Komentari

1971.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • zadnjacigareta

    haha...kako dobro poznati osjećaj...bojim se da nije u pitanju sama odluka, već odluka u krivo vrijeme. Treba iskoristiti trenutak kad čovjek osjeti da je dovoljno jak, pa onda donijeti oduku.
    Sretno ti.

    avatar

    31.01.2008. (00:30)    -   -   -   -  

  • HSP Osijek

    E tu smo isti - i meni se često digne (želudac mislim) od pretjerivanja, a za flaster i ostale gluposti njaaaah...

    to je kao da ovisnost o heroinu probaš rješiti tako što si više nećeš unositi intravenozno nego ćeš šmrkat?! - ne moš se rješiti nikotina tako što ćeš koristit isti taj nikotin....

    avatar

    31.01.2008. (08:40)    -   -   -   -  

  • red sonja

    joj, sad bih ti svašta nešto napisala, al' ću se suzdržati... znam kako je meni bilo, pogotovo s mnoštvom pametnih savjeta sa strane...

    gle, nakon dvije kutije dnevno sam prestala, ne pušim već nekih osam mjeseci! meni su nicorete - gume za žvakanje pomogle. organizam je miran jer dobiva i previše nikotina, a usta su zaposlena. samo nisam znala kud bih s rukama...

    avatar

    31.01.2008. (09:23)    -   -   -   -  

  • strana alice

    Kako je divno pročitati jadikovke okorjelih pušača, koji svim snagama pokušavaju prestati vrtit se u krug… kad pročitam tako nešto napunim se nevjerojatnom snagom i mogla bih vrištat na sav glas JA SAM NE PUŠAČ , ja nisam ROB, moj mozak je ČIIST …POBJEDILA SAM RAT !!!
    Žalosno je to što biljka poput duhana može učiniti čovjeku ( inteligentnijem biću,» nadam se»), da čini od sebe majmuna koji smrdi, troši ogroman novac za tu smrdljivu stvar, pa da na kraju povraća svoja vlastita pluća.
    Ako se mogu usudit dati par savjeta :
    1) PRESTAT PUŠIT JE NEVJEROJATNO LAGANO!
    2) NIKOTINSKE KRIZE= NE POSTOJE , NEMA IH
    Nikad nećeš smanjiti broj cigareta, taj broj ako nisi skužio do sadje samo rastao a rasti će i dalje doći ćeš doto točke kad nećeš moći promijeniti program na TV-u a da ne zapališ cigaretu.

    Stari moj sve je u glavi i pristupu.

    Shvati zašto si počeo pušiti, najiskreniji moraš biti prema sebi, bez laži bez zamki.
    Kad odlučiš da više ne pušiš i da ulaziš u svijet NE PUŠAČA (mirišljavih stvorenja, koji žive u slobodi i čine što hoće kad hoće bez da za sobom vuku malu kutijicu otrova) nemoj SE SAMOSAŽALJEVATI . Trebas bit sretan jer si donio odluku da će sam upravljat svojim životom.

    Jesam ga nadrobila, oprosti ali kad vidim da se netko mući s cigaretama a ubiti je tako lako prestat obuzme me neki čudan osjećaj da mogu pomoć. Pa ako te interesira samo pitaj. :))

    avatar

    31.01.2008. (12:48)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    uh..neće to ići tako lako kod tebe jer si puno i intenzivno pušio...moraš stvarno imati neku izolaciju da bi uspio, ali čak i tad od krize ne možeš pobjeći...da te uspavaju na 7 dana i probude, opet bi ti se tražila cigareta...krizu moraš proći "na živo", baš kao narkomani koji se skidaju sa ovisnosti...kako ćeš to izvesti, pojma nemam...ja sam bila neuporedivo manji pušač od tebe ( pola kutije na dan i to onih slimsova) pa sam imala krizu da sam mislila da ću samoj sebi nogu izjesti kad sam se skidala sa cigareta, a kamo li da sam pušila koliko ti...a pušila sam 20 godina...ja sam batalila cigarete nakon jednog trovanja hranom...to je bio taj trenutak i samo sam ga zgrabila i uspjela u odvikavanju, jer su bolovi od trovanja bili nesnosni pa nisam pušila sve dok bol nije prošao, a onda sam izgurala još neko vrijeme i to je bilo to...prema tome, moraš procijeniti koji je to momenat da izguraš odvikavanje jer je to užasno teško, ponavljam, čak i za pero-lake ovisnike, a kamo li tešku-pušačku industriju kao što si ti...kisssssss

    avatar

    31.01.2008. (12:55)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Ma kakav flaster, ja sam se skoro otrovao flasterom!!! Cigareta ubija dugo, polako, i pri tom pruža zadovoljstvo. Što automatski znači dugo zadovoljstvo. Sve u svemu, sasvim humano! ;)))))

    avatar

    31.01.2008. (13:24)    -   -   -   -  

  • dozvola za osmijeh2

    sve ZAŠTO ima svoje....a JEBI GA

    avatar

    31.01.2008. (13:34)    -   -   -   -  

  • Gradonačelnik

    evo pogledaj, nedavno pročitao u novinama ovo.... :))

    čuj... nikad neznaš di se pomoć krije...

    LINK - Članak u Večernjaku

    avatar

    31.01.2008. (14:19)    -   -   -   -  

  • Šima

    Ja sam prestala pušiti kad sam uspjela razlučiti zašto sam uopće počela. Sad već 4 mjeseca ne pušim, bez kriza , flastera i komune!

    avatar

    31.01.2008. (14:30)    -   -   -   -  

  • klodica

    mislim da to treba bit spreman na tako nešto...pripremat se tjedan, dva...polako smanjivati...a ne tako naglo...ali kaj ja znam, ne pušim :)

    avatar

    31.01.2008. (15:44)    -   -   -   -  

  • old soul

    želim ti sreću u odvikavanju i bez puno pametovanja svatko od nas ima svoj način, a da je teško - teško je i svatko tko tvrdi drugačije nije nikada ozbiljno pušio ... eto ja guram 06. će biti mjesec dana i još uvijek uspjevam ponosna sama na sebe :)

    avatar

    31.01.2008. (16:01)    -   -   -   -  

  • 1971

    Ma, nije to baš toliki problem. Prestat ću kad se dovoljno naljutim. Za sad pokušavam barem da ne pušim npr. u autu. :)))
    Zaista nisam poželio ovaj "usputni" post na naslovnici. Jer sam za sutra natempirao puno ozbiljniji, za kojeg bih možda radije poželio plasman pred oči javnosti. Ali, ebbiga... Što je - tu je.
    Ono što me sad buni jest to što je post namješten na buduće vrijeme jednostavno nestao iz editora. Nisam dugo pisao blog (do nedavno), prije su i takvi postovi bili vidljivi. Ovoga naprosto - nema.

    avatar

    31.01.2008. (16:11)    -   -   -   -  

  • biljoteka

    Ma puši čovječe i ne muči se. Sutra te može zgaziti auto, pa sve ni za što. A od nečega će i nepušači umrijeti

    avatar

    31.01.2008. (16:25)    -   -   -   -  

  • Redakcija Jučerašnjih novina

    U četri nastavka opisala sam svoj obračun s Nikotinom. Bila je to borba prsa u prsa. Ako te zanima koja je motivacija mene primila i držala da izdržim, dođi, pročitaj i smisli svoj put. Isplati se! Ne odustati. Pozdrav, Bistra

    avatar

    31.01.2008. (17:02)    -   -   -   -  

  • kiboke

    Da, nije uopće lako... ali vidjet ćeš, nakupit će se u tebi s vremenom toliko razloga protiv pušenja i skoro nijedan za, možda i ti spontano prestaneš. A onda ćeš pogledati iza sebe i čuditi se koliko si bio ovisan o jednoj, samoj po sebi bezvrijednoj i suvišnoj, cigareti.

    Sretno! Želim ti da se i ti uskoro smiješ glupostima koje zbog ovisnosti sada radiš :)

    avatar

    31.01.2008. (17:03)    -   -   -   -  

  • mindtraveller

    khm... iako nemam pravo glasa... jer ne čitam redoviti... ja se moram oglasiti... :)
    ako ti ništa ne pomaže, tu je hipnoza... moja susjeda je pušila i u vrtu... to su samo dimni signali izlazili između redova paprike...
    vodi gostionicu, zadimljena cijeli dan, a pljugu nije zapalila već 6 mj...
    mislim, ako sve drugo zakaže...

    avatar

    31.01.2008. (18:28)    -   -   -   -  

  • Mladi u Puli(i u RH)

    evo skopirat cu svoj komm sa naslovne stranice da ne pisem dva put:
    hm, jos jedna stvar... kad se prestaje pusiti treba se odviknuti odlaska na trafiku, slanja drugih put trafike... svaki put kad vidis cigarete ne ih kupiti!!! kada ih kupis kaznis sebe i bacis ih, tj. kada ulovis sebe da si ih kupio... ne vise spremati pare za šteke, kad god dode ideja kupiti nesto drugo ili ne kupiti nista.... prvih mjesec dana je najteze. a onda nakon mjesec dana dolaze ideje: "ajde jednu za stara vremena" ali s time se ponovno krece...
    puno srece!
    (kad se prestaje pusiti treba drasticno iz neba pa u rebra. danas dvije kutije sutra nijednu... kasljes ko budala, i kad vidis koliko kasljes skuzis koliko si zapravo zatrovao pluca, ali ne kupiti cigarete da se ublazi kasalj)

    p.s. jebes flastere i magnete... kupuj si zvakace, bombone... nesto da su ti zaposlena usta, a trebat ce ti nesto id a su ti zaposlene ruke... mozda vec imas naviku ili tik da svako toliko vodis praznu ruku do usta, ili kemijsku (vidjela sam dosta takvih)

    hm, ako si stvarno odlucio prestati pustiti onda ti mozda moj komm sta i pomogne, ako ne sorry... btw. uspjet ces prije ili kasnije neki godinu dana pokusavaju prestati pusiti, i onda u nekom 5-6 pokusaju prestanka stvarno i prestanu.
    sretno!!!

    avatar

    31.01.2008. (18:36)    -   -   -   -  

  • breskvice

    ovako.....SRETNO....... j A se moram pohvalit da ne pušim od nove godine...... recept.... nema ga kod mene je prevladala volja i podrška......tako da eto kad stvarno to budeš zelio neće biti problem prestati ja sam se jednostavno ostavila......dok je moj dečko išao u Varaždin dao 300 kn ali već godinu dana ni on ne puši..... i ja se nadam da ću izdržati a da ne popustim sad kad krenu ispiti......

    avatar

    31.01.2008. (19:38)    -   -   -   -  

  • neseseksati

    Eh, pušioničaru moj... :) Nisam ovisna o cigaretama, ali ponešto o ovisničkom duhu i napastima na karakter ipak znam. Recept je ne misliti. A to znači imati ispunjen dan. To ti je fora i s komunom; ako imaš što za raditi i nečime si zaokupljen, nemaš vremena misliti na to da ti treba cigareta.

    avatar

    31.01.2008. (20:18)    -   -   -   -  

  • Asterix

    Neću ti davati savjete jer ionako moraš sam biti na čistu s tim da li želiš stvarno prestati ili ne. Mogu ti samo reći da meni upravo teče 4. dan bez cigareta. Lagala bih ti kad bih rekla da je lako :(

    avatar

    31.01.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • tyche

    Mi imamo pozitivna iskustva, procitaj sto sam o tome pisala U OVOM POSTU. Moj suprug i ja smo pusili gotovo dvije kutije dnevno - on ponekad i vise ovisno o danu. Pokusaj, zena radi u mnogim gradovima u Hrvatskoj, nama i mojoj obitelji je pomoglo.
    SRETNO !

    avatar

    02.02.2008. (08:45)    -   -   -   -  

  • sinnerboy

    ja našao riješenje za vlastito odvikavanje - kad sam kod djevojke ne pušim!

    kao prvo - smeta njenoj kćeri.

    kao drugo - smeta njoj.

    sad samo trebam što više vremena provoditi s njima...a da me opiči kriza...o da...i to opaka...glava me boli, spava mi se...gledao neki film jučer i kad sam vidio tipa kako pali cigaretu - došlo mi da vrištim...

    avatar

    02.02.2008. (11:47)    -   -   -   -  

  • 1971

    tyche, hvala ali - to ću ipak sam. U slijedećem pokušaju. Treba samo pogoditi bolji tajming. :)))

    avatar

    03.02.2008. (05:20)    -   -   -   -  

  • Njeta

    Ja sam prestala pusiti prije tocno dva mjeseca.... nikakvom snagom volje.. nista mi ne fali... nisam se udebljala, niti ne mislim na cigarete... ne fale mi ni poslije kave, ni poslije jela ni poslije cuge....
    Kao sto je netko prije napisoa, sretna sam da spadam sada u NE PUSACE. Ja sam isto pusila po dvije kutije na dan, i iz jednog dana u drugi sam prestala..

    I to sa pomocu jedne knjige... Kad mi je kolegica rekla za to , nisam joj vjerovala.... procitala sam ju i uspjela.... Samo sto moras zeljeti prestati... i ta knjiga ti pomogne....

    Tako ti preporucam da kupis tu knjigu i probas...nemas sta izgubiti....

    Allen Carr - Lako je prestati pusiti

    avatar

    05.02.2008. (18:24)    -   -   -   -  

  • kizzy

    ne trebaju tebi ni flasteri, ni bilo koja zamjena za nikotin.
    treba ti samo tvoja čvrsta odluka, upornost....
    zabrani sebi kupovanje, žicanje ili krađu (ma uzet ću mu samo jednu kad nitko ne vidi)....
    u početku izbjegavaj (ako je moguće) pušače ili ih zamoli da ne puše u tvojoj blizini jer se ti odvikavaš...........
    najteže je prvih 10-ak dana
    organiziraj i popuni svoj dan sportom, šetnjama dinamikom
    pij puno vode
    lijepo je znati da si bivši pušač (kad prestaneš misliti na cigaretu ego ti se pojačava)
    nemoj misliti na "torticu"..................
    i sretno ti, ne odustaj....................;o))

    avatar

    07.02.2008. (21:17)    -   -   -   -  

učitavam...