Komentari

nymphea.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • trill

    A da joj za poklon samo isprintaš ovaj post, uramiš i staviš na pano?
    Ma može i bez rame. Samo isprintaj na nekom uočljivom papiru i stavi veeeeelika slova :)))

    avatar

    23.01.2008. (14:54)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ja bih teti za dar donijela još dvoje djece na brigu! :)))
    Šalim se; ali ponašanje kakvo si opisala - prestrašno! Ja toj teti
    ne bih dala ni da mi maloga psa čuva, a kamoli dijete! Lijepo Ti
    preseli malenoga u drugi vrtić, boljim i organiziranijim, kvalitetnijim tetama!
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    23.01.2008. (15:17)    -   -   -   -  

  • janko strižić

    ćek dis aut, bejbi smijem ti držati svijeću za dish best served cold? :o)

    avatar

    23.01.2008. (15:22)    -   -   -   -  

  • uhvati trenutak

    Odličan post!Teti kaži u prolazu samo grrrrrrrrrrrr........

    avatar

    23.01.2008. (15:51)    -   -   -   -  

  • na greskama bi se trebalo uciti

    ej draga moja, sto da ti kazem... mogu biti malko pateticna i reci ti da je kod nas to skoro-kak-ti-ga-normalna-pojava, a mogu ti savjetvati da napravis ono sto si vec rekla da ne zelis: preselis limaca u druge jaslice. zalosno je sto se to dogadja, ali sumnjam da ce se u dogledno vrijeme nesto promijeniti. i da ti budem iskrena: mogu razumijeti da se igraju sa svime: sa pravosudjem, vojskom itd, ali da nee mare za ono (nama) najvredniije, to mi nikako ne ide u ovu moju glavu...
    ps: a teti donesi jos par novina reci -evo da imate sto radit, mozda skuzi:))

    avatar

    23.01.2008. (15:57)    -   -   -   -  

  • jezdi

    ja bih sakupljala guzonjinu redovnu stolicu mjesec dana, a onda joj to iskipala na auto :)

    a što se ovog s prozračivanjem tiče, vidiš kako si ti, Nimfejice, neobrazovana (sigurno ne čitaš kao teta Mila Gera; btw, wtf je Hajdiho?!) - ona primjenjuje tzv. skandinavski pristup, a svi znamo da su skandinavci daleko ispred nas po svemu! naime, jubavnajveća mi je pričao kako su njegovog pajdaša, koji je sa ženom i bebačem bio na privremenom radu u stockholmu, kolege švedi pitali jel mu mali možda bolestan, jer da ga ne viđaju na balkonu.

    kad se ovaj začudio nad tako formuliranim pitanjem, objasnili su mu da oni djecu umotaju u dekicu i stave sred zime na balkon, čeličenja radi.

    dakle, roditeljske metode su ti zastarjele, koka! osobno, kao guzonjina blog-kuma, slažem se s njenim odgojnim principima, a ni metode balansiranja slobodnog vremena i samoedukacije, a sve tijekom radnog vremena, joj nisu za bacit ;P

    *pobježe-Jezdi-trčećim-korakom*

    avatar

    23.01.2008. (16:00)    -   -   -   -  

  • Pinkeye

    cuj, ne kuzim, prvo nabrojis sve te hvalevrijedne kvalitete pa onda hoces malog iz vrtica premjestat! pa ja bi na brzinu napravila jos jednog klinca da i njega cuva i obrazuje i celici i sta si sve vec nabrojila:D

    avatar

    23.01.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  • fulvus

    samo da se javim jer sam toliko iznenađena što vidim novi post da moram reći, strpljen-spašen. ja sam te naime već tri puta mislila izbrisati iz favorites, ali mi nekako bilo žao. Ajde lijepo, sad kad si se ponovno javila, sutra ću opet pročitat jer sam sad preletila pa ću komentirati.

    avatar

    23.01.2008. (16:59)    -   -   -   -  

  • sestincanka

    Stvarno si zakon. Nije te dugo bilo ali kad pišeš, to je super. Inače što se tiče provjetravanja i zračenja, to ti rade u svim vrtičima tako da nebudeš u zabludi, osobno sam to čula na nekoliko mjesta, prema tome kud god kreneš tak ti je. Da bi smanjile broj djece u grupi, jer one nisu dovoljno plačene da čuvaju toliku djecu, lijepo propuh i za dva dana puno manje djece. A da ne velim kad sam prije desetak godina znal doći iza 4 u vrtić po djecu, koja su to bile pranja, makar su trebale biti dežurne do 6 sati. To se zove posel. Delaš 5 sati, i brzo si doma. A ljudi koji rade od jutra do sutra i neznaju za sebe od umora, trebaju imati razumjevanja za tete. Ujutro kad ideš na posel je jedna, popodne druga, a ti si cijelo vrijeme na poslu. Stvarno ih treba nagraditi.

    avatar

    24.01.2008. (08:02)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Grrrrrrrrrr, ma poslala bih ja ovaj post ravnateljici i ministarstvu.
    Zanimljiv pristup imaju tete, prošli put kad sam tražila njegovu piđamu da je odnesem doma na pranje, veli mi teta "ma nije prljava, obučemo mu gornji dio samo kad ima body bez rukava, kad ima onaj s dugim rukavima ne oblačimo ga" Mooooolim ? Dijete se isgurno samo pokrije po ramenima i rukicama tak dobro obučen. Uglavnom, ne ide u jaslice od Božića, jer je 2,5 mjeseca bio non-stop bolestan. I gle čuda, dijete zdravo, nema čak ni običnog šmrcanja a kamo li angina, upala uha itd. A ne drži ga se doma pod staklenim zvonom, nego ide van svaki dan , vozi se u tramvaju, ide na plac itd.

    avatar

    24.01.2008. (09:52)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    pašteta!

    avatar

    24.01.2008. (20:28)    -   -   -   -  

  • Nixa online

    A od čega je pašteta?? Jel čajna ili jetrena ili riblja ili . . . . ? Tako puno pašteta a tako malo vremena. Šmrc!!

    avatar

    25.01.2008. (13:44)    -   -   -   -  

  • nymphea

    Trill, to mi je palo na pamet, ali čisto sumnjam da bi ona shvatila. Pa mi je bilo žao papira ;-)
    Luki2, žalosno je što nisu sve tete svugdje takve, ali o onima dobrima ne čujemo. Kako smo na djecu, logično, osjetljivi, onda i urlamo... kao i ja sad ovdje ;-)
    Avet, srećo... donesi radije reflektore ;-)

    avatar

    25.01.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • nymphea

    uhvati trenutak, grrrrrrizzzem je u mislima, svaki put kad je vidim... ali ne pomaže ;-)
    na greškama..., na žalost, ova na greškama ništa ne bi naučila, a za donaciju novina bi mi još s radošću zahvalila...
    Jezdi, dijr, to da sam neobrazovana koka, to sam znala ;-)) ali nijesam niti slutila da nam je vrtićka teta baš tooolikooo napredna. ti vrapca. btw, Hajdiho je podlistak dnevnih novina u kojemu ću ja pisati... o vrtićkim tetama, vrtnim patuljcima i mačjoj hrani, tzv. čušpajz časopis ;-)))) kad na vrbi počnu rasti pohani piceki!

    avatar

    25.01.2008. (14:34)    -   -   -   -  

  • nymphea

    Rozooka, srećo, jel ti stvarno misliš da je to sam tak napraviti dijete, ha??? pa, to ti je prava nauka, ali, ti si još mlada, jednog dana ćeš shvatiti - :o)
    Fulvus, mene izbrisati???!!!! Ček, idem sad pasti u nesvijest, pa ti onda odgovorim do kraja ;-)))
    Šestinčanko, znaš kaj, od tog njihovog opravdanja da su premalo plaćene mi se diže jetra, kosa i želudac, sve odjednom. Zato sam i navela tete u dućanima, neka njih pitaju koliko zarađuju. Nije ih nitko tjerao da se bave tim poslom. Ali, kao i svugdje, uvijek ćeš naći na ljude koji s ljubavlju, pošteno i predano rade svoj posao i nikada se ne žale i na one zabušante kojima je sve teško, pa čak i zrak udisati.

    avatar

    25.01.2008. (14:40)    -   -   -   -  

  • nymphea

    Šampi, s ravnateljicom ću popričati, bez brige. Kad za to dođe vrijeme i kad me pita koji je razlog premještanja djeteta. Što će poslije toga napraviti, njena stvar, ali barem ću imati ja mirnu savjest. Inače, naši nemaju piđame jer Teta "ne stigne" još i to raditi ;-))))) pa da nije tragično, bilo bi urnebesno smiješno!
    Xi, ti bi paštete?? Nema beda, jel gavrilovićku? narančastu, zlatnu, tuba, konzerva.... pol kile, dvije kile???? a ima i domaćeg kruha ;-)
    Nixa, budući da i ti imaš X, pročitaj prethodni komentar. Ti možeš dobiti i dostavu u kuću ;-)

    avatar

    25.01.2008. (14:47)    -   -   -   -  

  • dea

    Draga moja...Kroz te probleme sam prošla i mogu ti reči da sam kilu živaca izgubila pričajuči sa tetom,ravnateljicom,psiholgicom...i na kraju ispisala dijete iz vrtića 6 mjeseci prije polaska u školu jer je to bilo jedino kaj sam mogla i dala ga baki na čuvanje...
    Naime...zadnju,predškolsku godinu u vrtiću (dijete ima skoro 6 godina) moja je Doda počela ponovo pišati i kakati u gaće!Možeš li vjerovati?A bez pelena je bila od prve godine!!!
    Razlog?Jedna teta super,a druga vjerojatno zbrisala s psihijatrije i još k tome bila nečakinja ravnateljice vrtića (taj detalj sam saznala kasnije....)Dakle,ova druga nije djecu puštala u zahod kad su u drugim grupama djeca spavala (predškolska grupa ne spava u ovom vrtiću...),a to ti je od 12 do 2,pol 3....
    Dakle da skratim...Rekla mi je psihologica da moja Doda "trenira" NE PIŠANJE i NESRANJE !Hoće reči da čeka zadnji tren i tak se dogodi da sve završi u gaćama....Shvačaš?Dakle ne ići na zahod što duže da se ne bi teta ljutila i derala...
    Ja sam joj u bjesu rekla da ak je teta ne pusti nek skine gaće i čućne na tepih...
    To je jedna mala i napravila...
    Vidiš postoje razne pedagoške mjere čelićenja naše djece....
    A sa Dodom sam do škole tih zadnjih 6 mjeseci uspjela riješiti problem piškanja i kakanja,sva sreća....mada nije bilo lako.

    avatar

    26.01.2008. (09:32)    -   -   -   -  

  • dea

    zaboravih reči...
    Ovu dragu tetu su slijedeća generacija roditelja uspjeli sje....
    Samo na žalost samo je preseljena u drugi vrtić pa je tlačila neku drugu djecu....
    Pa ipak joj je teta ravnateljica....

    avatar

    26.01.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Mila moja, vidim da te ova dobrano raspizdila na naše veliko veselje jer je time isprovocirala ovaj divan post!!! Dijelove sam mužu čitala na glas... čuj, iduća kava je kod mene ;)

    avatar

    26.01.2008. (19:54)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Dobro, vidim da si barem aktivna u komentarima...tak si mi simpa da te ne budem izbrisala. Ali moraš obećati barem dva tri posta mjesečno, ispod toga se ne isplati.
    Nisam ti rekla da je svatko imao barem jednu takvu tetu u vrtiću, propuh rade da bi imale manje djece na brizi...svašta ćeš još doživjeti, čekaj samo školu, gimnaziju, faks???!!Uči se i kali, ali moj ti je savjet reagiraj kad ti osjetiš da ti je dijete u bilo kakvoj podređenoj poziciji.

    avatar

    29.01.2008. (11:43)    -   -   -   -  

  • levant

    teti kupit knjigu "7 savjeta kako uspjeti u životu".

    avatar

    29.01.2008. (15:39)    -   -   -   -  

  • skaska

    zanimljivo, evo slučajno svratih. malo ću više proučit čim prođe domjenak

    avatar

    29.01.2008. (18:57)    -   -   -   -  

  • romantales

    Ja jednostavno ne mogu vjerovati da bi te žene bile sposobne namjerno raditi propuh da se što više djece razboli, pa da imaju manje posla. To mi toliko stravično zvuči da bih radije htjela vjerovati da se radi o urbanoj legendi.
    Inače, cijena svakog vrtića trebala bi biti po rang listi teta koje u njemu rade, pa vrtić gdje se o djeci izuzetno dobro brinu barem trunčicu neka bude skuplji, a u onom gdje je ta briga lošija, po ocjeni roditelja, plaća bi tetama trebala biti manja - pa da vidiš stimulansa da se pazi na propuh.

    avatar

    04.02.2008. (17:40)    -   -   -   -  

  • nymphea

    Bodulko, ni ja ne želim vjerovati da je namjerno. Ali ako je i slučajno, jako loše govori o njenoj skrbi za djecu i želji da se o njima brine. Ima divnih teta u vrtićima. Moja je kći imala sreću imati divne tete koje su bile ne samo educirane, ne samo talentirane i maštovite nego i naprosto dobre osobe, skrbne žene koje su se trudile danima nagovariti moju malenu da stavi u usta krišku mandarine - njima je nagrada bila ako je dijete dobro jelo. ONe su se s tom djecom veselile i plakale, učile ih i poučavale i životu i o slovima... takvima bih podigla spomenik. I uvijek im je grupa bila puna i djeca su rado dolazila i bilo ih je 23 u grupi! Ova jedna teta mog sina se drži kao kraljevna na zrnu graška i sve joj je teško, čak i odgovoriti na pitanje. Drami i afektira. I onda još ja o njoj napišem post, umjesto o onima dobrima, ja pišem post o njoj lošoj - to je ironija!
    Kad bih imala priliku popuniti anketu i ocijeniti tete, ja bih to učinila i iskreno navela što ne valja. Na žalost, ovakav sustav kakav ti predlažeš je čista utopija. U vrtićima ima toliko gadnih problema, da bi mi trebalo pet postova da o svemu pišem. Ipak, još uvijek mislim da sustav mogu nadjačati kvalitetni pojedinci. U to čvrsto vjerujem! I nada umire posljednja ;-))

    avatar

    04.02.2008. (23:41)    -   -   -   -  

  • levant

    vidim. ti spadaš u moju kategoriju "svrati svakih mjesec dana". nekad se zabunim pa dođem i prije, ali čovjek uči dok je živ..:)))

    avatar

    06.02.2008. (10:08)    -   -   -   -  

učitavam...