Komentari

harpplayer.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • kice

    alo ekipa!!!pozdrav iggyu hranitelju bloga hehe s puno zanimljivih i dobrih stvari....lovre care di je zapelo hoce bit sta od skripti blues majstora???

    avatar

    25.11.2007. (19:38)    -   -   -   -  

  • Lovre

    E,kice, bit će, bit, samo san ti u pogonu 20 sati, a onda san ti za ništa. Nisan još ni izvještaj napravija.

    avatar

    27.11.2007. (12:53)    -   -   -   -  

  • mate

    Pozdrav
    Vjerovatno sam fula misto za pitat ovo pitanje al evo : dali netko zna kako se zove gitarist/pjevač na American Folk blues Fest. Vol.2 pod dodatne snimke.

    avatar

    05.12.2007. (00:03)    -   -   -   -  

  • pablo

    pozdrav ljudi, samo par dobrih vijesti. sa početkom sljedeće godine, jedan manji klub u zagrebu počinje sa organizacijom blues večeri na kojima će nastupati bendovi sa svih strana hrvatske, a tamo negdje u travnju ili svibnju bi trebao biti organiziran blues festival. ovo su neke prve informacije, pa samo ovako, a kad saznam više ću javit. blues on

    avatar

    06.12.2007. (02:15)    -   -   -   -  

  • dubrava

    pablo, o kakvom se klubu radi (prostor i sl.)?Jesi li već bio na kakvoj blues svirki u njemu i je li bilo bendova sa usnjakom? čini se da ideš dosta po tim harp svirkama pa bi bilo dobro da preporučiš što valja poslušati....

    pozdrav iz dubrave

    avatar

    07.12.2007. (12:57)    -   -   -   -  

  • kice

    ok stari drzim te za rijec pa kad ulovis vremena posalji na adresu ak je nisi zasijo ako je nemas cimni pa ti ponovo posaljem ajd tnx i do svidanja pozdrav ekipi...blues on...kice

    avatar

    07.12.2007. (19:57)    -   -   -   -  

  • pablo

    @ dubrava Rock Club Time, tamo su nedavno svirali Green Bullet.

    usput kad sam vec ovdje da pitam, koja mi harmonika treba ako bend svira sve pola tona sniženo?

    avatar

    07.12.2007. (20:11)    -   -   -   -  

  • dubrava

    jesu li to green bulleti koji su neko vrijeme bili i na ovom sajtu, nema ih baš na webu. ja ti inače idem samo na harmonikaške koncerte, do sada sam par puta slušao little pigeona i small house i to mi je bilo super. kakav je usnjak u green bulletima, samo prateća harmonika ili ima više za slušati..

    početnik sam na usnjaku, ali mislim da trebaš imati pola tona snizženu harmoniku

    živio

    avatar

    08.12.2007. (15:42)    -   -   -   -  

  • rocky

    mislim da su bullete gitaristički band s dvije gitare u kojem je harmonika samo popratni instrument nedovoljno zastupljen da bi ti bilo zanimljivo gledati i slušati ako te zanima usnjak, a sviraju pretežno blues i ponešto rock.

    ako želiš slušati harmoniku otiđi na little pigeons i to ti je prava svirka usnjaka.

    avatar

    11.12.2007. (10:48)    -   -   -   -  

  • pablo

    dubrava---- mislim da su to ti bulleti, a čini mi se i da Green Bullet ima veze sa organizacijom ovih blues večeri i festivala o kojem sam pričao

    avatar

    11.12.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • dubrava

    Hvala ti na infu. Dobro je da si slušao bullete pa mi potvrdio da sa radi o gitarističkom bendu jer nemam vremena za gubljenje. Nekoliko puta sam bio na tzv. blues koncertima s takvim bendovima, blues machine i sl., i nemam namjeru više gledati napuhane gitariste i slušati njihova sola i beskonačne skale. Također ne volim ni bendove u kojima usnjak nešto sa strane popratno svira. Na kraju se svede na little pigeona i small house i to je to.

    Ako bude u time-u neka harmonikaška svirka javi nam pa stižemo.

    p.s. ne mogu bendati sve tonove na 2. rupici. Postoji li neka fora……?

    živio

    avatar

    12.12.2007. (18:00)    -   -   -   -  

  • pablo

    ono što sam ja čuo i zaključio je da green bullet definitvno nije gitaristički bend što god to značilo. harmonika se fino čuje, ako budeš u prilici samo ih poslušaj

    avatar

    12.12.2007. (21:14)    -   -   -   -  

  • silk

    ma bulleti ti definitivno nisu gitaristički bend: "basist" svira hohner orchestral bass 268(long), bivši gitaristi su prešli jedan na hohner orchestral vineta, a drugi na orchestral chord harmoniku, solist naravno pegla čitav arsenal chromatic i diatonic harpi, a najnovija mu je tremolo echo-harp 57/120 (čije vibracije izluđuju i najfrigidnije babe)...najveće iznaneđenje zapravo tek slijedi, naime bubnjar, on umjesto palica koristi dvije one velike chord harmonike sa gumenim kuglama s jedne strane (kojima udara o kutiju punu odbačenih starih olinjalih harmonika), a dok maše tim harmonikama kroz zrak on vješto poput kakvog učenjaka s istoka prstima blokira suvišne tonove pa strujanje zraka proizvodi svakoj pjesmi adekvatnu tonalnu pratnju, naravno i ritmičku, tu i tamo...a pjevač zapravo nema glasnice, zato ga nikad nećete čuti da priča viceve, on si je dao ugraditi reeds-e i plates-e od Toots Thielemans kromatske harmonike (zbog toga je čak i dao povaditi neke zube), a ako vidite da za vrijeme svirke gura prst u uho, e, pa tamo je smjestio push rod za mjenjanje registra.

    pa da čuješ kak praše polke:)
    pozdrav od silka

    avatar

    15.12.2007. (09:59)    -   -   -   -  

  • Bo Harmonika

    Bok ljudi! Drago mi je da pišete o mojim bulitima i da slobodno iznosite svoje dojmove, čak i kada idu u pravcu da se radi o „gitarističkom bendu“ (Rocky). Mislim da je Pablo ipak više u pravu od Rockija ali ne zbog toga što ja sviram harmoniku u TGB već zbog činjenice da je TGB dobro izbalansiran bend u kojem gušta može pronaći svako. Kakav je udio harmonike i kvaliteta svirke, te da li se isplati poslušati, ne mogu ja sam za sebe pisati, već je najbolje da pitate nekoga tko je slušao moju svirku, međutim gitaristi su zaista izvanredni, pa vas pozivam da u „negitarističkom bendu“ uživate u onome što će vam pružiti pravi blues guitar majstori (jedan od uvjeta za sviranje gitare u TGB je totalni odmak od S.R.V., zatim S.V., J.S. i sl. drk…žija po gitari, op.a. – izuzev - za Johnny Wintera uvijek ima mjesta!!).

    Dalje, točna je informacija da u Rock clubu „Time“ planiramo organizaciju blues večeri (nadamo se redovitih!!!!). Veselim se tome (i nadam) da će pored ostalih pozvanih i Lovre i njegova ekipa također potegnuti iz Splita i pridružiti se feštama (jedino me brine što su se moji buliti već u Županji na blueserski način zbližili (čitaj: zapili) s južnjačkim bluesom iz Splita, te pod okriljem pive spoznali da su A6 (pre)dobri za dernek i na kraju jedva se vratili iz Slavonije….).

    Ako je Meštar s mora za, naći ćemo mjesta i za Pabla i sve one koji žele pokazati svoje umiječe sviranja usnjaka zajedno s nama, a napravit ćemo i barem jedno „garažno“ zagrijavanje kako bi Iggy i ekipa rastjerali dim iz prostorije.

    Pozdrav

    avatar

    15.12.2007. (11:28)    -   -   -   -  

  • pablo

    Što se tiče komentara za bend TGB, ja mogu reći da sam ih gledao samo jednom, i to im je bila prva svirka u tom sastavu, a tada su zvučali odlično, i dobro sam se zabavio. Sada su, siguran sam, još i bolji.

    avatar

    15.12.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • rocky

    oooops, bend koji sam slušao nisu green bullete (koje nisam slušao) već nekakav mo-jo, tak nešto, koji mi se nije dopao, harmonika slaba, gitare tkđ. itd. itd.. zato isprika bulletima...

    bok

    avatar

    17.12.2007. (08:31)    -   -   -   -  

  • dubrava

    bumo došli, vidimo se

    avatar

    18.12.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • pablo

    Sretan Božić svim svim blueserima i harmonikašime...blues on :D

    avatar

    26.12.2007. (00:21)    -   -   -   -  

  • YouTube

    Zanimljivo :) Najzanimljivije su mi ove zvijezde youtube-a :)

    avatar

    06.02.2009. (12:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...