Komentari

peratovic.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • 45lines

    @Marin Tomulić, nije mi jasno kako znate da je Josip Manolić savjetovao Mesiću da me se dade uhititi? Nešto sam načuo da je Manolić moje progonjenje komentirao riječima "tako mu i treba kad puno klepeće". Poznato mi je i da se išao konzultirati s Glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem prije nego li je lažno svjedočio na raspravi povodom moje tužbe protiv SOA-e prošle godine. S druge strane, dobio sam informacije da se preko Vesne Kljajić i drugih te osobno zna zauzeti kod Bajića za neke osobe koje goni DORH. Ali, koji je pravi Manolićev motiv da Mesića savjetuje da naloži moje uhićenje, nije mi razvidno. Još dok sam bio uhićen netko je pod Vašim imenom napisao:

    Danas u jutro dobio sam pouzdanu informaciju da je nalog za hapšenje novinara Željka PERATOVIĆA dao osobno zločinac Josip PERKOVIĆ u dogovoru s Stipom MESIĆEM i Ivom SANADEROM.
    Željko PERATOVIĆ je dakle „odao“ državnu tajnu da je donedavni dopredsjednik Hrvatskog Sabora Darko MILINOVIĆ sudjelovao u organiziranim ratnim zločinima tijekom domovinskog rata te da je najvjerojatnije umiješan i u likvidaciju haškog svjedoka Milana LEVARA. Hrvatske izvršne i pravosudne vlasti pod okriljem državne tajne zapravo štite ratne zločince, ubojice i kriminalce i u isto vrijeme u Den Haag isporučuju hrvatske branitelje.

    Marin Tomulić, Francuska. (Marin TOMULIC, Francuska 18.10.2007. 14:31)


    A Vaš odvjetnik Ivan Jurašinović prenio je i preveo priopćenje Else Vidal iz praiškog RSF-a:

    U jednom od tekstova objavljenih na svom blogu, Željko Peratović najavljuje emisiju javne televizije „Brisani prostor“ u kojoj je 18. listopada u 20 sati i 10 min. trebalo biti emitirano svjedočenje određene stanovnice Gospića koja je prisustvovala zločinima poćinjenih u tom gradu. On napominje da film sadrži autentične sadržaje te da su glavni naručitelji tih zločina bili tadašnji ministar obrane Gojko Šušak (pokojni) i Darko Milinović voditelj izborne liste stranke na vlasti HDZ (Demokratska Unija) na ovogodišnjim parlamentarni izborima 25. studenog.

    Željko Peratović je poznat po svom iztraživačkom radu o smrti Milana Levara, zaštićenog svjedoka međunarodnog kaznenog suda za bivšu jugoslaviju (ICTY), čiji je identitet razotkrila hrvatska policija usprkos zaštiti koju je trebao uživati. U Gospiću 28. kolovoza 2000. poginuo je u eksploziji svog automobil. Otvorena je istraga u kojoj je svjedočio Željko Peratović budući da je bio jedan od zadnjih koji je sreo Milana Levara.

    Novinar je između ostalog radio za više dnevnih novina od kojih je zadnji bio Vjesnik. Istrage ratnih zločina uzrokovali su mu velike poteškoce. Izgubio je svoje namještenje i žrtva je progona i agresija. Jedan dio stanovništva, koji odbija i samu pomisao da su hrvati mogli počiniti zločine za vrijeme rata, smatra ga izdajicom.

    2003. godine primio je od austrijske sekcije Reportera bez granica nagradu slobode medija. 2005. godine obavjestio organizaciju da je žrtva pojačane prismotre. (Ivan Jurašinović 22.10.2007. 00:30)


    Po ovim prvim reakcijama ispada da je Ivo Sanader zbog mojih napisa o novom ministru zdravstva Dadi Milinoviću naredio moje uhićenje. E, sad... Znam da Manolić raspolaže spoznajama o navodnoj ulozi stanovitog Mile Mrle u okolnosti Levarova ubojstva, a sam Mrla mi je nakon puštanja na slobodu prišao u prostorijama FINA-e u Ozaljskoj i ispričao da su on i Manolić odgovarali Levara od istupanja u javnosti. Znam i da Manolić nije ništa poduzeo da se istraže okolnosti Levarova ubojstva, odnosno pronađu krivci. Znači li to da je Manoliću odgovaralo da Levar bude ubijen i kako se u tu priču uklapa Ivo Sanader?

    P.S. I ja sam "pouzdano" čuo da je nekoliko dana pred moje uhićenje Josip Boljkovac bio kod Predsjednika Stjepana Mesića i vratio se s informacijom kako je bolje da me se kloni jer da ja tajno snimam. Ne mogu to provjeriti kod Boljkovca jer izbjegava razgovor samnom, objašnjavajući zajedničkim poznanicima da je siguran kako mi se sada telefon prisluškuje, pa ne bi htio da Karamarko sazna što je on samnom razgovarao.

    Srdačan pozdrav iz "Predistražnih radnji" ;)

    avatar

    13.01.2008. (00:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...