Komentari

lanivea.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • Ipanema

    Moja iskustva su odlična. Živim u prvo i za sada jedinom podstanarskom stanu zadnje 3,5 godine. Nas je dvoje, a stan trosoban i potpuno namjesten.
    Placamo ga 300 €. Racuni su nam od 1000-1400 kn, ovisi o godisnjem dobu (to mi je jedina boljka).
    Stan je bio u rukama vrijednih ljudi, pa tako izgleda i stan - pun ugradbenih ormara, perilica i susilica rublja, perilica sudja, klima, ADSL i sl.
    Gazdarica dodje samo po pare svaki mjesec i kad se nesto pokvari :D
    Mislim da mi je kaj se tice podstanarstva pala sjekira u med ;)

    avatar

    18.01.2008. (12:31)    -   -   -   -  

  • Frulićka

    Znam...i meni je drago čuti da si sada zadovoljnija. A sve one koji misle loše o podstanarstvu...odj***! Nemamo svi brdo love pa smo sretniji od mnogih koji je imaju jer ne spavaju mirno. Pusa!

    avatar

    18.01.2008. (13:04)    -   -   -   -  

  • levant

    ja sam do sada bila već sve. i podstanar i sustanar i stanar i iznajmljivač stana. sa svakom od navedenih funkcija sam i zadovoljna i nezadovoljna. ima dobrih i loših strana sve.
    kad sam bila podstanar bilo je ok. najgore je kad si "gost". Stan nije tvoj ali ne plaćaš podstanarstvo. No zato krvavo plaćaš sve ostalo.

    avatar

    18.01.2008. (13:04)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    "Wohnst du noch oder lebst du schon?" :))
    Zasto ti treba "Mirna spavaca soba" ? Ja bih jako nemirnu .:)))
    Imam kucu i stan u Hrvatskoj ali svejedno sam podstanar i u Njmeackoj a bio sam i u Australiji.
    Uglavnom nemam losa iskustva, ali racuni na kraju godine koje dobijemo kao razliku cijana (Nachzahlung) nas izludjuju.
    Prosle godine smo dobili 600 € pa smo povecali mjesecno placanje za + 30 € a sada za Bozic nam je opet doslo 477 € nadoplate.
    Uzasavamo se kraja godine i razlike na racunima za stan i zato smo konacno dobili stan od Caritasa u kojem zena radi
    Sljedeci mjesec trebamo preci, a razlika u cijeni je oko 400 € manje.

    avatar

    18.01.2008. (13:05)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Moja nikakva (na sreću) ali sam vidjela nekoliko podstanarskih stanova (frednovi) gdje su kuhinje i kupaonice bile stvarno derutne.

    avatar

    18.01.2008. (13:33)    -   -   -   -  

  • Decy

    draga moja violice.
    loššššššaaa!!!!

    pa, znaš kletvu:
    dabogda bio postanar.

    hvala bogu,
    to je prošlost.

    avatar

    18.01.2008. (13:58)    -   -   -   -  

  • jimbo

    Evo ja sam podstanar već neko poduže vrijeme, prije toga kao student živio dvije godine u studentskom domu... Nagledao sam se svakakvih stanova, živio u stanu u Sarajevu u potkrovlju gdje nije bilo grijanja (i to baš u vrijeme zime... sarajevske zime!), živio u jednom stanu gdje mi je treći dan po useljenju uletila vlasnica stana da mi bude cimerica... vlasnica koja je bila tvrdi komunist prije rata a sad je postala još tvrđi Hrvat-katolik pa mi je prosipala obračenićku ideologiju svakodnevno... sad sam napokon našao stan koji ima sve, net, odlično rješeno grijanje, koji je komforan, jedino što ne smijemo više dernečit (susjedi su nas i predugo trpili, tako kažu)...
    Ali sve u svemu da mogu ikako gledao bih da kupim svoj stan, jer plaćat podstanarstvo je bacat lovu u dim, al kad se drukčije ne može, štaš'....

    avatar

    18.01.2008. (14:51)    -   -   -   -  

  • NF

    meni je u podstanarstvu važniji bio poseban ulaz od grijanja. sad svako ljeto moja ekipa i ja iznajmimo jedan mjesec stan u berlinu i iskustva su pozitivnija, kuckam sad po drvu ;)

    avatar

    18.01.2008. (15:16)    -   -   -   -  

  • baca iva

    “Napustih svijet i potražih samoću jer postadoh umoran od susretljivosti one većine koja vjeruje da je poniznost neka vrst slabosti i milosrđe vrsta plašljivosti, a snobizam jedan oblik snage.
    Potražih samoću jer nikada od ljudi ne doživjeh ljubaznost, ukoliko moje srce ne plati punu cijenu.”

    K. Gibran



    Lijep ti vikend želim i srdačno te pozdravljam!

    avatar

    18.01.2008. (15:57)    -   -   -   -  

  • jja

    Placam stan oko 1000 eura (vani je) sto je za moj grad jos i povoljno. Dugorocno cu se i ja zakopati u neki kredit, imam 10 godina podstanarskog staza...cekam da skupim barem trecinu u kesu.

    avatar

    18.01.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • idesbeba

    Podstanar sam vec 4-5 godina i sa prvim stanom, u kojem sam živjela s 2 frendice, sam stvarno imala sreće dok ovaj koji sad dijelim s mužem je samo na prvi pogled "sladak" ali zapravo ima jako puno mana- nimalo se u njega već duže ništa ne ulaže a mi ionako čekamo papire :( pa da počnemo našu kućicu a dotad ćemo se strpiti, nadam se do sljedeće zime i pa-pa. Jedina utjeha je što ga plaćemo 1500 kn i da režije nisu velike ali ipak je to rubni kvart i 35 kvadrata... A svekar i svakrva u centru u stanu od 120 kvadrata! Ali mi (se) ovako više volimo ;)

    avatar

    18.01.2008. (18:12)    -   -   -   -  

  • Decy

    ČESTITAM!!!!
    naslovnica:)))))))

    avatar

    18.01.2008. (23:05)    -   -   -   -  

  • agitacija

    moja iskustva...uvijek podstanar..s cimericama, ..i s hrpom cimera koji su navraćali kroz par dana..super iskustvo, nezamjenjivo, birala sam cimerice tako da sam sama lijepila oglase po gradu, nikad nisam živjela s nekim koga znam, niti iz mog grada niti s posla, niti s faksa...svega ima, gazde loše, susjedstvio zajebava tipa nema te cijeli dan doma, upališ mjuzu na 22dcb za 15min, i oni ti dođu na vrata i prijete murijom, postqaviš se, i sve riješeno, dakle, moja iskustva super,

    avatar

    18.01.2008. (23:26)    -   -   -   -  

  • bloganje

    nikakva jer nisam nikad živjela ko podstanar, ali uskoro se namjeravam odseliti od mame i tate, pa mi ovakve priče i tuđa iskustva puno pomažu!
    meni je jedino bitno da je dobar gazda koji ne ulazi u stan kada mene nema i koji ne provjerava kad dolazim i odlazim niti ispituje previše (ima ih i takvih)
    i naravno, da je to sve upakirano u jednu prihvatljivu cijenu
    e puno tražim

    avatar

    18.01.2008. (23:55)    -   -   -   -  

  • mandarinica

    nemam iskustva sa iznajmljivanjem stana. a i ma kako zvucalo cudno, ne znam nikoga ko je u varijanti da zivi u iznajmljenom stanu, i glavnom svi prijatelji zive jos uvek sa roditeljima ili imaju srecu da imaju vlastiti stan, nasledjen obicno od baka, deka... drago mi je da ste nasli ono sto najbolje pokriva vase trenutne potrebe i mogucnosti. pozdravcic!

    avatar

    19.01.2008. (00:01)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Uf, imam dvanaest godina podstanarskog staža i tek sam nedavno kupila vlastiti stan - kredit je još samo do 2010. godine! Jedva čekam da se okonča i taj kredit - i gotovo...:)))
    Rata kredita je 1500 kn, a to bih svakako plaćala i kao podstanar.
    Isplati se doista uložiti u svoje vlastito!!!
    Nisam imala dobre gazde i gazdarice - iako sma sama bila idealan podtanar, koji bi dolazio samo prespavati :(((
    No, tome je srećom kraj!!! :)))
    Želim Vam da čim prije - budete svoji na svome! Podstanarstvo se npraosto - ne isplati!
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    19.01.2008. (00:25)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Nisam bila podstanar osim na specijalizaciji u Italiji, vjerujem da nije lako i mislim da se u današnje vrijeme više isplati dignuti kredit pa otplaćivati, a kasnije uvijek možeš prodati stan, kupiti drugi i prebaciti hipoteku, samo što nije lako ni zadovoljiti kriterije za kredit...Ali, kod nas je takav mentalitet da svi mislimo da moramo imati svoje, kao što ne volimo montažne kuće već vrstu gradnju, valjda će se i to razmišljanje mijenjati vremenom...

    avatar

    19.01.2008. (09:44)    -   -   -   -  

  • Cerovac komentira

    Evo, kad se rugate dirigentima.

    avatar

    19.01.2008. (09:54)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Bio sam kratko podstanar i nemam loša iskustva, a sad imam stan u najmu kojeg mogu otkupiti. Važno mi je ne imati problematične susjede. Pozdraw iz danas sunčane RI (ne treba nam grijanje, he)

    avatar

    19.01.2008. (12:36)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    moja su iskustva uglavnom bila dobra.
    iako, jedan stan je pripadao tati od sestrine najbolje prijateljice i on je to kupio kao investiciju, onako slampavo i bez da se raspita da li je sa stanom sve okej. godinama ga nije prebacio na sebe i problema je u moje dvije godine stanovanja bilo napretek. npr. zgrada je bila novoizgradjena, gradio je privatnik bez da je dobio potrebne dozvole. zidovi su bili super tanki, samo sloj cigle i potrosila sam hrpu love za grijanje zimi. pa sam farbala jer se lovila pljesanj. kupovala bojlere, stednjak i kaj ti ja znam..niceg nije bilo...to smo odbijali od stanarine. racuni za struju nisu stizali a on nije imao pojma koje je nase brojilo za struju, mislio je: doci ce. pa mi je odjednom nakon nekoliko mjeseci jednostavno iskljucena struja zbog neplacanja. tako smo otkrili i da brojilo nije na njegovo ime kao niti stan.....ma koma. ali tamo sam bila nepune dvije godine.
    i sad smo podstanari ali znas i sama da je pod-stanarstvo u austriji poput vlasnistva stana....isplati se skoro vise nego kupiti vlastiti stan.

    avatar

    19.01.2008. (12:51)    -   -   -   -  

  • Zero

    bash se umorih od traženja stanova za iznajmljivanje , okinem blog.hr i ugledam ovo haha...sad trenutno nisam podstanar iako sam bila 5. god a spremam se ponovo, premda konačna odluka još nije pala. slažem se da kad je riječ o vlastitom miru nijedna cijena nije previsoka.

    avatar

    19.01.2008. (13:09)    -   -   -   -  

  • don branko

    pozdrav iz os

    avatar

    19.01.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • Sajonarin svijet

    ma samo da ste na svojem i da uživate :)) i da možeš vježbat i da imaš net hihi :D
    sve ostalo se sredi s vremenom.

    imam iskustva dok sam studirala. užas jedan, al to je ljubljana he he. za puno love iskopčavanja grijanja usred zime i tak :) al sad se smijemo na tu temu.

    avatar

    19.01.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    ja sam deset godina bila podstanar. ako se sada na to osvrnem - imali smo dosta sreće, ali i puno živciranja, makar nam iznajmljeni prostori nisu bili rupe, no u traženju sam vidjela hrpu rupetina sa groznim gazdaricama (he he, sad sam ja jedna) koje su gasile grijanje u 6 jer su one bile u krevetu u 7 navečer i sl. sranja.. za dići kredit je važno da ima barem jedan stalan i siguran posao jer ako kasniš s drugom ratom - one sve na bubanj... (joj i moj stanbeni kredit), no sigurna sam da smo mi već jedan stan otplatili u ovih naših pustih godina podstanarstva. no, u to doba je bio rat, a prije toga je bilo jako teško doći do kredita (trećinu si morao iskeširati kao polog, pa tko nije imao tetu i njemačkoj - štani!)

    avatar

    19.01.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • gutanje laži

    Imam gotovo 16 godina podstanartskog staža, tj. podstanar samo od 10. godine života, a solo živim kao podstanar više od 6 godina. Prođoh sve i svašta, sada mi je super - ali da je bilo teško, jest! Sad sam u fazi razmatranja mogućnosti za kupovinu stana, ali si ga, čini mi se, još neću moći priuštiti....

    avatar

    19.01.2008. (15:44)    -   -   -   -  

učitavam...