Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • prljava igra (!)

    Hvala, Vaseljenski Care- vrlo vam hvala:
    zauzvrat obezbedjujem obdarenog baku-shija za oslobodjajuci kinobe prijateljici vaseljenske noci po tvom izboru: kako cemo inache odrzati spremnost sklada?

    A.B.I pushtam teleport po golubu-psihonoshi, sa shifrom : Vlaga. ona zna shta joj onda valja raditi.

    imam za tebe poklon na mom.

    vidimo se tamo.

    avatar

    18.11.2007. (01:44)    -   -   -   -  

  • plurabelle

    Hvala Nemanja na ovom inspirativnom poklonu. Podsetio me je na "čistu" filozofiju - kako običan svet naziva kraljicu znanosti, konkretno na dragu Heidy i njenu avanturu banalnog i konkretnog u filozofiji, avanturu bezličnog se kao neutruma našeg ja, svakodnevnog ja. Heidy analitiku tubitka započinje na mestu koje je bilo ignorisano u istoriji filozofije. To je mesto, na kome zatičemo tubitak najpre i najčešće, sfera indiferentne svakidašnjosti, čiji je glavni aspekt prosečnost. Čovek je otkriven u njegovoj prosečnosti. U poglavlju s naslovom «Das Man oder das realste Subjekt des modernen diffusen Zynismus» Sloterdijk vidi prvi znak kiničkog impulsa kod Heidy u drskosti da se trivijalnost («se», tubitak, svakodnevlje) učini predmetom «visoke» teorije, odnosno veleteorije (Grosstheorie), što ranijoj filozofiji ni u snu nije padalo na pamet.
    Neka Lošem ni u snu ne padne na pamet da mi šalje tog goluba, za Boga miloga njegovoga mu bolidnoga. Loš bi mogao da se potpisuje pseudonimom MNRL - mentalno nedovoljno razvijeno lice.

    avatar

    18.11.2007. (17:53)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    kakav krasni Sloterdijk- to shto on naziva trivijalnost samo je trenutno stanje razvoja grchke misli, koja time shto izimiche i navlachi ljude u bezdan minule misli pokazuje njeno opasno nalichje, zamku propasti. H. je bio kroz povesnu nuznost odredjen poslednji chovek koji je za choveka uophste ostavio minimum nade da ce se uzdici do svojih pravih mogucnosti.
    Slotija se uspentrao do pijedestala tv-filozofa, i tu se dugo zadrzao nalik kakvom softmazohisti. tu romantiku mu ostavljam, kao Heidy nadu u istorijsko bice choveka.

    jel' stigao Kico?

    avatar

    18.11.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • odmak

    Možda to netko može čitati mirno, usredotoćen, ja nažalost ne, iako se Svetlana Boym vrlo trudila napisati rad, esej,naučni... ,što već jest, posve mirno kako bih ja rekla s odmakom. Jako dobra analiza. Žene to znaju napravi da nije posve hladno. Mogu zamisliti strahove kroz onaj mračni hodnik do vrata komunalnog stana. Djela stana.
    I sve ostale osjećaje mogu razumjeti. Mogu ih ispirati 'molitvom srca' satima, danima, godinama, ali mali, vražji engrami pamćenja iz nekog kutka stanica povremeno proviruju i vrate mi sve one grozote koje pokušavam zaboraviti.
    Hvala na savjetu. Moj mozak doživljava računalo i njegove mogućnosti kao proširenu pisaću mašinu. Pravdam se godinama i sretna sam što još mogu učiti.

    avatar

    19.11.2007. (11:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...