Komentari

plejadablue.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • Wall

    Vae soli! A ja sam te doživljavao kao optimističnu, vedru, uvijek okruženu vrevom, ljudima i cvijećem.Osjećaš se potišteno? Tu su fine tablete (moj prijatelj kaže da djeluju); možeš pričati i ružne, nelijepe priče; pa one demode; pa gnjusne; zatim, eksplicitne; onda, ispovjedne; pa onda homoerotske, homofobne, agorafobne, ili sasvim neustrašive...i što te briga na kojem su mediju, čijem serveru, jesu li zamaskirane reklamom, hipokrizijom, samoreklamerstvom, borbom za neopipljivi i sumnjivi 'zvjezdani' status nekih lista, koje će proglasiti polupismeni admin, njegov debilni gazda ili polutalentirani kružok dupelizaca iz čopora? Ako te dva,dvije,dvoje barem (pro)čita-puno je i treba biti zadovoljan, jer sami nismo ništa, dok ne stupimo u (svejedno kakvu) interakciju sa drugima.

    Kad sam loše, pišem grozne priče, kad sam dobro, pišem slabo, rijetko i tražim vanjski poticaj; možda uopće ne dođe; možda stimulira premlako; svejedno, volim interakciju. ako/kad imam(o) sreće, to su divne osobe, koje me/nas obogate. na kraju ove male noćne tirade, savjet dr.T -pronađi drugi, bolji blog servis, ili učini kao ja- uvijek u rezervi imaj još jedan kao backup i garanciju da kad god poželiš, možeš pisati pa svoje, makar i obične misli, ponuditi drugima.

    ja to od tebe uvijek očekujem!

    avatar

    28.11.2007. (00:36)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    Ima nas usputnih, pasioniranih, radoznalih, nesretnih, površnih, zahvalnih, samozatajnih, slabo informiranih... čitača (uvijek za nekoga postoji neispričana priča), a nađe se i po koji prijatelj. gle! kod tebe prvo pa muško!!! :))))
    ako to išta znači, i ja (drugo, a žensko) rado čitam tvoje priče.

    avatar

    28.11.2007. (08:19)    -   -   -   -  

  • satie

    Nije važna tema, već kako je priča ispričana, stoga ovaj tvoj post za mene pada u vodu!

    avatar

    28.11.2007. (16:27)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    @Walle, idealiziraš (me)..:)))...predivno bi bilo zavući se u depresiju i žvakati crne misli i bijele tablete, te pijuckati neku (bilo kakvu) interakciju...ali želudac mi postaje sve osjetljiviji, a peptoranske terapije sve skuplje. Samo (se) štedim...iz sebičnosti i škrtosti, naravno.. :)).. ipak, zahvali dr.T. na očekivanjima..:))

    avatar

    28.11.2007. (20:50)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    @Zono Z, u mojoj zoni uvijek su žene na prvom mjestu, čak i kad je muškarac ispred njih....@Satie, lako za post, ali voda bi od njega mogla postati - teška..:)))

    avatar

    28.11.2007. (20:54)    -   -   -   -  

  • free

    čak i da je tako (kao što se čini prečesto), neka je. priča je možda jedna, ali perspektiva ima koliko dopustimo. :)

    avatar

    29.11.2007. (01:09)    -   -   -   -  

  • misko

    BLOGERSKI MANIFEST
    1. Ako ste vlasnici, vodite računa o svom vlasništvu i onima koji tom vlasništvu daju vrijednost i smisao, jer svaki bloger uvećava vašu imovinu i vašu dobit.

    2. Kada želiš nešto, dovoljno je da to i zatražiš, želimo da se to primijeni i na blogere. Mi smo oni koji stvaraju blogosferu! Mi radimo za vas bez plaće, budite barem fer!

    3. Kada postavimo neko pitanje, želimo na njega čuti i odgovor. Ne želimo vikati u gluhu tišinu.

    4. Kada zamolimo informaciju, želimo je i dobiti Kod nas nema nekih skrivenih poruka niti predbacivanja. Ako tražimo pomoć, onda je i trebamo, a svojim radom je i zaslužujemo.

    5. Dosta nam je jednosmjerne komunikacije s adminima. Budite barem toliko pristojni da odgovorite na postavljeno pitanje!

    6. Mi smo jedina besplatna radna snaga.Bar ponekad ne mislite samo na sebe. To nije ništa strašno. Molim vas da se naviknete na to da na pitanja treba odgovoriti, to je stvar osobne kulture, čak i u virtualnom svijetu.

    7. Ako blogeri pišu svaki dan, nađite i vi vremena za oodgovore na njihova pitanja.

    8. Nema nikakvog zadovoljstva u tome da te ignorira netko tko živi od tebe. Predlažem štrajk u pisanju blogova na tri dana.

    9. Kad postavljamo pitanja, ne radimo to samo zato da vas gnjavimo.

    10. Imate dovoljno koristi od našeg pisanja, nemojte nas tjerati da molimo. Nemojte ignoriranjem sami sebe dovoditi do financijske propasti, jer naš rad nije nikakav dokaz naše ljubavi prema vama! Radi se o razmjeni: vi nama prostor, mi vama sliku, glazbu i riječi, no ako komunikacija ne bude dvosmjerna, mnogi će odustati, mnogi već jesu.

    11. Mnogi imaju i po nekoliko blogova.I bloger zbog kojeg nastaje ovaj manifest ih je imao čak četiri, zar ne zaslužuje pomoć?

    12. Jednostavno je odgovoriti na upit. Odgovori poput da ili ne su potpuno dovoljni kod svakog pitanja!

    13. Kada imaš problem, prirodno je zamoliti za pomoć i prirodno je očekivati odgovor i rješenje. Ne tražimo sažaljenje nego korektnu suradnju.

    14. Frustracija ubija volju za rad, a izostanak odgovora budi revolt i vodi odustajanju i kad su manji problemi u pitanju.

    15. U ovom manifestu nema ništa što se može dvojako tumačiti.Bloga bez blogera nema, a bez suradnje blogeri bi mogli odustati.

    16. Svi vlasnici vide samo profit! Samo dalekovidni vide i kako ga održati i još uvećavati.

    17. Mi blogeri očito volimo pisati i biti čitani, kao što vi volite novac koji ljudska potreba da se izrazi donosi.No, ako vi nas ne razumijete; ne razumijemo ni mi vas!Jednostavna logika.

    18. Kada vas nešto pitamo odgovorite!

    19. Nemojte nas pitati da li nam se blog sviđa! Kada ne bi bilo tako, većina nas ne bi bila tu gdje jesmo!No, ako želite i da ostanemo tu i privučemo još blogera, potrudite se malo kad zagusti.

    20. I na kraju osnovno pravilo: U slučaju najmanje nedoumice, dileme ili sumnje, o čemu god se radilo, ponudite nam najjednostavnije rješenje, odgovorite nam , makar to morao biti i negativan odgovor!!!

    Ovaj manifest pošaljite na što je god moguće više blogova, da napokon i jednom zauvijek admini i vlasnici portala uspiju razumjeti blogere!

    MI STVARAMO BLOG!!!

    avatar

    29.11.2007. (07:08)    -   -   -   -  

  • misko

    Veoma zanimljiva priča!:)

    avatar

    29.11.2007. (07:08)    -   -   -   -  

  • Irida

    u komentarima na jučerašnjoj naslovnici blog.hr, ispod teksta o blogerima s almost cool liste, blogerski manifest je nekoliko puta napisan umjesto komentara, a danas je to sve obrisano...uredništvo ignorira manifest potpuno...., ništa novo na blog.hr!
    oprosti što ne komentiram tvoj post.....kasnije ću!

    avatar

    29.11.2007. (16:08)    -   -   -   -  

  • [piskinja]

    dobro, al piši dalje. ja čitam i zanima me.

    avatar

    29.11.2007. (20:51)    -   -   -   -  

  • chablis

    Da. U pravu si. Sve su ispričane ne jednom nego bezbroj puta. Ali svaki puta priča je iz nekog drugog ugla ispričana pa i čitana. No, dobro si to rekla, i to je mali literarni uradak ;))

    avatar

    30.11.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • Wall

    Ali, isti argument vrijedi za cijeli svemir- sve je to već viđeno; kad bi se tako postavili, ne bi više bilo ni nove glazbe, jer sve note i sve kombinacije već su odavno skladane; kako pametno vele Free i Chablis, važna je i nova, uvijek svježa perspektiva, kut, pa i osobno iskustvo/osobnost onog tko gleda, piše, doživljava. Dakle, samo naprijed- makar samo živjela nove priče, ako ih već ne želiš dijelit (ovdje) s drugima. a onda, tko doživljava, proživljava-sebično je to ne podijeliti:)))

    avatar

    30.11.2007. (20:59)    -   -   -   -  

  • viviana

    I kada pričaš o običnim pričama, to je neobično... :)))) jednostavno, ovako pričanu priču možeš slušati i slušati jer ona sama nosi, na struji svojih riječi.... I tako, slušajući i prepuštajući se priči o običnim pričama.... shvatiš da je upravo u tome i njena neobičnost. :)))) I da je ona upravo ovako htjela da samu sebe ispriča. :)))

    avatar

    02.12.2007. (16:04)    -   -   -   -  

  • između jave i sna

    tvoje priče, ispričane ili neispričane, obične ili neobične su uvijek posebne i meni silno drage...

    pusu s veeeelikim osmijehom ti šaljem draga moja plejadice ;)*

    avatar

    03.12.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    ..draga @free..:))..točno, točno i baš tako...ali u tome i jeste problem - u tome koliko dozvolimo ovoj ili onoj perspektivi da iščita (ili napiše) neku priču...samo zaboravljamo da se sloboda ne sastoji od dozvola, nego od kreacija koje nisu uvjetovane nikakvim dozvolama..naravno, to često pobrkamo sa slobodnim odabirom..:)))..znam da ćeš razumjeti ovu, vrlo suptilnu razliku..:))..cmok*

    avatar

    03.12.2007. (19:07)    -   -   -   -  

  • plejadablue

    ..@miško..@irida..negdje sam već napisala..ustvari više puta i na nekoliko mjesta svoj koment vezan uz ovaj manifest - razumijem i u nekim stvarima podržavam, u smislu slaganja s nekim zahtjevima, naročito zbog totalne ignorancije da se na upite blogera odgovori - to je nepristojno i neprofesionalno..:))..po pitanju "prava" blogera da uređuju blog jer se kao "bez njih ne može" - e, to si mi blogeri možemo staviti za uho..:)))..mi smo ovdje po svom izboru, ako nam ovakav blog nije po volji, široko nam polje..u tom smislu je svaki štrajk kontraproduktivan i besmislen..ni meni se mnogo toga ne sviđa i sama sam stalno na rubu da dignem rep i smjestim se negdje drugdje...sumnjam da bi moj odlazak naškodio ovom blogu, pa se time i ne mislim groziti..:)))..pozdrav, dragi prijatelji..:)))

    avatar

    03.12.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • Irida

    ljudiiiiiiii......., štrajk je prestao, ali odsada ćemo zauvjek znati da se oko nekog problema možemo okupiti i zajednički ga rješavati.... pišite angažirane tekstove kadgod se za to ukaže potreba....vi koji se dopisujete s blogerima u svijetu, prevedite BLOGERSKI MANIFEST i raširite ga po svijetu....više nikada nećemo šutjeti u svojim malim zakutcima!

    pisanjem daj smisao svemu što se događalo!!!!!!!!!!!!!!
    nešto se ipak dogodilo, dogodili su se blogeri!

    draga, nezanimljive su samo one neispričane priče i to samo zato što nitko ne zna za njih...pričaj nam i dalje, molim te, pričaj nam svojim osebujnim stilom koji svaku priču čini drugačijom, čak i kad se učini poznatom....

    avatar

    03.12.2007. (19:36)    -   -   -   -  

  • sewen

    Ipak, meni su tvoje priče drage. I one neispričane. Zato, ne ostavljaj nas bez njih!

    avatar

    04.12.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Promatram..šutim ...i razmišljam!Da,baš sam u toj fazi.Mnogo toga i željenog i neželjenog sabilo se u Didinu glavu,u didino srce,u Didinu dušu.. i da mi je,a nije..napraviti ravnotežu u samome sebi i stati već jednom na pravo mjesto,reči sebi-to je to i nastaviti živjeti mrvicu po mrvicu zadovoljstva.Promatram,šutim i razmišljam...ne,nije to odlazak..prije će biti neko novo putovanje.A tebi za sve što smo potpisivali jedno drugom ispod postova,a najviše u njima...veliki osmjeh zahvalnosti!

    avatar

    04.12.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    možda su već sve priče ispričane, a s time isve tvoje priče, no ja volim način na koji ih baš ti pričaš...

    avatar

    05.12.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • Bestjelesna

    Ni jedna priča nije ispričana! Pričana jest ali je već prvi čitatelj čita drukčije od onoga koji ju je napisao. I on sam, pričalac priče, kad se čita makar i minutu kasnije - nije više onaj koji ju je napisao. Ako nije mrtvorođenče priča kreće u život, živi taj svoj život, a ni jedan život nije isti, svaki je neponovljiv. Kad si čitala svoje davne priče (pa neke ovdje i ponovno objavila) pitala si se: je li moguće da sam to ja pisala!? Pitanje je logično: pitala si se zbog toga jer je priču napisala Plejadablue iz vremena kad je bila slična ali ne i ista, iz vremena koje je zauvijek otputovalo a ostala je samo priča i dio tebe u njoj. Pitaj priču što se njoj, priči, dogodilo!

    avatar

    07.12.2007. (18:39)    -   -   -   -  

  • između jave i sna

    samo sam osjetila potrebu da ti se javim sa velikim osmijehom koji više ne silazi s lica ;)
    imala si pravo, mudrice jedna, samo treba jako željeti...
    pusa

    avatar

    11.12.2007. (12:36)    -   -   -   -  

  • Indigo dream

    Razumijem te...Samo piši, ta priča nikad nije napisana. Svaka je duša piše drukčije.

    avatar

    11.12.2007. (16:13)    -   -   -   -  

  • viviana

    Samo da te pozdravim.... :) kao i maslačkica. :))))

    avatar

    18.12.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Volim tvoje priče. Kao što volim sve priče, one ispričane i one neispričane. Tako je to otkako znam za sebe. Bilo bi mi drago da nam ipak namijeniš još poneku svoju posebnu priču :) Pozdrav veliki!

    avatar

    20.12.2007. (01:25)    -   -   -   -  

učitavam...