Komentari

guzvara.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Nessa C.

    Tak je, imala sam čast isprobati recept prije njegove objave - garantiram da je jako fino! I vrijedilo je kuhanja od više od 5 sati :)

    avatar

    24.11.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • podravec

    sigurno je ukusno, ali nije gravce na tavce

    avatar

    24.11.2007. (17:16)    -   -   -   -  

  • Lorna Doone

    Kad je moja svekrva čula da u nedjelju kuham grah za ručak, snebivala se od čuda. Onda sam ju pozvala da proba i sve joj je bilo jasno ;D

    avatar

    24.11.2007. (19:47)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Ovo s mrkvom mi je otkriće :-)).

    avatar

    24.11.2007. (20:24)    -   -   -   -  

  • prizjoner.

    dobar blog i još bolji recepti!

    avatar

    24.11.2007. (20:32)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    konacno jos netko tko ne koristi vegetu!!! odlicno. uostalom, to je ionako sama sol tj. monoglutamat koji bi nam i najgoru splacinu popravio. ja rado dodajem celerovog korijena ili vise povrca a efekt je puno bolji nego kod vegete.

    avatar

    25.11.2007. (09:27)    -   -   -   -  

  • dalmacija moja inspiracij

    tako je ma koja vegeta...triba napravit visoko koncentrirani temeljac...a ricete su ti stvarno ok...

    dalmacija moja inspiracija

    avatar

    25.11.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Toliko sam oduševljena izjavom da ne koristiš onu žutu prašinu kojoj ni ime ne volim spominjati, pa uopće neću reagirati na to da tvoj recept, koliko god ukusan (u to sam sigurna), nema veze s naslovom odnosno s gravče tavče.
    Nadam se da nećeš zamjeriti moj prigovor; odrasla sam s kuharicama kao slikovnicama i volim zapiliti kada se radi o imenu jela. Npr. ako netko kuha špagete carbonara onda ne volim da mućka u to jelo i ono čemu u tom jelu nema mjesta, ali ako svoj recept nazove špageti s jajima, sve OK, što se mene tiče može i mrkvu dodati.

    avatar

    26.11.2007. (13:47)    -   -   -   -  

  • Jane 007

    @ podravec i romantales.mojblog.com: ne ljutim se, dapače! Ako ste voljni podijeliti originalni recept, bile bismo vam zahvalne (ja barem bi)

    Do ovog recepta (koji sam malo prepravila po svom, a tu je ulazilo izbacivanje vegete ;)) i imena istog, došla sam istrgnuvši recept prije 20-ak ili čak i više godina iz nekog ženskog časopisa, a tek ga zadnjih dvije, tri godine kuham.

    Dakle, isprike svima koji su uočili grešku, zahvaljujem na ukazanom propustu, a jedino što mogu reći u svoju obranu je da živim u uvjerenju da je to - to zahvaljujući davno pospremljenom receptu :))

    Ponavljam poziv još jednom ( i mislim da govorim u ime svih gužvarinih kuharica ;) svi koji imate zanimljive recepte, a voljni ste ih podijeliti s nama, slobodno nam se javite na mail.
    Isprobat ćemo i svidi li nam se, a još ako recept originalan ili pak "a la Vi", objavit ćemo ga rado :))

    avatar

    26.11.2007. (15:30)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    OK, taj makedonski grah se priprema tako da se kuha namočeni grah tetovac (onaj bijeli veliki plosnati) dok ne omekša, ali da se ne raspadne. Jednaku količinu luka se nareže na tanke ploškice i prodinsta na ulju, po želji se dodaje i koji režanj češnjaka, slatka mljevena paprika i nešto ljute paprike ili ljutih papričica. U pleh ili još bolje zemljanu posudu se stavi grah s vrlo malo tekućine u kojoj se kuhao, dodaje prodinstani luk, i sve zajedno zapeče u pećnici da bude više suho. Na mreži ima i lijepih sličica tog jela. Dakle, jednostavno, posno i sirotinjsko jelo.
    U mojoj verziji, obzirom da je Makedonija puna dobre paprike i rajčice, ja na luk dodajem i zrelu rajčicu izrezane na manje komade i trake paprike, ali njih tek pred kraj jer su prethodno pečene i oguljene. U pleh stavljam ocijeđeni grah prelijem smjesom luka i paprika i zapečem. U mojoj verziji nema slatke mljevene paprike jer koristim svježu ni češnjaka, ali ima ljute papričice jer volim šarf.
    Neki ovo jelo obogate dodatkom slanine ili mesa, ali meni je najdraži u posnoj verziji uz škaf salate.

    avatar

    26.11.2007. (15:54)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Roman Tales, meni mama rođena u Makedoniji i original recept je skoro identičan tvojemu :D
    Ja isto tako pravim, bez mesa naravni i isto uz škaf salate.

    avatar

    26.11.2007. (17:14)    -   -   -   -  

  • romantales.mojblog.com

    Tedice onda si odrasla i na makedonskim ćuftama (neki ih zovu grčkima, ali meni je ubavije makedonsko) koje kad jednom probaš nikad više ne praviš one u umaku od rajčice. Nešto savršeno dobro, zasitno i lijepo za vidjeti - voli čak i moj Talijan!

    avatar

    26.11.2007. (20:10)    -   -   -   -  

  • Tedica

    Jesam :D, kako si znala. Nisu to nikakve grčke ćufte nego MAKEDNOSKE. Vise ih nazalost ne jedem jer ne jedem meso ali mama ih i dalje pravi!

    avatar

    27.11.2007. (09:59)    -   -   -   -  

  • podravec

    osobno preferiram ovaj blog koji sam i stavio u svoje favorite (Vas baner) pa sve sto izreknem neka je na ustrb zdrave kritike, a recepte koje objavljujete uvijek i sam isprobavam :)

    srce vam gastronomsko iskreno dajem :)

    avatar

    27.11.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • Bandita

    Predobro, jedna od svakodnevnih jela koje nisam nikad naučila skuhati ali sada budem probala!

    avatar

    30.11.2007. (12:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...