Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • e-sabor

    REGISTAR
    U našoj domovini gotovo da nema teme koja nije afera, nezgodan događaj, spor, lopovski pothvat. Toliko afera, a svejedno idemo dalje. Od šume afera ne vidi se više drveće. Svaka nova pomaže zataškavanju one stare, koja se nikad ne okonča urednim dovođenjm do svog završetka (...Novac nije imovina, INA, Kutle, Liburnija, Sunčani Hvar, Lenac, Brodosplit, Verona, Behtel, Maestro, Karlovačka mljekara, Jadrankini stanovi, Zadarske prilazne ceste, Satovi, Gruntovec, Dijagnoze 1 i 2, Dijaliza (jedina koja je imala svoj efektan ishod - ministrica zdravstva podnijela ostavku), Pankretićev Mercedes ... .
    Dijagnoza 1 - domovina je bolesna od afera.
    Dijagnoza 2 - afere pregrijavaju Hrvatsku i odvlače ju od drugih važnih tema.
    Dijagnoza 3 -snažno hrvatsko srce uspjet će odoljeti i Hrvatska će preživjeti.
    No, Hrvatska treba i "liječničku" pomoć. Pomozimo joj. Kako?
    Novac za branitelje dolazi iz proračuna. Lažni branitelji lažno troše. Porezni obveznici imaju pravo znati kuda ide njihov novac.
    Porezni obveznici, zato, zahtjevaju objavljivanje registra branitelja. Pravim braniteljima to je na čast i diku. Onima drugima to nije. Ali, od kada se osumnjičene pitalo da li su suglasni s otvaranjem nekog procesa. Ova zemlja ima propise po kojima se to čini i bez njihove privole. Podizanje još jedne aferaške hajke na liječničke komisije i "branitelje" samo zamagljuje stanje. Najbolji način rješavanja u ovom slučaju je javnost.
    Odatle naše pitanje e-sabornicima o objavljivanju registra hrvatskih branitelja. Glasujte!

    avatar

    20.02.2008. (01:14)    -   -   -   -  

  • 4you

    mozda se i na ovoj stranici s besplatnim eNovinama moze puno toga saznati o politici i gospodarstvu posjetite nas http://business4you.blog.hr/http://business4you.blog.hr/

    avatar

    21.02.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • Varazdinbus

    Za naš primjer nitko ne mari. Nikome nije zanimljivo, a kamoli stalo. Sve je u najboljem redu. Srdačan pozdrav.

    avatar

    21.02.2008. (21:37)    -   -   -   -  

  • sush

    Sa stanom kupili i baku, od deložacije spasila je bolest
    Autor SANJA BAKOVIĆ


    Kod Natalije Kovačević okupili su se novinari i zaštićeni najmoprimci u istoj situaciji
    Foto: Anto Magzan

    U pidžami, bolesna i teško pokretna, ali još uvijek bistre glave, 85-godišnja baka Natalija Kovačević danas je odbila iseliti se iz stana od 130 kvadrata u Ilici 11 u kojemu živi već 51 godinu. Na nesreću, ne kao vlasnica stana, već kao zaštićena najmoprimka u privatnom stanu. Iako su joj vlasnici ponudili manji zamjenski stan, starica se ne može pomiriti da nakon tolikih godina mora otići.

    “Ovo je moj dom!”
    – Za njih su ovo samo cigle i kvadrati, a meni je ovo jedini dom! – potreseno je, uz pokoju suzu, drhtavim glasom govorila starica isprekidano se prisjećajući obitelji stradale u II. svjetskom ratu, bolesti, brakova, kćeri...

    – Vlasnici su Nataliji Kovačević ponudili stan u Strojarskoj ulici od 60 kvadrata i doživotno besplatno stanovanje, no iz svojih razloga ona nema snage da se preseli. Nije htjela potpisati ugovor o najmu novog stana – potvrdio je odvjetnik Đorđe Anđelković koji je donedavno zastupao staricu. Isto je ispričao i odvjetnik Ante Vukorepa, zastupnik zakonskog vlasnika stana koji je danas ujutro s policajcima baki pokucao na vrata. Nakon što je starica predočila liječničku dokumentaciju o bolesti, deložacija je odgođena za mjesec dana.

    – Ne bih ni zastupao stranku koja bi bilo koga željela izbaciti na cestu, pogotovo nemoćnu staricu! Nudi joj se noviji stan s plinskim i etažnim grijanjem. Stranka me nije ovlastila da u njezino ime govorim – kazao je Vukorepa. Kako neslužbeno doznajemo, stranka je zapravo Vukorepina kći koja je stan kupila od obitelji iz Varšavske.

    Tko god da je vlasnik, Zakon o najmu daje mu pravo da raspolaže imovinom, a da zaštićenom najmoprimcu ponudi zamjenski stan. Ako se najmoprimac, kao u ovom slučaju, odbije iseliti, slijedi sudski postupak. K baki Nataliji danas su osim novinara došli i mnogi zaštićeni najmoprimci, članovi Samostalne udruge stanara u privatnim stanovima koje muči isti problem. U Zagebu ih je otprilike 2500.

    Nemaju pravo otkupa
    Njihov je status nepovoljan jer nemaju pravo otkupa privatnih stanova po niskim, netržišnim cijenama, kako su to mogli zaštićeni najmoprimci u društvenim stanovima. U stanove su ulagali cijeli život, baš kao i baka Natalija.

    Riječ je uglavnom o stanovima na atraktivnim lokacijama, pa je razumljivo da ih vlasnici žele natrag, što im zakon dopušta. Zaštićeni najmoprimci ogorčeni su pak što Sabor nije donio zakon koji bi regulirao njihova prava.


    Što mislite o ovoj temi?

    avatar

    21.02.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • lepoglava

    Kaj mislim????? Lijepo pitanje ali ne i odgovor """""De je HDZ i Senader Ivcek tu je i sranje i pljacka, kupi -prodaj ili silom zemi......LEPOGLAVA SELO MOJE MALO KAD CE STICI SENADER i HDZ OVAMO,Lepoglavo svi bi oni u Mornare majice im na prugice i sare ,ej Ivice sve je tu u cvijecu ne ko u Saboru neredu i smecu" DOBRO DOSLI U LEPOGLVU

    avatar

    09.03.2008. (18:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...