Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • ludlud

    Nemanja, nakon prvog letimičnog, s guštom ću ovo pročitati. Pravo štivo za ubit noć.

    A jednom, kad prođe (pred)izborna histerija i kad budemo brodili na valovima velike koalicije "Za Europu", ili kako se već bude zvala, Zlatousti će vam ispričati priču o Crvenima i Bijelima, u kojoj crveni nisu crveni iz "crvenih i crnih", a koju je čuo od djedovog djeda Zlatobradog, jednu drevnu i neobičnu priču, nazovimo je privremeno "Meditacija nad hrvatskim grbom". Jer, ne zaboravimo, mi i dalje živimo u opakom svijetu Svarožića i Domaćih, samo se igramo demokracije, tog kazališta sjena.
    ;))))))))))))))

    avatar

    11.11.2007. (23:41)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A zašto kad prođu izbori? Pričaj, pričaj...

    avatar

    12.11.2007. (08:23)    -   -   -   -  

  • odmak

    Bez obzira što će HDZ dobiti ove izbore - kako ti kažeš, ja sam odlučila glasati za promjene. Inaće neposredno prije 2000 putovala sam s ..., nije bitno ime ,koji je kasnije u koaliciji visoko kotirao. Slućajno smo se danima družili. Moje pitanje je bilo onda i sad: hoće li se sankcionirati pretvorba. Njegov je odgovor bio: Neće, jer je sve napravljeno zakonski. Naime zakoni su se donosili prema potrebi. Dok su ti isti naivni crveni i crni ili njihovi ludi potomci gubili glave drugi su se snalazili i tko je jamio jamio je. To je baš prvobitna akumulacija s kojom se kao i sa ustašama i udbom treba pomiriti, smijati joj se i ići dalje u novu farsu. Ja ne vidim drugog riješenja.

    avatar

    12.11.2007. (18:58)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, odgovor koji ti je dao tvoj suputnik je netočan i, zapravo, lažan. Ne da nije točno da je sve napravljeno zakonski (prvi je u Hrvatskoj tu tezu počeo širiti bivši premijer Valentić, pričajući kako je odgovornost samo moralna) nego je prema ekspertizi Šime Krasić više od 90% privatizacija napravljeno na nezakonit način!
    Nije to nikakva prvobitna akumulacija kapitala niti to s prvobitnom akumulacijom kapitala ima ikakve veze. To je jednostavno kriminal koji će ovako ili onako biti sankcioniran. Htio to Sanader, htio to Milanović, htio to Zapad ili ne.
    Ja vidim itekakvo riješenje.
    Ne vidim, dapače, kako bih mogao živjeti u gradu u kojem je tax-služba ustanovljena krađom automobila sugrađana koji ne samo da su nemoćni u povratu svoje imovine, nego još k tome moraju plaćati vožnju privatnom taxi-koncesionaru dok ih se vozi u njihovom vlastitom automobilu.

    avatar

    12.11.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • odmak

    Potpuno se slažem s tobom i tada kad mi se to sLAGANJE (ne tvoje) dogodi moram piti apaurine. Ovako zamislim ih u nekom drugom paralelnom svijetu, pa ide nekako.
    A svejedno mislim da bilo kakva istraga (do vaše i naše i njihove) iluzija, pa mi je i tako lakše.
    Zapad kažeš!?
    jako sam se trudila sve ovo gore pročitati. Pa sam se trudila pročitati i Kuljiša... stalno se nešto trudim. A bila sam i na Zapadu.
    A najviše mi sviđa ona oda zahodskoj školjci od Paljetka, pa te lijepo molim da je cijelu ponoviš, jer nisam pejstala.

    avatar

    12.11.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    ODA ZAHODU

    Zahode, pjevat o tebi hoću,
    slavnija rupo od svake rupe,
    usluge tvoje danju i noću,
    čekaju golo rumeno dupe,
    muhe što oko tebe se kupe
    kolo su drevnih, usranih Muza;
    počast ti daje i moja guza!

    Zahode, vrli kraljevski trone,
    do tebe stope katkad su teške,
    kad vjetrovi se kroz crijeva gone
    tad plaćaju se najmanje greške,
    i car ti ponizno prilazi, pješke,
    riješi se tada svih carskih uza;
    počast ti daje i moja guza!

    Primi je blago, dobrostiv budi,
    neka je tvoje naručje stiska,
    osrednje tovno govno ti nudi,
    kao oboa trubeć, bez piska;
    najljepši ukras tebi je driska,
    a prdac njoj je tek anakruza;
    počast ti daje i moja guza!

    Ti stihova si knjižica cijela
    i svatko može seruć pročitat
    na zidu tvome sabrana djela;
    čija su? to i ne treba pitat,
    guzobris svaki jedan je citat
    a sraćka sonet dirljiv do suza;
    počast ti daje i moja guza!

    Otmjeno tebe zovu i WeCe,
    i klozet za Gospodu i Dame,
    koliko tu se začelo djece,
    mekši si ti od najmekše slame,
    parfemi tvoji leptire mame,
    i one dugih i kratkih bluza;
    počast ti daje i moja guza!

    Zahode vječni, zahode javni,
    kako je divno u tebi kenjat,
    biti nastavljač, mali, a slavni
    vječnoga sranja što neće jenjat,
    sve će se, govno neće se mijenjat,
    ti si mu carstvo, čmar mu je ćuza;
    počast ti daje i moja guza!

    Zahode poljski sa šuplim srcem,
    ne može tebe nitko prešišat,
    pozdravljam tebe dvostrukim prcem,
    u rupu srat ću, u zrak ću pišat,
    možda ću katkad u mraku zbrišat,
    prekratka ti je hipotenuza;
    počast ti daje i moja guza!

    Zahode sretni, izvore znanja,
    živjet ceš vječno, sve dok je sranja!

    L. Paljetak

    avatar

    12.11.2007. (21:18)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, postavimo to ovako:
    Nije više u pitanju živjeti s kriminalcima ili ne, dakle do istrage naše ili njihove.
    Pitanje je kako živjeti sam sa sobom, kad su sve maske pale i kad živimo u notorno iracionalnom svijetu, ili pak svijetu koji izravno vrijeđa našu pamet, podsmjehuje joj se i još nam k tome dobacuje: I što nam možete?
    Jebiga, to će zaista ići dok netko na Dinamovom stadionu, ne daj Bože, ispali zolju usred centra pa da sve konačno u ovoj zemlji na tren stane i da se svi rastrijezne od ovog 18-godišnjeg pijanstva i mamurluka.
    Jer, vidiš, to da svi mi plaćamo, da samo nastavim s Dinamom, u ovom jebenom, imbecilnom, alkoholiziranom, kretenskom, usranom, malom gradu Zagrebu prirez i porez da bi se iz džepsa SVIH GRAĐANA financirala Uduga građana čiji se članovi upisuju u STRANKU koja je po definiciji stranka NEKIH, a ne SVIH, e, to pička mu materina, nije više problem samo moga džepa, nego i moje pameti i moga samopoštovanja.
    Pameti, jer samo bi idiot otrpio da mu uzmu novac kako bi financirali klub onih protiv kojih, možda, glasuje dušom, srcem, razumom i interesom, a samopoštovanja jer ako moram plaćati unatoč tome što vidim kako me podcjenjuju i pri tome ironiziraju, onda mi ipak ostaje da barem umrem kao čovjek, ako sam već živio kao pas.
    I, jebiga, draga moja Odmak, ja ti ubrzano ulazim u tu revolucionarnu fazu: kao i svaki revolucionar, ne zbog love, nego zbog vlastitog dostojanstva.
    A ono, kako uči stari Fritz, ovisi uglavnom o kutiji olova.
    Žalosno je to u Hrvatskoj.
    Ovdje se u pravilnim intervalima od tridesetak godina desi redovito neko veliko sranje.
    U međuvremnu, imbecili piju po podsljemenskim špelunkama, žive od šverca i prostitucije svih oblika, prde, podriguju i šapuću: Ne bi se štel zamerit!
    Ne znam koji sam kurac zaribal u prošlim životima da me je dragi Bogek kaznio rođenjem u Petrovoj, ali znam kako će završiti Apokalipsa: na pola puta na povratku s netom uništene Zemlje, jedan će se od jahača sjetiti da su zaboravili uništiti onu naseobinu iza Graza; onda će poslati jednoga od konja da to sam obavi; i cujek bu dokasal, malo bu zarzal, a onda bu se dobro posral po belom Zagrebu koji će tako konačno nestati u govnima kao da ga na svijetu nikada nije bilo. Ionako u ovom gradu ljudi blage čudi djecu od malena uče doživotno ostati u analnoj fazi, pa nije nimalo čudno da Zagrepčani tako rado govore "Idi v rit", ili da ih doživljavaju kao pedere.
    Hrvatska bi bila najbogatija i najsretnija zemlja na svijetu da nema Zageba: koliko se tom gradu - naime gradu! - zapravo jebe za Hrvatsku, pa to je nevjerojatno! Valjda zato jer ni nije navikao biti glavnim gradom. Da je kojim slučajem Dubrovnik 19. stoljeća glavni grad Hrvatske, tune bi po otocima uzgajali japanski nadničari! Ovako, samo da se još nekaj zdila, preproda, pretvori, otjera u stečaj itd.itd., kako već priliči gradu čiji je klub osvojio kup veleSajamskih gradova, a veliki idol bio čovjek iz Velikog Trgovišta.
    I tak...
    Čuj, a kaj je istina da buju se Vlatka i Dikan pomirili?

    avatar

    12.11.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nemanjiću dragi, Care hvala ti za Odu zahodu, a hvala ti i za ovu drugu Odu ljubljenom gradu i domovini. I još ti moram u povjerenju reći da sam kad je to bilo posve oportuno ( poradi mojih veza sa određenim klubom) pa čak i opasno bila navijać Dinama iako se baš ništa u nogomet ne razumijem, a nije nogomet meni tada bio uopće važan u mom navijanju krili su se drugi podzemni i podrivački motivi ako me razumiješ. I pogleć kako se život poigrao s mojim osjećajima prema ljubljenom belom gradu i Domovini garsonjeri. Tebi koji si tako pametan i prepametan ( neka se zapamti da laskam ) ne treba više tumaćiti.

    A što se tiće vojnika legije stranaca i Ponosa i predrasuda tko su oni?

    i mali prilog Vaseljeni:

    Čovjek je rekao svemiru:
    "Gospodine, ja postojim!"
    "Ipak" - odgovorio je svemir,
    "Ta činjenica nije u meni proizvela
    Osjećaj obvezanosti."

    Stephen Crane

    avatar

    12.11.2007. (23:02)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Odmak, zaključio bih za sada razgovor o ovoj temi ponavljanjem poante, da se u šumi ne izgubi drvo: Dobrodošao Davore Butkoviću, drago mi je da si konačno i ti doveo dijalektiku crvenocrnog hrvatskog ruleta do pojma, doduše, s odgodom od petnaestak godina, ali neka, bolje ikad nego nikad; jedino, nije mi drago da je ne poimaš do kraja, da je ne izvodiš do logičnoga završetka: kome je ona u interesu i tko je proizvodi? Nudim ti citat mog davnašnjeg teksta kao odgovor na tvoje sudbinsko pitanje:
    "Stanje u medijima složenije je no što se čini - naime opreka Jutarnji vs. Večernji prispodobiva je onoj Globus vs. Nacional, ali i onoj RTL vs. Tv Nova: svi su ti antagonizmi svodivi na jedan jedin, a taj je namjerno generiran i ideološki sasvim precizno zadan. U Hrvatskoj se naime ustrajno pokušava vladati tako da se dinamika društvenih procesa umjetno antagonizira oko dva politička pola: jedan bi činio HDZ, drugi SDP, a sve bi u osnovi bilo svodivo na tzv. nacionalnu i tzv. socijalnu osjetljivost publike/javnosti/elektorata. Na stranu što je takva podjela ne samo umjetno generirana nego i posve besmislena, jer su pod diktatom MMF-a i visokih stranih adresa HDZ-ovci ispali nakako socijalno osjetljiviji, dok je Račan pak ne izručivši nikoga od generala Haagu ispao nekako desniji od samog HDZ-a, ali cijela ova ideja vladanja Hrvatskom kroz crveno-crnu ucjenu javnosti iznimno je opasna i imat će dalekosežne posljedice. Jedna od tih, možda presudna, potpuna je suspenzija autentičnog demokratskog života zemlje. Dijalektika te farse izgleda ovako: pred izbore upriliči se, recimo, dinamitiranje Tita; potom se jave lijevi koji postojanjem ekstremene desnice legitimiraju svoju povijesnu neophodnost; nakon toga kreće ciklus desne rekontre, s motivom nužnog saniranja društvenog rasula izazvanog komunističko-udbaškim recidivom! I, tako jedni proizvode potrebu za drugima i vice versa. U svemu tome, u toj farsi koja stalno iznova u Hrvatskoj na vlast vraća samo oko plijena zaraćene klijentelističke grupacije koje su, in ultima linea, tek frakcije iste policijskopartijske sive zone, presudnu ulogu igraju mediji."
    (Kapetan Nemo Says, August 27th, 2006 at 3:12 am)
    Na kraju, kad drugi put pročitaš tvrdnju da "crveni i crni prikrivaju nedostatak bilo kakvih istinskih političkih tema onemogućujući razrješenje stvarnih antagonizama našega društva" i od nje napraviš svoj članak, citiraj je. To je dobar običaj u razvijenim zemljama zapadne uljudbe, dakle u konstitutivnim parlamentarnim demokracijama... ups, izgleda čak i u boljševičkom Sovjetskom Savezu ili fašističkoj Duceovoj Italiji: čini se da je naprosto riječ o konvenciji zvanoj citat. Bilo bi dobro kada bi poštovao takve konvencije.

    avatar

    13.11.2007. (08:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...