Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (30)

Marketing


  • luki 2

    Ma sigurno, i umirovljenici su i te kako zavrijedili božićnicu, pogotovo
    jer su njihova primanja doista jako mala - pa im to služi kako bi
    "pokrpali" svoj kućni proračun....
    Sretna sam što je moja pokojna baka primala mirovinu u Slovačkoj,
    i živjela dostojanstveno od tog novca - i imala za sve svoje potrebe!!!!
    Zašto mi to ne znamo ili ne možemo...Ili ipak - ne želimo?!
    Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    11.12.2007. (10:58)    -   -   -   -  

  • neo5

    baš me zanima kako bi reagirao da je kojim slučajem hsu podpisao s sdp-om,
    vama sve smeta...

    avatar

    11.12.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • srećica moj anđeo

    coll ostavi komentar na mom blogu

    avatar

    11.12.2007. (13:11)    -   -   -   -  

  • srećica moj anđeo

    to se ostavlja na adresi 111111111111111111111111111111 uglavnom 30 jedinica

    avatar

    11.12.2007. (13:12)    -   -   -   -  

  • prevareni umirovljenik

    U pravu ste G Vidoviću..sramotno je što je HSU pristao na ovo.Zamislite od 1.10.u mojoj familiji je skinuta mirovina..a sad ni božićnice nema..pa da je to barem za onih preko 100.000 što nisu ništa dobila..sramota za HSU i HDZ..obnmana i prijevara..ne slažem se s vama oko NO..Jordan je imao ponuđeno daleko više za svoje članove u NO i Upravna vijeće a ministri su ga prevarili i nikoga nije predložio u velikim oduzecima..jedni na druge su se pozivali da ih onaj drugi nije zvao..pa su jasni ministri morali imenovati svoje podanike i rođake

    avatar

    11.12.2007. (14:14)    -   -   -   -  

  • Jasmina

    Nemojmo se uzbuđivati oko tog sporazuma između Sanadera i penzića. Sanaderu može biti na ponos i diku koga ima uz sebe kao koalicijske partnere, a mene, kao osobu koja sam odgojena da ljude ne cijenim ni po narodnosti ni po vjeroispovijesti, ipak je sramota tko kroji sudbinu meni i mojoj djeci. I otišla bih u crnu rupu samo da imam novca samo da ne živim o ovoj i ovakvoj Hrvatskoj. Gade mi se svi koliko ih ima. A vama Davorko i svim SDP-ovcima poruka: PUSTITE IH NEKA VLADAJU, NEKA SE ZAKOPAJU DO TEMELJA PA ĆE ONDA VALJDA ZAUVIJEK NESTATI SA SCENE DA MI POŠTENI LJUDI MOŽEMO NORMALNO ŽIVJETI

    avatar

    11.12.2007. (16:31)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @Jasmina, mnogi će pošteni umirovljenici umrijeti prije no što dožive bilo kakve promjene. Cijeli život su radili i nesebično stvarali da bi generacijama iza sebe osatavili što bolji svijet. Danas im se na žalost ovako vraća. Poniženi su i prevareni.
    Nisam iznenađena ovim sramotnim potezom! To je samo jedan u nizu....
    U sljedećoj godini možemo očekivati ovakve stvari. Uvijek je tako... sada je vrijeme za nepopularne poteze, jer su izbori iza njih. Da je bilo tko pobijedio tako bi bilo... sada je vrijeme za "deranje"!

    avatar

    11.12.2007. (17:19)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    blogovi sdp-ovaca definitivno su blogovi sa najvise upotrebljenih imenica "posteni,posten".... opcepoznata je stvar da covjek koji drzi do sebe nikada se nece kititi epitetima,a narocito onima da je posten.
    pitam se kako bi g.vidovic komentirao da je hsu odlucio koalirati sa sdp-om,kakav bi to tek neprirodni blud bio?

    uostalom sto je sdp ucinio za umirovljenike kada je bio na vlasti,da li ste i tada kokodakali o pravima i postenju?
    hdz je nekoliko miljardi kuna vratio umirovljenicama,mogli su i vise,ruku na srce ali u usporedbi sa inertnom sdp-ovskom vladavinom i to je bio gigantski korak.

    ako vec pricamo o perverzijama,onda su hsu-ovci nedavno lipo rekli da je valjda pod okriljem sdp osnovana tzv "su" stranka umirovljenika koja je taman pokupila onih nekoliko promila koliko je falilo da nekolicina zastupnika hsu-a uđe u sabor jer su svi bili na granici ulaska.

    uhvatili ste se te bozicnice kao da je to jedino bitno u zivotu umirovljenika,stavite na papir koliko je hdz dao umirovljenicima dok je bio na vlasti i koliko ste vi,i onda cete dobiti razdaljinu dalju od planete zemlje i sunca.

    TIM=MIT

    avatar

    11.12.2007. (18:09)    -   -   -   -  

  • Svašta, ali nek je uzbudljivo!

    Licemjerje, g. Vidoviću, licemjerje i gorčina još jednog poraza izviru iz Vaših riječi... Koalicija s BILO KIME, a kada bi Vašoj Partiji osigurala vlast, naravno bila bi na korist hrvatskom narodu, ha??? Nepopularni saveznici (Glavaš, napr.) lako bi se opravdali općim interesom, samo da su uz SDP! Niste probali i s HSP-om? Oni su vam baš "prirodni" saveznik, he he.... Budite bar dostojanstveni, doći će i ta 2011., nemojte već sada rušiti svoj ugled. Nismo svi senilni, HDZ jest doista uplatio više milijardi na račune mnogih umirovljenika, vi niste, vi ste bili pošteni... U pauzi međustranačkog rata za fotelje i Nadzorne odbore, sjećate se, ne???

    avatar

    11.12.2007. (19:16)    -   -   -   -  

  • Robijev brat

    Ovo je bilo prije cca 2 mjeseca:
    Vidović: "Odluka o isplati božićnica je korumpiranje biračkog ...Dnevne vijesti Komentirajte članak Pišu: Nina Tomljanović, Marko Biočina, 24.09.2007. 11:50 PREDIZBORNE ODLUKE Vidović: Odluka o isplati božićnica je ...
    www.nacional.hr/articles/view/38136/ - 34k

    Ovo je bilo danas:
    Internet MonitorVidović: Sanader ne može umirovljenicima dati božićnicu, a može kupovati avione i ... rakete i svemirske brodove", piše Davorko Vidović na svom blogu. ...
    www.monitor.hr/

    joj......da imamo vremena i mi bismo bili šokirani.

    avatar

    11.12.2007. (22:36)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @luki2- da, kao što sam i napisao u obrazloženju amandmana.Ali i u našuoj strategiji smo naznačili da bismo, ukoliko želimo barem zaustaviti daljnji pad mirovina koji su HDZ-HSU srozali sa 44% u 2003. na 39% 2007. prosječne plaće, onda bismo morali barem kroz božićnice, kao treće usklađenje povećati mirovine za određeni postotak. O tome su obavješteni Hrelja i Jordan, a ipak su potpisali iza ROma, gurajući se među prve.
    @neo5- rekao bih da je to normalno
    @prevareni umirovljenik- utoliko gore po Jordana
    @Jasmina- možete li zamisliti čta će biti za četiri godine?! A samo jedan život imamo!

    avatar

    11.12.2007. (23:03)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..evo ga opet..sastavljaći fantomske vlade na djelu..kolege blogeri iz sdp-a koji ništa od drugih blogova ne čitaju pa čak ni svoj post na blogu..a kamoli naše komentare...i naše blogove..postavljeni iznad nas toliko visoko da se zemlja ne vidi..opet dijele lekcije..sve bi to bilo lijepo da ste rekli istinu...ali niste..pa tako gospodine vidoviću...vi znate a mnogi od nas znaju..da je premijer biviši,sadašnji i budući sanader jasno rekao da prošlogodišnja božićnica nije zakonski akt i nije pravilo..dakle ne vrijedi za svaku godinu..to je prvo..drugo je da su hdz-hsu potpisali sporazum da božićnice uđu kao zakonom određene od slijedeće godine kao redovito isplaćivanje pred božić..treće vaš hugo chavez gospodin milanović također je pregovarao i to dva dana sa jordanom i ekipom i oćito ništa dogovorio-nesposoban-..i sad vi hsu zato što nije ta stranka dopustila da ih provedete žedne preko vode i ne koalira sa vama nazovete pogrdnim,lažnim imenima i etiketiranjem...a reći ću vam još nešto što je također poznato..u dalmaciji pretežito gospodin marin jurjević zvani baja ( sin poznatog narodnog heroja ( čitaj strah i trepet splita i dalmacije prije demokratskih promjena 1990 godine ante jurjevića-baje ) )..financirao je i pogurnuo u izbore fantomsku stranku umirovljenika kao trojanskog konja i uspio zamalo rasturit hsu jer je ta fantomska stranka umirovljenika oduzela barem 4 mandata jordanovoj ekipi iako se znalo da bajina stranka ne može ući u sabor ali ispunila je zadaću da razbije hdezeovog saveznika..i sad bi vi oćekivali da idu s vama..isto tako i hss-hsls sad ih nazivaju trgovcima i prevarantim jer idu sa hdz-om ali da idu s vama to bi kao bilo normalno..ajte molim vas i hss i hdz su u euroskoj pučkoj stranci i puno su svjetonazorski i programski bliže nego što vi mislite..a Frišćić je i prije i poslije izbora jasno rekao i transparentno..prvo razgovaramo sa pobjednikom u hrvatskoj što je to hdz tko vam je kriv...zašto već jednom ne shvatite da ovo nisu osamdesete već demokracija kakvoj težimo u europskoj uniji..budite konstruktivna oporba i moj vam je dobronamjerni savjet poslušajte arlovića...pozdrav...

    avatar

    11.12.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • zagrepcan

    Pa ja ne znam tko je ovdje realan... nisam ni hercegovac niti iz provincije niti neobrazovan ; to je naime karakteristika HDZ birača po SDP-ovim kriterijima,ali jedno je istinito i realno da je jedino Sanader nešto vratio umirovljenicima. SDP ništa!

    avatar

    12.12.2007. (01:41)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @Ima jedan svijet - slažem se da upravo dolaze na naplatu sve loše odluke koje su donosili u svojeme mandatu. Nešto se moglo održavati po inerciji zbog dobrih temelja koje smo im ostavili. Ali su oni toliko toga uništili i toliko zabrljali da je slom cijele te potjemkinade naprosto neizbježan. Cijenu ćemo nažalost platiti svi.
    @konzerva - ti znaš jer sam ti već objašnjavo, što je tko napravio za umirovljenike. Ipak trubiš jedno te isto. Znam.To ti je posao. Ali još jednom, znaj da svaki "stari" umirovljenik - njih oko 700 000 sa svakom isplatom mirovine prima i 30% povrata duga koji su im osigurani u mandatu Vlade I. Račana. Odnosno, 540 kuna svaki mjesec u prosječnoj mirovini.
    @svašta..,Robijev brat, Tinolovka- samo uživajte u blagodatima HDZ-ove vladavine. Ja vam ne mogu pomoći!
    @ zagrepčan- ne znam što si i da li si obrazovan, ali nije" istinito i nije realno" to što tvrdiš. što dokazuje da si ili žalosno lakovjeran ili potpuno neobavješten, da se nisi potrudio nešto pročitati (pogledaj malo po arhivu ovoga bloga), ali i pomalo bahat kad se usudiš kategorično tvrditi nešto što ne znaš.

    avatar

    12.12.2007. (06:36)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    pojsnite mi to,kako mislite da mi je to "posao"? nabijem vas i vasu jebenu stranku i vas forum mladih i od "vardara pa do triglava" ja govorim ono sto zelim i sto mi padne na pamet,u tome mi nece popovati ni hdz ni sdp.
    hdz je stranka koja je manje zlo između sdp i hdz,i to je sve,da se po meni odlucuje na vlaszi bi bili hsp i hčsp,i odjebite to da ljude koji se ne slazu sa vama kvalificirate.
    pisem sto zelim,ne zbog toga sto mi je to "posao" nego zbog toga sto je jebena demokracija a ne "vidoviceva demokracija".
    naucite se jednom da ovo vise nije od vardara pa do triglava nego demokracija.

    vi pisite sto zelite,to ne shvacam kao vas "posao" nego kao nacin izrazavanja u demokraciji.tako malo a tako velika razlika između nasih svijetova,druze vidovicu.

    avatar

    12.12.2007. (09:30)    -   -   -   -  

  • većmijedosta

    Čitam što g. Vidović piše i, iako se ne slažem sa sa nekim stavovima g. Vidovića u načinu ophođenja sa svojim sugovornicima ( malo je previše tvrd i samouvjeren ali tako valjda mora bit u politici), slažem se sa većinom toga šta on zastupa i mislim da je u pravu. Isto tako komentari Tinolovke i konzervativnog mi idu na jetra. Ajde prvo "konzervativni". Čitaš blogove sdpeovaca. Da?. Mislim ček malo. Na šta liče blogovi hdezeovaca, Daj pogledaj Rončevićev, Kirinov, Ivićev, đakićev i i i... kak se onaj zove neznam. Ej to ti je najveće blogersko propagandno smeće. Te obećanja, te mi smo ovo ono, te mi ćemo ovako i onako. Imam osjećaj da svima njima piše jedna te ista spodoba i to u najvećem partijsko-propagandnom stilu.Sve nešto pišu, ali po zadatku i bez duše. I šta ?. Tuf - prošli izbori i oni zanjemili. Kao više nemaju što reći. Ej nemojte nas, koji pratimo blogove zaj..., pardon, zafrkavati. Gospon Vidović samo vi pišite. O svemu i od srca pa nek si misli tko šta hoće. A i malo kulture bi ti trebalo. Tvoj način komunikacije mislim da je nedostojan odgovora g. Vidovića.
    E sad tinolovka. Ulovila se Huga Chaveza. To šta Chavez radi nema veze sa ničim ali Sanadera gledam i slušam i ima isti stil. Te podignuti i isprženi prst te mitinzi (Split) te podilaženje narodu te obećanja koja PUK voli. Onda veliš Stranka umirovljenika. Kao Marin Jurjević osnovao tu stranku. Ma daj odkud ti to. Jel od Jordana koji je time kao pokušao opravdati svoj neuspjeh? A HSS i Frišćić će proći kao HSP . I HSLS također ( šteta za tu stranku). Njihovi glasači su prevareni. Jer oni da su htijeli dali bi glas HDZu odmah. A nisu. A sad njihov glas odlazi za HDZ ( ako se dogovore Adlešićka i Frišćić sa Sanaderom a vjejrojatno hoće, jedino neznam kako će sad oko
    ZERPa. Možda na kraju i odustanu od toga a to im je politički kraj). I to tvoje spominjanje osamdesetih. Na šta točno misliš. Ne kužim. Zašto se još toga držiš? Isto tako možeš reći i sedamdesete i četrdesete i 1918. I to svaku polemiku vraća na početak.
    G. Vidoviću samo vi pišite i potičite na taj način ljude na to da moraju biti politička bića, ovakva ili onakva.

    avatar

    12.12.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • Jasmina

    Većmijedosta me taman preduhitrio u konstataciji koju sam upravo htjela iznijeti, a ta je da hdzovski blogovi ili ne postoje ili su katastrofalni, tako da hdzovci svoje komplekse liječe i agresiju ispoljavaju na Vašim stranicama, kao i stranicama g. Stazića, Jurjevića itd. I tu SDP sa svojim ljudima dokazuje da je otvorena stranka te da uvažava i drugačije mišljenje, bez obzira slaže li se s njim ili ne.
    Nisu mi jasni ti silni glasovi koje je HDZ dobio. U mom gradu za njih su glasovali samo Bosanci (ovdje doseljeni) i sad likuju pred nama domaćim ljudima koji smo fakat kao guske u magli. Ne smiješ ništa reći jer ti odmah pripicoknu koje krivo krvno zrnce ili prošlost prapradjedova pa se sad ispostavilo da su jedini istinski Hrvati u lijepoj našoj oni. Na slijedećim ću se izbori pod narodnost izjasniti: KINESKINJA!!! Možda će se tada čuti i moj glas!!!

    avatar

    12.12.2007. (16:07)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    prvo da se slozim da su hdz blogovi katastrofa,a drugo da kazem ovim blogerima ispod mene da su smece,jer umjesto da me podrze kao kolegu bloegera,oni (naravno) podrzavaju druga vidovica. to sto se ja ne slazem sa politikom sdp-a ne znaci da ne smijem iznositi svoje stavove niti argumentirano diskutirati ,dragi kolega blogeru vecmijedosta.

    ja to ne radim zato jer mi je to "posao" kako kaze vidovic nego zato sto se volim raspravljati sa onima koji drugacije misle.
    najlakse je kvalificirati,a zalosno je sto se i drugi blogeri u tome pronalaze i daju podrsku. a ujedno se ispricavam za svoj gornji komentar koji je ispod moje razine ali je plod omalovazavanja i kvlificiranja od strane autora bloga.

    avatar

    12.12.2007. (16:45)    -   -   -   -  

  • zriko

    sveopći plač i kuknjava:a da su svi oni i hss i hsls i hsu koalirali s sdp-om i formirali vladu,onda bi sve bilo divno i krasno.bili ste spremni podršku tražiti i od hdssb-a i to je sve normalno i legitimno.ccc...:))

    avatar

    12.12.2007. (17:17)    -   -   -   -  

  • većmijedosta

    G.Konzervativni (he he).
    Apsolutno se slažem da imaš potpuno i neotuđivo pravo iznositi svoje mišljenje. Kako je rekao, mislim da je francuski političar ali pokojni, "Ne slažem se sa tvojim stavovima ali ću životom braniti pravo da javno kažeš šta misliš". Međutim tvoj naćin kako to iznosiš menije neprihvatljiv i totalno je nekulturan. Mislim zašto opet riječ SMEĆE. Ej to je riječnik kao u zadnjoj birtiji. A i zašto bi te netko podržavao ako se ne slaže s tobom.

    avatar

    12.12.2007. (19:30)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    nisam ni trazio da podrzavaju moje stavove g.pametnjakovicu nego moje pravo da komentiram...

    avatar

    12.12.2007. (21:18)    -   -   -   -  

  • većmijedosta

    Fakat ti nisam mislio više odgovarati ali moram. Ovo tvoje hm , kako da nazovem, "tituliranje" je još jednom odraz tvojeg načina razgovora. S visoka i nabusito. Ne želim se spuštati na taj nivo. Ali dobro, to je tvoje demokratsko pravo. Možda je nekome to i simpatično. Meni ne.
    pozdrav g. konzervativni

    avatar

    13.12.2007. (09:29)    -   -   -   -  

  • većmijedosta

    konzervativni
    Zaboravih ti napomenuti, malo manje dakanja u tekstovima.

    avatar

    13.12.2007. (09:36)    -   -   -   -  

  • Bruno

    konzervativni

    U 20 minuta nisu mi prošla 3 komentara sa nekim kurčevim napomenama na engleskom.
    OK.,Meine Dumme, bloede Herren und Damen,haben sie gut gemacht,ich bedanke mich !

    avatar

    15.12.2007. (21:30)    -   -   -   -  

  • Bruno

    zagrepcan

    Što je vratio HDZ,Tuđmana ?

    avatar

    15.12.2007. (21:33)    -   -   -   -  

učitavam...