Komentari

jja.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Ideja adventskog kalendara mi se jako sviđa, ja bih od njega napravila erotski, adventski kalendarčić :o) Kod mene u obitelji se pokloni isto daju za Badnjak navečer, a sada sam se prisjetila da se pokloni daju i večer prije Sv.Nikole, a i Uskrsa. Ne znam zašto, jedino se na rođendan dariva baš na taj dan. Hm, možMarcipan ne volimda je to običaj koji potječe od moje bake još pa se tako ustalilo i kod nas :o) Marcipan ne volim, a okusom mi ni losos baš nije drag, kao ni suhi kolačići, dok palačinke s Nutellom jednostavno obožavam! :o) E da, volim i prskalice jer im pripisujem posebnu simboliku i odmalena su mi drage i posebne, gledajući ih na djelu me uspomene jednostavno preplave i uvijek poželim želju, držeći ju u ruci :o)

    avatar

    29.12.2007. (20:58)    -   -   -   -  

  • tyche

    Samo u brzini, nikako da ti napisem - marsmallows su dobri i kad se stave na naribane jabuke, samo petnaestak - dvadeset sekundi u mikrovalnu na intenzivnoj - napusu se do tri puta veceg volumena :) to je meni najbrzi moguci desert - ili zdjelica malina ili kupina ili jagoda i povrh 4 marshmalow komadica po zdjelici, mljac ! A ove torte su me rasplakale od ganuca, sad jurim, ali sutra comment na sve :)

    avatar

    30.12.2007. (21:42)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    i ja tebi želim sve najbolje u slijedećoj!!! pusa od rudarke!!! (i da se slijedeće godine sretnemo negdje - bilo u Njemačkoj ili kodnas...)

    avatar

    31.12.2007. (15:12)    -   -   -   -  

  • Azriel

    - mmmmm prvo pohvala za tortu (Pavlovu) - izgleda fenomenalno, već osjetim okus u ustima :), moram skinuti recept i probati, na sreću mi doma imamo maline pa to neće biti problem. Zanima me samo, rekla si da bjeljanke štrcaš sa onim za ukrašavanje torte (ako sam dobro skuzila ?) na pleh za pečenje? Zato ispadne tako "nepravilno" sa strane (ne znam da li sam se dobro izrazila), to treba tako ili se može poravnati na plehu? Torta izgleda jednostavna za napraviti! I da, i ja uvijek u bjeljanke stavim malo octa (jedna od maminih tajni :).
    - super mi je ideja Adventski kalendar i te čarapice koje vise na prozorima i po kući, u pravu si, ipak su bolji oni koje sam izradiš. Mi obično kupujemo onaj sa čokoladicama unutra, ali nagodinu bi ja mogla od vas pokupiti ovu pa probati! :)

    - TRADICIJA:
    - kod nas doma Božić stvarno predstavlja najljepši dan u godini, bor se kiti na Badnjak i u tome sudjeluje cijela obitelj, ide se na polnoćku, a darovi se otvaraju ujutro na Božić. Cijela obitelj zajedno večera na Badnjak, tradicija je da se jede riba iako nije post. Prije večere uvijek nazdravimo i kažemo "Dobro vam došao Sveti Badnjak". Običaj je da se jede jabuka i orah koji se podijele među članovima obitelji - jabuka simbolizira zdravlje obitelji a orah zajedništvo. Za Božić se jede purica i mlinci, čestita se rodbini i prijateljima, ide se u posjet starijima u obitelji.
    - Nova godina je ispraćaj stare godine i isčekivanje nove. Silvestrovo slavimo zajedničkom obiteljskom večerom koju uvijek tata kuha. Mi mlađi naravno idemo slaviti negdje van a stariji ostaju doma uz šampanjac.
    - U Božićno vrijeme svećenik dolaziti posvetiti kuću
    - bor se iznosi iz kuće na Sveta tri kralja 06. siječnja.
    To su tradicije u mojoj obitelji.

    I ja tebi želim sretnu i uspješnu Novu Godinu, puno ljubavi i sreće i finih recepata! :)

    avatar

    31.12.2007. (17:59)    -   -   -   -  

  • Tea

    Baš mi je bio interesantan voj post, meni su tu Njemači i Austrijski Zimski običaji jako dragi!!
    Želja mi je otić u Nurnberg! Morat cu jednog dana i to. Negi, jesi li ti u Berlinu??
    Joj, Bumkuchen!! Obozavam to!! Probat cu to napravit kuci, pa cemo vidit....A i stollen obozavam, uh. Mi ga radimo svake godine. I hey...danke na lijepim rijecima o mom blogu ;)
    X

    avatar

    31.12.2007. (17:59)    -   -   -   -  

  • Tea

    p.s - To je super ideja za mijesat tijesto u masini za kruh! to cu i ja drugi put, bas mi je mama predlozila ;)

    avatar

    31.12.2007. (18:01)    -   -   -   -  

  • jja

    seoska i ostali merci! I za kavicu se biljezim of course!

    Azriel - za "strcanje" - to je ideja za onu prvu fotku gore, da ispadne onako nasitno kao narezuckano i tako rade po slasticarnama. E sad, ja nakon selidbe nisam odmah nasla tu strcaljku i napravila sam verziju ovih dviju donjih slika i isto je dobro. Samo malo vilicom izvuces krajeve snijega da ispadnu tak zavijeni po gore. Kako ti se vec vise svidja...naravno mozes i skroz poravnati, nije bas jednostavno ali kome se da ide i to. Ona treca fotka i je najjedostavnija i tak mi ispadne kad nemam vremena cifrati.
    Ovo sa octom mi je sapnula blogerica Mentina, od koje imam recept za ledeni vjetar i time me ucinila vjecitim robom tog kolaca he,he. Svidja mi vasa tradicija :-)

    Tea - ne zivim u Berlinu, ali je tamo sjeditse zaklade koja mi daje stipendiju pa sam tamo cesto.
    Pohvale si zasluzila :-) Kad sam nasla tvoj blog, prva misao mi je bila - Boze, koliko cu kila dobiti od ovog bloga ;-)?

    Idem na docek, nosim neke delicije sa teinog bloga ;-) i biti cu jedina bijela zena na partiju, pa ako to samo po sebi nije atrakcija ;-)))

    avatar

    31.12.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Sve najbolje ti želim u novoj i da ostaneš dobra atrakcija i u slijedećoj :)))
    Ova Pavlova je hudo dobra, sve su mi sline navrle iako nisam baš gladna, dapače, jedva dišem :)))))

    avatar

    31.12.2007. (21:44)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    sretna nova, nadam se da ste se dobro proveli! mi nismo radili nista posebno, malo obilazili kafice u susjedstvu. nova u usa nije big deal, dosad sam se svaki put razocarala jer mi djeluje kao obicna subota, tako da joj se ni ne veselim. a sta se tice one knjige, ne mogu virovat da se to i tebi dogodilo! te zene onda stvarno nemaju pojma sta rade, a za to su sigurno krivi i oni koji su im nadredjeni. uglavnom, knjigu jos nisam dobial, a poslana je avionom 28.11! taj dan su mi poslali i pismo koje isto jos nije stiglo :(

    avatar

    02.01.2008. (17:07)    -   -   -   -  

  • tyche

    I da se nadovezem - toliko je tu meni nepoznatih detalja, to se ne moze bas naci tek tako nego cuti samo od insidera koji zna sto je NAMA zanimljivo :), tradicije sa svih strana svijeta me jako zanimaju, pogotovo one koje sezu u proslost.
    O programu Arte - na zalost ne mogu to slijediti jer je na njemackom...mi imamo samo AFN - americku vojnu planetarnu satelitsku i kablovsku mrezu - i koji i nije tako los, ali bih voljela da znam taj njemacki :( pa da ponekad gledam i njemacke programe; ovako, samo mulim i nagadam svaku petu rijec, i to samo ako je ne izgovore brzo...

    avatar

    03.01.2008. (12:20)    -   -   -   -  

  • jja

    ARTE ima i na francuskom a dio programa emitiraju i na hrvatskom ;-) samo ne znam o tome puno ali se redovito javljaju ljudi koji prate ARTE i u Hrvatskoj.

    Mozda ti je to idealan nacin za uciti jezik? Meni je to mnogo pomoglo. Iz interesa sam zeljela razumijeti sadrzaj pa sam gledala tjednima i mjesecima sa rijecnikom u ruci, polako razumijes sve vise ai ucis neke fine rijeci kojih nema kod pekara ili kod frizera :-)

    avatar

    03.01.2008. (12:49)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    draga jja - sretna ti nova godina ! a komentari polako, kako citam i dokle stignem :)
    i kod nas u austirji su sve te tradicije gotovo iste ...objasnjenje za badnjak koji je vazniji od bozica: utjecaj velikog broja protestanata. mi smo navecer otvarali kod svekrve a malog je kod nas doma ujutro ispod bora cekao nas poklon ....
    ne volim taj christstollen, mozda da probam ovaj skuplji :D ?? nisam niti neki tip za lososa, osim ako je sirov i dio sushija :))) pa onda jedem tune i slicno...
    ove figurice od olova su mi super stvar, zanimljivo je da sam ih prvi put lijevala u nekom lokalu u nekoj austrijskoj zabiti, otkud potjecu prijatelji....ispalo je nesto cudno a pored mene je prosao neki pijani gost i izjavio da je to spermij :)))....ne bih to zapamtila da nisam kratko iza toga doista ostala trudna :))) ove godine nisam imala strpljenja pa mi se olovo rasulo na hrpu malih komadica, kao da su zlatnici :))))...mozda dobijem na lotu :)
    lebkuchen kucica vam je fenomenalna !

    avatar

    03.01.2008. (15:55)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    prvo SRETNA TI I USPJESNA NOVA 2008 NA SVIM POLJIMA :))))))))))) Drugo hvala na komentaru kod mene. Znam naravno da sve to moze biti na psihickoj bazi, no covjek od nekih problema ne moze pobjeci. Meni naravno najvise fali POSAO, ono izaci van medju ljude, raditi s ljudima, biti u speedu a ne camiti doma za kompom!!! No, kako to rijesiti? Malo teze. Od super aktivne poslovne zene, postadoh nekakva polu-kucanica, freelancer bez nekog narocitog posla! ubitacna kombinacija, i iako si naravno ja to ne zelim staviti kao veliki problem, ocito taj problem za moju psihu postoji i mozda je i to razlog ovog mog trenutnog stanja. Prekjucer mi doc dijagnosticirao jaki gastritis i dao lijekove za isti, pa sad cekam da vidim hoce li se sta stvar poboljsati. A moram obaviti i jos neke opsirnije pretrage krvi pa stoga eto trakavica se nastavlja. Ovdje postoji izreka, ono sto nas ne ubije, ojaca nas! hahaha Kisses & hugs

    avatar

    05.01.2008. (18:02)    -   -   -   -  

  • kabulske price

    Sve naj naj naj iz kabula

    avatar

    07.01.2008. (11:57)    -   -   -   -  

  • Tea

    Glazura je ta koja je problem! ;)

    avatar

    07.01.2008. (16:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...