Komentari

guzvara.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • romantales.mojblog.com

    Koliko mogu zaključiti, izgleda da te moj komentar na tvoj "quiche lorraine" uvrijedio. Mislila sam da sam bila dovoljno jasna, ispada da nisam. Moj savjet je bio čisto dobronamjeran, ne želiš li priču o tome kako tvoj quiche lorraine (priznajem trebala sam biti precizna i svaki puta napisati upravo quiche lorraine, jer naravno da postoje različiti "kiševi") nije originalan, jednostavno nazovi ga slana pita sa svježim sirom i špekom i riješen problem. Nitko ti neće stavljati pod nos originalnost recepta.
    Za svoj kiš si uslikala kalup koji nije pogodan za to jelo i ne peče se u takvom kalupu. Taj kalup koji si koristila je za voćne torte, jer nakon pečenja ima zgodno udubljenje za voće ili kremu. Valjda sam i to trebala zaobići u komentaru, eto nisam, progovorila sam i o kalupu.U svoju obranu, nisam ti ni riječ rekla da se trebalo peći pod teretom, kao što nisam komentirala ni tijesto.
    I za kraj, primijetit ćeš da sam komentirala samo ono što je ponuđeno pod nazivom općepoznatih jela. Tvoj problem je što se vrijeđaš kada ti grah varivo nazovem grah varivom jer sigurno nije gravče, kao i što sam tvoj quiche lorraine nazvala slanom pitom od svježeg sira i špeka ... žao mi je, ali nije "quiche lorraine", iako možda i je ukusno.

    avatar

    27.12.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Sviđa mi se rolada :-)). Je l' mogu bademi omjesto oraha?

    avatar

    27.12.2007. (17:52)    -   -   -   -  

  • Nessa C.

    Ajme, sad me strah objaviti svoj recept - Karlini topli sendiviči.... naime, ne radi se o komadu mesa između dvije šnite kruha.... kaj da radim?

    avatar

    27.12.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • tedica na dajl apu na tud

    Roman, mozda ti je svaka na mjestu ali nacin zasigurno nije, sve se to moze i malo ljepse i malo manje napadno sugerirati u smislu "vidim da peces taj svoj kis u tavi za voce ili sto to vec je, ja ne, jer ja pecem u pravoj tepsiji za pravi francuski kis kakv hrvati i hrvatice peku vec stoljecima" :D. Karikiram ali Jane ti je napisala - ovaj blog nije blog profi kuharica pa cak ni kuharica nego obicnih zena "domacica" koje svaki dan "nesto" kuhaju pa to pofotkaju i onda tu objave kako bi njihove manje vicne prijateljice (npr. ja) vidjele sto mi prijateljice kuhaju i kako. ako volis kuhanje, a vise je nego ocito da ga volis, pliz prebaci se na konstruktivne sugestije a ne formalizirano pljuvanje po bilo kome. meni recimo ne bi palo na pamet tebe pitati zasto si isla pisati putopis iz milana kad si bolje srocen tekst i fotke mogla naci u bilo kojoj knjizari a nisi bas ni matko peic, zar ne?! osim toga, nas blog je otvoren i za recepte kuharica blogerica sa strane, pa te pozivam da podijelis neki recept s nama. kujis, konstruktivnost se isplati!

    avatar

    28.12.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • Bandita

    Da ne bih prešla u vrijeđanje, samo ću potpisati Tedičin komentar.

    avatar

    28.12.2007. (09:04)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Neću se praviti da nisam pročitala poruku "tedice na dajl apu" jer jesam i primila sam na znanje! Koliko god mi je mrsko u komentarima razvijati diskusiju, unaprijed se ispričavam vlasnicama bloga i obećavam da je zadnji put.
    Cijela priča je počela s prijašnjim postom gdje je autorica unaprijed rekla da zna da nije riječ o originalnom receptu i na taj načn se unaprijed ogradila od mogućih kritika. Moj sasvim dobronamjerni savjet je bio da je najbolje rješenje modificirani recept nazvati drugim imenom i problem riješen. Nije shvaćeno na način na koji je napisano i izazvalo je reakciju autorice i slijed komentara da se prikazuju recepti iz domaće kuhinje, a ne profesionalnih kuharica. Vama je problem što vam netko, opet naivno misleći da se ovdje može raspravljati o kuhanju i svemu što uz to ide, ukaže da vađenje kiša iz neprikladnog kalupa može izazvati pucanje istog i to je kao prepotentni komentar (?!)
    Moj komentar, sada to vidim, bio je pogreška, ali ne radi onog što je napisano, idalje stojim iza svake svoje riječi u kojoj nije bilo niti uvrede nečijem kuhanju, a još manje pljuvanja po nekome ili nečijem djelu. Pogreška je bio zato što se na ovaj način bespotrebno izlažem najblaže rečeno traču. Kad god poželiš tedice, ostavi komentar ispod mojih tekstova o Milanu, slobodno reci da sam napisala hrpu gluposti, da sam nepismena, da sam umišljena, da ne znam pisati poput Peića (jesam li negdje rekla da želim ili sam možda poturila njegove riječi kao svoje?), slobodno iznesi sve što želiš i imat ću lijepo mišljenje o osobi koja zna suvisno iznijeti svoj stav, čak i ako me vidi kao mnepismenu ignoranticu slabo sročenih tekstova... ovako si samo pokazala da znaš tračati.

    avatar

    28.12.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • tyche

    Ahaj jjaj haj sve je to super, samo da se fino papa, who cares kako se zove ...
    Nnego...meni se ovaj recept cini malcicre tanak, je li ispadne dosta kolaca, il se moramo njezno gledati preko tanjura kad sve pojedemo? A da ja poduplam masu za svaki slucaj? Izgleda mi super, nisam to nikad pravila ...

    avatar

    28.12.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • tedica i dalje na dajl ap

    Roman, na putu sam i vrlo mi je naporno spajati se da bih diskutirala o tvojoj pismenosti (?!). Kad budem imala potrebe komentirati tvoje tekstove onda cu to i napraviti ali zasigurno ne na nacin na koji ti komentiras tekstove ovdje jer tvoj tekstovi mozda nisu peicevski ali su zasigurno po necemu vrijedni i posbeni, bas kao i Janeini recepti. Tracati znam, no doubt about that, i to mi je vrlo draga drustvena aktivnost ali tebe tracala nisam, osvrnula sam se samo na tvoj komentar i bespotrebno unosenje nemira na ovaj blog. Zamolila sam te da budes konstruktivnija u komentiranju ako vec nemas rijeci pohvale. Ili jednostavno nemoj komentirati. Sad si me fakt nanervirala i nemrem vjerovat da ti uopce pisem ovo ovdje. Evo ti kratko i nadam se jasno: ako nemas nekakav savjet ili prijedlog, nemoj bezeveze srat po mojim prijateljicama koliko god ti naprednija i talentiranija bila za kuhanje jer cu ti zabraniti komentiranje. Ovo je moj blog a ja sam vrlo nedemokratski raspolozena a i u pmsu sam.

    avatar

    28.12.2007. (14:59)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    uopće nemam pojma kako se koji recept zove, meni je bitno da je fino..

    avatar

    28.12.2007. (17:20)    -   -   -   -  

  • Chantal Wilson

    . . . .i meni isto Jani29 !

    avatar

    28.12.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • Vražja posla

    A po tome svemu ispada i da moja francuska salata uopće nije francuska jer sam malo izmijenila sastojke... Ali ja ju i dalje zovem francuskom. :-) Ma, ljudi jednoj elo zovu različitim imenima, a jednim imenom različita jela u različitim dijelovima Hrvatske. Uzmimo primjer sataraš... ja se šokirala kad sam čula što se pod tim pojmom podrazumijeva u Virovitici, Koprivnici, Osijeku... Ali nisam pametovala da to nije sataraš i da se drukčije pravi i sl.

    avatar

    29.12.2007. (09:12)    -   -   -   -  

  • Juliere

    O imenima jela bi se moglo raspravljati do iznemoglosti. ali lijepa stvar blogova ove vrste je ta sto iako postoji neki originalni recept, meni su drazi trikovi po kojima se recepti promijene, nadograde ili obrade, kako bi bili uspjesni.
    Drago mi je ovdje poviriti, jer su mi kuharice ponekad prenaporne. Ljepota u jelima je ponekad u njihovoj jednostavnosti, osobnosti, ne vaganju sastojaka (nase bake sigurno nisu imale vagu, nego su mjerile "od oka")... te je komentar na prijasnji post ("iako mi nije jasno zašto netko želi objavljivati recept koji je svima lako dostupan") definitivno neprikladan za ovaj lijepi blog.
    Samo naprijed cure.

    avatar

    29.12.2007. (13:05)    -   -   -   -  

  • klopa iz konzerve

    Jako volim ove prepametne!!!
    Inače dotična ne može ni na jednom blogu ostaviti komentar bez onoga "ali" i ništa nije nikad dovoljno dobro po njenom kriteriju.Zato je večina više ne doživljava(pogotovo na stranim blogovima i forumima).
    Cure samo napred sa receptima kako got ih nazvale i u kojem got ih loncu kuhale!!!

    avatar

    29.12.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  • tedica

    Jane nije pri netu pa me zamolila da odgovorim na pitanja!

    Zlica, mogu i bademi ali su oni nsto suhiji pa dodaj jedno jaje i eventualno 5 dkg margarina

    Tyche, to je dovoljna kolicina za 8-10 ljudi ako imas jos jedan kolac jer je jako zasitno

    avatar

    30.12.2007. (11:41)    -   -   -   -  

  • Gali

    Meni je bitno da ja volim Jane našu i da daje recepte za prste polizati. Sad jeli ih peće u tavi za voće ili u protvi za profi kolače zaboli me....
    A i ljudi se za svašta hvataju..........

    avatar

    31.12.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • Gali

    Juliere FALA

    avatar

    31.12.2007. (10:48)    -   -   -   -  

  • tigercat

    jučer sam radila onaj kolač nazvan čokoladna čarolija ne kužim kak si uspjela istopit mliječnu čokoladu bez ičega direktno na vatri ja sam morala stavit na paru i još dodat margarina jer onako nikako nije uspjelo otopi se i naglo se zgruša i više od toga ni mrdac ni makac a i ovako sam morala mazat sa žlicom jel nije ispalo baš tekuće... kolač je ok možda malo previše tamne čokolade ja sam umjesto kandiranih višanja i suhog manga stavila žele bombone pun pogodak možda bi mi bilo i finije da nema ni kandiranih limuna i naranči al nema veze pozz

    avatar

    31.12.2007. (17:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...