Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Masahiko

    Pozdrav iz Tokija LG i svima - u tijeku ovog mog kratkog boravka u Japanu neću imati priliku posjetiti Uji, ali svakog dana gledam u ovo krasno zdanje u obliku metalnog novca 10 yena.

    avatar

    14.11.2007. (01:27)    -   -   -   -  

  • Dor

    Istina, od svega se može napraviti pjesma, ali kad je riječi o haiku – uvijek smo, htjeli to mi ili ne, nekako okrenuti prirodi samog haikua, a to su mu, najčešće, svi oni pusti postulati koji ga usmjeruju, određuju, definiraju. Predodređuju ga, prvenstveno, priroda i zorno promatranje svega vidljivog, a i nevidljivog; zatim iskrenost, intuitivnost, životnost, običnost … itd, ali i, povrh svega toga, suodnos s godišnjim dobima …

    Međutim, autorica i ovog haikua, ponekad, evo, i odstupi malčice od gore navedenog, ali – zaboga, nemojte nas krivo shvatiti! – nimalo, time, njeni prekrasni haikui ne gube na neposrednosti i ljepoti iskaza. Jer, uvijek se može drukčije, pa i kad su u pitanju umješnost i umjetnost haikua! Ona je uistinu toga svjesna i stoga im prilazi kako joj to nalaže i njen radoznali duh i specifično podneblje dalekog Japana. Htjela bi svu silu svojih zapažanja i neposrednih iznenađenja zabilježiti, preciznije, opjevati, a što izvrsno i postiže, bogateći, na taj način, i sebe i svoje odano čitateljstvo.

    Smatramo da smo dovoljno, uz digresiju o naravi haikua, rekli o autorici i njenu pjevanju, te bismo, ovaj put, odustali od «preciznijeg» komentara ponuđenog nam haikua, prepuštajući da nas nadopune naši čestiti suputnici koji s radošću i s velikim zanimanjem navraćaju u ovaj, uistinu, začuđujući prostor divnih haikua i prelijepih fotografija naše dične laughing granny.

    avatar

    14.11.2007. (03:29)    -   -   -   -  

  • žubor vode

    Kako prelijepo mjesto...!Odmorila bih oči i srce u ovoj tišini.

    avatar

    14.11.2007. (04:19)    -   -   -   -  

  • nihonkichigai

    ...ova slika budi sjećanja za mog posjeta ovom velebnom zdanju
    koje stoji od 11.st. a predstavlja jednog od najmoćnijih ljudi
    japanske povijesti Fujiware Michinage,čovjeka koji je sve svoje tri
    kćeri oženio za japanske careve,inače grad Uji je poznat po
    zelenom čaju koji se dalje razvozio...prekrasan komentar Dor-san

    srdačan pozdrav i lijep provod

    avatar

    14.11.2007. (16:39)    -   -   -   -  

  • Dor

    Zalhvaljujemo se svim suputnicima koji su i približno bliski mišljenju kojega nam je na račun naših komentara na ovom sjajnom blogu, evo, već u više navrata, uputio zemljom izlazećeg sunca zaneseni nihonkichigai, a koji nam, prisjećajući se svojih bogatih dojmova za boravaka u dalekom Japanu, toliko toga, nama nepoznatog, objasniti uspijeva!

    avatar

    14.11.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    zahvaljujem se poštovani Dor što ste se osvrnuli na moj
    komentar,nadam se ne pretenciozan,moja jedina nakana je
    podjeliti ushit i zadovoljstvo ljepotama zemlje izlazećeg sunca,
    a poznamo li pozadinu naš dojam je dublji i trajniji,ipak
    moram reći da su vaši komentari nenadmašni,iskreno se
    divim i ponizno sagibljem glavu

    avatar

    15.11.2007. (02:20)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Masahiko - kako ugodna iznenadna prisutnost ovdje ... sudbina nam nije namijenila susret u Nihonu ... kakva steta, jer puno se od Vas moze nauciti o Vasoj zemlji ...

    Dor - oprosti mi, dragi suputnice, sto mi nekad u prisutnosti apsolutnog savrsenstva i ljepote ponestaje rijeci ... i haiku postaje suvisan - samo da mi je biti i upijati, upijati .... jer ljepote nikad dosta !

    žubor vode - oci i srce i dusu ...

    Dor i Tomislav - lijepo vas je cuti u duetu ... hvala, :-)

    avatar

    23.11.2007. (19:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...