Komentari

misakvecernji.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • Ian

    Jel se da di nabavit knjiga? e-book format :)

    avatar

    09.12.2007. (18:47)    -   -   -   -  

  • free thinker

    Ovo radi u praksi. Pitanje je – radi li u teoriji ?
    pozdrav prijatelju,odlicna je ova.
    vrijedi i jucer,vrijedi i danas,hoce li vrijediti i zauvijek ?
    mozda ces moguci odgovor naci u prvom svjetskom miru:
    imas slobodan demo ulaz,pa javi iskustva : http://cromland.cromalternativemoney.org

    avatar

    09.12.2007. (19:31)    -   -   -   -  

  • Rational response

    Vjerovatno nešto nisam dobro shvatio... Ako je Swanson (http://en.wikipedia.org/wiki/Claude_A._Swanson) umro 1939, znači li to da su ti "dokazi" pribavljeni još prije negdje stotinjak godina? Odkud je on znao za kvazare koji su otkriveni 1950-ih godina...

    Ovo za brzinu svjetlosti me najviše zanima... kako su to izmjerili? Mogu li se ta mjerenja ponoviti? Ako je to istina, pretpostavljam da to znanost nije htjela prihvatiti jer joj se ne sviđa?

    Može li se te dokaze negdje vidjeti? Može li se negdje više saznati o tim istraživanjima? Ovdje samo piše da je sve to dokazano a ne piše na osnovu čega je to zaključeno.
    Takozvana «Teorija svega» ne predviđa i ne razumije što je ta tvar.
    Koja teorija svega? Kad su došli do nje?

    Stvarno nisam znao da su dokazani i duhovi, viđenje na daljinu, izvantjelesna iskustva itd. Pa opet, dajte da vidimo te dokaze i kako su došli do njih.

    avatar

    09.12.2007. (20:02)    -   -   -   -  

  • KARLOVAČKA ŠPICA: ŠUND PROZA

    13 STVAR KOJu ZNANOST NE MOŽE OBJASNITI.....zašto smo nesretni uz sve racionalne uvijete sreće:) Pozdrav iz Karlovca

    avatar

    09.12.2007. (21:15)    -   -   -   -  

  • marauder16

    mrzim kad ljudi koriste izraze tipa: 'zna se', 'dokazano je' i sl., mislim gdje bih ja to mogao saznati, moram ili vjerovati autoru ili odbaciti tu informaciju, gdje mozemo jos saznati o tom swansonu, ako ovaj s wikipedije ocito nije onaj kojeg trazimo.
    a i koliko god mi se sve te mogucnosti koje se ovdje navode svidjaju, toliko me i plase, jer tolika moc u rukama gotovo svakog covjeka bi bila smrtonosna za covjecanstvo, dobro je da svi nemaju takve sposobnosti... a ako zanima jos 'nerjesenih problema u znanosti', tu vam je lista, opet na wiki: [url]http://en.wikipedia.org/wiki/Unsolved_problems[/url]
    pozz, i misak, sam nam daj jos ovakvih materijala ;)

    avatar

    09.12.2007. (21:53)    -   -   -   -  

  • NEMA TAJNE

    još jedan zanimljiv post,da ne spamam,moje mišljenje o budućnosti i svemu paranormalnom možete pročitati u mojem zadnjem postu,pozz svima

    avatar

    09.12.2007. (22:45)    -   -   -   -  

  • neazess

    Kao što rekoh - primjera je puno, samo treba malo kopati :-)). Svaka čast na postu, osobito na zadnje dvije rečenice.

    avatar

    09.12.2007. (23:19)    -   -   -   -  

  • matija

    i meni je ovo "brze od svjetlosti" upalo u oko...kako je to dokazano, gdje se o tome moze malo opsirnije procitati?

    avatar

    10.12.2007. (08:52)    -   -   -   -  

  • Polarlight

    Bravo, to je ono što se zove pametno, napredno i zanimljivo, pitam se pitam samo šta će i kud će majčica Crkva kad shvati da njene teorije baš nisu sto posto točne...

    avatar

    10.12.2007. (08:53)    -   -   -   -  

  • Marko

    Molim te ako možeš poslati neke informacije gdje mogu naći onoga BIOENERGETIČARA kojega si spomenuo u prošlom postu na tomsa1985@yahoo.com.Molim te.HVALA

    avatar

    10.12.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • KYZO

    Premali je broj nas koji pokušavaju saznti više o svem ovom jer ostali dio populacije nezna ništa.Samo jedu , spavaju i rade , grozno ali istinito.Pogledajte ljude oko sebe , sa koliko njih stvarno možete ragovarati. Ja nisam znanstvenik ali jedan moj prijatelj (doktor u medicini) zapravo nezna ništa o junk DNA a ono malo što ga propituje savjest jednostavno odbaci zbog okoline.Ipak je on doktor i zna.Doći će vrijeme koje će pnešto obijasniti..

    avatar

    10.12.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • trolčina

    meni je najsmješnije kako znanstvenici čvrsto VJERUJU u, gle čuda, potpuno nevidljivu tamnu materiju, a kad spomeneš 'životnu energiju' onda polude da nema dokaza!!! hahaha... :-D

    avatar

    10.12.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • kokoš ili jaje

    Jeste li čitali najnovija proročanstva da bi tijekom iduće godine trebali u javnost konačno izači neoborivi dokazi o postojanju NLO-a, a i njihovo masovno pojavljivanje tijekom 2009.-te

    avatar

    10.12.2007. (12:41)    -   -   -   -  

  • marauder16

    @kokos ili jaje: a jesi ti slucajno citao serpo.org (vise detalja u dva prijasnja posta na ovom blogu, o briefing-u...) ;)

    avatar

    10.12.2007. (15:05)    -   -   -   -  

  • tako je

    Onima koji zele vise citati o eksperimentu s brzinom svjetlosti: L. J. Wang, A. Kuzmich, and A. Dogariu, “Gain-assisted superluminal light propagation,” Nature 406, 277- 279 (2000)

    avatar

    10.12.2007. (16:33)    -   -   -   -  

  • goridjan

    Bog!
    Evo nove kozmološke teorije, ne morate vjerovati ali bi bilo dobro da pročitate bar ovaj uvodni dio koji je tek putokaz za novi način razmišljanja koji se otvara, sretno !

    Teorija postoječeg stanja sagledava materiju u prostornom presjeku kao ravnomjerno širenje u svemiru a na mjestu „praznina“ rađa se nova.
    Teorija big bang nastala je istovremeno u trenutku praska ili vrijeme je poćelo kad i prasak, a prostorno se širi u svim pravcima.
    Iz obe ove teorije koje svaka za sebe ima samo jedan presjek vremenski ili prostorni izlazi nova teorija koja kaže da su prostor i vrijeme obrnuto proporcionalni ili kad vrijeme teži vječnosti, prostor teži ka ništa i obratno kad vrijeme teži ka ništa, prostor teži beskraju.

    Takvo viđenje proizlazi iz : (širi prikaz na blogu http:/kozmologija60.blog.hr)
    Nije materija ta iz koje proizlazi prostor i vrijeme, kako se danas tumaći, već obratno : prostor i vrijeme u svom srazu ili međuodosu čine stvari, pored ostalih i materiju.

    Iz takvog polazišta materija je izvor svijesti kao jedini oblik stvari. Jer, ma koji odnos, fizički ili duhovni, moguć je samo s različitim oblicima materije, jer je ona mjera svih stvari. Fizički odnosi iz osjetilnog materijalnog ili posrednog odnosa učenjem, iskustvo je u svijesti. Različitost stanja iz odnosa s okolinom što dolazi iz iskustva u svijesti, izražava različiti prostorno-vremenski presjek stvari.
    U tom je suštinska razlika, nije stvar ta iz koje su prostor i vrijeme, već suprotno, stvar je njihov rezultat. Opstanak života pak, jest prilagodba iz proteklih iskustva u budučnost, duh pak znaći da se stvarnost širi izvan nam poznatog iskustva ili izvanosjetilnog područja.

    Jedan kraj prostor-vremenskog presjeka jest ništa prostora.
    Sadašnji pojam za ništa u svijesti jest da u prostoru nema stvari, jer je prostor nepojmljivo iskljućiti. Suprotno tom, zamislimo da nema prostora, onda je nepojmljivo da u ništa prostora ima stvari.
    Iz zamišljenog da prostora nema, jest takav prostor-vremenski presjek u kome je vrijeme vječno i u kojem su stvari identične. Jer, samo identične stvari nemaju svojstvo brojčanosti što je u svijesti izraz kvantiteta, a bez osnovnog obilježja prostora u kvantitetu, prostor jest ništa.

    Skračeno to glasi : zamisliti nešto bez prostora se ne može, ali se zato može zamisliti ništa ako su sve stvari identične. Osnov svijesti jest upravo različitost stvari i njihova usporedba.

    Drugi kraj prostorno-vremenskog presjeka jest vremenski kraj.
    Vremenski kraj nije vječna smrt stvari, već upravo suprotno, nepostojanje odnosa među stvarima. To je totalni kaos u kom su sve stvari različite. Zamisliti da nema nikakvog odnosa jest samo onda kad su stvari toliko međusobno udaljene da se ne mogu više nikad sresti. To je stanje prostorno-vremenskog presjeka u kom su sve stvari različite i u kom je prostor beskrajan, upravo zato što se stvari ne mogu sresti.

    Stvari su u prostor-vremenskom presjeku: prostorno jedna u drugoj a vremenski po prostornoj pripadnosti. To su rangovi stvari. Rangovi su materija, submaterijalni i nadmaterijalni rangovi. Nadrang materiji su zvijezde a nadrang zvijezdama su galaksije, nadrang galaksijama je svemir. Submaterijalni rang je energija. Rang stvari sastoji se od elemenata podranga i prostorno su raspoređeni na: središnji, unutarnji i vanjski prostor. Njihova poveznica pripadnosti u vremenskom izrazu je kretanje elemenata unutar stvari što je rotacija i vrtnja stvari kao cjeline što je spin. Za materiju to je prostor-vremenski presjek središnjeg prostora sunca (zvijezde) ili njegovog dijela (zemlja) sa vanjskim i unutarnjim prostorom materije (agregatna stanja).

    Tok vremena po entropiji je linearno kretanje, što znaći da se stvar raspada na sastavne elemente koje napuštaju prostor ranga stvari.

    Znači, zamisliti spin identičnih elemenata u ništa prostora je beskonačna vrtnja oko osi. Obrnutim slijedom postanka, trodimezionalni elementi identičnih elemenata prelaze u dvodimenzionalno polje, koje beskonačnom vrtnjom prelazi u jednodimenzionalnu os, a iz ove u bezdimenzionalnu točku. Tako se može pojmiti crna jama, smještena u svakom središtu galaksije i zvijezda onih bliže središtu galaksije. To je mjesto rađanja, sukladno rangu: energije, materije, zvijezda, galaksija.

    Isto tako, linearno kretanje ili izlaženje elemenata iz stvari ili stvari iz svog nadranga, iz prostornog presjeka u beskraj, uz širenje i promjenu sastavnih elemenata, teće kraju vremena, kaosu stvari u praznom prostoru.
    Taj beskrajni prostor isti je onom u kojem se rađaju energija, materija, zvijezde, galaksije, jer svemir je jedan, pa se u istom prostoru događaju susreti generacija...

    Sustet nužde i slučaja, vremenskog toka uzrok-posljedica i posljedice bez uzroka....Proširena sadašnjost, kako sam je ja nazvao, uvjet je života. Jer, informacija koja je nosioc života nije niti nastala niti može nestati, vječna je. Suprotno vječnosti informacije stvoritelja života, nosioc života se rađa i umire

    avatar

    10.12.2007. (18:41)    -   -   -   -  

  • nick

    @ Rational response - u krešinom postu ti piše ime knjige i autor pa ako te zanimaju detalji pročitaj i onda se javi. Ljudi stvarno ste naporni s tim pitanjima - uzmi knjigu, imaš internet - traži, raspitaj se, ništa ti se neće dostaviti na pladnju. BTW ne radi se o Claude A.Swanson-u
    već o fizičaru dr. Claude Swanson-u , evo link o knjizi synchronizeduniverse.com

    avatar

    10.12.2007. (18:47)    -   -   -   -  

  • sharki

    Ja mislim da treba biti 13 stvari koje se ne mogu objasniti!!!!!
    Probaj ti objasnit zene!!!! :-)

    avatar

    10.12.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • Rational response

    @trolčina: meni je najsmješnije kako znanstvenici čvrsto VJERUJU u, gle čuda, potpuno nevidljivu tamnu materiju, a kad spomeneš 'životnu energiju' onda polude da nema dokaza!!! hahaha... :-D

    Znanstvenici ne vjeruju u to bez razloga.
    Nisam 100% siguran ali mislim da je to zbog ovoga:
    Postoji nešto što se zove kritična masa. Vezana je uz kozmologiju. Kako zakon gravitacije govori da se sva tijela privlače ukoliko imaju neku masu, tako se je došlo do zaključka da ukoliko je pretpostavka o širenju svemira točna (što razni eksperimenti potvrđuju) mora postojati još neka masa. Ne znam kako je to točno izvedeno, potrebno je malo truda i matematike...
    Nazvali su je "tamna materija" jer očito njena svjetlost ne dopire do nas...

    A životna energija, koliko ja znam, zbilja nema nikakvog dokaza niti bi se na osnovu nekog promatranja kao u slučaju "tamne materije" moralo zaključiti da postoji.

    Tamna materija se još nije dokazala, ali isto se tako nije dokazalo da u nama vidljivoj najudaljenijoj galaksiji vrijedi zakon privlačenja raznoimenih naboja, pa svejedno znanstvenici vjeruju da taj zakon i tamo vrijedi. Takvo vjerovanje ima dobru osnovu i dobar razlog.

    Ja ne znam zbog kojeg razloga znanost ne "vjeruje" u životnu energiju, ali pretpostavljam da je opravdan.
    Ali kako tebe očito čudi zašto znanost ne prihvaća tu ideju, pretpostavljam da ti znaš o čemu se radi i da ti nije jasno zašto znanost ne vjeruje u "životnu energiju".
    Pa podijeli s nama to znanje o životnoj energiji i reci nam zašto bi ju po tebi znanost prihvatila? Za početak možeš li mi definirati što je ustvari "životna energija"?

    avatar

    10.12.2007. (20:13)    -   -   -   -  

  • trolčina

    tamnu materiju su znanstvenici izfantazirali jer im jednadžbe ne funkcioniraju i sada nama tupe da je ta njihova fantazija stvarna (a, gle čuda, dokaza NEMA!)... postoje druge teorije poput 'teorije električnog univerzuma' koje objašnjavaju sve bez izmišljanja, fantaziranja i krpanja krnjih jednadžbi... no, da bi teorija poput električnog univerzuma bila opće prihvaćena moramo se opet vratiti na Planckovu izjavu da napretka u znanosti nema sve dok ne izumre starija generacija znanstvenika što se drže svojih zastarjelih TEORIJA (poput teorije relativnosti) ko pijan plota (jer bi inače ispali totalne budale)...

    znanstvena istraživanja su uglavnom financirana od vlada koje su pak pritisnute od strane raznih lobista i postoje vrlo lijepi primjeri (poput duhanskih lobista) gdje se na sav glas sa čvrstim uvjerenjem i znanstvenim 'činjenicama' tvrdilo da je pušenje duhana bezopasno!!!

    smijurija!!... to je razlog zašto ne vjerujem mainstream znanosti i mislim da s rezervom treba prihvaćati njihova 'opravdana' vjerovanja...

    što je životna energija?... pa vrlo jednostavno: to je nešto što tupavi znanstvenici nisu još uspjeli izmjerit... oni do sada nisu uspjeli stvoriti život od osnovnih elemenata i još su toliko arogantni da tvrde da životna energija 'ne postoji ako nema dokaza'... smiješno, ako ne možeš stvoriti život od osnovnih elemenata onda valjda shvaćaš da ti nešto fali u formuli ili da ti je formula totalno kriva... a to što ti fali je možda upravo ta 'životna energija'!...

    žao mi je što moram to reć, ali s obzirom da znanstvenici (njih 95%) ne mogu zaključiti tako nešto jednostavno, jedini zaključak je da su totalni idioti... :-D

    avatar

    11.12.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • trolčina

    evo na primjer ovdje možete vidjeti eksperimentalno dokazano (simulacijom na superkompjuteru) nastajanje galaktike bez crne rupe svemirske u središtu... procunjajte malo sajtom (ako vas uopće to zanima) i vidjet ćete malo drugačiju i (barem meni) prihvatljiviju kozmologiju (koja je u mnogočemu slična Teslinoj viziji svijeta)...

    avatar

    11.12.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • jupi

    apprentice: ti neznaš biti Hlapić, radije se ponašaš kao Majstor Mrkonja, i zato je tako težak razgovor s tobom, i za to hvala Svima koji ste apprentice očitali lekciju, jer ja zaista ne nemam apetida pisati duge postove, o recimo fizikalnom modelu molekule vode, iako moram priznati da doslovno podpisujem sve što ste napisali u vezi slučaja "Sadako apprentice". Naravno, MIŠKO je bio najbolji kad je s ovim novim postom "U praksi to radi ali ..." dobro otvorio torbu ! Miško, ako nađeš ZEKO I POTOČIĆ, pa makar samo AUDIO zalijepi ga, da ga poslušamo ovdje. Eto, HVALA !
    APPPPRENTICE, VRAAATI SEEE !

    avatar

    11.12.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    bas zanimljivo procitat post ovog tipa,u pauzi izmedju kave i kave dok se radi zvijezde (u kompjuteru, ne, nisam doG:-D) . Cure i decki, ja sam bil jednom ucenik,pa onda opet ucenik i sad sam doktor. Rerum naturalium. Sto znaci da sam tek postal ucenik. Superminimalo "u" na pocetku, manji sam od mrvice. Ucenjak=profesionalni ucenik, ako bi ucenjak bio sinonim za znanstvenika, sto, znamo, nije, ni slucajno. Odite samo na bilo koji faks pa bute znali zakej to velim.
    Dakle, ako se zapitam zasto prihvacam...ma vraga prihvacam, jednostavno ne znam nista boljeg! Zikite? Kao teorijski fizicar i astrofizicar moral bi znati...je, vrapca. Nemojte misliti da gledamo bas tako odozgo na sve vas koji se trudite koristiti vlastiti mozak, i da ga i sami ne pokusavamo koristiti. Niko se nece bojati reci 'ne, uvazeni kolega, sorry ali Teorija relativnosti je kriva jer je jednadzba...1 zapravo jednadzba....2', kad do te ...2 dodje. Sjedite lijepo i orite ta polja kojima tako lijepo s visoka brodite, ajd', probajte si bar neku jasno-glasnu XIX vjecnu stvar tipa indukcijska jednadzba za neizotropnu magnetsku difuziju izvesti (dosadno, velim vam, a to ZNAM:-D!) i napraviti nekaj novog u toj XIX vjecnoj jednadzbi, pa da skuzite kaj mislim. Nije sad da sam ja pametniji zato jer NE znamodgovore na tih 12 (13 takodjer) pitanja! Jednostavno, sidi i misli. Zato je dobro raspravljati, slusati.
    Kao astrofizicaru, ono s kvazarima koji su povezani itd itd je malo cudno izreceno, unaprijed velim da ne znam nista na tu temu, mozda si samo krivo izrekao-nije istina da bi kvazari morali biti najudaljeniji objekti. Ima ih blizu i daleko, to su galaksije s aktivnom jezgrom, koje izbacuju strumen materije, i NE moraju biti najdalji objekti. Moguce je da je napravljena greska i izmjereno nesto krivo, kao sto je moguce i da je crveni pomak uzrokovan necim trecim, ima par konkurentnih teorija i NE znamo ih sa sigurnoscu opovrci, kao niti ovu sadasnju dokazati neosporno.NISTA ne znamo neosporno dokazati.
    Ljudi dragi, pa mi ne znamo ni kaj nam je pod nogama, kaj je zapravo u sredistu Zemlje, a kamoli naokolo. Malo skromnosti, molim.
    Tek smo krenuli postavljati neka pitanja, ne znamo ni jesu li prava.Meni osobno najvise je sumnjiva matematika, nasa svagdasnja, drzimo je se ko pijan plota. Mozete si zamisliti neku sasvim drugaciju? Ne govorim o neeuklidskim geometrijama itd., to je sve norma. Nego onako, zamislite si sasvim off matematiku, koja opisuje svijet nekim drugacijim jezikom, koji samo izdaleka mozemo raspoznati kao "matematiku". Sto bi prvo pito 'malog zelenog'? Probo bi skuzit kakvu matematiku misli! Ako netko sretne tipa (ili tipicu, jasno) s antenama na glavi i izbuljenim ocima, plz, pitajte to "nekaj" nek par osnovnoskolskih matematickih istina podijeli s nama!

    avatar

    12.12.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • jupi

    ASTROSAILOR: Zbilja san gušta čitat Vaš stav ! HVALA !

    avatar

    12.12.2007. (21:50)    -   -   -   -  

  • Greensnake

    E još da naprave vremeplov pa da i to možemo koristiti no ima previše paradoksa vezanih za tu temu. Baš sam čitao na jednoj stranici o tome što bi se dogodilo kad bi se vratili u prošlost i recimo ubili svoju baku onda se mi ne bismo nikad ni rodili, kako bi onda uopće koristili vremeplov.

    avatar

    12.12.2007. (23:25)    -   -   -   -  

učitavam...