Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Njofra

    najvažnije je da idemo dalje

    avatar

    24.01.2008. (17:39)    -   -   -   -  

  • Taurunum

    Čestitam na blogu. Znaš li kako to o čemu si pisao izgleda jednome Hrvatu iz Zemuna koji pozorno prati sve događaje u Hrvatskoj? Izgleda kao jedno veliko razočarenje, kao sramotu koju svakoga dana mora preživljavati, jer mu se susjedi Srbi smiju zbog velikih "uspjeha" hrvatske države. Još kad su u vlasti na najvišim mjestima članovi SDSS-a... Zna zaboljeti!

    avatar

    24.01.2008. (18:55)    -   -   -   -  

  • KUKA

    U vrijeme kada su cjene poskakutale za 50% (pred novu g.2008 ).Sanader je tobože,ali 100% smišljeno izbivao van HR.Sada tobože nemože ništa učiniti,Hr građani će uskoro postati svi redom prosjaci.SANADERU sram te bilo,nesposobna vlada,vodi hr u k.... a ne u EU

    avatar

    25.01.2008. (23:06)    -   -   -   -  

  • protivstruje

    Naš kancelar, Nabusader Obmanader, kako ga je prozvao jedan vrlo poznati novinar, pokazuje iz dana u dan sve više svoj raskošni talenat, a bogami i sve ono što je naučio kod nenadmašnog učitelja, krivoustog lažljivaca. Slobodno bismo čak mogli reći kako je učenik nadmašio učitelja ili da je bio gori đak goreg učitelja.

    Pisao sam ja već ovdje o raskoraku između riječi i djela našeg vrlog kancelara i tome kako se to izvana, izvan Hrvatske, još i bolje vidi.

    Evo stopiralo nam pretpristupne pregovore, zaustavilo doznake već odobrenih sredstava iz pretpristupnih fondova. Naš kancelar pohrlio je u Bruxelles da mu tamo pojasne što su zapravo mislili kad su Hrvatsku upozorili da do daljnjega neće biti otvaranja novih poglavlja za pregovore i da neće biti novaca iz pretpristupnih fondova, jer Hrvatska nije ispunjavala svoje obaveze. Iz Bruxellesa nas je naš kancelar obavijestio da ima stanovitih poteškoća, koje će tek nešto usporiti pregovore, da istinaibog krivnje ima na hrvatskoj strani, ali i da dobar dio krivnje leži i na strani EU.
    Naravno u tom kontekstu spominjao se i neizbježni ZERP, standardno ga prikazujući kao glavni uzrok nesporazuma s EU.

    Odgovor iz sjedišta EU nije trebalo dugo čekati, a on je bio nedvosmiislen; nikakve krivnje nema na strani EU, već sva odgovornost leži na Hrvatskoj koja jednostavno ne ispunjava preuzete obaveze, jer na planu društvenih reformi nije maknula dalje od deklarativnih izjava o tobožnjem opredjeljenju za provedbu sveobuhvatnih društvenih reformi, da se u reformi pravosuđa nije maknulo dalje od početka, da se u borbi protiv korupcije ne mičemo s mjesta .... da nam u državnoj upravi, na mjestima na kojima se pripremaju elaborati za korištenje sredstava iz pretpristupnih fondova, sjede potpuno nesposobni ljudi, koji jednostavno nisu u stanju izaći na kraj sa zahtjevnom dokumentacijom, jer EU traži da se odobrena sredstva troše na maksimalno transparentan način.

    O tome hrvatskoj javnosti, građanima Hrvatske, najodgovornija osoba u državi ni riječi, ali eto tu je spasonosni ZERP, koji nam opet pravi nepremostive poteškoća, a Hrvatska od primjene ZERP-a neće odustati jer je to njeno neotuđivo Božje i prirodno pravo.

    Dakle društvene reforme nisu uopće od prvorazrednog hrvatskog značaja, to bi mi trebali učiniti i to s figom u džepu, samo zato jer to EU od nas traži.

    Sposobno i nekorumpirano pravosuđe uopće nije prvorazredni hrvatski interes, to je interes EU, pa mi to zato, kao i sve što je nametnuto, tako nevoljno radimo.

    Borba protiv korupcije i njeno suzbijanje nije prvorazredni hrvatski interes, već mi to opet nevoljno radimo radi interesa EU, a kako nam je i to nametnuto, onda smo i tome nevoljno pristupili.

    Naš kancelar je mislio da sve to iz EU neće primijetiti i da će i dalje gutati njegova slatkorječiva obećanja, koja je dao s figom u džepu. Jednako kao i nekada njegov učitelj, kojeg, ako već dosad nije nadmašio, onda je na najboljem putu da to uskoro postigne.

    Sredstva iz pretpristupnih fondova su priča za sebe, njih EU ne želi davati na neviđeno, već želi na najbolji mogući način kontrolirati njihovo namjensko trošenje, ne želeći da ni najmanji dio toga novca završi u privatnim džepovima, "snalažljivih" pojedinaca. Zato je EU upozorila Hrvatsku da na poslove koji se odnose na dobivanje i trošenje sredstava iz tih fondova mora rasporediti izuzetno sposobne i čestite ljude, koji mogu dobro obaviti posao i korespondirati s odnosnim službenicima iz EU. A naša korumpirana vlast rasporedila je kadrove prema kriteriju podobnosti i nepotizma.
    Kakvi kadrovi, takav i odgovor EU.

    Ali po riječima našeg kancelara, sve su to manji problemi, najveći problem je ZERP, jer upravo je na tom primjeru vidljivo kako nam i opet iz bijelog svijeta hoće uskratiti naša prava.

    A ZERP je nešto što bi se, kad bi bilo dobre volje, moglo riješiti pametnim pregovaranjem s Italijom i Slovenijom. Sada, kad već nismo imali pameti pregovarati s našim susjedima u fazi priprema tog zakona.

    Možemo si postaviti i jedno zdravorazumsko pitanje; pa što ako bismo do ulaska u EU i suspendirali primjenu ZERP-a, jer i tako nemamo gotovo nikakav instrumentarij kojim bismo mogli provoditi taj zakon?

    E, ali bismo si onda izbili iz ruku tobože glavni razlog nesporazuma s EU. Onda ne bismo mogli homogenizirati Hrvate u širenju odbojnosti prema susjedima i EU, koji su nam eto neprijatelji i to samo zato što smo Hrvati.

    Gospodine premijeru, očekujem da prestanete lagati i obmanjivati ovaj narod, da prestanete štititi nesposobne, korumpiran i u kriminal umočene ministre i vodeće državne službenike.
    Očekujem da konačano vaša djela počnu pratti vaše riječi, jer vašim riječima više nitko ne vjeruje, ni u Hrvatskoj, a eto ni izvan njenih granica.

    Za nas, koji vidimo da je car gol, reakcija EU bila je više nego očekivana.

    avatar

    26.01.2008. (12:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...