Komentari

amerikanac.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • ja

    ma to je odličan način za pomoć nekom pogotovo ako se lova troši transparentno..

    ps. kažeš imaš ih troje: ˝jednu curicu u Equadoru, te dva djecaka jednog u Boliviji i jednog na Filipinima˝
    1+2+1=4 ?
    ;-)

    avatar

    30.11.2007. (01:36)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    @ ja......˝jednu curicu u Equadoru, te dva djecaka jednog u Boliviji i jednog na Filipinima˝ = 1 E +1B +1F = 3
    Anyway, stavit cu neke dodatne znakove da ne bi bilo zabune.

    avatar

    30.11.2007. (01:58)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    ko iz onog filma s nicholsonom. ne znam kako se zva, al je bija dobar. a ti si pridobio jednog sponzora, a vjerovatno i dva jer cu nagovorit i momka. ja sam ovo oduvik tila napravit, ali imam averziju prema humanitarnim organizacijama jer mislim da ne daju svu lovu u prave ruke. pa sam zaboravila na to. znaci nije scam? kako si ti uopce mogao odabrat neko dijete jer ima toliko onih kojima je potrebno? gledam djecu iz guatemale od 5-7 godina i svakog bi odabrala. prvo saljem cek indijancima koji se smrzavaju u rezervatu pa cu onda odabrat neko dijete. to ce potrajat. majko mila, kad samo vidim da te obitelji zaradjuju $100-$200 misecno - sta je $20 mjesecno ikome od nas? cak i ako zivih u rh, 100 kn ti je nista. hvala sta si me podsjetio - eto, napravio si dobro djelo za bozic.

    avatar

    30.11.2007. (05:32)    -   -   -   -  

  • ljelja

    To je dobro, ako se novac ne zagubi na putu. Već imam prisilno sponzorstvo i to mi je za sada dosta.:)

    avatar

    30.11.2007. (06:43)    -   -   -   -  

  • laserko

    da so ovim legalnim prisilnim sponzorstvom su mucke harac ili kako drugo da kazem

    avatar

    30.11.2007. (09:26)    -   -   -   -  

  • Sandy

    ja se nisam jos odlucila za sponzorstvo, malo me frka da ta lova ne ode u krive ruke. ali zato uplatim u dobrotovrne svrhe, zadnji puta je to bilo u 10. mjesecu. radi se o jednome "stiftung" (ne merm si pomoci, ne znam kak' se veli na hrvatskome) koji prikuplja sredstva za djecu u siromasnim europskim zemljama (npr. rumunjska).

    avatar

    30.11.2007. (12:09)    -   -   -   -  

  • zanzarela

    zgodna organizacija koja ocito i funkcionira na pravi nacin....ja naravno zivim u hrvatskoj di je tesko kontrolirat i znat di ti ode lova koju das tako da nikada ne pomazem na ovaj nacin....volim dat u ruke onome kome treba...al to je u nasim malim gradicima izvedivo jer svak svakoga zna....prikljucila sam se ovoj organizaciji tako da eto ucinio si dobro djelo i time sto si nas uputio kako i di

    avatar

    30.11.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • Mila

    pohvalno je što si se pridružio pomaganju/sponzoriranju djece, no mislim da za pomoći nekomu ne moram uzeti dijete iz guatamale ili meksika. u hrvatskoj, svuda oko nas, čim se malo makneš iz gradske vreve, postoje stotine djece koja trebaju pomoć bilo zbog materijalnog stanja svoje obitelji, bilo zbog bolesti.
    tisuću je načina kako pomoći nekomu u svojoj sredini/blizini. a "potrebitih" je još više.
    godinu dana sam volontirala po 2 sata tjedno u osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama. osmijeh i iskrenost s kojom ti ta djeca pristupaju jer osjećaju da ih ne gledaš "pogrdno", jer su zahvalna što se samo družiš s njima, je neprocjenjiva.

    izvinjavam se na izrazu, ali meni ovaj tvoj post izgleda samo kao fensi preseravanje pogodno za dobročiniteljsku priču na kavi u predblagansko vrijeme. :))

    avatar

    30.11.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • jja

    Mi si tradicionalno (muz i ja) ne kupujemo poklone za Bozic nego novac koji bi upotrijebili za to (a i frendove animiramo) damo u odredjeni djecji dom, tako godinama. Nagledala sam se malverzacija pa nikamo ne saljem novce nego pitam sto treba pa kupimo mi. Zadnji put smo obnovili tako vrtuljke i ljuljacke. Kad dodju djeca u nasu malu obitelj, dobiti ce simbolican pokloncic, ne mislim ih uopce uciti da se za bozic dobivaju pokloni, smisao bozica je neki drugi zar ne?
    Ja sam za onu - misli globalno ali djeluj lokalno (regionalno). Volintiram puno i redovito i vazno je doprinjeti drustvu, koji nacin se pri tom odabere je manje vazno.

    avatar

    30.11.2007. (13:08)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    @ Chicago Chick...kako sam odabrao svoje sticenike? Uh, dobro pitanje, nemam nekog recepta, proveo sam jedan dan proucavajuci djecu i odlucio se za onu koja su mi se u tom trenutku ucinila najpotrebitijom. Znam da je to mozda subjektivno, ali nisam imao boljeg izbora.

    @ ljelja...na srecu tvoj "prislini sponzor" je vjerojatno sretno dijete, ima nazalost onih koji su mnogo manje sretni, pa ne vjerujem da bi te jos jedno sponzorstvo bacilo u bankrot.

    @ laserko..ja ne smatram da je ovo niti mucka niti harac.

    @ Sandy..svaka je pomoc dobrodosla, samo je kontinuirana puno bolja nego povremena. Lova ovdje ide djeci, s njima se dopisujes i znas ih imenom i prezimenom. Organizacija je samo posrednik izmedju tebe i djece koju odaberes. Moja su iskustva genijalna. Uostalom, ne udajes se za njih, pa ako nisi zadovoljna uvjek mozes odustati.

    @ zanzarela..vjerujem da si dobro odlucila.

    @ Mila..istina je da ima potrebite djece u Hrvatskoj, samo zaboravljas da ipak u Hrvatskoj nitko nije gladan, svatko ima pravo na besplatno osnovno i minimalnu zdravstvenu zastitu. To u mnogim zemljama nije slucaj, djeca u njima umiru od gladi i od zaraznih bolesti od malarije do proljeva. Nadalje, 100 kuna u Hrvatskoj nece uciniti nista, u Mexicu ili Guatamali je to 50% mjesecne zarade i netko s tim moze prehraniti dijete cijeli mjesec.
    Zalosno je ako ti mislis da je ovo preseravanje za pricu na kavi, no imas pravo na to. Mnogi od nas zatvaraju oci pred istinom jer istina boli, ali nazalost "glava u pjesku" ne pomaze nikome.

    @ JJA..u potpunosti se slazem sa tobom, vazno je doprinjeti drustvu ali je nacin manje vazan. Ovaj post je bio samo ideja, poticaj ljudima da misle o tome, a kako ce doprinjeti drustvu i covjecanstvu to je stvar odabira pojedinca.

    avatar

    30.11.2007. (15:27)    -   -   -   -  

  • newyorcanka

    kod odabira organizacije za donaciju sredstava, jako je lako provjeriti jesu li kredibilni i na sto trose novac: http://charityreports.bbb.org/Public/Report.aspx?CharityID=1815
    u slucaju children international, 81% sredstava trose na programe, 12% na fundraising, a 8% na administrative troskove, sto je sasvim prihvatljivo. moj jedini problem je da njihov ceo 2005 zaradio $365,700.

    avatar

    30.11.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    @ newyorcanka..susjeda, postoje i drugi nacini pomoci, ova organizacija nije jedina. Bitna je ideja i volja da se pomogne onima kojima treba. Nacin na koji je tvoja odluka.
    Meni osobno je spoznaja da pomazem djetetu s imenom i prezimenom, adresom i slikom puno draza nego davanje doprinosa za UNICEF, Cartias ili slicne organizacije ciji mozda CEO imaju manje zarade.

    avatar

    30.11.2007. (19:14)    -   -   -   -  

  • stefica

    evo ga na i on popizdija ka ameri..cim dode bozic ameri postanu veci dobrotvori od marije terezije, a mislim da moja firma oce da je se proglasi, bar blazenikom ako ne svecem..pa evo skupljamo pokloni za dicu u bolnici, skupljamo donacije za dicu bez roditelje, volontiramo po izboru i ispisujemo cekove za djecje odjele po bolnicama..i sve to u jednoj nedusevnoj americi..e istrosila sam se vec..sta ti mislis da sam ja Rockefeller! :-)

    avatar

    30.11.2007. (19:41)    -   -   -   -  

  • jja

    Da i mene malo iritira da se takve akcije pokrecu najcesce oko Bozica a onda - bolje i tad nego nikad.

    avatar

    30.11.2007. (21:28)    -   -   -   -  

  • Fritulaikrostula

    Mislim da ovdje nije rijec o akciji za Bozic nego o cijelogodisnjoj akciji o kojoj autor prica u ovo vrijeme.
    Nema mjesta ljutnji. Svako pomaze na svoj nacin. Bitno je da pomazemo.
    Osobno mi je drazi nacin koji ima JJA. No svakao mislim da ne smije biti samo jednom godisnje i eto ga za Bozic.

    avatar

    30.11.2007. (23:14)    -   -   -   -  

  • Mila

    Ok, svi imamo pravo na svoje mišljenje, ali mislim da ti nisi svjestan činjenica da u Hrvatskoj ima obitelji kojima je 100 kn jako puno. Postoje obitelji gdje su mjesečna primanja četveročlane obitleji 1200 kn. Ako uzmemo u obzir da je život u Hrvatskoj bezobrazno skup i da je kupovna moć nikakva, da je jako puno nezaposlenih, da se s 400 kn socijalne pomoći (toliko o to osiguranoj minimalnoj zaštiti!) ne može preživjeti mjesec iako su to dvije guatamalske plaće, glupo je tada govoriti o pomaganju nekomu tko zna gdje. Svi mi zatvaramo oči ako mislimo da u Hrvatskoj nema gladnih i onih na rubu gladi, uključujući i tebe. To je guranje glave u pijesak. Vjeruj mi da ima. Zagreb i urbane sredine nisu Hrvatska iako i u tim sredinama ima beskućnika i gladnih koji se ne pojavljuju u medijima i o njim se ne priča u predizborno vrijeme.

    avatar

    01.12.2007. (09:54)    -   -   -   -  

  • Amerikanac

    @ Mila...slazem se s tobom da u Hrvatskoj ima siromasnih i potrebitih, beskucnika i ostalih. Istina je da mozda nemaju mesa i ostalih delicija svaki dan, ali bar kruha imaju.
    Nema zemlje na svijetu (ukljucujuci one najbogatije) gdje nema siromasnih i potrebitih. I tako (slijedeci tvoju logiku) vlade SAD, Njemacke, Japana i ostalih mogu reci, necemo davati pomoc Africi i ostalima gdje stotine tisuca umiru od gladi jer ima siromasnih i u nasim dvoristima.

    avatar

    01.12.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • Sandy

    Mila, mozes li konkretno navesti neke djecje domove u HR koji trebaju pomoc? evo, ja sam odavno voljna pomoci, no ne znam kome konkretno...Isto tako ne namjeravam davati lovu koja ce umjesto djeci, otici nekamo drugdje, zna se kamo.

    avatar

    01.12.2007. (20:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...