Komentari

prometugradu.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


 • Croatian Spy Team

  Sve je više i više žrtava u prometu...strava ;(((
  Da je prelazak ceste postao izazov, nevjerovatno!
  Toliko sam se veselila polaganju vozačkog, ali mi je svakog dana ta želja sve manja i manja...

  avatar

  30.11.2007. (23:47)    -   -   -   -  

 • Dnevnik nas 2 2

  Uh, vidjela sam da si posjetio moj profil na Netopolisu, pa sam tragom linka stigla na blog i stigla do posta o stradavanju tvog sina.Sledila sam se jer i ja imam jedanaestogodišnjaka doma koji ide u školu Centar gdje i stanujemo trenutno. Eto igrom slučaja, baš tamo ispod Monvidala je kvart mog djetinjstva i tamo mi stanuje brat i roditelji. To raskršće Stankovićeve i Štiglićeve (gdje je nekad bio kiosk), i ono raskršće Rakovčeve i Faverijske, bilo je oduvijek rizično. Ja sam kao dijete odrasla na adresi Faverijska 14 preko puta samoposluge i nagledala se puno prometnih nesreća, no naši prometnici se očito nikada neće naučiti kako regulirati promet u Puli, jer su ili glupi ili su kupili svoje diplome. A u Puli ima toliko crnih točaka i toliko nebuloznih prometnih rješenja da je to prestrašno.

  avatar

  04.12.2007. (23:50)    -   -   -   -  

 • prometni prekršaji

  Točno Jasna,odrastali smo u istom kvartu i svjedoci smo tolikih sudara na nepreglednim križanjima koje su naši stručnjaci zanemarivali i nisu ništa poduzimali da se to riješi.Tako je i danas,napravili su preregulaciju prometa koja je stvorila veliku zbrku ali i veče brzine na Stankovićevoj i Rakovčevoj koje su sada jednosmjerne u odnosu na prije.

  avatar

  05.12.2007. (21:09)    -   -   -   -  

 • podravec

  Vise nisam vozac, jer sam odustao od sudjelovanja u prometu, ali u svojoj praksi od 20 godina kao vozac, nisam nikad prije susretao toliko grozote na cestama. Postaje sve gore i gore. Sve vise i vise automobila, sve vise i vise mladih vozaca koji ispucavaju svoj ego ugrozavajuci druge, a policija kao da je nema. Treba sve vise upozoravatri na ovaj veliki problem i zato sve podrske daljnjim aktivnostima na blogu.

  avatar

  06.12.2007. (19:04)    -   -   -   -  

 • Dnevnik nas 2 2

  Evo, odgovaram na tvoj komentar. Brat mi se zove Oliver, a ako me pamćenje ne vara ti si onaj Goran čija sestra se zvala Danijela. I čak se sjećam prezimena, no neću ga u cijelosti spominjati ovdje na netu ali počinje sa K. Jesam li u pravu?

  avatar

  12.12.2007. (20:24)    -   -   -   -  

 • topla voda

  KARLOVAC – Na pet godina zatvora osuđen je Hrvoje Žužić (23), sin zagrebačkog poduzetnika Željka Žužića, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a teško je ozlijeđen njezin dečko Hrvoje Matijašić (22). Tako je jučer na Općinskom sudu u Karlovcu presudila sutkinja Elma Kaleb.

  Žužić je nepravomoćno osuđen zbog toga što je 1. kolovoza 2007. u Velikoj Gorici, vozeći auto 111 km/sat s 2,15 promila alkohola u krvi, udario u stražnji dio corse u kojoj su bili Matijašić i R. Pavić.

  Sutkinja E. Kaleb Mamić naglasila je da je u takvu stanju, što su potvrdili i vještaci, bio apsolutno nesposoban za vožnju pa zbog toga prije naleta na corsu nije uspio poduzeti odgovarajući manevar svojim vozilom.

  – Osim toga, izrečena je mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od tri godine. U zatvorsku kaznu uračunat će se vrijeme provedeno u pritvoru, Žužić je dužan nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 6070 kuna, oštećenici se sa svojim zahtjevima upućuju na parnicu, a na temelju zakona produljuje mu se pritvor – rekla je sutkinja E. Kaleb Mamić.

  (Naime, pritvor je obvezan za zatvorsku kaznu od pet godina naviše, nap. ur.) Dodala je i kako su kod odmjeravanja kazne uzete u obzir olakotne okolnosti poput mladosti i kaznene neosuđivanosti. Ipak, ustvrdila je da kazna manja od izrečene ne bi ispunila cilj. Prije izricanja presude u trećem pokušaju ispitan je Hrvoje Ivanković.

  U iznimno kontradiktornom svjedočenju, u kojem je tri puta mijenjao stav o udaljenosti na kojoj je ispred BMW-a koji je vozio Žužić ugledao corsu, Ivanković je pokušao svjedočenje prilagoditi obrani okrivljenika. Zbog toga mu, kao što je rečeno u obrazloženju presude, sud nije vjerovao. S druge strane, Hrvoje Žužić još jednom ponizno je zamolio za oprost.

  – Strašno mi je teško i molim obitelji stradalih za oprost. Ne govorim to da bih smanjio kaznu, nego bih želio smanjiti teret s duše, koji ću ionako morati nositi cijeli život – rekao je mladi Žužić prihvaćajući završne riječi svojih branitelja koji su zatražili blagu kaznu.

  avatar

  20.12.2007. (10:27)    -   -   -   -  

 • topla voda

  Osvrt na kaznu ! Ovdje se radi o tome da mladi Žižić 100% nije namjerno želio niti se nadao ovakvoj mogućoj tragediji.. Kazna za njega je dovoljna ! Presuda da nadoknadi život ne postoji nemoguća je. Večina koja misli da mu je trebalo dati daleko daleko više je u pravu u koliko pripada familiji poznanicima poginule djevojke žrtve. Medjutim neutralni koji su samo građaqni i promatrači sudimo drugačije. Iako kada bi se radilo o našem poginulom djetetu onda mu smrtna kazna nebi bila dovoljna. Ali kada bi se dogodilo da je tu nesreču izazvalo naše dobro djete, i slučajno nenamjerno je poginuo netko (nikakovo ubojstvo)n onda bi imali debeloga razumjevanja. A 5 godina najljepše mladosti u zatvor 5x365 dana je dosta vremena samo zato da razmišljamo da je samo sekundu renije njihov auto krenuo prije nikada ga nebi zahvatio i nitko nebi nastradao samo svjetlosni stup.

  Ova gornja dva komentara su prepisani sa stranica večernjeg lista. cijeli članak i komentare možete vidjeti na http://www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle/2975668/index.do

  Ja osobno ne znam što da kažem. Kao neutralnom promatraču čini mi se da je pravda zadovoljena.

  avatar

  20.12.2007. (10:38)    -   -   -   -  

 • topla voda

  Jedino što mislim da bi trebalo promjeniti zakon tako da oni koji izazovu nesreću u kojoj je netko teško ozljeđen ili usmrćen izgubu vozačku dozvolu za cijeli život. I da im se zabrani vožnja i po cesti, i po vodi i po zraku svega što se naziva vozilo.

  A ovi bogatuni si mogu priuštiti vozača, ne bi ih to toliko ni pogodilo.

  avatar

  20.12.2007. (11:11)    -   -   -   -  

 • prometni prekršaji

  Slažem se sa tobom,ali da je pravda zadovoljena,neznam.Tko je izgubio nekog na ovakav način i 40god. je malo.Za pet godina će izaći,pametniji da mu se ovakva stvar više ne dogodi,teško,pošto mu je ćaća dobro potkajlan,sumnjam da će mu u zatvoru biti loše a i velikaje mogućnost da izađe i prije tog roka i teško da će razmišljati o tome šta je napravio.Nadam se da griješim ihtio bi da je tako ali sumnjam.Tko god napravio ovakav prekršaj više nema šta tražit kako kažeš ni u kom vozilu,doživotno.Po pričanjima nekih svjedoka u vezi nesreće moga sina,Zvonimir Čuljak koji je skrivio tu prometnu,bio je vidljivo u alkoholiziranom stanju,napominjem da je po zanimanju prometni tehničar?(koji se ne zaustavlja na znak stop) i zbog aljkavog rada mog tadašnjeg odvjetnika i policijskog zapisnika u kojem stoji da je ispuhao 0 promila,"kažnjen je uvjetno".Neznam ni da li mu je bila oduzeta vozačka ni koliko je novčano kažnjen i šta je sa nalazima krvi i mokraće koje je morao dati s obzirom da je u pitanju prometna s teško povređenom osobom.Tada je to bilo moje neznanje i odvjetnički nerad ali sa sadašnjim odvjetničkim uredom koji me zastupa pokrenut ću ponovno to pitanje jer je očigledno da tu debelo smrdi

  avatar

  20.12.2007. (19:55)    -   -   -   -  

 • Death of a Planet

  Da se pohvalim, upisala sam vozački, ali mi dolazi problem kad promislim da ću morat vozit po cesti među svim tim divljacima...Ako kog zgazim neće biti namjerno ni zbog neprilagođene brzine.

  avatar

  22.12.2007. (14:48)    -   -   -   -  

 • prometni prekršaji

  Samo ti položi vozački i nemoj imat strah voziti jer vožnja sa strahom je riskantna kao i prevelika sigurnost kod alkoholiziranog vozača koji tada misli da bolje vozi nego trijezan.Lažan osječaj jer alkoholizirani vozač je hrabriji i lako ulazi u riskantne situacije dok s druge strane ne shvača da mu je brzina reakcije nekoliko puta sporija nego u normalnim okolnostima.Isto vrijedi i za drogu kao i za neke ljekove na kojima stoji takvo upozorenje.Vozim već 22god.pa ti iz velikog iskustva mogu reć iskreno da sam i ja vozio pod alkoholom(malo je onih koji nisu)pa sam se uvjerio u to,srećom nisam nikad imao prometnu a prošao sam više od pola europe.Ti slobodno vozi i brzinu prilagodi uvjetima na cesti,prometnim ograničenjima a pogotovo tvojim vozačkim iskustvom.

  avatar

  22.12.2007. (16:53)    -   -   -   -  

 • fantasy factory

  Želim čestit i sretan Božić s malim zakašnjenjem:)

  avatar

  27.12.2007. (00:22)    -   -   -   -  

 • slaven178

  e ovo je sick! 50 000 razloga za to!

  avatar

  30.12.2007. (01:34)    -   -   -   -  

 • prometni prekršaji

  Ti si bolestan prijatelju i nadam se da ćeš biti prvi kojeg će rebnuti tih 50 000,vidim da si jako mlad pa ti i opraštam jer je očigledno da još nerazumiješ dosta toga pogledavši tvoj blog.To što tamo pišeš to je prijatelju very sick!!!

  avatar

  30.12.2007. (14:26)    -   -   -   -  

 • topla voda

  Zbogom nula promila.Zbog čega ukidanje ovog zakona? Zbog sigurnije vožnje ili da se ugostiteljima ponovno pune đepovi? Što to građanima toliko smeta da budu trijezni i odgovorni za volanom? Sanaderu, slabiću! Popustio si pod pritiskom još većih slabića...

  avatar

  05.01.2008. (15:12)    -   -   -   -  

 • podravec

  Gdje si prijatelju, zeljno se ocekuje tvoj novi post

  avatar

  25.01.2008. (09:25)    -   -   -   -  

 • topla voda

  Evo napokon da se dočeka i to: prvi slučaj da se nekom trajno oduzima vozačka dozvola. Samo se nadam da će ovo zaživiti u praksi i da će drastično smanjiti divljanje po cesti. Živi bili pa vidili.

  avatar

  04.03.2008. (20:17)    -   -   -   -  

 • prometni prekršaji

  topla vodo,to je kap u moru koliko divljaka ima,pozdravljam taj slučaj i isto se nadam da će toga biti još.

  avatar

  05.03.2008. (20:49)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se