Komentari

indijskakuhinja.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • ivana

    pitanje pitanje pitanje! bas sam te htjela nazvati da te nesto pitam...al kad si se vec tu raspisala o dalu...kakav je to masur (masoor ) dal?!?

    avatar

    16.02.2008. (19:05)    -   -   -   -  

  • Mirisi, zlato i začini

    masur dal je crvena leća.ima puuuno bjelančevina pa je u Bengalu npr. izjednačuju s mesom i striktno vegetarijanske obitelji ju ne jedu. ne jedu ju niti udovice jer je mogući afrodizijak ili potiče hm hm želje? aaaaaaaaaaako sam dobro skužila Indijca koji mi je objašnjavao...
    koliko sam čitala i shvatila iz par kuharica, većinom ju jedu muslimani, mada ju svakodnevno pronalazim u novijim inijskim receptima na na netu (kratko se kuha za razliku od drugih dalova...).
    rekoše mi da ju brahmane ne jedu jer je crvene boja (=krv).

    avatar

    17.02.2008. (16:50)    -   -   -   -  

  • Anita

    Najprije ti lijep pozdrav!

    Svasta! Ovo s puno bjelancevina i mesom me ostavilo paf! Pa sta fali velikoj kolicini bjelancevina. Ajd jos mogu shvatiti to da ju brahmane ne jedu, ali ovo prvo (zbunj)

    avatar

    20.02.2008. (14:21)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    zadnji put mi komentar na ovaj post nije prosao. zacudili su me razlozi zbog kojih se ne jede crvena leca, bas neobicno. tu lecu cesto radim i jako mi je ukusna. a kako se pokusavam odricati mesa koliko kod je to uz dva mesozdera moguce, dobro mi je dosla ova informacija o bjelancevinama.

    avatar

    20.02.2008. (18:32)    -   -   -   -  

  • maninas

    drugi pokusaj za komentiranje.

    bas mi je drago da sam otkrila jos jednu ljubiteljicu indijske kuhinje iz hrvatske! :) imas predivan blog. slike su upravo fantasticne, kao i recepti. jedva cekam da ga malo bolje istrazim kad uhvatim vremena.

    i ja obozavam dal. Evo link za jedan od mojih najdrazih recepata: http://maninas.wordpress.com/2008/04/14/rci-bengali-red-dal/.

    Lijep pozdrav!

    Maninas

    avatar

    29.08.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • maninas

    Sto se tice crvene lece, to je najcesca leca u Bengalu.
    Nisam znala da ju izjednacuju s mesom, nigdje to nisam cula. eto ovaj recept gore je bas za crvenu lecu. to sam napisala prije nego sam procitala komentare gore. oops!

    mozda jaini ne jedu crvenu lecu a ne brahmani? one ne jedu ni pomidore iz istog razloga. citala sam da postoje brahmanske zajednice koje jedu meso.

    avatar

    29.08.2008. (18:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...