Komentari

pedesetplus.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • Udruga PUK - Makarska

    Drz'te se kolegice.
    Samo hrabro... ;)

    pozdrav

    evo link za download program PUKa u PDFu pa stavi kao link ili nesto
    http://www.upload.hr/otvori/pdf/2673/PUK_program_rada.pdf

    avatar

    02.02.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • borut

    vesna
    1. zao mi je da si tu gdje jesi
    2. drago mi je kad si vec tu gdje jesi, da si opet ispred svog vremena, i da stvaras sutra
    3. zao mi je sto ti nisam blize
    4. mozda bi iskustvom mogla biti korisna, kad je vec Borut stvorio galeriju Gojak mogla bih i ja...
    5. prezadovoljna sam, kad vidim da mladi, zdravi kadrovi, puni optimizma, jer mladost je takva, preuzimaju inicijativu. Zelimim im puno uspjeha. Kad citam imena Darko, Lina, Marko , Kreso ...itd. vidim da smo bili dobri roditelji,da smo svojoj djeci dali znanje i odnos do kulture i boljitka tako da sada oni mogu voditi grad u korist svojih stanovnika u neki bolji svijet nego sto je danas.
    Iako daleko, mi smo pored tebe, osjecas zar ne???

    avatar

    02.02.2008. (17:10)    -   -   -   -  

  • Istina koja je glupost

    Dobar tekst.
    Na djelove upitan, a direktan,
    glasan ali kao sapat ozbiljan i drago mi je sto ste i vi tu.
    Neodgovorno je zakljucivati i dovoditi, ali koliki je smisao borbe. Te neke glupe borbe.
    Sa njima, sto imaju tenkove, protiv nas sto imamo glas. Heh, guse se vrlo lako glasine. Jednim udarcem, pa drugim. Heh
    Al jebat ih. I njih i njihove malogradjanske ekspedicije u moderno.
    Mozemo i bez njih. Sa jos vise prkosa i bijesa, pa vidimo kako cemo...
    Ne bi bilo ni interesantno toliko da imamo sve i odma..

    avatar

    02.02.2008. (18:07)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Ma šta ti ti tek radila da nisi u bolnici????
    Bravo, mala, ništa dok ti ne skuvaš i začiniš
    dobro jelo! A ovo jelo biće ukusno mladima
    u Makarskoj.

    avatar

    02.02.2008. (21:42)    -   -   -   -  

  • osejava

    ja sam mali medo koji je odlujčija napokon ići u zimski san ali sam se ipak malkice probudija samo da ti rečem da ti držim fige i da mislim na tebe. nema te svita.

    avatar

    02.02.2008. (22:09)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    pročita san iz cuga...triba pokrenit veliku akciju...sa punin jidrima...da se ne dogodi da niki papan za male šolde dobije tu kuću ...ono ka samo privatnik more to da sredi...velik je to zalogaj...triba široka fronta kulturnjaka iz makarske...ovako je bilo i u gradu alkmaaru u NL di san ja živija...http://www.provadja.nl ...je sad kulturni centar kojeg vodi udruga a grad pokriva troškove tekučega održavanja i ostalo ...a radom restorana i art cafea se nadalje puni buđet udruge...a ča smo mi ovod u HR stoka koja če samo da čita žutu štampu...oli čemo se razvijat i živit po svojoj savjesti...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    02.02.2008. (22:47)    -   -   -   -  

  • milord55

    Ponovo si dobro, čim što se tako jaka javljaš i potičeš na djelo. Ostvarit ćete vi to što ste započeli. Lijepa stara gimnazija je pravo mjesto. Pozdrav i podrška.

    avatar

    03.02.2008. (00:06)    -   -   -   -  

  • mladic

    Makarskoj ne treba profitabilna udruga, vec udruga kojoj ce mladi biti na prvom mjestu.

    avatar

    03.02.2008. (18:11)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Hvala Vam svima na podršci a posebno zahvaljujem bloga mi moga što mi je stavila post, jer ja sam još u bolnici.
    @ Članovi PUK-a, nadam se da ću biti prisutna na slijedećem sastanku.
    @ Vesna i Borut, hvala na podršci. s vama bi bilo lakše.
    @ Istina koja je glupost, ja ih ne doživljavam kao ljude s tenkovima protiv nas što imamo glas već ljude s kojima trebamo, uz uvažavanje i poštivanje, uspostaviti dialog, tražiti istu vrstu poštivanja i zajedno naći riješenje na zadovoljstvo svih - i građana i vlasti. Učinimo nešto na što ćemo kao grad biti ponosni.
    @ Anka, hvala.
    @ Osejava, konačno si se javila, topli pozdrav i miran zimski san.
    @ Dalmacijo, stvarno si čovik i po. Kako život u Evropi minja perspektivu i kao si dobro shvatio suštinu problema. Nadam se da ćemo konačno uspit nešto učinit za mlade i kulturu Makarske.
    @ Milord 55, hvala na podršci. Topli pozdrav,
    50+

    avatar

    03.02.2008. (22:01)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Do not run through life
    So fast that you forget
    Not only where you have been
    But also where you are going.

    Life is not a race but a journey
    To be savored each step of the way.
    So smile and let the sun shine through.
    For there's someone,
    somewhere, watching over you.

    avatar

    04.02.2008. (12:33)    -   -   -   -  

  • Anka Makaranka

    Prijavljujem početnika u pisanju bloga.
    Probni balon se nalazi na adresi
    sanjarenja56.blog.co.yu
    Molim da ne budeš suviše stroga,
    samo probam mogu li ja to...
    Kasnije će biti bolje.

    avatar

    05.02.2008. (08:18)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @mladiću, tvoj komentar je uletio u međuvremenu i zaintrigirao me. Kao prvo govori da je u pitanju vjerovatno ogorčena lokalna mlada osoba koja nikad nije bila aktivna u nekoj Udruzi. Jer tada bi znala da ne postoje profitabilne Udruge. Samu definiciju Udruge prate razne apozicije i atributi tipa : građanske, civilne, nevladine i uvijek neprofitne, tj. Udruge osnivaju građani po područjima raznih zajedničkih interesa definirajući viziju, misiju i programe za postizanje tih društvenih interesa i potreba, a političke strukture koje raspolažu društvenim sredstvima i parama se brinu da rasporede ta sredstva i zadovolje društvene potrebe građana.
    Što je razvijenije društvo i građanska svijest to su i ulaganja u civilni sektor veća. Evropa i Amerika su uveli praksu raspisivanja natječaja za financiranje programa svojih građanskih Udruga ali i zemalja u tranziciji gdje je civilno društvo tek u razvoju, s tim da su osnovne preduvjete kao što su prostor i dostatna sredstva za rad i aktivnost Udruga odavna zadovoljile. Pri dodjeljivanju sredstava su vrlo strogi u procjenjivanju kvalitete programa u smislu zadovoljenja društvenog interesa, tj. postizanja vizije, misije i cilja, ali jedan od preduvjeta za dobivanje para je podrška lokalne Vlasti i to često u visini pola sredstava koja se traže kao i suradnja, kako s drugim udrugama, tj. građanima, tako i sa lokalnim institucijama. Također traže veliko ulaganje volonterskog rada i vrlo su strogi u financijskoj analizi ; svaki potrošeni dolar, euro ili kuna moraju biti "čisti" i opravdani ili se "nepotrošena" sredstva vraćaju izvoru.
    Ja sam konkurirala sa odličnim kul.-umjetničkim programom za mlade ex udruge MALT i to na dva natječaja - našeg Ministarstva za Kulturu i AED-a i bila odbijena jer nismo imali podršku lokalne zajednice, tj odgovorili su mi da ne vide kako će Udruga nastaviti sa radom ( ako nam i dodijele sredstva) bez prostora za rad i sa godišnjim izdvajanjem iz Proračuna Grada u visini 5.000,00 kuna. Ista stvar se događa našim udrugama od kojih većina egzistira samo na papiru jer od Grada ne dobivaju dostatna sredstva,
    Sredstva se istom praksom bez obzira ko je na vlasti, određuju paušalnom i rekla-kazala procjenom nekog člana Poglavarstva ili Pročelnika ( a ne na osnovu priloženih programa i fin. planova Udruga), vrlo se često uplaćuju zadnjih dana pred kraj godine tako da se prebacuju u slijedeću godinu i automatski umanjuju za taj iznos za slijedeću godinu jer proizlazi da nisu potrošena. I tako se naše udruge nakon par godina gase.
    Dakle, dragi mladiću, udruge po Zakonu ne mogu i ne smiju biti profitabilne,
    a drugi dio tvog komentara govori o tužnoj istini da se o potrebama mladih u
    našoj lokalnoj zajednici ne vodi briga. I eto ti prilike da se sada - kada je pokrenuta inicijativa - angažiraš i priključiš Udruzi PUK.
    Čini mi se da će se stvari početi mijenjati na bolje jer odnos društveno-političkih struktura prema Civilnom društvu će uvjetovati Evropa. A naši slušaju Evropu. Raste li time i građanska svijest - ne znam još.

    avatar

    05.02.2008. (23:16)    -   -   -   -  

  • mater i ćer

    samo naprid. i matere su uz vas

    avatar

    06.02.2008. (09:38)    -   -   -   -  

  • mladic

    Registarski broj 17002714
    Naziv UDRUGA ZA PROMICANJE URBANE KULTURE "P U K" - MAKARSKA
    Skraćeni naziv "P U K " - MAKARSKA
    Sjedište Makarska, Podgorske skale 2/5
    Datum upisa 06.11.2006
    Djelatnosti očuvanje i njegovanje urbane kulture življenja među svojim članovima i stanovništvom; razvijanje estetskih i moralnih kvaliteta slušanjem, izvođenjem i skladanjem urbane glazbe; organiziranje koncerata, promotivnih performansi, glazbeno-scenskih manifestacija i stručnih radionica; suradnja s odgovarajućim organizacijama, udrugama i društvima slične orijentacije u zemlji i inozemstvu, te udruživanje s njima; poticanje i razvijanje stručnih i kolegijalnih odnosa među članovima; PRIKUPLJANJE SREDSTAVA, DONACIJA i ZAJMOVA za svrhe koje pomažu ostvarivanju ciljeva udruge.GLAZBENA DJELATNOST

    * po meni vrlo profitabilan opis udruge ;) A sad i zasto je profitabilna, naplacivanje karte od 30-35 kuna da bi poslije nekoliko godina culi neki lokalni band nije profit? Nazalost je...

    avatar

    06.02.2008. (16:38)    -   -   -   -  

  • Udruga PUK - Makarska

    @mladic - postovanje neimenovani mladicu skriven iza pseudonima! O cemu je rijec kod tvoga neshvacanja ovih "manifestacija" stvarno ne mogu pojmiti, ali ti mogu odgovoriti bez imalo "spustenih roleta...". O cemu je rijec? Opis udruge je takav kakav je i to u pravilu stoji.
    Naime, dok PUK nije poceo raditi, Makarska urbana scena je, nakon "razlaza" ArtCafea bila svedena na minimum, koliko se tice lokalnih neprofitnih bendova, toliko i ostalih koji su svirali pod nasim okriljem, a to su i Đubrivo, Empty Wallets i Epitaf, danas vec dobro afirmirani domaci bandovi. Svjesni smo da nemamo tih financija pa da guramo Momino vođenje kafića kao uslužnog objekta koji će donositi novac, pa stoga to i ne radimo. Udruga nije profitabilna, iako su nas masu puta željeli tako prikazati, te nas pokušati ugušiti na razne načine. Neće ići mladiću. Neće. U čemu je stvar? Očito je da nikada nisi organizirao nista i nikome, pa je logicno da ne razumijes politiku cijele price, a posebno ne onu politiku neprofitabilnosti kod organiziranja, u pravilu, profitabilnih stvari. Ako mislis da se sa svotom od pet tisuca kuna moze sve napraviti (btw,razglas kosta 3000,00kn) zivis u nekom idealnom svijetu ljubavi i sretnog djetinjstva, a ne reale. Osobno sam iz svoga džepa financirao izradu ulaznica i plakata, te uz pomoc kolega i nabavku pića (od koje je navodna zarada iznosila kunu i po' po komadu) kako bi se mozda uspjeli dovesti na minimalne troskove. Ipak, to nije islo. Momci iz Splita, Empty Walletsi su takodjer izasli u susret, no svima su im se trebali omoguciti barem osnovni uvijeti, kao sto su pice i prijevoz (gorivo). To isto kosta, majstore. Poseban Slucaj je svirao besplatno, samo da se pokaze da se moze, a nije se od cega imalo platiti ni prijevoz iz Zagreba, ni binska oprema. Logo i NoControl su takodjer besplatno svirali na NeredFestu, te su bili pocasceni picem. Netko to treba isplatiti, jer nama nitko nije dao novac da se od njega organizira bilo sta. Sve smo ucinili sami i opet cemo, a ako ce nas neki isfrustrirani magarci nazivati kriminalcima, mogu se samo nasmijati jer vrlo dobro znam kakvih opisnih pridjeva su te rijeci iz takvih usta. Ne dira nas to, kao ni sve ostalo. Nama se jebe, da ti budem iskren. Da ne smatram sve ovo sto si napisao i tvoj stav prema tome - omalovazavanjem, iznio bi ti kompletnu sliku troskova i ulozenog novca iz nasih dzepova, ali i finalni ispis prodanih karata. Karta je bila 20/25 kuna, a ne skuplja. Dan danas smo jos nekim dzepovima duzni za ono sto su napravili, a to su u pravilu dzepovi moje jakne, Dadinih rabatinki i Darijevog dzempera, ali i ostalih prijatelja koji su bili tu i odradili tako velik posao. Svaka im cast, i jos jednom im hvala, posebno Baći, Toyi, Josku Klaricu, Putici, Klaricu i svima ostalima koji su pomogli. Hvala i Igoru S., koji je bez imalo premisljanja izasao u susret odradivsi svoj dio posla. To su ljudi zbog kojih se trudimo i radimo, a ne nekih cinicnih malogradjana koji sve gledaju kroz omalovazavajuce oci nesretnih i razocaranih pjesnika, kojima nema mjesta na onome postolju gdje bi zeljeli biti. Mladicu, pozivam te, dodji, napravi, uzmi stvar u svoje ruke. To je i tvoja udruga, a vidim da ju predobro poznajes, makar ovako pederski i cinicno. Eto ti tamo i skini nam s vrata, slobodno daj svoj novac umjesto nas pa zaradi i profitiraj. :D
    Mislim da ces se usreciti.
    Samo imaj na umu, da mozes biti samo u minusu, te jedina nagrada ti moze biti da to sto radis - volis, i da to radis sa srcem, da se sacuva neki duh u kome si ti odrastao, a mozes ga prenijeti i na mlade ljude, svoje sestre, bracu i prijatelje koji su zeljni i gladni svega onoga sto im treba da dozive u svome gradu ono sto vole.
    Covik moj dobri, mislim da si stvarno sve krivo poveza, i molim te da ubuduce malo razmislis o tome sta pises i radis, jer nije niko budala.
    A s druge strane, ako isplacivanjem troskova i bendova (posebno onih kojima si i dan danas ostao duzan neke usluge) nazivas PROFITOM (a to je ono sto pise PRIKUPLJANJE SREDSTAVA; DONACIJA I ZAJMOVA)... izvoli pa ti radi ovo sto nam svako jutro visi nad glavom. Naci cemo posla i za tebe. Viruj mi. Budi glupi volenter, poput nas, pa kad okusis slatki gorak okus na usnama jutro poslije, zakljucuj sam. Ne znas da li si sretan sto si napravio ono sto volis te pruzio to isto ljudima koji to vole i cijene, ili si tuzan i ogorcen sto nemas za cigare i kavu ujutro, kako bi svima dao ono sto su zasluzili. Dileme su nas profit, nase poslovanje. Upravo te.

    Mail udruge je:
    puk-makarska@live.com , slobodno se javi i pitaj sto te interesira, nitko ti nece nista zamjerit, mi nemamo sta skrivat. Pa se ni ti iza pseudonima nemoj sakrivat cinicno pretresajuci gluposti koje su nerealne prirode...

    Blog udruge je:
    pukmakarska.blog.hr

    Ziivo i uzivaj u NERED FESTU VOL2 pod radnim nazivom "SVE CEMO VAS POKRAST I ZAJEBAT.."
    hahaha...

    ZIVJELI

    avatar

    07.02.2008. (13:53)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @mladiću, nadam se da si zadovoljan odgovorom, možda si se odmah tribao obratit njima za odgovore, mada nemam ništa protiv da se to dogodilo na mom blogu.
    U mom iskustvu u radu s udrugama uvijek me je najviše čudilo što puno ljudi misli da se nešto događa samo od sebe, tj. da se iz ničega može stvarati nešto.
    S obzirom da naš Grad građanske Udruge oduvijek i još uvijek doživljava kao nepotrebni trošak i tako se prema njima i ponaša ( bez obzira ko je bio ili je na vlasti- bar do sada), nije čudno da ti misliš da su koncerti trebali biti besplatni i da su ulaznice bile profit, a rečenica ...prikljupljanje sredstava.....za rad, programe, sredstva rada, troškove, režije...također profit...jer iz ničega se magičnim štapićem stvorio koncert.

    avatar

    07.02.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • muir

    Veoma dobar tekst! Nema primjerenijeg prostora za promicanje urbane kulture od Art cafea. I nije važno tko je kriv ili tko je mogao učiniti više jer ne možemo krenuti naprijed ako stalno gledamo unazad. I Gradu i puku je u interesu ovakav kulturni centar, gdje bi, između ostalog, mladi od najranije dobi učili kreativno usmjeriti svoje sposobnosti što je najučinkovitiji način za odmaknuti ih od ulice. Iako je jako puno već učinjeno prvenstveno zahvaljujući mladim entuzijastima treba još mnogo napora i dobre volje za izađi iz letargičnog ozračja i siromašnog kulturnog života koji je daleko ispod naših mogućnosti…(yes,.. there will be an answer… let it be)

    avatar

    07.02.2008. (19:59)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    @mater i čer, znam da su matere uz dicu. Čeri i sinovi nek se priključe PUK-u a matere nek lobiraju u Gradu ako imaju koga na vlasti, ili po gradu - ako kogod od prijateljica i prijatelja ima koga u Gradu. Ajde pomažite !

    @muir, hvala na podršci i doprinosu temi. I za te važi poruka materi !

    avatar

    08.02.2008. (00:21)    -   -   -   -  

  • Extruditur

    @mladiću, žao mi je što imaš takvo mišljenje, al jednostavno nisi dovoljno informiran, a kako mogu primjetiti, ni educiran da bi govorio to što govoriš. Rečenice koje si pisao ne pripadaju vamo i jednostavno ne znače ništa. Promijeni nickname ako nam želiš ubuduće nešto reć jer mladića više nitko neće shvaćati ozbiljno.

    avatar

    08.02.2008. (12:07)    -   -   -   -  

  • milica

    mislin da ovo ne zaslužuje da se veže uz bilo šta loše. ljudi koji ovo rade su stvarno fale vridni.

    @mladiću i meni je ža šta imaš tako mišljenje i mislin da nisi dovoljno informiran o tome kako udruge funkcioniraju.ja ti jedino mogu reć da taj dio šta si ti poveća nema nikakve veze o tome da li je profitna ili neprofitna udruga.udruga ne može stjecati dobit za svoje članove a ono šta dobije, skupi i sl.mora trošit na svoj rad i financiranje i sl.. jedina razlika koja postoji su udruge koje jesu i koje nisu u sustavu pdv-a.uostalom toplo preporučam ako već imaš toliko volje da pročitaš zakon o udrugama u narodnim novinama.

    e sad. kako san sad pri kraju s jednon akcijon koju organiziramo na nivou cile hrvatske navikla san na ovakva pitanja i podbadanja.nema tu više ni vriđanja ono tipa ajme kako to uopće može pomislit za jednu ovakvu akciju, nema tu mišljenja ajme kretena i glupače. svako ima pravo na svoje mišljenje a moje je da ga s argumentima pokušan prominit (ako mislin da je vridno toga) . u nekoliko slučajeva čak san i uspila ali samo tako da san lipo napisala činjenično stanje(znači problem je tu ipak bio nedovoljna informiranost).a na one koji samo podbadaju nisan uopće trošila vrime jer mislin da ga mogu puno bolje iskoristit od upornog natezanja s nekin.pa ko voli nek izvoli.nema tu pozivanja na otkrivanje ko je ispod nicka jer neće to napravit.nema tu pozivanja da uradi sam bolje jer da zna išta već bi to bio napravio. triba samo pičit svoj film dalje, a ostale koji ne žele u vlak s nama ostavit.

    avatar

    08.02.2008. (15:59)    -   -   -   -  

  • mladic

    Mozda i previse znam... greska moja... sretno...

    avatar

    09.02.2008. (12:01)    -   -   -   -  

  • blogamimoga

    Ma pratim raspravu cilo vrime. I neka ljudi pitaju, ako ne znaju (iako i nije dobro krenuti napadačkim stavom). Mi ćemo i crtati ako treba. Neki će i istupiti ako treba i ako su na bilo koji način prepreka da se ovo ostvari. Ja prva! Ovo je za KULTURU i MLADE u gradu. I za sve građane koji žele dobro ovom gradu. Na kraju krajeva, od starijih i mudrijih treba poslušati savjet i zato hvala gosp. Mići Marinoviću koji je bio na našem sastanku jer smo našli zajednički jezik. Mladi su energija i kreacija i treba im dozvoliti da to i pokažu na najpozitivniji mogući način. Treba vratiti čast i ponos na dnevni red života. A to nikad ne ide preko noći i puno treba "štemat" da bi se to dokazalo. I spremni smo na to. Jer u 17 godina ove naše Lipe države, koja još nije punoljetan (eto i država nam je teenager) puno se lošega dogodilo, a počelo je najvećim zlom - ratom! Pa nećemo, ljudi moji, tu zapeti. Ionako nitko ne zna tko se krije pod nickom Mladić, ali ja se nadam da će se uvjeriti u naše poštene namjere i jaku volju da sve napravimo po redu i zakonu (jer bez toga nema sriće, a koliko čujem i odgovorni su nas spremni saslušati). I Mladić je svakako dobrodošao. Jer ga razumijem. Mislim da nema čovjeka u ovoj zemlji koji barem na trenutak nije izgubio vjeru u život i ljude. Za početak dajmo šansu svima... jer dobro je jače... ako mu dozvolimo da ispliva. A poznajući ljude iz bendova koji su svirali, oni bi se i zadužili za dobru svirku i koncert za društvo u Makarskoj. Imam i ja neke informacije koje samo pokazuju koliko su ok!

    avatar

    09.02.2008. (14:51)    -   -   -   -  

  • pedesetplus

    Judi moji! Pičite raspravu dalje. Jer argumanata je sve više.
    Doduše, volila bih da ima konstruktivnih prijedloga za pomoć, više podrške, npr. volila bih mišljenje kojeg srednjškolca, a zašto ne i profesora.
    Stvari se razvijaju tako da smo Udruzi PUK priključili još 20-ak sekcija iz raznih područja umjetnosti i urbane kulture ( voditelji sekcija su studenti, apsolventi i akademski obrazovani mladi koji su se voljni vratiti u Makarsku ) a program koji ćemo ponuditi Gradu i mladima će biti stvarno jak i primjeren evropskim gradovima. Samo da dobijemo Art kafe !
    Zato lobirajte i dajte podršku !

    @momci iz PUK-a, damage, milica, blogamimoga, i svi pozitivni komentatori , zar nije fascinantno koliku smo količinu dobrog utrošili na jedan jedini zločesti komentar. Pa ti Ivanka piši ..jer dobro je jače...ako mu damo šansu da ispliva.
    Sad razmišljam da sam tribala izbrisat komentar mladića jer to je najefikasniji način ignoriranja i eliminiranja zla. Al on ne odustaje, još ga nismo razuvjerili što je stvarno za ne virovat.

    avatar

    11.02.2008. (00:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...