Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • SVE U ZIMI- novo

    bok super ti blog a i moj nije loš ( nije loš )

    piše: sveuziminovo.blog.hr

    avatar

    21.12.2007. (18:31)    -   -   -   -  

  • jja

    Joj ona 24 sata salata je super samo ja ju vise nikad ne zelim jesti sa secerom ili je u moju verziju kuharir stavio previse secera, jesli smo to u restoranu.

    Ovo sa kolacima iz kutije je za mene uvreda gastronomiji. Radim puno i svejedno stignem za blagdane ispeci domace kolace. Sve kolace koje si nabrojala radim i ja :-) Evo buhtle domace bas neki dan.

    Onaj zapeceni kompot dobro zvuci! Nego gdje da nadjem te marshmallows? Ili se to moze i doma napraviti?

    Kak je pesica?

    avatar

    21.12.2007. (19:07)    -   -   -   -  

  • tyche

    LLLOLLL te kolace - pite iz kutije je ekipa za Thanksgiving izricito trazila, to je i dobila !!! Nisu navikli na nesto drugo i tko sam ja da se bunim :))) ali sam bila radoznala probati kako to izgleda kupovno i da je bilo komotno i fino - jest :)
    A ja doma pravim te pite sama, cas posla i kad nam se jede nesto slatko, to je to - imam malu i veliku modlu, ali uvijek koristim veliku :P... mljac, onda imamo i za iduci dan za dorucak. Mi ne stavljamo na tu pitu slag niti slatko vrhnje, jer to uglavnom ne drzim u kuci i uglavnom nemam kad mi sune praviti pitu, samo stavim malo stauba odozgo.
    Jabuka uvijek ima u kuci, a dobro je i kad se u te jabuke uvali koja sljiva ili visnje...
    A ove sve kolace koje sam nabrojala... ehh... to su bila vremena kad se za blagdane i rodendane pravilo barem cetiri vrste, ali onda sam imala kceru u kuci i punu kucu gostiju povazdan. I da znas, pravo kazes, to bude brzo gotovo, samo mijesim, razvlacim, muckam i trpam u pecnicu jedan za drugim, sve gotovo za jedno poslijepodne i vece ( jedino je za madaricu i krancle trebalo malo vise namrdavanja i vremena, ali kad smo ih obozavali).
    Sad - samo nas je dvoje i skloni smo debljanju, bolje da ne tamanimo puno - i onda nemam za koga praviti, napravim dvije vrste - jedan s puno finih kremica koje se tope u ustima i drugi neke sitne suhe - vidjet cu sto jos - i to je to. Nama su ove pite koje sam gore navela "obicni" desert, to pravim nekad preko tjedna kad se uzelimo slatkog.
    Marshmallows mislim da mora biti negdje i u njemackim trgovinama, ako prodaju druge americke brandove morali bi i to imati.
    Cuketina je dobro, klopa, kako je bila pala sa 4.5 kg na 4 kg, sad jede ko mecava i dosla je na 4.6 kg, dobro je. U iduci petak vadenje krvi i kontrola pa cemo vidjeti.

    avatar

    21.12.2007. (21:03)    -   -   -   -  

  • jja

    "onda imamo i za iduci dan za dorucak. Mi ne stavljamo na tu pitu slag niti slatko vrhnje, jer to uglavnom ne drzim u kuci i uglavnom nemam kad mi sune praviti pitu, samo stavim malo stauba odozgo."

    Tocno ovako i ja.

    "Jabuka uvijek ima u kuci, "

    I ovo, gledam sad vreciu sa 3 kile istih doma i razmisljam sto da napravim jer kolaci bozicni nemaju ovaj put jabucnu notu.

    "bila vremena kad se za blagdane i rodendane pravilo barem cetiri vrste, ali onda sam imala kceru u kuci i punu kucu gostiju povazdan. I da znas, pravo kazes, to bude brzo gotovo, samo mijesim, razvlacim, muckam i trpam u pecnicu jedan za drugim, sve gotovo za jedno poslijepodne i vece"

    Ovako ja sad. Ne znaju oko mene ni rijec hrvatskog ali kolace s tocnim nazivima znaju nazicati ;-)

    No da i nas je dvoje kad se gosti ne prikrpaju, ali ja rijesim da odnesem radnim kolegama, ja sam sklona kilicama a zakoniti nije a jede sve cega se dohvati, ah.
    Joj u mom ducanu nema americki odjel, ima samo lokalni i regionalni, po azijske namirnice moram u drugi itd. Znaci bas da trazim one slatkise u crveno-srebrnoj foliji?
    Super da je pseica bolje :-)

    avatar

    21.12.2007. (23:55)    -   -   -   -  

  • Kalista

    Marshmallows sam vidjela u Sky-Markt-u, ako ga ima u tvojim krajevima...ako ne ima Internet pa si mozes uvijek naruciti.

    avatar

    22.12.2007. (03:40)    -   -   -   -  

  • Kalista

    Sada sam se sjetila Marshmallows je u stvari Schaumgummi bomboni i imas ih u svakom ducanu. http://www.suessware.de/Schaumgummi:::22.html

    avatar

    22.12.2007. (03:43)    -   -   -   -  

  • jja

    Hvala! Mi to ne jedemo, no bas sam doma pitala da mora postojati neki supstitut. Jutros sam isla u onaj divan ducan sa delikatesama iz cijelog svijeta u Karstadt-u i kupila tamo bas to, znaci ne cokoladnu slasticu nego samo ono bijelo, bilo je na americkom odjelu i jedva cekam probati recept!

    avatar

    22.12.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • fanny

    Od svih mirisa koji se miješaju u mojoj kuhinji, iskreno - više nemam apetita.
    Htjela sam te pitati nešto, ali nije mi htjelo neki dan primiti komentar. Da li si ikada probala Kellog's Pop Tarts ? Ako nisi, pitaj gazdu.
    Što bih dala da ih ima u našim dućanima. Čak sam napravila uzbunu u Konzumu, poslala im mail s linkom stranice. Jedno vrijeme su me obavještavali kako će nastojati dovesti ih na svoje police, ali poslije - ništa. Ja se obradovala ekspeditivnosti i ponadala, ali ništa od toga. Tako to ide kod nas, na žalost.
    Pozdravček vam šaljem i malo mirisa sarme :)))

    avatar

    22.12.2007. (20:21)    -   -   -   -  

  • tyche

    @JJA- vjerovatno je kuhar u toj salati koristio i secer i slatko kestenje umjesto nezasladenog ...
    @Fanny-daaa, probala sam to jos davnih dana i njami - dobro je :) ali se nisam navadila na njih jer imam jako nezgodan obicaj : prvo se fino naklopam onog sto mi se svida, a onda pogledam odozada na kutiju koliko kalorija ima...pa se smrznem i ubuduce to biram samo u iznimnim okolnostima ( ne sjecam se tocno koliko je bilo, ali pamtim osjecaj uzasa kad sam se NAJELA tih finih vocnih kolacica )... Gazda vice evonaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssnasarmuuu kod vas !!! On je veliki stovatelj sarme :), ali je necemo praviti za ovaj Bozic :) nego za Novu godinu.

    avatar

    23.12.2007. (08:00)    -   -   -   -  

  • nana

    U kojim dučanima se mogu kupiti ti gotovi proizvodi?

    avatar

    10.10.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...