Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • angelo

    Nevjerojatno, čak i kad nekome tepa - iz svake rečenice u finim mlazovima curi govor mržnje. To je umijeće!

    avatar

    13.11.2007. (23:15)    -   -   -   -  

  • nema me

    angelo, istina boli, zar ne? jedino što si dobro savladao je lijepljenje etiketa. a umijeće je kako ste vi, svećenici, uz tolike potrebite u Hrvatskoj, izvukli 71 milijun kuna iz državne blagajne.

    avatar

    13.11.2007. (23:25)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    ovi izgledaju kao ekipa iz alan forda. malo su mi dosadni ovi tvoji hrvatski postovi, ali uvidjam svakako njihovu nuzdu: uzivam takodje i u hrvastkom narechju dok chitam textove naglas u sebi.

    do nadam se skorog chitanja.

    avatar

    13.11.2007. (23:59)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Angelo, nije lijepo biti ljubomoran na tuđu vještinu. Uostalom, nisi ni ti za baciti.

    avatar

    14.11.2007. (00:10)    -   -   -   -  

  • odmak

    Tu se Kuljiš vara, iako se uglavnom slažem sa analizom kampanje, pa ipak ona je napravljena PO MJERI večine glasaća RH I dijaspore.
    Upravo te face koje drže pare u Monte Carlu su većini naroda najveći uzor. Mali je broj je onih koji drukćije misle.
    A don Angelo stvarno čega se vi bojite?

    avatar

    14.11.2007. (08:03)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Opa Katjunko...
    Igraj Vudu, vudu večeras, igraj vudu, vudu bluz....

    avatar

    14.11.2007. (08:16)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Catma, nemoj mi spamati pozivanjem na svoj blog.
    Ili piši komentare na postove objavljene na ovome blogu, slobodnomisleći kao i svi drugi komentatori, ili se igraj s lutkicom doma.
    Malo su mi dojadile spikice koje, kao na Patologiji, pozivaju na čitanje tvoga bloga, ili ovdje prijete nekim straobalnim interviewom u Catmaru.
    LOL i super-ti-je-blog-dođi -na-moj nisu dobrodošlo ponašanje u blogosferi, i, kao što znaš, po defaultu se sankcioniraju prijavom spama servisu. Kako je to dakle dobar običaj bloga.hr, to da se onda i ti i je moramo pridržavati.

    avatar

    14.11.2007. (08:22)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Pustite na miru dobrog našeg Dona. I on je komentator kao i vi, doduše različit stoga jer znate njegov identitet u RL-u, ali to nije razlog da čovjeku skočite u oči čim zausti: raspon od Denisa do Don Kaćunka raspon je hrvatske politike, hrvatske svakodnevice, hrvatske zbilje: sva širina palete političkih stavova današnje Hrvatske ukratko, i nema nikakve potrebe osporavati pravo bilo Kuljišu bilo Kaćunku na njihove pozicije.
    Jedini je problem ima li ičega između? Ne samo ima li mogućnosti razgovora Don Kaćunka i Denisa Kuljiša, nego jednostavno i naprosto: postoji li treća pozicija: ona recimo hrvatskog građanina!
    Što sad to znači?
    To znači upravo to: biti hrvatski građanin sve je što bi se od današnjeg čovjeka u Hrvatstkoj moglo i trebalo zahtjevati: da ako je Hrvat ne osporava tzv. građansku poziciju, recimo to negativno: da primjerice u liberalizmu ne vidi masonskojudejsku zavjeru i protuhrvatskoga Zmaja, te da kao građanin svjestan beskonačne vrijednosti Zakona koji nas ujednačuje, recimo to i opet negativno: ne strahuje pred činjenicom vlastita patriotizma - biti Hrvat, naime, nije po sebi nikakva ugroza nekog prava Drugog.
    U Hrvatskoj se čini da je ova pozicija nemoguća, da je drveno željezo: navodno da se tzv. građanska pozicija nepomirljivo sukobljava s tzv. nacionalnim osjećajima! To je ono što valja isposredovati i dokinuti.
    To tim prije jer nema te demokracije Zapada, povijesno gledano, koja nije nastala u okviru nacionalne države, to tim više jer biti građanin nimalo ne znači biti anacionalan: biti građanin svijeta nikako ne znači ne biti građanin neke empirijske zajednice. Dobro se osjećati i u Beču i u Pešti i u Beogradu i srdačno se razgovarati s Austrijancima, Mađarima, Srbima, nikako ne pretpostavlja odricanje od vlastite nacionalnosti.
    Jedino se u Hrvatskoj misli da su s jedne strane Hercegovci, desničari, balkanci, nacionalisti, hadezevoci, primitivci, totatlitaristi, tajkuni, profiteri itd. a s druge kulturni, ljevičari, oporbenjaci, zastupnici civilnoga društva, zapadnjaci, fini građani, regionalisti ili čak jugonostalgičari, demokrati, kozmopoliti, liberali etc.! Misli se, jer se ta optika nameće otkako je Hrvatske, iz uglavnom dva povezana razloga: današnje je Hrvatska Noina arka obavještajnopartijskog establishmenta bivše države, i građanska je uzurpirana pozicija jedina etiketa pod kojom se nezadovoljstvo činjenicom propasti te države - jugoslavenski resentiman dakle - može politički izraziti: umjesto da se veli: "Mi smo Jugoslaveni, nikako se ne mirimo s postojanjem Hrvatske i svaki nam je hrvatski nacionalni osjećaj stran, eo ipso neprihvatljiv i tuđ", odjednom se bilo kome tko je Hrvat odriče pravo da istovremeno bude i građanin, pri čemu se tu ne misli na građanina u smislu burgeois, nego u smislu citoyen: misli se na državljanina, čime se na podmukao način, simbolički, kad se već ne može istom stvarno, pokušava dokinuti i sama pretpostavka tako shvaćenog građanskog života u ovoj zemlji, naime ta zemlja sama: hrvatska država!
    Je li dakle moguće biti 'Hrvat' a biti 'građanin'?
    Odgovor je jednostavan i krije se upravo u razumjevanju ovoga pojma građanina: građanin je ponajprije građanin u osvještenju te univerzalne vrijednosti zakona, jednostavnije kazano: presudni su "ladri" a ne žitelji Padanije ili Mezzogiorna, u našem slučaju Istočne i Zapadne Hrvatske. "Problem RH nisu u ovome trenutku Hercegovci ili Hrvati u BiH, nego je problem građanima objasniti da kriminal na kojemu je podignuta zgrada novih socijalnih odnosa neće biti sankcioniran! To je temeljni hrvatski problem.", kazao sam u tekstu Neue Kroatische Konzervativismus. Problem je u jednu riječ mogući izreči ovako: bezakonje!
    Problematičnij su građani, nego nacionalistički primitivci: građana, naime, u ovoj zemlji u smislu osviješten političke pozicije naprosto nema! Nema građanskoga aktivizma, po kojemu netko uopće jest građanin!
    Da prevedem: Hrvati je moguće jebati u glavu desetljećima a oni uprorno šute, pa onda taj proton pseudos, ta prvotna laž kakva je danas fantazma o sukobu građanske i nacionalne pozicije, sa zakonomjernošću prirodnih pojava, pri čemu je histerija logična reakcija ljudske prirode, brizne u punini svoje eruptivne razornosti.
    Nije ovdje presudna podjela Istočne i Zapadne Hrvatske, nego ona kriminalaca i šutljive nemoćne većine koja nikako da se izdigne do svoje građanske pozicije: nikako da netko uzme iz prašine šerifsku zvijezdu, okači je o košulju, opali hitac u zrak, i u ime Zakona kaže: U ime zakona, jebat ću vam i oca i mater!, jer to je jedini jezik koji ta bagra razumije. Prevedeno, to znači: Upravo u ovom času, dok Sanader i Milanović raspravljaju samo o tome hoće li na RTL-u biti sučeljavanja, što je najveći problem današnje Republike Hrvatske, dešava se kriminal ravan onome devedesetih. Pod patronatom države. U sudjelovanu njenih najviših dužnosnika.
    O tome nitko u ovoj zemlji ne piše, jer većina vlasnika vodećih hrvatskih...

    avatar

    14.11.2007. (09:24)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    ...medija, a tu su dva, tri čovjeka, taj kriminal u najmanju ruku ili zataškava, ili u njemu izravno sudjeluje!
    I to je sve.
    Pisati o tome, dokazivati to javno, znači riskirati metak ili dinamit pod automobilom.
    E, sad...
    Tu počinje građanska hrabrost, ili pak cinizam.

    avatar

    14.11.2007. (09:25)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Work has been rather tense recently. Jesus and Moses are playing golf. On the ninth hole Jesus says to Moses, "Last month the PGA held an event on this course. I saw Tiger Woods hit a shot into the hole from this very spot."

    Moses replied, "Well, you have water in front and behind the green from here. Why don't you lay up over there and just chip on to the green."

    Indignant, Jesus said to him, "If Tiger Woods can make this shot, you would think the Son of God could do it!"

    "Suit yourself," Moses said. So Jesus hit his shot but it fell short and plopped into the pond. Moses went over to the pond, parted the waters, picked up the ball and brought it back to Jesus, saying, "Okay, you tried. I won't count that one. Now just lay up and lets get moving."

    "Not yet," Jesus said. "I can do anything Tiger Woods can do." So he tried again and fell short again. So Moses went back out into the pond and brought the ball back.

    "All right, it's just not your day," he said. "Now lay up or you can fish the ball out yourself."

    "I can do this," Jesus said, "I was using the wrong club. Tiger used a four iron." So he tried again. Plop! In the drink, again. So Jesus goes to the pond, walks across the surface and reaches down to get his ball. Meanwhile, the foursome trailing them come up to see what's taking so long. Upon seeing Jesus standing on the water one of them exclaimes, "Who does that guy think he is? Jesus Christ?"

    "No," Moses replied, "He thinks he's Tiger Woods."

    avatar

    14.11.2007. (10:13)    -   -   -   -  

  • markiz

    "Jedva sam uspio začepljenim nosom dočitati to panditsko smrdljivo rasističko izmetnuće."
    Ovom prilikom želim pohvaliti izvrstan pjesnički stil don Angela (nije zajebancija).

    avatar

    14.11.2007. (10:30)    -   -   -   -  

  • Catma

    N...dobro Nemanja Care.
    Ja si samo mislim da...kad bi tu došlo do nekog...preusmjeravanja pažnje da bi manje spama bilo whatsoever. Jel se slažeš sa mnom ?
    I jedan zaista topao pozdrav markizu ovom prilikom i eksplicitna poruka : " lijepo je opet raditi s tobom ma gdje bio",pusa ( to markizu, ne vama tu svima)

    avatar

    14.11.2007. (12:39)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Da.

    avatar

    14.11.2007. (12:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...