Komentari

fvkmlpoezijaihumoreske.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • tomislav

    Raffo, Raffo ili Raffael. Nije jasno tko je on bio zapravo, Vlaj(inic) ili mozda Zidov jer nosi zidovsko ime i zasto bi imao toliku moc da se kao zemljoposjednik mjesa u crkvene poslove tj. rusi kapelu. Opcenito, izraz Vlah znaci stranca a u hrvatskom poimanju jos i pripadnik istocne crkve sto znaci da se jos uvijek radi o krscaninu samo ne katoliku.
    Iz price saznali smo tko su porijeklom zapravo Gracani - mjestani Starog Graca. Tijekom WWII bili su dosta na strani partizanskog pokreta (gen Spegelj npr.)

    avatar

    01.01.2008. (20:46)    -   -   -   -  

  • Black tatoo

    Nist ti ne znas o povjesnim stvarima a mesas se u to. receno je lepo da se radi o krscanima, kuzis, ljudima koji su krsteni ane o onima koji nisu.

    avatar

    04.01.2008. (06:22)    -   -   -   -  

  • tomislav

    Ne znas ti da oni imaju i jedan pogrdni naziv - mutvaji a to za mene ne znaci nesto neinteligentno nego vise kao nesto prkosno pa kako bi i opstali tolika stoljeca da nisu prkosili svim dacama i ne-dacama. U svakom mitu ima istinskih cinjenica i dogodjaja.

    avatar

    04.01.2008. (19:57)    -   -   -   -  

  • Black ...

    Tu se sasvim slazem da je nas narod od stoljeca sedmog tu jer prkosi svim olujama i nedacama, a jel si mozda primetil da rec Vir ima v sebi i Virovitica i Virje. Samo da je ne prebace na engleski tu domacu ali i po onom sto znaci, opasnu rec.

    avatar

    04.01.2008. (21:23)    -   -   -   -  

  • malibrna

    Čudo gospon Tomislav da si sad na strani Gračanov i njijovoga partizanskoga otpora kad se zna da si ti odgojen u drukčijem okruženju. Nemoj mi samo reči da ti poštivaš i one koji su bili proti ustaša, bolje reči fašizma. Ko da te je nekakva čižma lupila po glavi?
    Vu to ime, živeli!

    avatar

    14.07.2010. (10:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...