Komentari

domeslatkidome.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • Renata

    Baš lijepo... Čestitam još jednom, sve je brzo i lijepo...
    Nego da vas pitam, sad kad je sve završilo, je li općenito bilo kakvih problema sa majstorima, da li imate neke preporuke za nas koji ćemo tek krenuti u izgradnju?
    I što je sa sušenjem kuće, nisu li vam vlažni zidovi jer ste se tako brzo uselili?

    avatar

    14.11.2007. (10:28)    -   -   -   -  

  • dodo

    Oj Nota, pa kuća već gotova, izgleda super...

    avatar

    14.11.2007. (14:45)    -   -   -   -  

  • NY

    Renata: Sa majstorima nije bilo problema jer je sve islo preko jednog izvodjaca tako da je vecinom on sve sredjivao sta je trebalo sa svojim kooperantima. Preporuka je da kad budete placali da placate po fazama gradnje tj. kada se jedan dio napravi i ako je sve dobro napravljeno da se onda plati. Mi smo na gradiliste dolazili 2 puta tjedno da provjerimo da li je sve u redu tako da nismo morali stalno kontrolirati radnike posto ih je kontrolirao poslovodja od izvodjaca sto je dosta vazno. Ako si dobro isprojektirate kucu onda prilikom gradnje nemate problema, ali ako se pocne kemijati sa izmjenama projekta u toku gradnje to nikako nije dobro. U kuci vlage nema jer grijemo sve prostorije centralnim grijanjem osim djecjih soba koje nisu zavrsene. Tamo se pocela kondenzirati vlaga na plafonu zbog razlike u temperaturi unutura i vani sto smo tek neki dan skuzili. Plinoinstalater nam je rekao da se to moze rjesiti da stavimo radijatore u djecje sobe ali cemo za sada ostaviti bez njih. Zato sada imamo otvorene prozore preko dana u djecjim sobama da sprijecimo tu kondenzaciju koja se vec nakon 2 dana vecinom povukla.
    Dodo: naravno da je gotova ;) tako smo i planirali preseljenje.

    Evo za sve koji sada zavrsavaju gradnju. Danas sam bio u opcini i isao pitati za uporabnu dozvolu. Rekli su da se kuca moze uknjiziti i katastar bez uporabne ali da ona i dalje treba bez obzira na novi zakon koji izasao. Sutra idem predati zahtjev pa cu javiti kad to rjesimo.

    avatar

    14.11.2007. (22:09)    -   -   -   -  

  • nick

    Pratim vaš blog već jako dugo. Ne poznam vas osobno, ali želim vam izraziti najiskrenije čestitke na useljenju

    avatar

    15.11.2007. (10:21)    -   -   -   -  

  • graditelj-zg

    Još samo ograda na balkonu na katu,i kućica u cvjeću je gotova.
    Stvarno dobro izgleda.

    Jedino mislim da bi trebao zaštiti kombi-ploće koje imaš po fasadi da se ne natope vodom jer nemaš fasadu,a heraklit nije otporan na vodu.

    avatar

    15.11.2007. (16:49)    -   -   -   -  

  • NY

    Nick - hvala za cestitke, nadamo se da i ti planiras graditi (ili si vec izgradio)
    Graditelj-ZG - s cim bi bilo najbolje zastiti kombi-ploce ?

    avatar

    16.11.2007. (11:01)    -   -   -   -  

  • ivan

    Bok. Koja je cijena gradnje do sada???

    Naravno bez zemljišta, komunalija...znači temelji pa sve ostalo??Hvala. Treba mi da usporedim sa cijenom montažne kuće

    avatar

    16.11.2007. (20:31)    -   -   -   -  

  • NY

    Ivane, vec smo napisali da necemo stavljati cijenu gradnje jer svaki izvodjac ima svoje cijene. Ako zelis usporediti cijenu gradnje montazne kuce sa cijenom gradnje kuce od cigle sa sandwich zidom (kao sto je kod nas) slobodno kontaktiras nekog obliznjeg izvodjaca radova koliko kosta gradnja kuce 10x11 metara (ili se obrati nasem izvodjacu ako si iz Varazdinske zupanije, link na njihovu stranicu je sa strane).

    avatar

    19.11.2007. (11:26)    -   -   -   -  

  • ivan

    A dobro onda..samo što ni jedan izvođač mi ne može dati ponudu bez projekta i potpune specifikacije. a glupo mi je dati 2000€ za izradu projekta da bi mi netko rekao cijenu. a cijena montažne se zna...samo da ju imam sa čime usporediti po m2. ivan

    avatar

    21.11.2007. (17:41)    -   -   -   -  

  • Luna

    Bok, javljam se prvi put iako već mjesecima pratim blog. Suprug i ja započinjemo s gradnjom, tj. već smo napravili betonorane temelje bez ploče pa me sada muče neka pitanja, a s obzirom na vaše iskustvo molim pomoć! Temelji bez ploče su visine 55 cm, do pola smo ih napunili zemljom i sada se dvoumimo da li staviti običan šoder ili batudu - to smo namjeravali nabiti "žabom" i to je to, ali smo čuli da nam tako ne valja jer zemlja radi, pa će s vremenom sjesti, a s njome i deka i nastat će zračni prostor ispod ploče pa će se onda ta zemlja kondenzirati po ploči i stvoriti lošu izolaciju i vječitu hladnoću za noge. Kaj da napravimo?
    Kakvu izolaciju da stavimo na to jer smo čuli da neki stavljaju samo građevinski najlon, a neki najlon pa stiropor (Vibran Neptun) pa opet najlon, da li je to potrebno?

    Kakvu ste proceduru prošli kod priključka vode, ja sam podnjela zahtjev i predala sve potrebne papire, ali ne mogu sklopiti ugovor za priključak jer nemam riješenu odvodnju - ne mogu sklopitit ugovor o kanalizaciji jer kroz naše mjesto ne prolazi glavni vod, koji je u planu za 1.5 god. nego me traže napraviti nepropusnu sabirnu jamu i atest na nju. Dok mi sagradimo kuću kanalizacija će već biti pa mi je sad apsurd raditi jamu koju nećemo koristiti, a voda na gradilištu nam treba. Kak to riješiti?

    avatar

    28.11.2007. (22:16)    -   -   -   -  

  • Mario

    Da pripomognem odgovoru. Ja sam cijelu visinu nadtemeljnih zidova (60-90 cm) nasipavao u slojevima: kamen s laporom pa šljunak pomiješan s otpadnim (frezanim) asfaltom i zadnjih 20 cm čisti šljunak. Potrebno je svaki sloj dobro nabiti sa žabom ili s valjkom, ja sam nabijao svakih 20-30 cm. Na zadnji sloj šljunka je išla deka.Mislim da zemlja za nasipavanje nije baš dobro rješenje. Nadam se da sam barem malo pomogao

    avatar

    29.11.2007. (11:34)    -   -   -   -  

  • Renata

    Pozdrav! Mene zanima kako ste se odlučili na klasično grijanje s radijatorima. Ja u projektu imam isto takvo grijanje ali razmišljam o podnom grijanju, za što ću morati i pripremiti majstore da naprave malo višu visinu unutrašnjosti, zbog nekoliko centimetara koje oduzimaju cijevi za podno. Inače mi se podno čini super rješenje pogotovo za zimske dane kao sada kad su podovi ledeni, bez obzira na temperaturu stana od 20 stupnjeva.

    avatar

    29.11.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  • Renata

    I zanimalo bi me još kolika je svjetla visina unutrašnjih prostorija kod vas, 2,5 ili 2,6 metra ili više?
    Lijep pozdrav i hvala

    avatar

    29.11.2007. (12:29)    -   -   -   -  

  • NY

    Luna, mi smo stavljali pola nabijenu zemlju a pola nabijeni sljunak (batudu) radi vodonepropusnosti te se jos gore stavi najlon na batudu. Da li ste sami radili temelje ili vam je izvodjac radio? Izvodjac bi morao znati kako to ide. Izolacija na temelje ti se napravi tako da se stavi najlon pa stiropor pa najlon i onda ide glazura. To ti je sve opisano u nasim prijasljim postovima. Prikljucak vode je prosao bez problema. Nikakvi uvjeti nisu postavljani. U kojoj ste vi zupaniji ? Mi smo vodu od susjeda skoro cijelu gradnju posudjivali od susjeda.

    avatar

    30.11.2007. (10:43)    -   -   -   -  

  • NY

    Zaboravio sam napisati da dosta ovisi o tome sta cete stavljati u temelje da li je "mocvarno" podrucje ili ne. Isto tako trebaju biti temelji 50 visi od predvidjene visine asfalta. Mi smo u dubinu morali ici malo vise zbog sloja zemlje.

    avatar

    30.11.2007. (10:46)    -   -   -   -  

  • NY

    Renata, nama je izvodjac isto predlozio podno grijanje medjutim i smo htjeli zidno jer podno grijanje nije dobro za cirkulaciju. A isto tako posto su nam cijevi od podnog grijanja u glazuri na dosta mjesta se osjeca da pod "grije" tako da smo mozda malo vijugali sa tim cijevima po podu dobili bi da je pod isto ugrijan. Evo kako smo sada vec mjesec dana u kuci stvarno je jako toplo i ne osjeca se hladno po nogama iako jos nismo ni parket stavili.

    avatar

    30.11.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • Renata

    Iskreno, ne vjerujem u priče o problemima s cirkulacijom zbog podnog, a prije ću se prehladiti od hladnog poda nego razboljeti zbog podnog grijanja. Kako god imaš cijevi u podu, zasigurno ih nemaš baš svugdje. Nema veze, tako ste odlučili. Samo sam željela čuti tvoj komentar. Lijep pozdrav!

    avatar

    30.11.2007. (14:53)    -   -   -   -  

  • Rijeka

    Super, čestitam. Samo bi dodao da rijetko viđam kuće bez horizontalnih i vertikalnih ukruta, tj. serklaža. Blažena Slavonija koja nemo potresa kao mi u primorju, pa je tako nešto nezamislivo izvesti kod nas. To vam svakako pojeftinjuje cijelu gradnju.

    avatar

    01.12.2007. (13:47)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    (za Rijeku) Evo ti seizmička karta Hrvatske, gdje možeš vidjeti da se potresne zone ne dijele na sjeverno i južno od Save.

    avatar

    01.12.2007. (18:53)    -   -   -   -  

  • NY

    Renata, naravno svatko se opredjeli za svoj nacin grijanja. Evo ne znam da li je to istina ali smo culi isto tako da podno grijanje dize prasinu sa poda a je li to istina, ne znamo. Pitala si jos za visinu unutarnjih prostorija. U donjem dijelu je visina bez glazura 294 cm, a sa glazurama 280 cm. U gornjem dijelu je visina bez glazura 275 cm, a sa glazurama 266 cm.
    Rijeka, ti to mislis da nasa kuca nema horizontalne i vertikalne serkaze.. ili.. ?

    avatar

    02.12.2007. (22:40)    -   -   -   -  

  • Luna

    Hvala Mariu i NY na savjetima.
    Čestit Božić i Sretna Nova Godina svima!!!!

    avatar

    27.12.2007. (15:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...