Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • jja

    Javorov sirup i slatki krumpir se u medjuvremenu mogu nabaviti u hrvatskoj.

    "a sam od ovih drugih - kao sto rekoh - u razumnim granicama, gdje po osobnom ukusu meso svrstavam na dno ljestvice i najradije bih ga se riješila - jedem ga u vrlo malim kolicinama"

    Isto tako.

    Obozavam eksperimentrati. Minimalno dvaput mjesecno uvedem neko neisprobano jelo, ako prodje test ide u "kuharicu". Probavala bih i vise da je vremena.
    Jedna od donjih slikica (desna) - ja ne bih takve plasticne case stavljala na blagdanski stol, izgledaju kao iz fast food-a, ostali stolovi su lijepo dekorirani.

    Bas me zanima ovo tijesto sa sirom!

    Metoda "svedskog" stola mi se bas svidja, ustajanje znaci malo se razgibaju noge i zeludac, najbolje uzimati cim manje porcije i cim cesce ustajati :-)

    Bas cu probati ovako spremiti puricu, naravno bez vegete, ona mi sve svede na isti bezlican okus. Iako Nijemci gotovo sve kuhaju/peku na maslac, ja se moram naviknuti jos na kombinaciju meso i maslac, ali dobijem ju redovito u gostima.

    Te alu posude su smrt za nasu lijepu prirodu. Ja koristim klasican "Brater" slicno vatrostalnoj samo od zeljeza i kad se malo pusti odstajati u vrucoj vodi, sve se lako opere.

    avatar

    05.12.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • tyche

    Vidis, sad sam malo progooglala na ime Brater, imam istu takvu posudu za pecenje s resetkicom na dnu koja prijeci da se meso lijepi za podlogu i koja se naravno moze ukloniti, kupila sam je kad sam dosla tu, a nisam obratila pozornost na cinjenicu da ima ime LLLOLLL ali u njoj se pece ko ni u cemu sto sam do sad probala.
    Ja ovo posude od alu folije koristim samo kad imam jako puno jela za spraviti na blagdane ili kad imamo goste i kad je u kratkom vremenu potrebno obaviti puno posla, a uz to smisliti kako nakon objeda sjediti s gostima a ne stajati za sudoperom - par tanjurica je uvijek lako oprati. Nemam perilicu. Obicno kad kuham samo za nas dvoje zbilja nema potrebe za ovakvom vrstom olaksica i tu vrtim par manjih posuda.

    avatar

    05.12.2007. (14:24)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Dobar post pa cu ga kopirati majcici, jerbo ne jedem nista sto je trcalo po dvoristu!

    avatar

    05.12.2007. (15:17)    -   -   -   -  

  • tyche

    Tedica, ima izvrstan link na tu temu http://www.theveggietable.com/recipes/thanksgiving.html vegetarijanskih specijaliteta, tamo sam isto pregledala svojedobno, ali nemamo vegetarijanaca u drustvu pa je to bilo cisto informativno, a zadrzala sam u favoritesima zlu ne trebalo :)

    avatar

    05.12.2007. (15:26)    -   -   -   -  

  • jja

    Odlicno, priznajem obrazlozenje za alu foliju!

    avatar

    05.12.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Samo za ovo trebat će mi dan, dva. Dok skužim, prevrtim u glavi... Bit će nešto od mene, a možda i od purice.

    avatar

    06.12.2007. (06:55)    -   -   -   -  

  • levant

    ti ne pišeš dva tjedna onda sjedneš i napišeš post ko roman.:) i sad treba nama dva tjedna da ga pročitamo..:)). ok. vratit ću se kasnije kad se smiri ludilo oko mene da u miru pročitam to sve.
    ovaj dio prvi ti dobar. ovo sa kozervativcima i liberalima u hrani..točno je.:) Ja sam nešto između, ja jedem stojeći nabrzinu, ide mi na živce jedenje kao takvo. dosadno čovječe, samo sjedit i jest..:))

    avatar

    06.12.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • OakGoblinfly

    Sviđa mi se ovo sa ananasom:))) ali ne jedem pajceke,pokušat ću pronaći pureću šunku:))

    avatar

    09.12.2007. (21:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...