan sam što razumijete, a predivno je što se otvaram.
    Hvala.

    avatar

    26.02.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • Helix

    http://img181.imageshack.us/img181/7491/pticanx0.jpg

    http://img181.imagesha ck.us/img181/1977/opatijadl4.jpg

    http://img181.imageshack.us/img181/2525/moj galebaq0.jpg

    Ovo su samo primjeri, nisam ni ja zadovoljna, sličica ja mala , pa treba naći nešto gdje će se lijepo vidjeti detalji. Ja bih voljela da ti nađeš što ti se sviđa, pa da onda napravimo avatar ili logo i što god želiš. Ukucaj u google bilo što, namjesti strelicu na slike, ili traži u FlickR-u, tamo ima svega i svačega (jest da je to krađa). Ove su Opatija i galeb moje, a ptica je ukradena (ja baš ne volim krasti). Ako hoćeš neku školjku, more, val i slično .- toga imam na tone. Imam i jednog zmaja koji je baš moj, ali ima mnogo detalja pa kad se smanji nije baš nešto. Hajde, pokušaj naći, pa ćemo vidjeti dalje.
    Pozdrav
    (ove adrese samo prepastaj u tražilicu i mora se pojaviti sličica, moraš maknuti sve razmake koji se pojave sami od sebe. čini mi se da su u drugom redu između sha i ck i u 3. redu između moj i galeb)

    avatar

    26.02.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • Helix

    Ostao je samo između "imagesha" i "ck" u 2. redi, označi i prevuci u google tražilicu i eto sličice.

    avatar

    26.02.2008. (12:53)    -   -   -   -  

  • latte macchiato

    da, čudesno je :)) i sigurno postoji neki "viši" razlog zašto smo svi tu.. hvala tebi!

    avatar

    26.02.2008. (15:35)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Odskrolala sam do dna i iščitala sve postove, iako patim od kroničnog nedostatka vremena... mogu reći da odavno nisam naišla na tako dobre tekstove, emotivne i lucidne...

    avatar

    27.02.2008. (18:17)    -   -   -   -  

  • yovi

    ...predivno, slazem se s majstoricom u potpunosti...
    tekstovi su stvarno odlicni... i btw, nemoj odnijeti pladanj.

    avatar

    29.02.2008. (04:46)    -   -   -   -  

  • walkingcloud

    Majstorica--tvoj je komentar spasio dan,
    yovi---a tvoj ,sada već sigurno pladanj,
    ne mogu da vam se ne zahvalim:)..dakle:vala...i.. nastavljam..

    avatar

    02.03.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    ja bih u muzej odnijela svoju knjigu, ali živim u gradu u koji sasvim sigurno taj muzej neće tako skoro doći...

    avatar

    06.03.2008. (09:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...