Komentari

esabor.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • PLUJA

    Oče li ikad za moga života doči na vlast netko ko če razbucati u politici sve ove lopove i one koji su u politici samo radi love i fotelje. Nikako nemožemo ovoj bagri utuviti u glavu da smo mi njima poslodavci i da oni moraju raditi za nas a ne za svoj đep. A svoje đepove pune preko đepova naše sirotinje. Stvarno ih treba narod svrgnuti sa vlasti nasilno ili građanskim neposluhom. Zar čemo kao u Italiji trebati političare dočekivati pištoljima pred saborom da im pokažemo da nisu svemoguči i nedodirljivi?

    avatar

    09.01.2008. (08:21)    -   -   -   -  

  • iaa

    TKO NAM DONOSI ZAKONE ?

    "Rij.etki su zakoni u parlamentu doživjeli radikalne promjene",primjetila je naša kolumnistica.Zakoni se doista ne oblikuju u Saboru.nego u odgovarajućim komisijama.Sabor ih ,dakle ne stvara nego prihvaća.Znači li to da zakoni najčešće i nisu doneseni promišljeno po volji i potrebama naroda?Komisije koje ih pripremaju sastavljene su od stručnjaka za pitanja o kojima je u dotičnom zakonu riječ,ali ne samo od njih.Tu prečesto djeluju razne interesne grupe.svjetonazorske i političke skupine koje narod ne može kontrolirati.Pred Sabor stoga dolazi ono što njima odgovara.Sabornici nemaju načina predložene tekstove u cjelini preoblikovati,nego ih prihvaćaju u cjelini ili s nebitnim amandmanima.Mogu ih odbaciti,pa čekati da iste komisije svoje namjere nešto drugačije izraze.Zanimljivo je da komisija za pripremanje zakonskih prijedloga do posljednjeg časa kriju svoje tekstove kao službenu tajnu.Da im se ne bi svatko miješao u posao.Dođe li prijedlog zakona u posljedni čas pred javnost.opet su nikakvi izgledi da ih "nevažni"građani svojim dopisima izmijene.Raspiše li se referendum,što sejedva ikada događa,opet stručnjaci tako sastave pitanjada odgovori mogu ne izraziti narodnu volju.S malom izmjenom pitanja dobili bismo znatno drugačije odgovore.
    Primjerice,na pitanje:"Smatrate li pobačaj velikim zlom?" većina bi odgovorila potvrdno,a napitanje:"Jeste li za zakonsko kažnjavanje svakoga pobačaja?",odgovori će biti pretežno negativni.Da bi zakon zaista izražavao ono što narod traži,sastavkomisije koja ga priprema morao bi biti svima poznat, transparentan,da svaki član osjeća osobnu odgovornost pred javnošću,trebalo bi pronaći način da javna diskusija,prije nego što prijedlog dođe pred Sabor,bude zaista učinkovita.

    avatar

    09.01.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    - PLUJA, zaista je pogled koji bi išao za tim da smo mi njima poslodavci veliki iskorak prema vladanju kod nas. Jos smo daleko od toga. Valjda ćemo im jednom uspjeti otvoriti i tu dimenziju bavljenja politikom.

    -iaa, u pravu ste, zakone stvaraju neki drugi, Sabor ih samo prihvaća. Možda e-Sabor doprinese promjeni toga stanja.
    Prigoda je ovdje naglasiti jednu razliku u pojmanju "zakona" između "stvarne zakonitosti", koja obuhvaća neki (prirodni ili društveni) zakon i "nominalne zakonitosti", koja se nađe pred Saborom, pa ju Sabor prihvati, kao što ste rekli ili ne privati. Bilo bi dobro da se ta razlika utvrdi i nominira. Ako za stvarne zakonitosti koristimo termin "zakon" (što je uobičajeno u matematici, fizici, kemiji...) onda za nešto što donosi, recimo, Sabor, a po čemu će se utvrđivati ponašanje ili vladanje nekog naroda, koji nominiramo kao zakon, treba naći izraz adekvatnog značenja, recimo "propis", "pravilnik" ili nešto slično. Zakoni su određeni i nitko ih ne može donijeti, pa ni prihvatiti ili ne prihvatiti. Oni su tu, univerzalni su i ne daju se mijenjati. Ono što donosi sabor nije i ne može biti zakon, već nešto što smo rekli (pravilnik, propis, uredba i sl.). Zakone možemo samo spoznati ili ne spoznati, biti svjesni njihovog postojanja ili ne biti svjestan toga i "lupati glavom u zid", kako to kaže naš narod.

    avatar

    10.01.2008. (00:11)    -   -   -   -  

  • antiii

    Kako moze biti uspijesna vlada kad je svim clanovima na celu sa vise pijanim do treznim premijerom (ako se ikome pruzi sansa priblizite mu se na pola metra i osijeti cete kako iz njega bazdi kao iz stare bacve) korupcija razlog sjedenja u vladi. Kada su svoje osobne interese pretpostavili nacionalnim i ili drzavnim interesima???? Politicari u svijetu su korumpirani ali ne tako providno kao ovi nasi, recimo Tony Bleir, on sada nakon izlaska iz vlade kupi lovu za usluge koje je cino dok je vodio vladu, i sve kroz neka predavanja, savijetovanja i slicno. A ovi nasi ogrizli u kriminalu mjesto ime vise u Lepoglavi do na Markovom Trgu.

    avatar

    10.01.2008. (14:52)    -   -   -   -  

  • frkafulec

    Oce li vlada biti uspjesna to cemo vidjeti, to ce pokazati vrijeme. Najvjerojatnije nece biti uspjesna jer se stranke vec sad bore za fotelje. Najgore je to sto jedni drugima postavljaju ultimatume, ili tako ili nikako. Pa moramo se pitati kako ce ti politicari u saboru suradjivati za dobrobit drzave. Ako vlada nebude funkcionirala kako treba ove dvije stranke (HSS i HSLS) ce na slijedecim izborima dozivjeti potop kao "penzioneri" na proslima jer idu u koaliciju sa strankom koju ne odobravaju njihovi biraci. Daj Boze da sam u krivu ali kako sam vec rekao vrijeme ce pokazati svoje.

    avatar

    10.01.2008. (15:36)    -   -   -   -  

  • pooka

    mogu li ja ikako da ustrijelim mandatara na ovom e saboru... please, please, please!

    avatar

    11.01.2008. (07:11)    -   -   -   -  

  • E-SABOR

    "pooka", ovo je najslobodniji sabor na svijetu, riječima je sve dopušteno. Izvolite, mandatar je Vaš.

    avatar

    11.01.2008. (07:21)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    super i ja mogu biti zastupnik pa mada i virtualano super
    budem ovdje često
    ne sviđa mi se početak a možda dobro završi
    mada jedna stara govori kako prvi tako i posljednji dan dajem im priliku da pokažu da mogu ići dalje
    a viditi ćemo hoće li im krenuti i da li će igdje stići
    a PODRŽAVAM VESNU PUSIĆ na mjesto podpredsjednice iz redova oporbe

    avatar

    11.01.2008. (08:40)    -   -   -   -  

  • MALI CRNI ANĐEO

    prijatelju,nisam od politike ali borbe za prava sam u prvim redovima.moje mišljenje je da če sve fino otići kvragu,a mi u 4.denzitet ili kameno doba.viki mi je dao ponovo tvoj blog jer sam ja zaboravljiva duša,a i ova krepalina pored mene.
    G. & M.

    avatar

    11.01.2008. (10:48)    -   -   -   -  

  • Wall

    Vlada je odlična!!! Te inteligentne, radišne, pametne, dobronamjerne, filantropske, bogate face- koji su tu ne iz osobne koristi već da pomognu svojim sugrađanima- jedva čekam gledati u akciji na maratonskim live-TV prijenosima! sviđa mi se što svi visoko moralni, čistih ruku i obraza, samoprijegnorni, u stalnom kontaktu sa svojom izbornom bazom, te djeluju i nastupaju isključivo za dobrobit pojedinca i glasača, što dobro međusobno i tolerantno surađuju, prihvaćaju i žive vrednote naprednog svijeta, što podržavaju i glasaju za ekologiju, mir u svijetu, nenasilje, što zagovaraju suradnju sa susjedima, državama,narodima,rasama,vjerama; što podržavaju referendume oko bitnih pitanja pojedinca i države (npr, što će s indignacijom odbiti prijedlog maloumnog GW i njegove krvožedne bande (bandaid?) tzv.NATO; što ne žele rat niti ratna djelovanja ni pod koju cijenu, na svojem ili tuđem teritoriju; što promoviraju i čuvaju ljudska prava, pomažu i podstiču kulturnu, vjersku, nacionalnu i svaku drugu autonomiju, vlastiti put, toleranciju, ter nadasve-što se i osobnim primjerom zalažu za politiku poštenja i ljubavi za bližnje.

    avatar

    11.01.2008. (11:01)    -   -   -   -  

  • sewen

    IDEMO DALJE

    avatar

    11.01.2008. (11:51)    -   -   -   -  

  • goran

    Your questionZoran MilanovicIvo SanaderVesna PusicJosip FriscicDurda Adlesicpollcode.com free polls

    avatar

    11.01.2008. (13:01)    -   -   -   -  

  • lol

    http://lol-asslol.myminicity.com/ind

    avatar

    11.01.2008. (14:04)    -   -   -   -  

  • Mithrandir

    Očito je jasno što ljudi misle. Dvotrećinska većina je protiv Sanadera.
    ... barem tu na e-saboru! :)))

    avatar

    11.01.2008. (14:17)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Meni je i od današnje konsituirajuće sjednice zlo i dosta mi ih je svih.

    avatar

    11.01.2008. (14:48)    -   -   -   -  

  • dijete u meni

    ..dijete ne kuži Vašu ideju bloga

    avatar

    11.01.2008. (16:54)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    dijete.. ne brini se. djeca uvijek znaju najbolje ;)

    avatar

    11.01.2008. (16:56)    -   -   -   -  

  • iaa

    • HSS i HSLS amnestirali sudionike afera
    O sastavu nove vlade ovih dana puno će se pričati. Čini se da se Sanader ovog puta rukovodio svojim predizbornom sloganom „Idemo dalje“, ali na onaj najgori mogući način. Zadržavajući u vladi one koji su se u proteklom mandatu našli u nekoliko sumnjivih situacija zbog kojih bi u zemljama razvijene demokracije već odavno bili politički mrtvi.

    Berislav Rončević – Za vrijeme njegovog mandata HV i MORH dodirnuli su svoje dno. Kupovina kamiona za vojsku mimo natječaja, rušenje helikoptera, tajenje uloge hrvatskih snaga u Afganistanu, ukidanje vojnog roka bez ozbiljnog plana očuvanja obrambene moći u slučaju agresije, a sve u svrhu stavljanja naroda pred gotov čin ok ulaska u NATO samo su neki od grijehova Rončevića. Samo ovo spomenuto bilo bi dovoljno u nekoj zemlji s razvijenom demokracijom da Rončević nikad nogom ne kroči ni blizu nekoj od zgrada od vitalnog značenja za sigurnost zemlje, ali u Hrvatskoj taj čovjek dobio je novu igračku zvanu MUP. Nije to nimalo slučajno, jer je jasno da Rončević ništa nije radio na svoju ruku, već je bio poslušan vojnik koji je izvršavao tuđe zapovijedi. Nakon operacije NATO slijedi operacija MUP u kojoj možemo očekivati da se sve policijske snage bace na hvatanje sitnih prekršitelja, kako bi krupne ribe mogle mirno spavati, a Vlada RH hvaliti se statistikama o povećanoj stopi uhićenih prekršitelja.

    Branko Vukelić - Čovjek za kojeg se zna da je sudjelovao u bar dvije afere od kojih je jedna čak poprimila međunarodni karakter i zbog koje nas EU pritišće. Prva afera je kupovina vijećnika HSU-a u Karlovcu gradskim novcem, za koju je čak potpisan i ugovor tako da bude sve crno na bijelo. Ništa se dogodio nije. Druga afera je Brodosplit, zbog koje nas EU drži pod povećalom i daljnja sudbina pregovora s EU direktno je vezana uz taj slučaj. Sve to nije bilo dovoljno da Branko Vukelić bude otpisan. Umjesto toga HV dobio je novog Zagorca u liku Branka Vukelića. Naime HV se u slijedeće četiri godine mora tehnički modernizirati. Prvi korak je realizacija kupovine oklopnih transportera pri čemu će u izradi transportera djelomično sudjelovati i hrvatske tvornice. Prvi zadatak Vukelića bit će kanalizirati tokove novca u dijelu proizvodnjke koja će se odvijati u Hrvatskoj, na način kako se to radilo u Brodosplitu, gdje je Vukelić tvrdnio da nije pojma imao što se događalo i da su ga obmanuli. Takav čovjek u nekoj razvijenoj demokratskoj zemlji bio bi proglašen trajno nesposobnim i opasnim po društvo, no u Hrvatskoj on je postao ministar obrane.

    Ana Lovrin – Ministrica pravosuđa čiji je mandat obilježilo donošenje zakona kojime je čitav policijsko – sudski pogon upregnut u lov i procesuiranje uživaoca narkotika, donošenjem zakona po principu „vidjet ćemo da li smo dobro pogodili tim zakonom“ te stavom „ja ne razlikujem joint od teških droga“ dok je u isto vrijeme otvarala Go-go klub u Zadru, za koje se zna da su središta organiziranog kriminala kao što su droga i prostitucija. Drugo obilježje mandata Ane Lovrine je zaustavljanje svih reformskih procesa pravosuđa, što je također uočila EU i to nam jasno spočitnula u zadnjem izvještaju EK. Jedini konkretan „uspjeh“ ministrice Lovrin bilo je rješavanje po hitnom postupku slučaja oko kuće Ive Sanadera u Zagrebu, stečene na krajnje sumnjiv način, naravno u korist Ive Sanadera i to samo nekoliko dana po stupanju na ministarsku dužnost. Nagrada za „dobro odrađeni posao“ je novi mandat u istom ministarstvu iako će Hrvatska zbog njezinog resora ostati još godinama pred vratima EU.

    Božidar Kalmeta – Ministar koji je odmah na početku prošlog mandata upao u veliku aferu Bechtel skupa s Miomirom Žužulom, kad su milijunski posao u eurima htjeli dati Bechtelu bez javnog natječaja. Ministar koji je otvorio Go-go klub u Zadru skupa s ministricom pravosuđa, te čiji vozač kojeg poznaje više od deset godina, reketari u slobodno vrijeme, a da on za to pojma nema. Božidar Kalmeta je ministar pod čijim je mandatom Hrvatska gradila najskuplje kilometre cesta.

    Damir Polančec – Čovjek koji u trenutku „dekoncentracije“ odlučuje privatizirati KIM prodajući ga tvrtci s dvoje zaposlenih čiji godišnji profit nije dovoljan ni za mjesečnu plaću dvoje zaposlenih u KIM-u. Čovjek pod čijom se stražom dogodila afera „Maestro“ kada je četiri potpredsjednika HFP-a završilo u zatvoru, a da ni dan danas ne znamo za što su konkretno optuženi. Damir Polančec prevario je grad Hvar u aferi „Sunčani Hvar“ kada je obećao 25% + 1 dionicu gradu Hvaru, da bi na kraju od svega odustao iz jednog jedinog razloga; „Sunčani Hvar“ odavno je prodan Orcu tajnim ugovorom koji je objavljen na CNN blogu krajem prošle godine.

    Unatoč svim poznatim činjenicama, HSLS i HSS pristali su sudjelovati u takvoj vlasti. Svojim pristankom jasno su rekli da oni podržavanju njihov rad i da što se njih tiče, afere ne postoje. Hoće li tako misliti i njihovi birači, vrijeme će pokazati. Vjerojatno puno prije nego li se oni tome nadaju. Polako ali sigurno, Hrvatska odlazi u

    avatar

    11.01.2008. (17:22)    -   -   -   -  

  • njofra

    Nisi spomenuo Primorca i njegovo uvođenje Bolonje koje je dobrim dijelom zaslužnošta svake godine sve i više ljudi odlazi na studij u inozemstvo, onda odluke o povećanju školarina i uvođenje obavezne srednje škole koje su totalno promašene

    avatar

    11.01.2008. (17:37)    -   -   -   -  

  • netko vani pjeva

    pa zi ovo Luka Bebić je zamolio članstvo da ga oni oslobode takvog tereta ali ako oni tako žele da će on biti prva faca Sabora jeee moš misliti... i car August je pred Senatom govorio da ne želi biti princeps ali da ako oni žele da će poštovati njihovu volju ali Bože dragi taj čovijek je znao što radi barem i ostavio je carstvo snažno i organizirano. Ovaj njemu nije niti sijena tek obični bezlični čoviječuljak

    avatar

    11.01.2008. (17:38)    -   -   -   -  

  • buxman

    dobar blog

    ako želiš zaraditi novac preko interneta
    ne šalim se,ljudi stvarno zarađuju preko bux-a

    kontaktiraj me na moj msn
    buxman@money.com

    avatar

    11.01.2008. (18:59)    -   -   -   -  

  • buxman

    dobar blog

    ako želiš zaraditi novac preko interneta
    ne šalim se,ljudi stvarno zarađuju preko bux-a

    kontaktiraj me na moj msn
    buxman@money.com

    avatar

    11.01.2008. (18:59)    -   -   -   -  

  • gjuro58

    @iaa. Svi mi to dobro znamo. Ka i veliki dio Hrvatske javnosti. Međutim ti će nam ljudi opet krojit kapu. U Pene Bonačića. Iden slušat TBF ili Johnnya Štulića i Azru. Kurvine sinove.

    avatar

    11.01.2008. (21:43)    -   -   -   -  

  • politikahr

    A KAKO NAM JE TAJ LICEMJER I LOPOV OD FARAONA SANADERA DOŠAO OPET ZA PREMIJERA KAD JE TOLIKI POSTOTAK PROTIV NJEGA?!

    ELI TI TO VELIŠ DA JE VARAO I LAGAO?!
    DA JE U DIJASPORI GLASOVE FALSIFICIRAO?!
    DA SU ZA NJEGA MRTVI GLASALI?!

    MAAAA NEEEEE!!!!
    TO NIJE ISTINA, MI HRVATI SMO GUSKE I STOKA SITNOG ZUBA, NEMAMO MI POJMA.

    avatar

    11.01.2008. (23:40)    -   -   -   -  

  • mario

    Dakle ovako gospodine Sanaderu, i vrapcima na grani vrlo je jasno i vidljivo
    da ste ministarska mjesta dali upravo onim ljudima oko kojih se vrti najviše
    korupcijskih i kriminalnih afera, te koji su tim činom prisvojili u privatne
    džepove na ilegalan način ogromne svote novca.

    OK, sad je i to vrapcima na grani jasno da ste ih tim ministarskim mjestima
    nagradili za te njihove nečasne radnje i to je neoboriv dokaz da ste i sami
    bili suučesnik tih nedjela i omastili svoj brk. Dali ste im opet ta ministarska
    mjesta kako bi oni nastavili raditi korupcijske afere kako bi vaša cijela hdz
    banda mogla i dalje pljačkati ovu državu.

    Prije ili kasnije,...ponavljam...prije ili kasnije odgovarat ćete za ta nedjela i biti tamo gdje vam je i mjesto. Demokracija je možda spor ali nezaustavljiv
    proces, doći će na vlast časniji ljudi od vas i morat ćete odgovoriti na mnoga
    pitanja.

    Sram vas bilo gospodine Sanaderu, stidite se što činite u ovoj državi.
    Činjenica je da je hdz pobijedio jer danas je Sanader hdz, bestidan
    čovjek nevinog dječjeg lica i odličan glumac. Da nije njega i njegovog
    šou nastupa, ne bi ni bilo hdz-a.

    Doći će taj dan. Živim za to.

    avatar

    11.01.2008. (23:53)    -   -   -   -  

učitavam...