Komentari

kabulskeprice.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • MojPasSigmund

    U početku sa psom treba raditi kraće...5 minuta, ili ako je potrebno manje...nakon toga prekinuti trening i poigrati se sa psom i onda opet 5 minuta rada. Kasnije se ti intervali rada mogu produljavati, ali valja oprezno osluškivati koliko je pas dugo spreman raditi. Ne znam kako to trenirate, ali koncentracija psa i motiviranost na vodiča je u početku puno bitnija stvar nego pravilno izvođenje vježbe. Ako u komadu sa psom radiš pre dugo onda se događa baš ono što se i Luni dogodilo...izgubila je koncentraciju i volju za radom. Kod nekih pasa prođu dani da ga se opet izmotivira na rad...tako da, ova početnička greška je prilično loš početak...
    Uz to...pas bilo kakav rad pa tako i hodanje na povodniku mora doživljavati kao igru i veselje...navlačenje psa je samo kontraproduktivno.
    Sretno dalje...

    avatar

    31.01.2008. (07:35)    -   -   -   -  

  • biljoteka

    Dobra vjezba za kondiciju. Nadam se da Luna nema flastere po leđima, a ti upalu mišića

    avatar

    31.01.2008. (10:18)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    online skola - super :)
    iz mojeg iskustva s psima bih isto preporucila kraci rad. pocela bih uostalom sa komandom dodji (a kasnije sjedi) koja mi se cini najvaznija. i to tako da ju povezes dugim konopcem kako bi ju mogla uloviti ako ne dodje. ako poslusa, nagrada ako ne poslusa kazna. psa za kaznu nikad ne treba tuci a pogotovo ne rukom ili lajnom. bolje je izgrditi ostrim glasom. ali kako im to ne bi ostalo u losoj uspomeni, treba odmah potom dodati neku drugu komandu tipa: sjedi pa kad poslusa nagraditi. lako je psa nauciti da sjedne.

    dobra nagrada jesu stvari koje pas voli jesti ali zato s njim treba raditi dok je gladan. bolja nagrada je igra. treba pri ruci imati neku krpenu ili slicnu igracku koju pas voli i koju mozete zajedno drzati i cim pas dobro odradi vjezbu, daje mu se omiljena igracka da ju uzme u usta i ti ju onda potezes i pokusavas mu izvuci iz usta. to svi psi obozavaju. to mi se cinila i najbolja nagrada za ucenje hodanja uz nogu iako ja to mog psa nikad nisam silila. uostalom, tu bih vjezbu ostavila za kasnije, nakon sto pas nauci doci, sjesti, dati sapu (to je odlicno jer uvijek za to dobiju pohvalu pa rado daju) i mozda stati.
    ono sto je moj pas morao znati je da mora biti uz nogu a komanda je bila TU. nije smio natezati lajnu a ponekad bez lajne niti juriti prema naprijed pa smo to uvjezbali - umjesto ovog "uz nogu" smo imali komandu TU BUDI. jos su mi se cinile jako vazne STANI jer mi je par puta skoro podletila pod auto i vlak pa je odmah stajala cim bih ovo izrekla.
    rad s mladim psom (stari pak teze uce) nije lak i treba biti konstantan, treba ih "odgojiti" uz igru. zelim ti puno srece :)

    avatar

    31.01.2008. (12:53)    -   -   -   -  

  • jja

    Meni se Luna bas svidja ima karakter i svoje ja :-)

    ", Ehsanov mobitel je ubacila u poljski wc,"

    Jesam li rekla da mi se svidja?

    avatar

    31.01.2008. (14:39)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Za JJA: I nama se svidja tanjena tvrdoglavost i karakter, tako da je ne zelimo potpuno podciniti i pretvoriti u potpunoposlusno i podlozno bice. Cilj je samo sprijeciti skakanje na ljude iz susjedstva. Naime, za vrijeme rata u Afganistanu,psi su biliprisiljeni jesti leseve. Naucili su se na ljudsko meso pa su poceli napadati i ljude. Zato se afganistanci stravicno boje pasa. S obzirom da nam je bitno odrzati dobro susjedske odnose, Luna mora nauciti neke stvari. Na primjer - ne skakati na invalide. :o)

    avatar

    01.02.2008. (11:26)    -   -   -   -  

  • kvadar

    haha genijalna je:))) i moji su dok su bili mali radili razne psine.S odgojem sam pocela dok su bili jos stenci,ali kod mladjeg je djabe ,ima 3 god i jos uvijek povremeneo zna ukrast cipelu i smazat je :) ko nam kriv kad neznamo da se cipele drze u ormaricu a ne okolo:PPP

    avatar

    01.02.2008. (20:07)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Raditi sa psom nikako ne znači podčiniti ga...pas je predodređen da ga netko vodi...ako je pas sada u vašem čoporu onda očekuje da ga netko od vas vodi...pas se osjeća sigurnije i zadovoljnije kada ima jasno definirano mjesto u čoporu, kada ga netko vodi i kada mu pokazuje obrazac ponašanja.
    Tako da...moje je mišljenje...loše je razmišljati na način da ako sa psom ne radiš, onda mu ostavljaš da ima svoj karakter i onda je pas sretan...

    avatar

    04.02.2008. (09:02)    -   -   -   -  

  • Ramjios

    "Imate li sve sto zelite?" Pitao sam, prevladati uz cudenje. refurbished laptop pc

    avatar

    03.10.2009. (15:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...