Komentari

apstinent.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • aquaria

    Ovo si mi baš iz srca napisala! Naše mišljenje i javni mediji trenutno čine paklenu spregu kojom se mogu poslužiti svi koji žele manipulirati masama a pritom posjeduju određena sredstva i sposobnost uvjeravanja. Najlakše je vladati kad su svi međusobno zavađeni, Rimljani su to lijepo uobličili u pravilo korisno svim osvajačima - Divide et impera! - Zavadi i vladaj!. Jedino što kao pojedinci možemo učiniti jest utjecati na vlastiti pozitivan stav prema životu u najširem smislu riječi. Na taj način ponekad uspijemo povući i druge, ukoliko su spremni. Na silu ne postižemo ništa osim zlovolje i protureakcije koja nas odvodi još dalje od cilja. I da, točno je, crne kronike ne bi bile pisane kako su pisane kad taj pristup ne bi privlačio ljude i time stvarao zaradu. A svatko želi zaraditi, samo je ipak pitanje morala kako to čini. Stoga bi ljudi i mediji trebali krenuti jedni drugima ususret i naći se na pola puta, već bi i to bio napredak. O jeziku i koliko je on važan za nas neću ništa reći jer bih mogla napisati roman. Sjećam se i ja kad se ostvarilo ono što sam izrekla s dubokim uvjerenjem, a nije se radilo o sporednoj stvari. Otad sam obraćala pažnju na tu pojavu i zaključila da postoji, ma što tko o njoj mislio. A citat iz Biblije na početku posta sigurno mi je jedan od najmilijih, ako ne i najdraži. Pusa! :)

    avatar

    02.02.2008. (14:36)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    U kapitalizmu, na žalost, nema mjesta moralu (barem kada govorimo o poduzećima i institucijama koje posluju na tržištu). Ili plivaš ili toneš... Napisala sam na našem forumu primjer kako sam jednom po "diktatu" objavila priču jer se morala stvoriti panika zbog prodaje i položaja na tržištu. Odvratno, ali nisam smjela odbiti, a posao mi je bio potreban. Ali mijenjajući sebe, utječemo na one koji nas okružuju i stvaraju se valovi koji se sve više šire kao oni koji nastaju na mjestu gdje je ubačen kamenčić... Pusa, trčim, dijete mi je bolesno.

    avatar

    02.02.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Pa na to sam i mislila, znam da se stvari ne mijenjaju ad hoc kao čarobnim štapićem :) pusa bolesniku i njegovoj mami :)

    avatar

    02.02.2008. (23:12)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Veoma veoma zanimljiv post...i ne može biti bliži svima nama koji držimo do RIJEČI.E,sad,da li bi mene u tih 40 dana korizme trebalo i zatvoriti da ne utjećem negativnim vibracijama na ljude oko sebe,neznam,cijenim da sam veči optimista prema drugima nego sebi-zar to nije pozitivan stav?Želim ti sve dobro za bolesno dijete a i tebi osmjeh ostavljam!

    avatar

    04.02.2008. (08:16)    -   -   -   -  

  • varosanka

    Stara, dobra uzrecica je da zlo ne ulazi u usta, nego izlazi iz usta! Ruzne rijeci bole vise od sibe, i kada bismo malo vise vaznosti pridavali tome, bila bi to najbolja zrtva u korizmi, i inace u zivotu!

    avatar

    04.02.2008. (14:49)    -   -   -   -  

  • bivša apstinentica

    Hvala pjesniče na osmjehu, a i djetetu je danas puno bolje :)

    avatar

    04.02.2008. (20:56)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    navraćam do tebe u zadnje vrijeme češće. čitam te. ovaj post još nisam pročitala jer mi treba malo više vremena ne bih li se usredotočila. ali hoću.
    išla sam sada provjeriti da li imaš onaj brojač koji pokazuje tko je bio kod tebe :)) budući te kod sebe ugledah :))

    s kolegicom sam baš danas komentirala tvoj post o majčinstvu i zaključile smo da joj ga neću dati pročitati da je totalno ne pokolebam :)) druga strana majčinstva, točnije :))

    lijep ti pozdrav! i ne samo tebi nego i tvom djetetu :)) jučer sam gledala vaše fotke našavši kod tebe link do njih..

    avatar

    04.02.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • prirodno_celav

    super rečeno. a kad smo kod poslovica; "voda pere blato s košulje kao i riječ s duše".

    avatar

    05.02.2008. (07:42)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    grijeh ide iz usta, a ne u usta :))

    avatar

    05.02.2008. (17:31)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    jako lijepo napisano i slazem se sa svime napisanim :)))) I meni osobno ruzne rijeci predstavljaju vecu bol nego fizicki udarac i one mi se tako usijeku u pamcenje da ih gotovo nikada ne mogu zaboraviti. Ja sam osoba koja jako bira rijeci (ispeci pa reci) i mislim da nikada nikoga nisam namjerno/svjesno uvrijedila pa stoga isto ocekujem i od ostalih. Ponekad sam doduse malodusna, kad me pocnu pratiti pehovi, ali uglavnom nastojim uvijek stvari gledati sa svjetlije strane. Lijep pozdrav iz susjedne Italije :))))))))))))))

    avatar

    05.02.2008. (17:52)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    rekla sam da ću se vratiti i učinila sam to... jako me zanimalo ovo promišljanje... čini se da nisam sama u ovakvom stavu i to mi daje hrabrosti za dalje..
    od srca hvala!
    lijep pozdrav!

    avatar

    08.02.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...