Komentari

robijanje.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • donin svijet

    he,he,he.... di me nađe s temom?!!!! :))))
    Kad sam bila klinka pronašla sam smotani bunt novčanica pored blagajne u samoposluzi... dala sam ih blagajnici..... ako slučajno netko pita za njih. Zbog toga su mi se svi smijali... ali eto.... :))))) Godinama sam radila s ljudima i novcem. Dešavao mi se i manjak... jer se desilo da sam umorna i neskoncentrirana.... puno puta mi se desilo da ispravim ljude jer su previše love dali.... čak mi je jednom šef zabranio da strankama posuđujem novac.... jer sam se upuštala čak i u takve nepromišljenosti. :)))))))))
    Mislim da je mladi čovjek na benzinskoj postupio odlično, a mladić na moru nije.
    Izgovor koji si je mladić odvrtio u glavi da vlasnik trgovine to neće ni osjetiti... nije pravi izgovor. Ono što nije naše - NIJE NAŠE I ŠLUS! Možda tu štetu i neće osjetiti vlasnik nego neka jadna blagajnica koja neće imati djeci za kruh, a morat će namiriti manjak ili nešto slično.... možda je i vlasnik trgovine pred zatvaranjem, možda je bolestan.... možda ima takvih problema o kojima i ne slutiš. Ma da mu je sve najbolje i najsretnije na svijetu to nije razlog da mu smijemo uzeti novac koji nam ne pripada! U tim stvarima sam jako isključiva!
    Nedavno me oduševila vijest u novinama o liječnici koja je pronašla novčanik na trafici.... bez dokumenata i postupila je kao i ja u djetinjstvu.... vratila ga je. Policija je našla vlasnicu novčanika. Jedino je tužno u toj priči što se vlasnica novčanika u kojoj je bilo par tisuća € nije udostojila ni zahvaliti poštenoj nalaznici..... ne mislim na novčanu zahvalu... nego zahvalu riječima.

    avatar

    14.01.2008. (20:11)    -   -   -   -  

  • guest01

    i ja sam kao mladji do neke x-te godine ponasao se kao taj momak na moru. Dapace znao sam i namjerno prevariti ljude.
    A u zadnjih x godina vracam sto nadjem (dvaput novcanike, cesto veci kusur ...). I dosta puta mi se dogodilo da nadjem nesto sto sam vratio i pomislio bi u tom trenutku , "sretnog li covjeka koji moze vratiti i pomoci". Reakcije su razne, od toga da mi iskreno se zahvale ili plate pice, neki nude i novcanu nagradu, pa do toga da se iscudjuju ("evo kupac je sam reklamirao da mu blagajnica nije naplatila " ).

    Ne smatram da se postenje moze izmjeriti postivanjem vlasnistva, niti da je nesto lose uzeti sto nam zivot "pokloni". Vracanje je meni zabavno i kada imam priliku to mi je jedan lijepi dogadjaj u tom danu .

    avatar

    15.01.2008. (09:19)    -   -   -   -  

  • Irida

    deviza vremena u kojem živimo je da su "pošten i budala, braća"...

    avatar

    16.01.2008. (00:02)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    To ne može biti deviza vremena. To je osobni stav. U svakom vremenu je bilo onih koj su na poštenje gledali na taj način... ali na svu sreću bilo je i bit će i onih drugih. .... koji jasno razlikuju dobro od zla.... i poštenje od budalaštine.

    avatar

    16.01.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • Njushka

    svaka cast, malo tko bi ovako postupio... ali sto je s materijalnim pronalascima kojima se ne zna vlasnik... :)

    avatar

    23.01.2008. (20:11)    -   -   -   -  

  • Vidjeti viđeno

    jel to radi

    avatar

    23.01.2008. (21:27)    -   -   -   -  

  • skaska

    učinio si dobro, al to ti ne bu pokrilo ono kad si učinio loše. ipak, sve u svemu moralni crobex ti napreduje. pozdrav

    avatar

    26.01.2008. (15:39)    -   -   -   -  

  • strana alice

    Lakše vratit ,teže uzet... makar kod mene je tako. Treba bit pošten , 100% si ostao u mislima čovjeku cjeli dan ( i radniku i onom iza tebe).

    avatar

    02.02.2008. (12:40)    -   -   -   -  

  • Ana

    Hej! Pa u drugom slučaju si definitivno dobro postupio. I ja bih na tvom mjestu tako jer znam da bi me kasnije kopkalo to što nisam vratila, a i sama nisam takva da tak nešto prešutim i previdim. A reci, kad će novi post?

    pozz! BTB :)

    avatar

    09.02.2008. (15:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...