Komentari

euklid.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • S.O.S. - Ljubav nema granica

    Slažem se da su prijemne ispite na fakultetima potrebne. Jer ako ima njih 100 studenata s peticom, a tek 50 mjesta, samo je fer i svakom tko ima ozbiljan interes za neki određeni studij drago, da se putem prijemnih ispita to može i po- i dokazati. A kada pišeš "visina te participacije direktno ovisi o vašem mjestu na upisnoj rang-listi"? misliš valjda na to, da će visina participacija troškova manja biti ako si na vrhu listu ili...? Srdačan pozdrav.

    avatar

    29.01.2008. (10:54)    -   -   -   -  

  • NF

    za projekt državne mature jedini suvisao argument je "tak se radi u europi". javnost već zna kako se radi u pojedinim školama, da će onaj tko školovanje plaća izabrati npr. šešeljevu gimnaziju, mada su javne i sve njene slabosti, svi znaju koju će gimnaziju izbjeći ako ne moraju u rijeci i okolici, dokaz, učenik koji je najbolje riješio državni ispit ima ocjenu dovoljan. treba reći, moramo to zbog europe, da si ne mažemo oči. s druge strane filozofski fakultet u zagrebu ima daleko najlogičniji i najbolji klasifikacijski ispit i nitko ga u državi ne slijedi. neću govoriti o glupostima poput one da se u strukovnim školama po gimnazijskim programima ove godine u trećem razredu testiraju npr. i oni koji više ni nemaju matematiku u programu, recimo otvoreno, za nesuvisao program smo potrošili previše novca, sad valja i zaposliti ljude, ne bih dalje, tema mi ide na jetru...

    avatar

    29.01.2008. (17:27)    -   -   -   -  

  • šarli

    @SOS-LJng. Da, tako je bilo već i kod upisa u ovu akademsku godinu. Troškovi školarine postupno rastu od pocetka prema kraju rang-liste s tim da je fakultetima ostavljeno da autonomno odluce kojom dinamikom ta visina raste, i s tim da na pocetku rang-liste visina te skolarine moze biti i 0.
    @NF. ja ipak mislim da je projekt drzavne mature dobar. naravno, sasvim druga stvar je kako ce se on zaista provesti. međutim, slažem se, da imamo losa iskustva sa svim projektima ministarstva, itekako imamo.

    avatar

    30.01.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • NF

    više mailova sam ovih dana dobio. ja se nadam da se radi o dobroj šali i ga zbilja nitko nikakve zakone kršiti na želi, jer danas u novom listu stoji, da odjednom sve četverogodišnje srednje škole iduču godini polažu državnu maturu, kao i gimnazijalci, što par godina prije nije bilo najavljeno. profesori pojma nemaju, na strukovnim školama je npr. temelj na struci, a ne na tom gimnazijskom programu,sramotno, bezobrazno i nenajavljeno, ne zna nitko ni iz jednog područja, koje će se područje honororirati. učenici mogu birati između više nivoa znanja, a nitko ne zna koja je posljedica , opet neću dalje. ako je to zbog diktata europske zajednice, ako tako kažu, prijavit ću državu bratskim sindikatima, ma mislim gluposti...

    avatar

    30.01.2008. (22:46)    -   -   -   -  

  • NF

    uh al sam bio živčan, ispričavam se zbog dosta grešaka, kako leksičkih, tako i pravopisnih, najviše bode oči ono honorirati umjesto testirati, honorirati će se kao i obično, nikako, kad mi najave budu zvanično potvrđene, napisat ću post i krećem u akciju, ovdje neću više pisati...

    avatar

    31.01.2008. (15:41)    -   -   -   -  

  • Studiranje u USA

    U potpunosti se slazem sa tim da treba ostaviti prijemne ispite. Takodje problem koji se moze javiti sa drzvavnom maturom(ono ste se meni desava sa International Baccalaureate) je da ce profesori prestati uciti ucenike i poceti ih samo pripremati kako da sto bolje polozee maturu bez naglaska na ucenju.

    avatar

    01.02.2008. (08:41)    -   -   -   -  

  • šarli

    @NF. ma nije vrijedno prevelike sekiracije. inače, kažu da će u strukovnim školama matura biti u operaciji ne od 2009. kao u gimnazijama, nego od 2010.
    @studiranje u USA. to je finesa koju će oni u MZOS-u tek uočiti, a i tada neće za nju mariti. moglo bi se dogoditi da više niti jedna ocjena u školi, čak ni ona zaključna, nema težinu

    avatar

    01.02.2008. (09:14)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    oduvijek sam bila skeptična prema ispitima u kojima moraš pokazati višegodišnje znanje..

    avatar

    02.02.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • marko

    Citiram: "... zaoštriti odgovornost škola i nastavnika"

    A što je s odgovornošću učenika? Zar se tu neće mijenjati stanje?

    avatar

    06.02.2008. (22:22)    -   -   -   -  

  • marko

    NF: "učenik koji je najbolje riješio državni ispit ima ocjenu dovoljan"

    Nije u pitanju državni test nego PISA istraživanje. Sadržaj i stil pitanja poprilično različit od onoga što se po gimnazijskom programu iz matematike traži. Nikakvo čudo nije što se ta ocjena razlikuje od ocjene iz matematike. S druge strane svi nacionalni ispiti iz matematike na ogromnom uzorku (13000, 22000, ...) pokazuju da postignuti rezultati odgovaraju ocjenama učenika.

    avatar

    06.02.2008. (22:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...